Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 26. 11:52

Sziasztok!Mivel most ruhákat nézegetek a jelmeztervezőnő kapcsán,kutyás barátnőm küldött egy linket.HÁT NEM SEMMI!!!Üdv:Paggy
Spoiler: mutasd
http://otthonedes.blog.hu/2017/06/25/paul_452
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 26. 16:49

Sziasztok! Túl a családi eseményen egy kicsit sikerült elmenni a múzeumok éjszakája keretében rendezett Szent Iván éjszakai eseményre. Tüzet ugyan nem ugrottam, de amíg a tűz leégett beálltam táncolni. Nem jó minőségű a videó, csak a hangulat kedvéért teszem be. A másikat a tűzugrásról csinálták, ott Panna is látszik.
Előtte két kép, hogy felismerjetek. Zöldben én, balra a lányom, Lili a barátnő és Panna.
KépKép

Kép

https://www.facebook.com/behir.hu/videos/1572388682772256/?autoplay_reason=user_settings&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=350685531728&live_video_guests=0

https://www.facebook.com/Beol.hu/videos/10155552306039828/?autoplay_reason=user_settings&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=121876164619130&live_video_guests=0
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 26. 20:47

TÜNDÉR vagy Gabóci !NAGYON JÓ VOLT minden :a képek/főleg RÓLAD ÉS A LÁNYODRÓL/ ,a videó ,a hangulat.És a fájós térdeddel beálltál táncolni!
Igazán köszönöm szépen ezt az élménybeszámolót.Picit én is ott táncolhattam.Bár most már elég súlyos vagyok,imádok táncolni és a táncot nézni.Köszönöm mégegyszer.Paggy
Megint kihagytam a fő kérdést:az látszik ,hogy tudsz és mersz táncolni.Vajon része volt az életednek a tánc?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 27. 1:09

Kedves Lányok!Gabóci családias csodás képei és videója után ,3 órás olvasgatás eredményeként ,eldöntöttem,mégse merülök bele a jelmeztervezők világába,mert akkor ezen a héten el sem tudok mozdulni az asztalom mellöl/annyi az infó/Így maradt a saját kútfő, valamint egy kis linkelés.Következzen az én MÚZEUMOK ÉjSZAKÁJA programom:
A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN kedves kutyás barátommal elmentünk a Hagyományok Háza Nyitott Műhelyébe./I.ker. Fő u ,ami 2 lépésre van a Lánchídtól a budai oldalon/.Meghallgattunk egy beszélgetést SZŰCS EDIT jelmeztervezővel és néhány színházi ruhatervét élőben is megnézhettünk,valamint vetített képeken láttunk a munkáiból.
Néhány mondat róla:
SZŰCS EDIT

jelmeztervező

Vágó Nelli emlékdíjas

A MOME Textil Tanszékének egyetemi docense, ruhatervező iparművész, jelmeztervező. Számos színházi és táncelőadás, valamint fim díjazott jelmezeinek tervezője. A cannes-i Grand Prix díjas, Golden Globe díjas, és Oscar-díj jelölt Saul fia c. film jelmeztervez

A Nyitott Műhely programfüzetében ez állt:

Hagyomány és kreativitás- divatbemutatók

A Magyar Állami Népi Együttes jelmezeinek bemutatása- Szűcs Edit jelmeztervezővel- Hogyan lehet ötvözni az autentikus népi hagyományt, és a mai formai ízlést?

S hogy magyarázzam a fotókat álljon itt néhány mondat a beszélgetésből:

A Magyar Állami Népi Együttesnek is tervez fellépő ruhákat.

Honnan vette a mintákat?

Archív fotókat nézegetett.A díszítést nem vette át,mert rengeteg időbe és pénzbe került volna a kézi munka és 100-150 előadás alatt el is kopott volna a jelmez.Csak a sziluettjét a ruháknak.Pld a farkasfogas díszt a pörgő szoknyaaljakon.

Később már a díszítést is sikerült lemásolni a LÉZERES MINTAKIVÁGÁSSAL,amit a számítógép használata tett lehetővé.

Mennyi idő van egy jelmez elkészítésére?

46 öltözéket kell elkészíteni kb 1,5 hónap alatt.Ez csak a lézer segítségével lehetséges.

Hogyan lehet ötvözni a hagyományt a modern világgal a néptáncjelmezekben?

A hagyomány csak úgy marad életben,ha használható lesz és új technikával építed fel .

Milyen anyagokat választ?

Régen ,az igazi népi tánc a falvakban,nem 1,5 órás folyamatos táncolás volt,mint most az előadásokom.Közben pihentek,beszélgettek.Itt az Állami Népi

Együttesben sokféle szempontot kell figyelembe venni:ne látsszon az izzadság,tartós legyen.Pipettával jár anyagot vásárolni,rácsöppent vizet és nézi hogy mit lehet látni az anyagon.LÉLEGZŐ ANYAG KELL,s ez a CSISZOLT PAMUTVÁSZON sávolyvetéssel szőve.

Hogy különbözteti meg a szólótáncosokat a többiektől?

Ez a vizuális dramaturgia feladata:színek hatására felfigyelnek,sziluett változtatás,

A MOHOLY NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM adjunktusa,tehát tudja mennyire érdekli a mostani diákokat a népművészet?

Kezdetben nem érdekli őket,a divat miatt jönnek.Később azonban,mikor már sikeres művészek munkáiban vesznek részt,egyre közelebb kerülnek a hagyományokhoz.

Szűcs Edit munkái az ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTESBEN:

TÁNCKÁNON,ÁLOMIDŐ , JÁSZOK,APÁM ABLAKÁBÓL....

A saját képeim mellett felteszek fotókat és linket az előadásokról,ahol Szűcs Edit jelmezei láthatók .Ezenkivül még pici érdekességet a mai jelmeztervezési irányvonal-kisérletről.Sajnos az én képeim elég rosszak a bemozdulás miatt,de hát így sikerült.

Nagyon-nagyon sokféle ,érdekes ,extravagáns jelmezt készít Szűcs Edit,de most én a néptáncosakat emeltem
ki.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 27. 1:11

=http://kephost.com/image/0Kn4]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 27. 1:13

l=http://kephost.com/image/0KnU]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 27. 1:14

=http://kephost.com/image/0K7A]Kép[/url]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 27. 1:17

https://www.youtube.com/watch?v=qKgj4pE2JT8

ÉS: https://szinhaz.org/galeria/magyar-alla ... n-galeria/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 27. 1:28

És a jövő /?/:
http://designisso.com/hu/2016/11/16/fiatal-jelmeztervezok-a-nemzeti-galeriaban-textura-2016/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 28. 19:37

Kedves Kislányok! Addig írok, amíg tudok. Holnap, és remélem holnapután is fordítani
fogom a Princess utolsó előtti részeit.

Hihetetlen, mennyi új hsz. keletkezik ha egy kicsit is kihagy az ember!

Ági! Nagyon szeretem, Nem is főztem azóta a gázon, amióta megvan. Próbálgatom
mindenféle hozzávalóval. Ma a fagyosaké volt a főszerep. Majd írok róla, ha odaértem.
Azt már most kijelenthetem, hogy az elrontott étel, vagy az olyan, aminek nem az lett
teljesen a vége, mint amire számítottam, is finom lett, tehát eddig még semmit sem
kellett kidobni.

Éva! Amikor kicsi voltam, volt kuktánk, és anyukám használta is, mert emlékszem, hogy
féltem, ha elkezdett sípolni. Aztán amikor nagyobb lettem, már nem használta, nem is
tanulhattam meg tőle a használatát. Soha nem volt kuktám, és valószínűleg nem is lett
volna ilyen elektromos sem, ha a gyerekek nem áradoznak róla.

Amióta egymagam vagyok nem esik olyan jól a főzés, és az étel sem. Egy ideig hordtam
az iskolából, gondolván, hátha nagyobb kedvem lesz enni, ha más főzi meg helyettem.
Így is volt. Aztán egyre többször húzattam ki magam, egyre inkább azt éreztem, hogy
nem kedvemre való, amiket főznek. És ekkor robbant be az életembe ez masina.
Azóta mindent jobb étvággyal eszem meg. Hát ha ez kellett ahhoz, hogy nagyobb kedvvel
egyek, akkor megérte a pénzét.

Ti nagyon jól kiegészítitek egymást a pároddal! Jókat nevettem az evési szokásaitokon.
Így én is jókat tudnék enni.

A kisebbik fiam egyébként mindenevő volt, csak a leves nem ment neki, de annyira, hogy
egy kanálkával sem volt hajlandó megenni. Csak a meggylevessel tett kivételt, de azért
sem rajongott.

A Tegnapi napkelte. Olyan nagy köd volt, hogy az orrunkig sem láttunk. A képen nem úgy
tűnik, de nyugodtan bármeddig belenézhettünk volna a napba, mert éle nem volt. Vastag
réteg köd ült közénk. Először lilás ködben úsztunk, aztán jött a narancssárgás:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 28. 19:37

Paggy! Még mindig alig hiszem el, hogy dinsztelés, pörkölés és pirítás nélkül is olyan íze
van az ételnek, amilyennek lennie kell! A látvány az egyetlen, ami néha fura, de az is csak
a visszamaradó levek miatt.

Nagyon szépre sikerültek a nagy fotók. Főleg a második. Nagyon tetszik, ahogy határozottan
elkülönül a Duna két partja. Az egyik a napsütéses történelmi oldal, a másik az árnyékos
modern kor.

Kicsit elvesztem a programok között, de most már azonnal ide tudok jönni, ahogy felteszed
majd a képeket, és képbe kerülök.

A kovászos uborka leves képe guszta ugyan, de azt hiszem, hogy én nem szeretném. Natúran
sem eszem meg, gondolom, levesben sem szeretném.

Csak úgy rákerestem Szűcs Editre a neten. Az első fotók egyikén a kisfiával, Ámonnal látható.

Kép

Kedvemre valóak a színházi jelmezei. Stílusosak és színesek. Még a te videóidat sem láttam,
de pótolom.

Zsike! Még egy öntetes kaját csináltam, mégpedig szecsuáni mártással, az is rettentően finom
lett. A nagy próbálkozásban elszámítottam magam, de a végeredmény mindenért kárpótolt.
Annyi hibája van, hogy miközben főztem, fordítottam is, és a főzés után elfelejtettem fotózni,
de majd leírom, mit kellett volna látni. Még van itthon egy édes-savanyú is, holnap sort kerítek
arra is.

Gabi! A videót még nem néztem meg, de a képeken máris érzékelhető, hogy jó hangulatú lesz!
Egy darabig kerestem a lányodat, míg rájöttem, hogy ő az egyik "kislány". Hihetetlen fiatalnak
látszik az összefogott hajával, filigrán alkatával. Remélem jól esett a tánc, nem fájdult meg a
lábad.

A tegnapi napnyugta összepingált égbolttal:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 28. 20:15

Rita, a napkeltéd és a napnyugtád ismételten csodaszép. Jövök majd én is még nézegetni, mert én is lemaradtam egy kicsit... :D :D
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 29. 20:51

Paggy írta:Igazán köszönöm szépen ezt az élménybeszámolót.Picit én is ott táncolhattam.Bár most már elég súlyos vagyok,imádok táncolni és a táncot nézni.Köszönöm mégegyszer.Paggy

Megint kihagytam a fő kérdést:az látszik ,hogy tudsz és mersz táncolni. Vajon része volt az életednek a tánc?

Paggy! Jól rátapintottál a lényegre. Fontos része volt az életemnek a mozgás: balett, torna és néptánc. :-bd Még a gyerekek születése után is vissza-vissza jártam a próbákra. Jelenleg az unokáim folytatják, és én már csak gyönyörködöm bennük, meg nosztalgiázok. Már én sem vagyok egy pehelysúlyú versenyző! :(

Rita írta:Gabi! A videót még nem néztem meg, de a képeken máris érzékelhető, hogy jó hangulatú lesz!
Egy darabig kerestem a lányodat, míg rájöttem, hogy ő az egyik "kislány". Hihetetlen fiatalnak
látszik az összefogott hajával, filigrán alkatával. Remélem jól esett a tánc, nem fájdult meg a
lábad.

A tegnapi napnyugta összepingált égbolttal:

Kép

Rita! Jól esett egy kicsit táncolni, és nem volt akkora a terhelés, hogy fájt volna tőle a térdem. Csak a tűzugrásra nem mertem vállalkozni. :-q
Nagyon tehetséges piktor dolgozik az égboltodon, -szép látvány- elküldhetnéd felénk is.

Egy ismerősöm jött haza délután ezekkel a képekkel

Kép
Kép

Ha nem veszitek rossznéven megmutatom az unokáim tavaly évvégi néptánc előadását.( az ideiről nem csináltunk)
Az a picike fiucska Andriska, és Panna kezdésnél az első sor bal szélén.
Elnézést a minőségért, de telefonnal készült. A harmadik pedig Panna ballagási bankettjén adott műsoruk. Olyan jópofa, nekem nagyon tetszik.

https://mega.nz/#!jNNGmJRJ!32vPkeJ_a5Us ... VE0CmGy9Q8

https://mega.nz/#!rZtjUDIa!R7hQM7kplOfa ... OwdvyJN3NY

https://mega.nz/#!DIVl2K5Z!-k25mTFTVSK2 ... M0-gea9r3o
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 29. 21:24

Gabóczi milyen gyönyörű képet tettél fel...holnap ha az időjárás engedi, és lesz villany akkor behozom a lemaradásomat...apu most hívott állítólag 1oo km-es szelet is várhatunk...jól nézünk ki.... :-q
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 29. 21:31

Gabi! Megmutatom neked lépésről-lépésre a megán a link megszerzését!

Először jobb klikk a kívánt fájlra, és a felugró ablakban újabb klikk a "Link beszerzése"-re.

Kép

Utána az újabb felugró ablakban újabb jobb klikk a lenti "Másolás" gombra, és már csak be kell
illesztened a megfelelő helyre a linket. De ha úgy jobb neked, azt a nagy hosszú, félig piros linket
is bemásolhatod, ugyanaz az eredmény:

Kép

Ha viszont egyszer már megszerezted a linkjét egy fájlnak, és még egyszer szeretnéd, akkor nem
az fog a felugró ablakban kijönni, hogy "Link beszerzése", hanem az, hogy "Update Link", és onnan
már ugyanaz a lépés, mint amit az előbb írtam:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 29. 21:48

Rita! Köszönöm a segítséget, remélem nem bénáztam el a javítást. :x A jó pap is holtig tanul, hát még ÉN! :D

Egyébként nagyon tetszenek az új avatarok. :) Köszi cicusnak az ötletet, neked a kivitelezést. :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 29. 22:03

Gabi! Jó lett!!!! Holnap meg is nézem a videókat!

A mega mindig variál, de csakis a biztonság érdekében teszi. Amióta használom,
ez legalább a negyedik féle link beszerzési mód. Ennek ellenére nincs jobb nála.

El is mentem, ha másnak is lesz gondja, csak elő kelljen kapnom.

Még a fodrásznál fotóztam:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 30. 8:22

Gabóci5 írta:Egyébként nagyon tetszenek az új avatarok. :) Köszi cicusnak az ötletet, neked a kivitelezést. :D

Gabi! A te avatarodnál nincs jobb! Az a jelenet a Go Princess Go-ban is annyira
gyönyörű volt! Ahogy az a szép ruhaanyag és Peng Peng haja úszik, lebeg-libeg a
levegőben, fantasztikus!

Van vagy két hete, hogy ezt a fotót csináltam:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 30. 8:29

Gabi! Milyen érdekes az a két kép, amit kitettél! Milyen technikát kell vajon alkalmazni a
gépen, hogy ilyen egységes legyen a napraforgók képe? Nagyon-nagyon tetszenek a fotók,
csak most ennél a napraforgó témánál leragadtam. Ha látok valamit, ami nekem is tetszik,
én is szeretném kipróbálni. Persze akinek a gépén ott a sok program, mégis csak az "auto"
funkciót használja, az így jár!

Már megint a lágybogár messzebbről és közelebbről:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 30. 8:55

Kata felhői és egy kakukktojás:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 30. 8:55

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 30. 9:40

Ági! Igen! Rengeteg hagymát és fokhagymát használok. Imádjuk mindkettőt.
Ez most itt, a májnál látszódni is fog.

40-50 deka csirkemájhoz három jó nagy fej hagymát vágtam karikára. Tettem bele még
három nagy gerezd fokhagymát összevágva. Egy kevés olajat, pirospaprikát, borsot
szórtam még rá, és alaposan összekevertem (a májat is lecsós alappal szoktam csinálni
mint a pörköltet - két paprika+egy paradicsom - de most épp egy paradicsom sem volt
itthon):

Kép
Kép
Kép

Pici vizet öntöttem rá, mert az kell a gőz miatt. Öt percre állítottam az időzítőt.
Amikor készen lett nagyon kevés lé volt alatta, de azt a keveset is arra használtam,
hogy másfél bögre vizet hozzáadva, sóval, pici ételízsítővel megízesítve, egy bögre
rizst pároljak meg benne. Kíváncsi voltam, milyen a máj és hagymadarabkás rizs.

Kép
Kép

Itt épp levettem róla a fedőt, és még nincs összekeverve. Nagyon-nagyon finom lett!
Az már nincs a képeken, hogy a kész májat jó sok morzsolt majoránnával szoktam
még ízesíteni, és persze sóval is. A rizst pedig egy pici olajjal szoktam összekeverni,
miután elkészült.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 30. 11:09

Köszönöm a kitett képeket...a lágybogarasos meg milyen érdekes így egész közelről.. :D .Én is nemsokára kész vagyok az ebéddel, de a tiedtől máris dupla éhes lettem....Kellemes hétvégét! :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 30. 12:03

A gulyásleveshez a csirkemellet (ehhez is ezt használom már rég óta, mert gyorsan
megfő, mondhatni energiatakarékos, és nagyon szeretjük), a hagymát, a fokhagymát,
egy paradicsomot, két paprikát, sót, borsot, csipet ételízesítőt, pici olajat, az őrölt
pirospaprikát, és egy kevés Erős Pistát beletettem az üstbe, és jól összekevertem.
Ezután tettem hozzá vizet. Most nem kellett gondolkodnom, hogy mennyi legyen, nem
volt gond, ha sok lé marad. 6 percre állítottam az időt. Annyi elég is volt:

Kép
Kép

Miután kész lett...

Kép

...felöntöttem vízzel, beletettem a zöldségeket, és ami még kell bele, majd újra hat
percre állítottam az időt:

Kép

Eleve sűrűbbre akartam a szokásosnál, mert nem tettem bele krumplit, ami laktatóbbá
tette volna, de sűrűbb lett, mint amire számítottam. Legközelebb bátrabban teszem bele
a vizet:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 1. 14:21

DE JÓ,DE JÓ sok érdekes,szemkápráztató hozzászólás!Este jövök nézelődmi és hozok én is egy kis virtuális városnézést. a címeim:
Egy kis metrózás /új és régi/
Nosztalgia/szombat reggel a LEHELEN/
Barackosgombóc /Panni emlékére/
És néhány kérdés lesz.
Üdv:Paggy

Vissza: “Társalgó”