Azt hiszem elmondhatom, hogy mi, itt észak-keleten nagyon le vagyunk maradva,
de semmi gond, a ti képeiteken már élvezhetem azt, amit ti majd az én fotóimon
fogtok, amikor nálatok már elvirítottak a virágok. Mi két-három héttel tovább
élvezhetjük a nyiladozó természetet, mint más földi halandó!!
Marcsi! Én elő sem vettem a mi magnóliánkért a fényképezőt, mert csak azt lehetett
volna látni, mint tegnap. A japánbirsnél ugyanez a helyzet. Csak bimbók vannak rajta.
A te gyönyörű fád reggelre tényleg rengeteg szirmot lehullatott.
Ági! A japánbirs alatt nefelejcs is van, ha jól látom! Ma végre láttam három pitypangot,
de annyira tele volt a két kezem, hogy nem tudtam lefotózni. Az orgona is jóval előrébb
van nálatok, és a gyöngyvirág is, de ez már megszokott.
Én eltaláltam, hogy vakondpajtás garázdálkodott nálatok!
Gabi! A nagy képeden, ami Békéscsabát mutatja, mit vettem észre először? Azt, hogy
vadgesztenye fa van az előtérben. Noormááliis? Az őszibarackom azonnal virítani fog!
Végre én is hozhatok ilyen képeket!
Kata, nálunk is hasonló volt a helyzet, ami a felhőket és a csíkos égboltot illeti.
Nálunk szokatlan, hogy ennyi kondenzcsík legyen az égen. A felhők pedig olyan nagyok
és habosak voltak, hogy öröm volt nézni.
Megcsináltam két lepke etetőt. Sajnos nem látom közvetlenül, át kell menni egy másik
szobába, és annak az ablakából tudom csak megnézni, hogy épp van-e tányéron kosztos.
Az öreg kutam tetejére tettem ki a két tányért. Az egyikben narancs és kivi van, ezek
voltak itthon. A másikban vadonatúj szivacsok (ma vettem), amikről leszedtem a
dörzsit, és sziromalakúra vágtam. Cukros víz van alattuk. Párszor már kinéztem rájuk,
de a nagyon is érdeklődő madarakon kívül, mást még nem láttam a környékükön.
Türelem pillangókat terem???

Az én találós kérdésem egész sokat nőtt: