Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. május 31. 12:43

Kata58 írta:Szép reggelt mindenkinek! Lassan kifelé vagyunk mi is slamasztikából, erre most ébredtem fel 1o perce olyan fejfájással, hogy még a könnyem is folyik miközben itt írok..vettem be fájdalomcsillapítót..majd hamarosan hat. Csak az a vicc, hogy 1o-re meg van beszélve egy konzultáció erre itt lök pizsamában és nektek írok! Itt erősen felhősödik, kíváncsi leszek mekkora vihar fog jönni, mert egy sima esőtől nem lennék így. Na mindegy ezt is túléljük. x_x

Kata szomorúan hallom, hogy már megint, vagy még mindig betegséggel küszködtetek. Nagyon rád/rátok jár a rúd. Ideje lenne már rendbe jönni. Vigyázz magadra és gyógyulj meg mielőbb, hogy Samuka is rendben legyen. :ympray:

Paggy nagyon szép mindenkinek a videója, tehetségesen komponáltad meg a képeket, és az aláfestő zenék nagyon találóak. Köszönöm a munkádat, neked és mindenkinek kívánok nagyon kellemes nyarat! :D :ymhug: ;;)
Köszi a képedet, hogy megismerhettünk, kedves barátságos kisugárzásod van, olyan amilyet elképzeltem. :x

Ezt Lillának küldöm.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. május 31. 13:46

Rita! Én többek között a szép napkeltéidet irigylem. Keletről körbe vagyunk fákkal. Nem tudom hány órakor kellene lemennem, hogy én is lássam. ;) Ma fél hatkor tettem egy séta körutat, de már fent volt a nap. Az este fél tízkor lementem fotózni, és éjfélkor is csináltam egy képet, hogy kipróbáljam az éjszakai fotózást. Még gyakorolni kell. :)

Esti képek
Spoiler: mutasd
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Reggeli képek
Spoiler: mutasd
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 31. 15:15

Kedves Lányok!Köszönöm szépen a dicséretet.Péntek este jövök nézelődni.Szeretném jelezni,hogy nyáron ritkán érek rá és elsősorban nézelődni jövök.Tehát senki ne sértődjön meg,ha csak úgy "berobbanok",mert sokat vállaltam és szeretek mindent ,hozzám képest ,rendesen csinálni.Kata már írta,hogy mindenki akkor jön és megy ,amikor akar,de így tartom illendőnek./EZÉRT IS MUTATKOZTAM BE-fénykép-/
Kedves Kata!Sajnálom,hogy betegeskedsz!Hallottam egy nagyon megdöbbentő gyógymódot.Állítólag, nagyon citromos cola/2 egész citrom belecsavarva 3dl colába /gyógyítEZT NEM A COLAGYÁRTÓ MONDTA,hanem a nászasszonyom,aki Braziliában üzleti úton volt és lázas hasmenése lett.Ott ajánlotta valaki neki.6 óra múlva jobban lett.Nem tudom mennyire tartós gyógymód?Minden esetre vigyázz magadra !!!
Gabóci!Nagyon szuperek az esti képeid is/majd jövök és tüzetesen megnézem/Köszönöm a gyönyörű lovat.
Rita!Szépségesek a napfelkelték és lementék!
Mindenkinek üdv és szép napokat!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. május 31. 15:18

ÉS Gabóci!Jó lenne leszedni a fényképfádról némi cseresznyét!.Nemsokára itt a színes,szélresvásznú,ehető fotó.Csak beállítom milyen ízt szeretnék,legyen májusi cseresznyeíz,s már kapom is az illúziót.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 31. 15:20

Kedves Mindenki...! Kellemes napot! már sokkal jobban vagyok, el tudtunk menni ügyintézni, vásárolni, és végre láthattam Rita videóját is! \:D/ :D . Szerintem ez is gyönyörűre sikeredett, becsempészve egy kis fővárosi milliőt :)) \:D/ . Nagyon szép és jó ötlet volt a kinti virágok közé is betenni, fantasztikus volt a hatása. \:D/ @};- @};- . A zenei aláfestés is csodaszép volt, jó volt hallgatni. Paggy, igazán tehetséges vagy...

Kedves Gabóci, köszönöm biztató szavaid...remélem megszakad ez a támadáslánc...már tényleg elegem van. Holnap már tudjuk Samuka eredményét! Nagyon nagyon kíváncsi vagyok..igazából türelmetlen..de ez nem old meg semmit...pedig mindent bevetettem hogy megtudjam. :-??

Holnap délben indulunk hazulról...2o perc séta után pont odaérünk...fél 1-re!
Nagyon szépek lettek a képek, estit én sem tudok jobbat csinálni, ma küldöm Ritának a képeket...tegnapi és mai égképek...most csak ez van...
További szép délutánt mindenkinek! :ymhug: :D \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 31. 15:36

cicus

HozzászólásSzerző: cicus » 2017. május 31. 16:09

Kedves Mindenki :littlehearth: !

Most jöttem fel először a Társalgóba,ugyanis felraktam egy képet a Princess Hours
fórumán,ami vasárnap készült egy naplemente alkalmával és elég furcsa módon.
Ott ugyan már leírtam Ritának,hogy micsoda véletlenek vannak,de ezen én már
régennem csodálkozom.Én Pomázon lakom most és a teraszomról a Pilist látom
szemben pont a Pilistetőt,ahol most lemegy a Nap.Éppen mosogattam és látom,
milyen gyönyörű és gondoltam elő kellene venni a gépet,de mégsem tettem :ymblushing:
Később a géphez ültem és látom a kis barátnőm írt nekem és küldött képeket is.
Hát gondoltam milyen déja vu élmény ez,hiszen ezt láttam én is pontosan így
kivéve,hogy a kép alján a Pilis látszott,itt pedig a fák eltakarták,csak az egyiken
látszik egy keskeny csíkban a hegy a fák felett.Ők a Duna bal partján laknak
velünk éppen átellenben,ezért ugyanazt a Naplementéket látjuk most.Szóval a
kép is elkészült és ezért nem kellett a gépet elővennem :ymblushing:
Na és hogy milyen furcsák a felhők,hát tudni kell,hogy itt a Pilis felett gyakran
szórják a kémiai anyagot a gépek,ezt már mindenki láthatja,mert az egész Földön
művelik de vannak helyek ahol jóval gyakrabban,de ennek is oka van természetesen.
Nem olyan régen figyeltem fel rá.hogy időnként valami történik én söprésnek hívom
mert ugye mindennek nevet kell adnunk :) Ezen a vasárnapon is ez történt és ezt
vette észre Csilla barátnőm,azért fényképezett és este az egyik fiam aki Kanizsán él
küldött egy képet,hogy ott is éppen valami söprés folyik.Szóval ez a képek története.
Elnézést,hogy nem tudtam rövidebben leírni.És akkor most a képek következnek.
További szép napot Mindenkinek :movingflower:

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. május 31. 18:18

wow! Micsoda képek...gratulálok cicus...ehhez is éppen ez kell hogy az ember egy kicsit másként lássa a világot....magyarul észrevenni dolgokat! szuperek! \:D/ :D :-h \:D/ :littlehearth:
cicus

HozzászólásSzerző: cicus » 2017. május 31. 20:15

Köszönöm szépen Kata :ymblushing: a szépség körülvesz minket ha
észre is veszük bearanyozza a napjainkat és rávezet arra mi a fontos
és mi nem :x
Szép estét :movingflower:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 1. 19:53

Kata58 írta:egy kis kedvcsinálás... :movingflower:

Kata! Nekem sikerült kedvet csinálnod. :D

Mai reggelim és délutáni frissitők. :)

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 1. 20:39

Örülök Gabóci.... :movingflower: :flower1: :-bd :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 1. 21:24

Kata é s Gabóci!Szuperek vagytok a frissitőkkel és a guszta reggelivel!!!HAJRÁ ,csak így tovább!!!Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 1. 22:45

Sok év óta először ma moziban voltam a barátnőimmel. A nyugdíjas film klubban láttuk az Oszkár díjas Kaliforniai álom c. amerikai filmet.

Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 2. 0:43

Szervusztok! Egy évesek lettünk a fotó sarokban!!! hip hip hurrá!

Időnként a doramaforeverben saját képekkel is színesítettük a hozzászólásainkat, ezért Ritának az jutott eszébe, hogy itt a saját honlapján csinál egy önálló oldalt nekik. Így született meg egy évvel ezelőtt a "Van képem hozzá" topik, és ennek a tündéri kis angliai háznak a képével indította el a mi kedves adminunk, amit ott készített.

Kép

Nem kis feladatra vállalkoztam, amikor átpörgettem a 114 oldal képeit. Érdemes volt, mert csodákat láttam. :D
A fotó egy pillanat eredménye, ezt mutatja az az ezernyi felhő, napkelte és naplemente ami mindig más és más. A természet kimeríthetetlen forrása a képeknek. Rajtuk keresztül ismertünk meg sok madarat, pillangót, bogarat, virágot, házi kedvencet, lakhelyeinket és néha a képek küldőjét is. Nem csoda ha népszerűsége rekordokat dönt látogatottság terén. Köszönöm mindenkinek a sok gyönyörűséget amit feltöltöttetek. :x

Egy csokor az egy évvel ezelőtti képeimből.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 2. 6:09

Kata! Két napja fáj nagyon a fejem, de az is lehet, hogy azért, mert a suliban a gyerekek
elkezdték lerágni rólunk a húst.
Olyan jó, hogy ma rövidebb órákat tartunk, aztán elmegyünk a szokásos közös ebédünkre,
amit annyira szeretünk. Pedagógus nap van!

Délután kiteszem a képeidet!

Gabi! Micsoda aláírásod lett! Illik a fotókhoz, amiket készíteni szoktál... és még nőnek is!!
Cuki!

Nekem nagyon tetszenek az esti, sötétben készült fotóid! A harmadik képeden nagyon érdekes
lett a fák alján világító lámpasor, vagy a legutolsó fotó is. A nap is, és a hold is látszik rajta?
Hihetetlen!
Nekem ezek kimaradnak az életemből. Sötétedés után mindig itthon vagyok, itt meg nincs
olyan nagy fény este.

A fekete cicád méltó párja lenne Szürke Cicának! Neki is karakteres a pofácskája!

Épp reggel gondolkodtam, hogy mostanában nem találkozom annyit cicákkal, mint eddig.
Se Modell Cica, se SZ. C! Aztán hazafelé sikerült két fél macsekot lefotóznom. Tisztára
olyan érzésem volt, mint amikor a bűvészek a varázsdobozukban kettévágnak egy embert,
és külön-külön mutogatják a két felét.

Kép
Kép

Szólongattam, de csak egy pillanatra volt hajlandó felém pillantani:

Kép

Paggy jó mesterünk volt a képek megkomponálásában. Türelmes ember vagyok, de erre képtelen
lennék Ez is ki fog maradni az életemből. De nemcsak a türelem hiánya miatt, hanem azért is,
mert soha nem jut eszembe a lakásban fotózni.
Pedig olyan hangulatosak, színesek, érdekesek ezek a fotók is! Mennyire másként hat ugyanaz
a helyszín más színű tálcával, terítővel kiegészítőkkel! Nagyon tetszik! Fogadjunk, nem Gyulai
kolbász van a kenyérkéden!? Hihi!

Paggy! Jót nevettem a kólás gyógymódon! Mentettem az agyamba! Ha neki használt, akkor
másnak is fog, ha szükség lesz rá.

A tegnapi nap reggel fél hatkor:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 2. 6:28

Szia Cicus! Nagyon jól tetted, hogy bekukkantottál ide is! Ismét köszönöm a képeidet!

Ilyen felhőket még soha nem láttam. Illik rá a "söprés" szó. Csak tudnám, milyen kémiai
anyagokat szórnak ki! Mi a csudáért? Miért vagy mi ellen?

Nálunk csak szúnyogirtás folyik, ha belvíz van a sok esőzéstől, vagy a sok árvíztől.
A közeli városban élő kollégám mondta, hogy utána tömegesen pusztultak a városban a
fülemülék. Lehetett látni a parkokban a tetemüket. Marha jó, mi? A hülye szúnyoggal
megy a madár is! Itt nálunk, falunk ezt nem lehetett észrevenni.

Csilla barátnődnek is köszi a fotókat! Jó, hogy ilyet is látunk, pedig azt hittem, hogy
felhőkben már nem lehet nekem újat mutatni. De mégis!!

Máskor is szeretettel várjuk a képeiteket!!

Zsuzsi lányom naplemente kezdeménye. A kép Manchesterben készült, és inkább a jobb
oldalon lévő három épület miatt küldte. Mindhárom más korú. Az első a legrégebbi, aztán
egy később épült, de még régies, majd egy modern üvegépület:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 2. 6:37

Gabi!
Annyira jólesik, hogy eszembe juttattad az évfordulót!!!!! Hihetetlen, hogy még
csak egy éve kezdődött, pedig tényleg annyi! Mennyi fotó, és mekkora út, amit
bejártunk! Nagyon sokat fejlődtünk! Szó szerint más szemmel nézzük a világot!

Mindenkinek, aki csak egy képpel is hozzájárult a fotósarkunk színesítéséhez,
nagyon hálás vagyok! Rengeteg új ismerettel gazdagodtunk egymás által, miközben
jól szórakoztunk!

Isten éltessen bennünket!

Megnéztem, mi volt a második fotóm. Mi lenne más, mint napkelte! Látszik, hogy
ez még a kezdet, és a zoomolást sem bírta olyan jól a régi gépem:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 3. 5:59

Hétkor indulunk az utunkra, addig is gyorsan írok, mert van egy elmaradásom Kata felé.
Napok óta küldi a képeit, végre kiteszem őket. Még a magam lemaradásait sem hoztam be.
Egyszer talán lesz időm a sok fotó közt válogatni.

Kata fotói: napkelte, felhők, kórház, Samuka és a süti, tó és kacsák

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 3. 6:04

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 3. 6:07

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 3. 6:24

Kata! Annyira nevettem Samu arcán! Mit tesz egy sütemény látványa! Ettől jobban
talán csak a húst szereti, igaz?

A kacsák cukik! A rózsaszínű rózsa pont olyan, mint az enyém volt. Írtam, hogy nem
hajtott ki, és hogy mennyire sajnálom. Nem régen vettem észre, hogy hajt a tövénél.
Csak attól tartok, hogy vad lesz. Még nem tudom.

Tegnapelőtti zöldike, és sárga sásliliom:

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 3. 8:51

Kedves Rita! Köszönöm, hogy kitetted a képeket! :x Samuka valóban aranyos volt, látszott rajta a pillanat meghatottsága és öröme...imádnivaló!
Mit szólsz a hatalmas csuzdához, és nem bírom rávenni, hogy odamenjen játszani. Csak haza haza... :-??
De legalább hátul mentünk, így készülhettek a képek. Olyan boldog voltam hogy be tudtam cserkészni a kacsákat... :))

Cicusképed és az aláírása nagyon tetszett...hihetetlen, milyen helyeket és pózokat tudnak kitalálni... :)) . A Sárga Sásliliom is gyönyörű! Annyira szeretem, mikor egy virágot sikerül sokkal közelebb lefényképezni.... \:D/ valahogy jobban kiadja a szépségét! :D
Remélem szebbnél szebb képekkel fogsz tudni meglepni bennünket...legalább virtuálkirándulunk mi is! :)) Legyen szép időtök!!!! :D :ymhug: :-bd :-h \:D/ :movingflower: :littlehearth: :movingflower: :littlehearth: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 3. 20:01

Tátralomnic:

"Tátralomnic a Magas-Tátra egyik legjelentősebb és leghíresebb települése. Már az 1800-as évek végén
a Monarchia egyik kedvelt kirándulóhelye és klimatikus üdülőközpontja volt... Tátralomnic Szlovákia
második legmagasabb csúcsa, a 2634 méteres Lomnici-csúcs lábánál fekszik, nagyjából 900 méteres
magasságban.

Mikor Lengyelországba, Zakopánéba megyünk, akkor is erre szoktunk jönni. Ugyanígy szoktuk látni a
Magas-Tátra hegyvonulatait. Érdekes, mindig olyan alacsonynak érezzük először a csúcsokat, mert azt
mindig elfelejtjük, hogy itt már eleve 700 méter magasan vagyunk a tengerszint felett.

Kocsiból fotózva:

Kép

Ezt a nagyobbik fiam miatt teszem ki. Szintén a Magas-Tátra része, neve Kriván, és ősszel fogja
megmászni egy értő kollégájával. Komolyabb felszerelést nem igényel. 2494 méter magas:

Kép

Szintén a kocsiból fotóztam ezeket a képeket. Ez már Szlovákia, és folyamatosan megyünk felfelé a
szerpentines úton:

Kép
Kép
Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

Testileg-lelkileg-szellemileg felfrissülve érkeztünk haza, azzal a szent elhatározással, hogy nemsokára
visszatérünk, ugyanis csak félig sikerült a tervünket megvalósítani. Akkor, amikor közölték a pénztárnál,
hogy már csak a Kő-pataki-tóhoz (Lomnici-tó) tudnak felvinni, a Lomnici csúcsra már nem (egy nap csak
meghatározott számú csoportot visznek fel), akkor nagyon elszomorodtunk. Majd megbékéltünk sorsunkkal,
megvettük a jegyet a tóhoz, és izgatottan szálltunk be a libegőbe. A Kő-pataki-tó 1756 méteren van, a
Lomnici-csúcs pedig 2634 méteren. 900 méter a különbség! És az mégis csak a csúcs. Ezért döntöttünk
úgy, hogy nemsokára újra eljövünk, de előre megvesszük a jegyet (7 nappal előre meg lehet venni).

A baloldali legmagasabb csúcsra akartunk feljutni.

Kép

De csak a sötétzöld színű törpefenyőkkel borított részig vittek fel. Érdekes volt, hogy a felvonó alatt sípálya
van, ami most ugye nem volt havas:

Kép

Kiszálltunk a kabinból. A valóságban közelebb voltak a hegyek, mint ahogy itt látszik:

Kép

Megfordultam:

Kép
Rita
Adminisztrátor

A Kő-pataki-tó kristálytiszta vizű tó. Gondolom, a hegyekből leolvadó hó táplálja. Ma már
változó a vízszintje, néha majdnem ki is szárad. A tó vize később lezuhog a hegyről.
A baloldali piros felvonó visz fel a csúcsra:

Kép

Kép

Kép

Ha a repülőgépet leszámítjuk, még soha nem voltam 1756 méter magasan. Ha lúd, legyen
kövér. Meg is ebédeltünk. A vendéglő névtáblája szerint 1761m-en voltunk. Még enni sem
ettem ilyen magasan!

Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”