Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 11. 13:02

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 11. 13:03

TERJED A BÁRÁNYHÍMLŐ:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 11. 15:39

Jókat vigyorogtam egyik másik megjegyzésen...csak még óvatosan kell bánnom a mosollyal mert még fáj a szám széle....de a bárányhimlő :)) .telitalálat! :)) :)) Itt is szorgalmasan dolgoznak a szembeni házon, öröm ránézni. :D
Megint nagyon erős szél van, és hol süt hol elborul...szóval készülődik a rossz idő! :-o . további szép délutánt :ymhug: :-h @};- :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 11. 15:54

Itt a tegnap lemaaradt lesifotós kép Viktor bácsiról/úszásoktató /és a gyerekekről/:Paggy
Spoiler: mutasd
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 11. 16:57

Paggy!

Hát mit ne mondjak, Viktor bácsit kicsit másként képzeltem el. Olyan, mint Sandokán. =)) - bocs Viktor bácsi, ez pozitiv megjegyzés volt. -
A bárányhimlós házról nekem a dalmaták jutottak eszembe. :-)
MinGi!
Gyönyörű képeid vannak! Annyira szép ez a szinkombináció! Csak tudnám mi a rózsaszin fa neve...
A húsvéti tojásfád nézegetve rá is kerestem ma a facebookon szembejövő kéthelyi tojásfára, ami még tavalyi. Itt Szegeden nem gondolom,hogy szoktak fát disziteni a főtéren.
A lábszépségversenyes kép pedig a maga nemében nálam vitte az első helyet! :-)
Kata!
Szerintem Samuka a jobb oldali képen mosolyog. Én legalábbis annak veszem. :-) Kiváncsi lennék arra a zsebkendős, integetős képre is, már ha lenne. Bent volt ő is a fogorvosnál? Nagy szó ez tőlük, mikor ki merik mondani: Anya szeretlek, én legalábbis mindig igy éltem meg, mikor hallottam a fiamtól. - bár már nem most volt, amikor utoljára odajött ezzel :-) -
Rita! Szép a bundásbogarad a kikiriccsel. A pásztortáskát nem hiszed, épp aznap szemléltem, mikor tekertem haza - ezért is megyek inkább biciklivel dolgozni -, hogy milyen jó fotóalany lenne. Bár én felülről fényképeztem volna , vagyis szenvedtem volna, hogy éles képet kapjak. :-)
Emlékszem gyerekekként csörgőt csináltunk belőle, ahogy a lenti virágrészeit feljebb szakitgattuk. Na ezt most jól leirtam.
Lányok, a mogyorókról csak annyit, hogy most már legalább azt is tudom van vöröslevelű is.
Gabóci, tetszik ahogy fentről fényképezted a tulipánt! Szép ez is, mint Paggy-é.

Nálunk már virágzik a málna, meg a féltve vigyázott gyöngyvirág is. Annyira , hogy nem is engedi feltölteni a képet. :-)

Kép

Itt pedig a tó, és a vadkacsa, végre sikerült lekapnom őkelmét kb. 4 m-ről. Na sok is látszik belőle, de ennél jobb képet nem fog engedni. Hogy hogy nem vett észre, nem tudom. Úgyhogy Rita, ezek után még jobban gratulálok a szép madárképeidhez.
A vadkacsa be van keretezve =))

Kép

Most pedig megyek végre eszek a pizzából ami most sült ki, meg lámpázom a fejem, mert ettől az időtől szét akar durranni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 11. 17:17

Kata tegnapi képeinek folytatása, és még holnapra is marad!

Áginak betettem a zsebkendős Samut. Tíz nappal ezelőtt volt kitéve.

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 11. 17:29

Ó, Rita!, Köszönöm! És tényleg! Emlékszem már a képre :-)
Katának nagyon szépek a mai képei.
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 11. 18:47

Ritám!!
Ági!!
Kata!!
MinGi !!!
Paggy !!
Meg akit kihagytam!! Gyönyörű képek,csak lesek mint Pista a moziban!! Köszönöm a megosztásukat!!!

Ritám!! Ez a macsek mintha csak Gombóckám nagytesója lenne,csak neki meg van mind a 2 szeme :x :x :x :x
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 11. 19:00

Sajnos most jó másfél hónapig csak rendszertelenül tudok majd a "képtárba" jönni,mivel elkezdődött a Földalapú támogatás időszak,és ezzel a 10 órázás ideje,tehát csak annyi időm van néha,hogy bezuhanjak az ágyba.
Közeleg a Húsvét,és ma kissé korábban tudtam eljönni,így a nem várt szabadidőmet,a birtokomban lévő Hímesek fotózására,majd szerkesztésére szántam.
Isten éltesse a FotoScape-t,mert nélküle ezek a képek nem jöhettek volna létre!!!
1,kép:Kosárkában
Kép
2.kép: A kék
Kép
3.kép: A rózsaszín
Kép
4.kép: A narancsos
Kép
Van még pár érdekesség a birtokomban,holnap újfent próbálkozom majd azokról is használható képeket prezentálnom. %%- Az ittlévőket pedig fogyasszátok egészséggel!!! :ympeace:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 11. 19:50

Nagyon rövid leszek, mert a lányommal elcsevegtem az egész délutánt, miközben
megvettük a nyári repülőjegyemet. Július 22.-én fogok a gyerekekkel együtt utazni.
Ők előtte itthon lesznek, és együtt megyünk vissza. Majd augusztus 3.-n repülök
vissza Magyarországra. Tavaly is így csináltuk, így majd egy hónapot lehettünk
együtt.

Kata! Örömmel olvasom, hogy ma már jobb az arcod! Megérte a nem szokványos
útvonalon menni, mert azok a húsvéti tojásos képek nagyon kedvesek, aranyosak.
És még holnapra is maradt egy adag fotó!!

Zsike! Nagyon elkaptad a bazilikát és előtte a trikolor fákat! Az alatta lévő kellemes,
nyugtató hatású. A tojásfa ragyogó ötlet! Még nem láttam ilyet köztéren. És még
egy darabot is láthattunk belőled, ez külön öröm!

A lábas képet meglátva felnyerítettem! Rettentő jó fotó! Markos és Nádas egyik
kabaréjából a "Lábas volt a fedőnevem"-et juttatta eszembe, pedig itt egy lábas
sincs. Hihi!

Paggy! Mennyi pitypang lett hirtelen! Nálad is egy egész mező. És már fújható verzióban
is van a kertemben:

Kép

Viktor bácsi igen vagánynak néz ki! Biztosan szeretik a gyerekek.

Ági! A málnádon, ha jól látom, még csalán levélbogarat is látok zöldelleni. Sajnos
a kacsát nem látom a keret ellenére sem. Amikor nem várod, akkor fogja megengedni,
valamelyik, hogy lefotózd.
A szilvafa alatt 5 darab gyöngyvirág bújt ki. Régen is ott volt a helye, de egy felújítás
során ráhordták a földet, meg megbolygatták, így pár éve nem láttam egyet sem
kibújni. Örülök nekik nagyon! Nekem is fájt a fejem ma!

Szilvia! Egyszer voltam Zengővárkonyban a Míves Tojás Múzeumban. A te tojásaid
ott is megállnák a helyüket! Gyönyörűségesek! Büszke lehetsz rájuk! Én az Aldiban
vettem egy tojás szettet, pár ágacskára fogom majd kiaggatni itt a szobámban.
Ebből látszik, hogy a húsvét soha nem tartozott a kedvenc ünnepeim közé, sőt.

Ez a H. Vöröske nem Gombi hasonmás, de lehet, hogy neki sem sokáig lesz két szeme.
A "H" halványat jelent. Másodszor látom errefelé, de már tudom, mit keres itt - csajozik,
mégpedig a harmadik szomszéd Foltos Cicáját szemelte ki magának. Itt randalíroztak
az ablakom előtt. Mire kimentem a fényképezővel, F.C. megijedt, elpucolt, H.Vöröske
meg utána.

A fotoScape-t másodszor említed, de nem merem kipróbálni, mert akkor beleszédülök,
és nem a fordításra fogok koncentrálni.

H. Vöröske kétszer:

Kép

Kép

Foltos Cica kétszer:

Kép
Kép

Azzal kezdtem, hogy rövid leszek... Noooormáááliis?
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 11. 20:45

:)) :)) :)) :)) :)) =)) =)) =)) =)) Rita! Isten áldjon meg!még fáj a nevetés, de a szemem is könnybe lábadt a nevetéstől a te utolsó mondatodtól :)) :)) :)) :)) =)) =)) =)) =)) .
Persze hogy normális...azért is szeretünk idejönni..és örök hálám a képkitevés segítségében! Kigyönyörködtem magam a képekben ! Én nem egy, hanem két kacsát is láttam a képen, az egyik kicsit előrébb volt! biztosan nem feléd figyelt, mert elszelelt volna tőled Ági egész biztosan...de majd ha megszokják, hogy néha ott álldogálsz, már nem fognak elszelelni...
Arra meg nem is gondoltam, hogy a málna is így nekiindult...nagyon szép.valamikor málnáztunk... :D

Szilvia a tojások valami fantasztikusak.!
Paggy az uszodamester inkább fiatal Piedonéra hasonlít... :)) bár szerintem nem fogunk ezen összeveszni.!
Remélem a fejfájásosoknak most már jobban van a fejük...igaz én is megyek majd lefekvés előtt veszek be aspirint, hogy nyugodtan tudjak aludni..mert már kezd jelentkezni az állkapcsom is.

Rita, Te meg máris a nyárra készülsz...hűha...de örülök, hogy újra együtt lehet a család! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 11. 20:54

Kata!
Most tényleg rövid leszek! A lányom szokta figyelni, hogy mikor vannak leárazások
annál a fapados repülőtársaságnál, amelyikkel szoktunk repülni, és igyekszünk lecsapni
rá. Az odafelé (ami a gyerekeknél visszafelé) sikerült is 22.-én az utolsó három jegyet
megvenni 12. 000 forintért, míg az augusztusi hazafelé jegyem 30 600 forintba került.

Ennek a virágnak még nem néztem utána, hogy mi a neve:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 12. 6:23

Ma reggel, háromnegyed hatkor ilyen gyönyörű volt az ég:

Kép

Kicsit zoomolva:

Kép

Szép napot kívánok Mindannyiunknak! Nekem délutántól már nagyon szép lesz!
Kezdődik a tavaszi szünet!
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 12. 6:28

Rita! Ez nagyon gyönyörű! :x Kūlönleges. :)
Kellemes, pihentető tavaszi szūnetet kívánok. :)
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. április 12. 8:34

Eddig nálunk se volt tojásfa a főtéren, de mivel későn tavaszodott nagyon kopárak még a fák és az egyik üzlet eladóinak az ötlete volt.Ha nem viszel magaddal tojást náluk lehet venni,sőt ők felteszik a fára is, szerencsére, mert a létra nem a barátom (a kéz az egyik eladóé)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 12. 16:00

Milyen gyönyörű a napkelte..nem tudom de mintha az ég is a kedvünket keresné, hogy ilyen csodás színeket hoz elénk :)) :)) :)) .
Minden tanárnak tanítónak megérdemelt, örömteli pihenőt kívánok! :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower:

Tényleg nem drága a repülőjegy..anno én is annyit fizettem minimum.. és micsoda kiszolgálást kaptunk a gépen...Az akkori NDK-ban! Odafelé az ő repülőjükkel mentünk...ablak mellett kaptunk helyet...izgalmas és szép is volt.! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Elfelejtettem rákérdezni...hova teszitek majd a laptopot és a fényképezőgépet...mert legfrissebb infók szerint nem lehet felvinni a gépre..! :-o
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 12. 19:10

Rita!
Ez a napkelte gyönyörűséges!!
És még milyen szép lehetett élőben! Ilyenkor azt kellene csinálni, hogy bebugyolálni magunkat egy nagy plédbe, hogy jó meleg legyen, kiülni egy székre és hallgatni a reggeli zajokat, gyönyörködni a látványban!
Kellemes iskolanélküliséget kivánok! :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 12. 19:50

f.ági írta:Rita!
Ez a napkelte gyönyörűséges!!
És még milyen szép lehetett élőben! Ilyenkor azt kellene csinálni, hogy bebugyolálni magunkat egy nagy plédbe, hogy jó meleg legyen, kiülni egy székre és hallgatni a reggeli zajokat, gyönyörködni a látványban!
Kellemes iskolanélküliséget kivánok! :-)

Ági szívemből szóltál...egyetértek az elképzeléssel.... :D :)) :ymhug: :-bd :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 13. 18:26

Kata utolsó képei:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 13. 19:09

Kata! Az árvácskák gyönyörűek! A legalsó képen tulipánfa van?

Ági, minden napkelténél zoomolnom kell egy keveset, mert különben benne lenne a képben az
ablakkeret és a csatorna egy darabja. A nyitott ablakból szoktam a fotókat készíteni, mert úgy
messzebbre látok, mintha kimennék az udvarra. Ez a gép amúgy is szebb képet készít, mint a
valóság. Komolyan mondom, mikor belenézek a nézőkébe, máris színesebb minden, mint amit
a szabad szememmel látok. Lehet, hogy az én szemem már "kopott", és én látok rosszul, nem
a gép, de ez mindegy is. A régi gépemnél is tapasztaltam, és ennél is, de csak a kis lencsémnél,
hogy minél többet zoomolok, annál élénkebbek lesznek a kapott kép színei.

Tegnapelőtt készítettem ezt a képet, tegnapra ilyenné változtak. Ma is le szerettem volna fotózni
őket, de nem találtam meg így együtt őkelméket:

Kép
Kép

Milyen szépen össze vannak csomagolva a magocskák. Minden darabkának meg van a maga helye.
És milyen szép szabályos fejecske lesz belőle!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 13. 19:14

Ma a nagy erejű szél jól megtépázta a pitypangokat:

Kép

Kép

Nagyban:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 13. 19:43

Sziasztok! Rita, nem tudom már biztosra...de minden lehetséges...tudod nem a szokott oldalon mentem...
Sajnos majd gyakran járok arra...esetleg kiderül majd../
. Itt egész nap olyan goromba szél van hogy az valami elképesztő..nem is csináltam képeket, mert mind elmosódott lett volna :( .

Szegény kis pitypangok hogy megviselődtek máris.... :( . Így kinagyítva meg milyen érdekes...sokkal többet lát az ember mint egyébként! :)
Csak őszintén gratulálni tudok az ötlethez, mennyire más így... :ymblushing: :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 13. 20:04

Azért nagyítom ki, hogy lássuk, milyen tökéletes és alapos munkát tud végezni
a természet.

Húsz perce, 19:35-kor fényképeztem. Azért kicsinyítettem le a képeket, hogy
össze tudjam tenni, amit a szememmel láttam. A gépem nem tud akkora
szélességet befogni (na, csak nem fért ki egymás mellé!):

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 13. 20:08

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 13. 23:55

SziasztokT
Most értem haza Dédi látogatásából/ugyanis ma nincs ott Julika, aki a gondozónője/ Egy nagyon kockázatos képhalmazt fogok feltölteni.Dédi a Megyeri-hídnál lakik,jó messze tőlönk.Az út oda a rakpartokon át vezet.Ma du. mindenki hazafelé tartott és én /mivel a múltkor láttam milyen szép a panoráma/fényképezőgéppel a kezemben/autómata/vezettem:csak nyomkodni kell.NAGYON REMÉLEM, NEM VOLT KAMERA,mert sokba kerülne.NE IS MONDJATOK SEMMIT A FELELŐTLENSDÉGRŐL_TUDOM!!De csak akkor nyomkodtam,amikor megállt a sor.Szóval mindjárt feltöltöm.Nem túl jó képek,de kalkuláljátok bele a helyzetet.Nem volt veszélyes,csak az esetleges kamera.De előttre a két fotó a piskótatekercsről,ami ugyanúgy készült mint a másik ,csak a tésztájába 2 kanál liszt helyett 30%-os holland kakaópor került.Mégjobb az íze.Mindjárt töltögetek.szombaton nézegetem az eddigi fotóitokat és rakom fel a fréziát + egy saját válogatást,DE EZT MUSZÁJ VOLT ,mert még friss az élmény!Üdv:Paggy

Vissza: “Társalgó”