Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 25. 10:07

Lányok! Köszönöm a virtuális belföldi és külföldi csavargást! Gyönyörűek a látnivalók a tulipánfa meg meglepett, hogy mennyire kinyilt már.. ott mintha máris nagyobb nyílások lennének virágilag mint itthon. Törik szakad valahogy be kell menjek a belvárosba, hogy lássam, kinyilt e a városháza és a révais gimnázium előtt a tulipánfa.! Nagyon izgalmasak a Cicás képek! :D
Rita félig, Pagggy pedig teljesen beletrafált, hogy melyiket választottam a :)) sütik közül... :)) ..mit mondjak finomabb volt mintha én csináltam volna...őszintén...nem tudom hogy csinálták, de olyan finom, harmonikus mind az alma benne, mind a tésztája, hogy csak lestem. Nagyon izlett!
Samukának meg a gesztenyés! Most éppen a bárányborda sül a sütőben, majd küldök képeket. :) .
Ma pedig láttam az első léghajót...nem tudom majd milyen lesz a kép..kicsit messze volt. Rita, lehet majd egy kicsit variálni kell a képet...de ha úgy látod nem jó, majd csinálok legközelebb... :) . Mindig nem sikerülhet minden... :D ..A fréziák milyen szépen nőnek...most már a lusták is csak megmutatják magukat! milyen izgalmas lesz majd a színkavalkád!

Samukának májusra és júniusra vannak új időpontjai...legkorábban akkor kap gyógyszert! :ymdaydream:

Mindenkinek kellemes Hétvégét! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 25. 10:08

Rita írta:Nemcsak a lemenő nap tudja bronzra festeni a tőlünk északra lévő dombokat, hanem a felkelő is
a délre lévőket. A fotón látszik, hogy még csak éledezik a természet, a nagy zöld- és virágrobbanás
még várat magára. Mai fotó:

Kép

Ezt tettem ki a múltkoriban. A lemenő nap munkája:

Spoiler: mutasd
Kép

Előtérben az orgonám, ami közelről már így néz ki:

Kép

Milyen izgalmas színkavalkád!
:flower1: :movingflower: :flower1:
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 25. 12:29

Sziasztok!
Én is jöttem ma dolgozni és Szegeden a Széchenyi téren elkezdett kinyílni a tulipánfa, még nincs teljes pompájában, de majd figyelemmel kísérjük.
Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek.Marcsi :)
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 25. 12:38

Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. március 25. 13:24

Ma délelőtt nem madarak szálltak felettünk. Kata már visszafelé tartanak !
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 25. 13:50

Kata mai fotói: hőlégballon, és bárányborda

Kép Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. március 25. 13:56

Az irigységtől halványan, de sárgás árnyalatom van. Nálam még csak bimbó van a nárciszon, jácinton, az orgonán . Az aranyvessző is csak jelzi, hogy sárga lesz egy-két virág nyílt ki. Ibolyám viszont rengeteg van (kék, fehér és lila-több árnyalatban).

Szilvia! Az ibolyás vázácskádnak ikertestvére van nálam.

Paggy! a japánbirs bokron is lesz birsalma, de ez nem ehető. Az éjszakai virágzó bokor vagy fa nappal milyen? Szépen növekedésnek indultak a frézia gyerekek is, bár némelyik kissé aprócska. Mentettem a „fréziám” képeit.

Gyomar! ez a tulipánfa évről évre szebb lesz, eddig még nem láttam teljes virágba borulva, ha kérhetnék róla majd egy képet

Lányok! Köszönöm a rengeteg fényképet (virágot és állatot -kicsit és nagyot is) a virtuális városnézést (érdekes más szemével látni ismert épületeket) és a süteményeket, fagyit (így legalább nem hizlalnak).
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 25. 14:10

Marcsi! Hát igen! Délen vagytok! Gyönyörű az a fa! Jó ötlet, hogy időnként mutatsz róla
újabb fotót, hadd lássuk, milyen, ha az összes virága kinyílik!

Kicsit kiigazítanálak Téged is és Katát is. Ez a fa a liliomfa, a tulipánfa az ez:

Tulipánalakúak a levelei is:
Kép

A Kata légballonja szerintem nem ugyanaz, mint a Zsikéé. Mi van ma? A hőlégballon
világnapja? Nem lehet, azt már Gabi megemlítette volna. Ő minden ilyet tud (de hogy
honnan?)! Én egyszer annyira szívesen kipróbálnám!

Zsike! Északon laksz, hozzád is lassabban jut el a meleg. Itt is csak a nagyon egyszerű
paraszt jácint nyílt ki.

Ma is fotóztam a nárciszokat. Már majdnem!!!:

Kép

A szomszédasszonyom kertjét díszítik:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 25. 14:12

Ki találja ki, hogy mi ez a növény? Szintén a szomszédasszonynál van:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 25. 14:42

Kedves Rita!Sünibébik a pünkösdirózsán!..Na jó,nem tudom.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 25. 14:44

Öt perce készült!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 25. 14:47

Paggy írta:Kedves Rita!Sünibébik a pünkösdirózsán!..Na jó,nem tudom.Paggy

Paggy! Jót nevettem! Langyos! Nem is... inkább melegszik!

Végre megindultak a drágáim!

Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. március 25. 17:30

Hőlégballonok közelről Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 25. 18:05

Sziasztok! Csak annyi időm volt ma, hogy végignéztem a mai szép képeket. Itt vannak az unokáim, mert a szülők Pestre mentek a GARDEN EXPO-ra. Küldtek onnan néhány szép képet, amit most megosztok veletek. Sok gyönyörűséget láthattak, én is szívesen megnéztem volna.

Kép

Kép Kép

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 25. 18:12

Zsike! Ez egy nagyon szép fotó!

Én még nem láttam ilyen közelről (sem) hőlégballont. Most már el tudom jobban
képzelni az arányokat. Nagyon picinek tűnik a kosár, de ha jönne velem a "sofőr"
minden további nélkül felszállnék vele. Élvezném nagyon!

Gabi! Tényleg gyönyörűek a virágok! A kínai lámpások azonnal szemet szúrtak.
Ott a kínai részleg! De jó, hogy a gyerekeink is küldöznek fotókat!

Pont nem jókor hozom, de mára ennyi maradt a hóvirágokból:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 25. 18:55

Kata mai desszertje: kukoricamálé

Kép Kép

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 25. 19:09

sziasztok! Csak ámulok és bámulok, hogy beindult az oldal....hiába, az, hogy ki tud mozdulni az ember mennyi új témát tud hozni.! Ilyen közelről légballont már nagyon régen láttam, külön élmény! Az orchidea kiállítást is megnézném, de még mióta megnyilt nálunk egy virág-nagyker még nem sikerült oda eljutni...pedig nincs is messze lévonalban... :D . Rita, köszönöm a kiigazítást, látod rosszul rögzült bennem a fa kiléte... :D :))

Milyen szépek lettek a nárciszos képeid...hiába no..a gép az gép...nem telefon...de nem irigykedem, csak sóhajtozom a gyönyörűségtől... :D :) .
Ma még el kellett volna menjek két helyre, de olyan sok volt hirtelen ez a sok mozgás, minden nap, hogy mivel főznöm kellett apu örömére..így itthon maradtam, bár első gondolatom az volt, hogy kislángra, pontosabban csak 12o fokra teszem a húst, de aztán elvetettem...sosem lehet tudni hogy valami miatt nem értem volna időben haza...majd a jövő héten bepótolom....
A találós kérdésedre én sem tudom a választ, valamikor tudtam, de már elfelejtettem...na majd más telibe találja... :)) .

Köszönöm hogy kitetted a képeket, ezeket most a telómról küldtem, most tanulgatom hogy kell... :)) . A szervizben be kellett egy két dolgot állítani... :D . De hátfőn még majd megyek vagy kedden...

Mindenkinek nagyon szép és kellemes hétvégét kívánok! :ymhug: @};- :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 26. 11:36

Kata! Én mindig drukkolok, hogy ki tudjatok mozdulni, de ha nem megy, akkor sem szabad
elkeseredni (tudom, hogy nem is szoktál, ezért vagy pont Te Samuka anyukája), összehordjuk
neked és persze magunknak is a látnivalókat. Olyan jó, hogy mindannyian másban jeleskedünk!
Rajtad kívül nem is nagyon szoktunk kajafotókat hozni, és Samukáról is csak tőled kapunk
képeket.

Tegnap a lányomék Chesterben voltak. Nyáron én is jártam arra, onnan hoztam az állatkerti
és a gyönyörű óvárosban készült fotókat. Emlékeztetőül:

Az állatkert, és a város:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zsuzsiék pont azokat a látnivalókat vették célba, amit én időhiányában az idei nyárra hagytam meg.
A katedrálist, és az ókori római emlékeket, például az amfiteátrum romjait. Ezt a képet a katedrálisról
én készítettem még tavaly, a többit a lányom küldte. Azért teszem be a magamét, mert ő csak a
csodálatos hangulatú belső udvarról, és a katedrális belsejéről küldött képeket:

Kép

A katedrális belseje, középen az érseki bírósággal. Itt tárgyalták az egyházkerület "tyúkpereit". Van egy
tábla, amin el lehet olvasni, milyen ügyekben, milyen ítéletek születtek. Kinagyítottam, hát nevetséges
dolgok vannak rajta. Például egy 1569-es eset: Mary King bepanaszolta a szomszédasszonyát, mert az
tolvaj gazembernek nevezte a fiát. Miután megtárgyalták a két féllel az ügyet, a szomszédot pénzbüntetésben
részesítették.

Kép Kép Kép

Ablakok, középen egy modern mintással:

Kép Kép Kép

Adományokból épül a katedrális lego változata. Vagyis nem abból, de minden egy font, egy "legotéglát"
ér. Vagyis a fontokat legósítják. 15 font adomány után 15 legodarabkát tesznek a helyére. Azt nem írta
a lányom, hogy milyen régóta épül a makett:

Kép

Nagyban is megmutatom, legalább így láthatjuk a belső kert elhelyezkedését, ami most következik:

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 26. 11:38

Igazi angol hangulat. Gyönyörű belső kert! Azt mondja a lányom, hogy a fotón nagyobbnak tűnik,
mint amekkora valójában:

Kép
Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 26. 11:38

Kép Kép Kép

Az amfiteátrum maradványa:

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 26. 11:55

WOW! de jó hogy egy pillanatra ideléptem.../megyek tálalni.../ de előtte még kigyönyörködtem magam a képekben! Csodaszép helyek vannak, na és a liliomfa..azt hiszem jól megtanultam... :)) ..olyan odaülhetnékem lett alája... :)) .
A katedrális is gyönyörű, mindig elcsodálkozom milyen hatalmas szépségeket voltak képesek építeni a régiek. Maradandó és nem marad hatás nélkül.. az ember egy kicsit megcsendesedik lelkileg egy ilyen helyen... :ymblushing: .

Mindenkinek jó étvágyat a mai ebédhez.. ~o) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. március 26. 12:11

Sziasztok!
Végre látom az alagút végét a lakás ügynél itthon, jövő hét és remélhetőleg végére is érünk, jöhet az ingatlanos.
Március 18.-ig kellett visszaolvasnom, mert nagyon elmaradtam, de este tizkor már erőm nem volt még benézni sem.
Olvasgatom Szilvia ibolya nevelési tanácsait. Jó tudni, hogy másnál működnek a „ kis ” virágok. :)
Elrettentésnek beteszem az én kinyúlt, de megsajnált orchideámat, aminek adtam még egy esélyt, miután tövig ledaraboltam a kókadt leveleit. Igy néz ki. Hááát..... Pedig locsolgatom tápoldattal, szűrt vizet kap, azt hiszem szereti is a helyét - na most ez egy kicsit morbit kijelentés, miután fel akarta adni a földi létet-

Kép

Gratulálok a paradicsom, csili neveldédhez!!
Rita! Már nem engedi idézni, mert régen irtad, hogy a vérehulló fecskefüved elnyűhetetlen. Nálam az utcán ugyanez a helyzet. Kiültettem oda, mert mérgező, nehogy az ebzetet kinyirja.
Pl. a téli jázminról még nem is hallottam, ugyanigy a bőrlevelet sem ismertem, pedig nem egy van az utcán amikor jövök haza.
Március 20.-án tetted ki a borsóról és a retekről a képet. Tegnap beszéltünk a bogácsi rokonunkkal telefonon és mondta,hogy nő a borsója. Hihetetlennek tartottam, de igy látva, már el is hiszem. :-) Én imádom a borsót, bár eltenni már nem annyira. Kb. 40 kiló minden évben. Házi vajon dinsztelve kicsit és irány a fagyasztó.
Örültem, hogy látom a szürke cicát , és hogy kivirágzott! :-) Mellettünk, mig a szomszéd néni ott lakott, a staffordshire terrierje imádott igy ülni a virágos kertben.
Micsoda ötlet ez a teába somlekvárt tenni!!
A rózsagubacshoz viszont még nem volt szerencsém, szerencsére. Nálam a rózsák leragadtak a lisztharmatnál és a levéltetűnél. Mostanában viszont már az üvegházi molytetű is terjed, aminek nagyon nem örülök, mert ugrálnak, mint a szöcskék.

Paggy! Mindig csodálom azokat, akik lovagolnak. Nekem ez kimaradt az életemből, bár a simogatásig már eljutottam és nem is akart megenni a méretes lovacska. Mosolyogtam megfogalmazásodon, miszerint:
egy cserépen belül is vannak sprinterek és álomszuszékok,sőt "MAJD JÖVŐRE NYÍLOK KI"fazonok.
Ezután hatalmas ovációval néztem meg a cserepeket. :-)
jó nézegetni a városos képeidet is. A cicmic aranyos :-)
Azt irtad: A nagy igazság az,hogy ha minden nap nem kukkant be az ember,lemarad itt fontos dolgokról.Minden fotó mögött egy világmindenség van.
Hát ezt totál igy van, igy jártam most én is.
Zsike! Nagyon szépek a flamingójaid és a ciklámen!
Gabóci! Garfild tüneményes macsek, ezt már régebben megállapitottam. :-)

Kata, nézegettem a piaci áraitokat, talán egy picit drágább, mint nálunk.

Most egyenlőre ennyi, mert kész az ebéd. Halászlé és mustáros, tejszines gombás csirkemell helyett, disznótarjából vannak a szeletek. Az a baj, hogy a csirkének két szelet mellehúsa van. :-) így hamar elfogy.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 26. 12:21

Sziasztok!Köszönöm szépen a képeket.Kedves MinG!Hol fotóztad a hőlégballonokat? Közönséges halandók is beszállhattak?Itt Budapesten a Westend felett volt régebben egy.Kb 4-5000Ft volt egy óra lebegés.
Szépek a GardenExpós képek. És a liliomfa /én is tulipánfának ismertem/mint egy menyasszonyi csokor.Kedves Rita!Ezek szerint kb 2 hét különbség van az országban a virágok nyílásánál.A nárciszaid is egyéniségek.Mindig izgatottan várom a rügyfotókat,főleg ha látom a folyamatot.NEM ÍRTAD MEG A MEGFEJTÉST!
Katának!A fincsi süti mennyi ideig tartott?Van győri húsvéti specialitás? azt tudom,hogy a kelttészták isteniek a környékeden.Készülök egy sütifotó-sorozattal az ünnepre.
Most mondja a rádió: kellemes tavaszi idő lesz a jövő héten ,de reggeli fagyok is lehetnek.
SAJNOS ELÉG POCSÉK KÉPEKET KÉSZÍTEK/minőségileg/,jobban izgat a téma.Próbálok fejlődni,de sok időm nincs.Ritának már írtam,hogy az a rossz a nagyvárosban,minden ömlik ránk és nincs idő elmélyülni,pedig a mi korosztályunk nem ezt a tempót szokta meg.Hát majd meglátjuk,talán sikerül lassulnom.Na tessék,jön az ellentmondás:
MA egy izgalmas koncertre megyek.Hamarosan beteszek egy linket az énekesnőről./régebbi koncert/Készítek képeket,ha lehet.Mindenkinek további jó órákat :Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 26. 12:26

https://www.youtube.com/watch?v=jPjmBt6d4GE
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 26. 12:29

Kedves Rita ,ÁgiTMost rohannom kell és csak holnap tudom rendesen megnézni a fotókat és olvasni a levelet.Jövök holnap.Paggy

Vissza: “Társalgó”