Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Paggy! Nézem a frézia képeket.
Az én négyeském egy kicsit még mindig le van maradva a növésben, de ez nálam nem újság. Az én fiam 16 éves koráig nagyon picike volt, akkor kezdett megindulni, míg a 172 cm-t el nem érte.
Nekem kedvenc számom a 4-es, a koreaiakkal ellentétben, akik babonásan félnek tőle. Ott, ez a mi 13-asunknak felel meg.
Ötöske szépen fejldik a többiekkel együtt. Csak a képekre tudok ránézni, beszélni hozzájuk, gondolatban megsimogatni, mondván a "jó gazda szeme hizlalja a jószágot".

Spoiler: mutasd
Ötöske szépen fejldik a többiekkel együtt. Csak a képekre tudok ránézni, beszélni hozzájuk, gondolatban megsimogatni, mondván a "jó gazda szeme hizlalja a jószágot".

Gabóci,Te egy Tündérke vagy.Azért kértem,hogy válasszatok 2 cserépszámot,mert nem biztos semmi a növényeknél.Az örömben szeretnék osztozni,
remélem "ŐK" is tudják és megtesznek mindent a népszerüsítésükért.PERSZE,ez úgy van, mint az embereknél,csak annak lehet segíteni,aki akarja.Hiába kisérem át a vak nénit a túlsó oldalra,ha ő nem arra akart volna menni.Nagyon várom milyenek lesznek és néhány ötletem már van a
"kertészkedés" végére.Nem tudom ismeritek.e a PINTEREST nevű fényképoldalt?Ott 1000 db fréziakép van fent./MÁS IS/Szép hétvégétTPaggy
remélem "ŐK" is tudják és megtesznek mindent a népszerüsítésükért.PERSZE,ez úgy van, mint az embereknél,csak annak lehet segíteni,aki akarja.Hiába kisérem át a vak nénit a túlsó oldalra,ha ő nem arra akart volna menni.Nagyon várom milyenek lesznek és néhány ötletem már van a
"kertészkedés" végére.Nem tudom ismeritek.e a PINTEREST nevű fényképoldalt?Ott 1000 db fréziakép van fent./MÁS IS/Szép hétvégétTPaggy
A KISLÁNY NAGYON ÉDES!!!!!
Paggy! Köszi a képes jelentést! Szépen nőnek, fejlődnek a drágák, nem hiába,
jó kezekben vannak. Most látni igazán, hogy mindegyik cserépben vannak erős
elsők, teperő másodikok, és kis lassúságok. De legalább sokáig élvezhetjük a
virágzásukat.
Közel jársz a megfejtéshez, de még nem árulom el mi a neve a találós kérdésnek,
mert annyira cuki az a növény, hogy szeretném ha én mutathatnám be nektek
egészen a virágzásig.
Igen, koránkelő vagyok, és kis alvásigényű. Sokszor már 4-kor kukorékolok.
Írtad, hogy milyen érdekesek bimbós formában a virágok. Tegnap én is fotóztam
párat:
Fürtös gyöngyike:

Bodza (középen van a virág, még alig látszik):

Őszibarack (már csak percek kérdése):

jó kezekben vannak. Most látni igazán, hogy mindegyik cserépben vannak erős
elsők, teperő másodikok, és kis lassúságok. De legalább sokáig élvezhetjük a
virágzásukat.
Közel jársz a megfejtéshez, de még nem árulom el mi a neve a találós kérdésnek,
mert annyira cuki az a növény, hogy szeretném ha én mutathatnám be nektek
egészen a virágzásig.
Igen, koránkelő vagyok, és kis alvásigényű. Sokszor már 4-kor kukorékolok.
Írtad, hogy milyen érdekesek bimbós formában a virágok. Tegnap én is fotóztam
párat:
Fürtös gyöngyike:

Bodza (középen van a virág, még alig látszik):

Őszibarack (már csak percek kérdése):

Sziasztok! A Munkácsy Emlékház szervezésében és a "Kisnemesi Otthonok Országos Találkozója" programsorozat keretében tegnap ismét kirándultam. Úti cél a gyulai Almásy-kastély és a gyulavári Wenckheim kastély.
Indulás a Munkácsy Emlékháztól.

Az ország több részéről érkeztek a csoport tagjai, ezért először a vasútállomást tekintettük meg.

Indulás a Munkácsy Emlékháztól.

Az ország több részéről érkeztek a csoport tagjai, ezért először a vasútállomást tekintettük meg.

Gyulán először az Erkel Emlékházat néztük meg ami a német templom háta mögött van.

Az udvarán lévő kerengőn korabeli ruhák és színházi plakátok vannak kiállítva. Valamint a sakktábla arra emlékeztet, hogy Erkel igen ismert és nemzetközileg is nagyra becsült sakkozó volt.

folytatás....

Az udvarán lévő kerengőn korabeli ruhák és színházi plakátok vannak kiállítva. Valamint a sakktábla arra emlékeztet, hogy Erkel igen ismert és nemzetközileg is nagyra becsült sakkozó volt.

folytatás....
folytatás...
Erkel családfája

Erkel lakrészéből...

Életútjának bemutatása egy idősíkon...

Emléktáblája van Albert Dürernek akinek a családja a városból származott .

Az emlékházzal szemben van a Máriás ház, amely az 1801-es nagy tűzvész idején szinte egyedüliként menekült meg. A tűzvész után a ház lakói hálából, hogy a ház megmenekült, Szeplőtelen fogantatás kőszobrot helyeztettek el a tűzfalon található szoborfülkében. Alkotója id. Czigler Antal építész.

folytatás később a kastéllyal...
Erkel családfája

Erkel lakrészéből...

Életútjának bemutatása egy idősíkon...

Emléktáblája van Albert Dürernek akinek a családja a városból származott .

Az emlékházzal szemben van a Máriás ház, amely az 1801-es nagy tűzvész idején szinte egyedüliként menekült meg. A tűzvész után a ház lakói hálából, hogy a ház megmenekült, Szeplőtelen fogantatás kőszobrot helyeztettek el a tűzfalon található szoborfülkében. Alkotója id. Czigler Antal építész.

folytatás később a kastéllyal...
Szia Gabi!
Ez igazán gyönyörű volt,köszönöm neked.Mindig rácsodálkozom, hogy mennyi gyönyörűség van szép Hazánkban.Csak persze nem mindig tudunk róla.
Ezért fantasztikus ez a közösség, mert egymásnak köszönhetően sokkal több mindent látunk, hallunk és megtapasztalunk.
A családomnak szoktam mondani, hogy ezt el kell mondanom majd a virtuális barátaimnak, és már Ők mondják, hogy nem fényképezed le.
Nagyon szép hétvégét kívánok.Marcsi
Ez igazán gyönyörű volt,köszönöm neked.Mindig rácsodálkozom, hogy mennyi gyönyörűség van szép Hazánkban.Csak persze nem mindig tudunk róla.
Ezért fantasztikus ez a közösség, mert egymásnak köszönhetően sokkal több mindent látunk, hallunk és megtapasztalunk.
A családomnak szoktam mondani, hogy ezt el kell mondanom majd a virtuális barátaimnak, és már Ők mondják, hogy nem fényképezed le.
Nagyon szép hétvégét kívánok.Marcsi

Sziasztok! Végre ideértem...de mindjárt megyek pudingot csinálni...
.
Nagyon szépek lettek a képek, a virágok is milyen sokat nőttek lassan már egyik másik elkezdi a virágkezdeményezést! Milyen jó, hogy legalább agy kikertészkedhetjük magunkat!
Csodás kirándulásban is részesültünk, nagyon tetszett a régi ház bensője...akkor még tudtak maradandót alkotni...nem kellett attól félni, hogy pl. leszakad az ember alatt az ágy
a vasútállomás a régi mozdonnyal is igencsak megdobogtatta a szívem, az én anyai nagyapám is a vasúton dolgozott. Hú azok a kirándulások...mindig kinézegettünk, és mire leszálltunk már kormosak voltunk...
. De nem bírtunk magunkkal...
.
Nekem az is nagy élmény volt ma hogy ki tudtunk menni egy picit a papához, mert permetezni akart, és már nem tudta egyedül felvenni rendesen a permetezőt!
..a Szelet leszámítva, ami mindig erősebb lett, gyönyörű időt fogtunk ki! Még Samuka is élvezte...öröm volt látni
.
Mindenkinek csodaszép további órákat kívánok !

Nagyon szépek lettek a képek, a virágok is milyen sokat nőttek lassan már egyik másik elkezdi a virágkezdeményezést! Milyen jó, hogy legalább agy kikertészkedhetjük magunkat!

Csodás kirándulásban is részesültünk, nagyon tetszett a régi ház bensője...akkor még tudtak maradandót alkotni...nem kellett attól félni, hogy pl. leszakad az ember alatt az ágy

a vasútállomás a régi mozdonnyal is igencsak megdobogtatta a szívem, az én anyai nagyapám is a vasúton dolgozott. Hú azok a kirándulások...mindig kinézegettünk, és mire leszálltunk már kormosak voltunk...

Nekem az is nagy élmény volt ma hogy ki tudtunk menni egy picit a papához, mert permetezni akart, és már nem tudta egyedül felvenni rendesen a permetezőt!

Mindenkinek csodaszép további órákat kívánok !

folytatás...
Az urak élettere.
A grófnő szobája egy kakukk tojással!

Az ebédlő

A gróf úr szobája és a dolgozója.

Az urak élettere.

A grófnő szobája egy kakukk tojással!

Az ebédlő

A gróf úr szobája és a dolgozója.

Azt akartam, hogy folyamatos legyen a történet, de sikeresen kitöröltem az előző képeimet. Megpróbálom újra feltenni.
A ma látogatható kiállításoktól eltérően a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban nem csak a főúri életforma ismerhető meg az országban egyedülálló interaktív eszközök segítségével, hanem az egykori kastély életét „láthatatlan motorként” működtető cselédség mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk.

Milyen volt a konyhájuk? (az üveg pdló alatt a régi konyha maradványa) mit ettek... minden földi jót!

A ma látogatható kiállításoktól eltérően a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban nem csak a főúri életforma ismerhető meg az országban egyedülálló interaktív eszközök segítségével, hanem az egykori kastély életét „láthatatlan motorként” működtető cselédség mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk.

Milyen volt a konyhájuk? (az üveg pdló alatt a régi konyha maradványa) mit ettek... minden földi jót!

Kedves Rita!Ha ez az ,amire gondolunk ,szeretnék belőle.Ugyanis a 3 kedvenc virágom egyike.Első a frézia,második a gyöngyvirág a harmadik EZ.Alig várom,hogy lássam!Paggy
Gabi! Annyira jók ezek a virtuális kirándulások! Nagy munka ez annak, aki meg akarja
osztani az élményeit, jelen esetben Neked, mert sokáig tart a képek válogatása, feltöltése,
kommentek írása, de amikor elkészül, annál nagyon öröm is. Neked azért, mert tudtál
nekünk valami újat, szépet mutatni, örömet okozni, nekünk meg azért, mert olyasmiket
látunk, amiket egyelőre - de lehet, hogy soha - nem fogunk látni élőben. Köszi szépen!
El is határoztam, hogy megkérem Kristófot, hogy csináljunk itt a fórumon egy utazósarkot.
Ott városok szerint lehetne betenni a fotókat. Már lesz Gyulánk, Tiszadobunk, Chesterünk,
Szilvásváradunk, Szegedünk... Ilyen utazások alkalmával mindent, ami ahhoz a városhoz
kapcsolódik be lehetne tenni, de nem csak a kirándulás fotóit. Békéscsabához a kiszebáb
égetést, a kolbászokat... akár egy-egy képet is.
Sok időbe fog telni, amíg ebből a sok oldalból, és a Csevegőből kihalászom az eddig berakott
képeket, és hozzászólásokat, de meg fogom csinálni. Jó lesz egy helyen látni az egy helyre
valókat!
Tetszik az Erkel emlékháznál, hogy kintre is csináltak "kirakatokat". Ne menjen el gyorsan a
látogató, maradjon még egy kicsit.
Lakályos, mégis puritán volt Erkel lakásának belseje. Egyszerű, letisztult, magával ragadó.
Úristen! Fogalmam sem volt, hogy Albrecht Dürer magyar származású volt! Köszi, Gabi!
A kakukktojást nem Gabinak hívják, és a tükörben látszik, ahogy fényképezik?
Elképedtem a gróf és a grófnő szobájától is. Ide is azt a két szót írnám, mint fentebb, hogy
lakályos, mégis puritán. Gyönyörű kastélyaink vannak! Olyan öröm őket felújítva látni!
Nagy ötlet az üvegpadló! Szerencsétek volt, nagyszerű időt fogtatok ki.
Tegnapi fotóm:
Ebből kreáltam:

osztani az élményeit, jelen esetben Neked, mert sokáig tart a képek válogatása, feltöltése,
kommentek írása, de amikor elkészül, annál nagyon öröm is. Neked azért, mert tudtál
nekünk valami újat, szépet mutatni, örömet okozni, nekünk meg azért, mert olyasmiket
látunk, amiket egyelőre - de lehet, hogy soha - nem fogunk látni élőben. Köszi szépen!
El is határoztam, hogy megkérem Kristófot, hogy csináljunk itt a fórumon egy utazósarkot.
Ott városok szerint lehetne betenni a fotókat. Már lesz Gyulánk, Tiszadobunk, Chesterünk,
Szilvásváradunk, Szegedünk... Ilyen utazások alkalmával mindent, ami ahhoz a városhoz
kapcsolódik be lehetne tenni, de nem csak a kirándulás fotóit. Békéscsabához a kiszebáb
égetést, a kolbászokat... akár egy-egy képet is.
Sok időbe fog telni, amíg ebből a sok oldalból, és a Csevegőből kihalászom az eddig berakott
képeket, és hozzászólásokat, de meg fogom csinálni. Jó lesz egy helyen látni az egy helyre
valókat!
Tetszik az Erkel emlékháznál, hogy kintre is csináltak "kirakatokat". Ne menjen el gyorsan a
látogató, maradjon még egy kicsit.
Lakályos, mégis puritán volt Erkel lakásának belseje. Egyszerű, letisztult, magával ragadó.
Úristen! Fogalmam sem volt, hogy Albrecht Dürer magyar származású volt! Köszi, Gabi!
A kakukktojást nem Gabinak hívják, és a tükörben látszik, ahogy fényképezik?
Elképedtem a gróf és a grófnő szobájától is. Ide is azt a két szót írnám, mint fentebb, hogy
lakályos, mégis puritán. Gyönyörű kastélyaink vannak! Olyan öröm őket felújítva látni!
Nagy ötlet az üvegpadló! Szerencsétek volt, nagyszerű időt fogtatok ki.
Tegnapi fotóm:
Ebből kreáltam:

Ági! Paggy! Bingó!
A jutalmatok: kinyíltak a legkésőbbi jácintjaim is. Korábban tettem be róluk fotót:

A jutalmatok: kinyíltak a legkésőbbi jácintjaim is. Korábban tettem be róluk fotót:

Kata mai fotói: Kiruccanás a papához + az ebéd

Folyt. köv.!

Folyt. köv.!
Kata, azt látom, hogy Samuka nagyon jól érezte magát. Biztosan gyorsan bekanalazta az
ebédet. Hús volt nálatok, azt meg igen szereti.
Virágzó fát már én is tudok holnap fotózni. Megfeslett az őszibarack bimbója, és talán a
szilva fehér virága is megmutatja magát.
A legutolsó képsor közepén milyen fa látható? Olyan érdekes a virága(?)!
A mai cinegém bújócskát játszott:

Virágzó fát már én is tudok holnap fotózni. Megfeslett az őszibarack bimbója, és talán a

Kedves Gabóci, milyen jó, hogy ilyen tehetséges vagy , így meg tudod osztani velünk az interaktív kiállítás képeit. Micsoda élmény lehetett ott lenni! Nagyszerűen szórakoztam a képeken! Annyira lenyűgöző az az egyszerűség ahogy éltek, öröm látni a letisztult életmódot!
.bár gondolatban óhatatlanul átsuhan az ember fején a sok párhuzam és ismerős felling a képek és az olvasmányok által...
Ritám, köszönöm hogy kitetted a képeket, ugye te is látod, hogy Samuka ma milyen felszabadult volt! Annyira örültem hogy nem a szobában kuksolt a tv. előtt hanem kijött egy kicsit. Igaz nem sikerült hosszúra az ottlét, de az odautazás busszal, és vissza autóval neki élmény volt. És ez a lényeg.
A buszsofőrre rá kellett szólnom hogy finomabban vezessen, mert nem akarok elesni...na ezt is megértem...
azt hitte marhákat szállít vagy mi?! még üres busszal is túlzás lett volna...nem Nobel díjas az utunk...van mit javítani rajta...pedig nem is volt rajtam a hátizsák na azzal aztán tényleg elestem volna..brr. Samu nem is mert rögtön felállni hogy megálltunk..szóval erről ennyit../ha én lennék a főnöke újravizsgáztatnám/
szép Estét mindenkinek, megyek mert Konferencia van a gyülinkben és itthonról nézem...nagyon élvezem....

Ritám, köszönöm hogy kitetted a képeket, ugye te is látod, hogy Samuka ma milyen felszabadult volt! Annyira örültem hogy nem a szobában kuksolt a tv. előtt hanem kijött egy kicsit. Igaz nem sikerült hosszúra az ottlét, de az odautazás busszal, és vissza autóval neki élmény volt. És ez a lényeg.
A buszsofőrre rá kellett szólnom hogy finomabban vezessen, mert nem akarok elesni...na ezt is megértem...

szép Estét mindenkinek, megyek mert Konferencia van a gyülinkben és itthonról nézem...nagyon élvezem....

- Szilvia333
Szóval Keleti Bazsarózsa a megfejtés?!

Első ránézésre én is rögtön Bazsarózsát mondtam volna,de azok a vékonyka levélkék bezavartak,és tullképpen nem is gondoltam hogy az európai Bazsarózsán kívül más fajta is van!!
Bazsarózsáim nekem is vannak,de sajnos a Fehér Liliom rátelepedett,és sokat kipusztított,pedig apukán nagyon vigyáz rájuk,lévén még ő telepítette anno őket a ház eleji virágoskertünkbe 

Első ránézésre én is rögtön Bazsarózsát mondtam volna,de azok a vékonyka levélkék bezavartak,és tullképpen nem is gondoltam hogy az európai Bazsarózsán kívül más fajta is van!!

Szia Rita! mire megírtam a hozzászólásomat te már ki is tetted a folytatást!
. Én is nagyon örültem, hogy ilyen jól érezte magát de most is, mert éppen megy az dicséret és azt nagyon szereti...az meg nekem külön öröm, mert két napja ez megy reggeltől estig, 3 napos konferencia van!
Az meg külön nagyon jó, hogy még ha nem is ért mindent a prédikációból, szívesen hallgatja...szívja magába az áldást!
.szinte tánclépésekben mászkál ki be a szobába...
/legszívesebben megzabálnám/ de nem zavarom meg semmivel, örülök, hogy nem a kisszobában van félrevonulva...
Még holnap délelőtt ez lesz a program! délután jó lenne majd kimozdulni...rajtam nem fog múlni...

Az meg külön nagyon jó, hogy még ha nem is ért mindent a prédikációból, szívesen hallgatja...szívja magába az áldást!

Még holnap délelőtt ez lesz a program! délután jó lenne majd kimozdulni...rajtam nem fog múlni...

Rita írta:Kata, azt látom, hogy Samuka nagyon jól érezte magát. Biztosan gyorsan bekanalazta az
diófa virága...a cinkéd jól elbújt, de rajtam nem fogott ki, rögtön észrevettem....

- Szilvia333
Kata képeinél,én mogyoróra,vagy gesztenyére tippelnék,ugyanis a szomszédainknál vannak ilyen fák,és efféle pollen tokocskák vannak rajtuk.
Másrészről onnan is emlékezetesek,mert édesapám pont ennek a két fának a pollenjére allergiás!!

Kata !!
Chau Chau kutyusotok van???
Képzeld,az egyik szomszédunknak szintén ilyen kutyusai vannak,egy fiú,és egy lány! Majd hozok róluk fotókat én is !!!
Másrészről onnan is emlékezetesek,mert édesapám pont ennek a két fának a pollenjére allergiás!!

Kata !!
Chau Chau kutyusotok van???

Képzeld,az egyik szomszédunknak szintén ilyen kutyusai vannak,egy fiú,és egy lány! Majd hozok róluk fotókat én is !!!