Van képem hozzá

gyomar

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. július 10. 15:34

Szia Gabi!
Nagyon szépek a Budapesti képek, és való igaz, hogy így nagy méretben lehet igazán élvezni a csodás épületeket, a tájat.
Illetve ebben a korban amiben én is vagyok a szem sem a legjobb.hihihi
Marcsi :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 11. 10:17

Tegnap este őserdei időjárás alakult ki nálunk.Ömlött az eső,egyszerre villámlott és dörgött hosszú időn keresztül.A kép a RIPOST újságból van.Paggy

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 11. 10:28

Mindent elolvasok, megnézek, szájat tátok, de ez nem igazi jelenlét, sajnos. Annak viszont
annyira örülök, hogy Ti tartjátok a frontot! Ha megyünk valahová természetesen hozok fotókat.
Most csak ennyi: hajnalban, amíg aludt a család fotóztam ezt a nagy legyet. Nem tudom a
pontos nevét, de légyféle. Érdemes volt. Nagyításban kiderült, hogy ő is nagyon dekoratív.
Mint egy kis sakktábla. Na, megyek vissza főzni:

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 11. 10:35

Kedves Rita!Csak csinálj néha ilyen jó képet!MAJD várlak az angliai fotóiddal/ha lesznek/!Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 11. 12:58

FLAMENCO 2. rész
Spoiler: mutasd
Bár a flamenco kialakulásában több nép és kultúra zenei hagyománya közrejátszott, művelői azonban csak két népből, az andalúzok (spanyolok) és a romák közül kerülnek ki. A flamenco mindkét nép életét szervesen áthatja.--Az andalúzoknál a flamencónak számos klub, egyesület és flamenco-iskola működik.Náluk a flamenco általában színpadcentrikus, akkor is, ha az előadók csak műkedvelők. Hagyományosan kizárólagosan andalúz flamenco-műfajok a FANDANGOS, MALAGUENAS, GRANAINAS és a CANTES de LAVANTE.-----Romáknál a flamenco sokkal közösségibb és művelésének alkalmait tekintve is spontánabb műfaj.A flamenco-körök a szűkebb városrész lakóközösségéből állnak össze, azonban leggyakrabban itt is családi-rokoni közösségről van szó. Ebből következően ezek a flamenco-körök rendkívül zártak, és nem csak az andalúzokkal, hanem egymással is konkurálnak. A cigányok nem járnak szervezett flamenco tanfolyamokra, az éneket, a táncot és a zenét a családi körben sajátítják el. Kizárólagosan cigány flamenco-műfajok a SOLEÁ, SEGUITIYAS, BULERIAS és a TANGOS.
A flamenco őshazája Andalúzia, de meg kell említeni Spanyolország, és az egész spanyol nép viszonyát a flamencóhoz. A műfaj kialakulásának ideje egybeesik a spanyol nemzettudat kialakulásával, a nemzeti romantika időszakával. Bár a spanyolok életét korántsem szövi át annyira a flamenco mint az andalúziaikét, de mindenhol rendkívül népszerű, és a spanyol identitásnak szerves részét képezi.

ÉS itt a szövegnek vége és jönnek a táncok.Kiválogattam mind az andalúz ,mind a cigány flamenco táncaiból 1-1-t .Még megemlítem ,hogy mennyire hatott a flamenco az egyéb művészetekre pld.a filmre és a festészetre.A csodás,fantasztikus Antonio Gades táncos,koreográfus,társulatalapító és Carlos saura filmrendező,aki munkássága nagy részében foglalkozott a tánccal ÉS LEFORGATTA BIZET CARMENJÉT egy flamenco társulat életén keresztül. LÁTTAM ÉS NAGYON-NAGYON
SZERETEM/néhány képet teszek fel belőle/
Néhány aranyos linket találtam a mai flamencoról.EZT LÁTNOTOK KELL!!!
Legvégül aug.1-én lesz a táncbazáron a flamenco magyar társulatának előadása.Igyekszer a VÁRKERBAZÁR bemutatása mellett saját képeket is készíteni az estről.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 11. 12:59

ttps://www.youtube.com/watch?v=n_aBzh4IMG0

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 11. 13:03

Antonio Gades bár 2004-ben meghalt, máig az egyik legismertebb flamenco táncos, koreográfus. Gades kétségkívül nagy hatással volt a flamencóra, a korábban főként néptáncként ismert flamencóból drámai színpadi műfajt teremtett. Sok új elemet belevitt a flamencóba, többek között a klasszikus balettből.

A táncdrámái mint például a Carmen vagy a Vérnász nem csak színpadon arattak hatalmas sikert, hanem a belőlük készült filmváltozatok mára már klasszikusnak számítanak.
Kép

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 11. 13:09

Festmények a flamencoról:
https://www.youtube.com/watch?v=swYiDAvNUac&index=27&list=RDLaDSh2P-jrk
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. július 11. 13:12

Flamenco MA - és a következő nagyon pici rész a VÁRKERTBAZÁR sajátfotós bemutatásánál lesz./Flamenco est/
https://www.youtube.com/watch?v=-hpCr_d_COs

https://www.youtube.com/watch?v=2-6Zh463aFw
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 11. 19:57

Sziasztok. Paggy köszi a bemutatókat. Az ősz hajú nagymama is nagyon tud. De az utolsón nekem kicsit furcsa a modern ruha. Sokkal jobban mutat hagyományos ruhában, valahogy természetesebb, vagy csak az a megszokott.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 12. 14:08

Hétfő este koncerten voltam a Vajdahunyad várban. A kivilágított várról sajnos nem sikerült csinálnom képeket a koncert után, mivel az utolsó szám után ránk szakadt az ég.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 12. 14:40

Köszönöm a képeket, és a sok néznivalót...Mi itthon darvadozunk, melegünk van...igyekszünk nem mozogni... :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 12. 17:54

Kata fotói:

Kép Kép
Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 12. 17:59

Tegnapelőtti pillangó az árvacsalánon. Azt olvasom, hogy fehér káposztalepke a neve:
http://napidoktor.hu/zold/huss-hernyo/

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 12. 18:06

Ilyen volt reggel az ég...

Kép

...és ilyen öt perccel ezelőtt:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 12. 18:09

sziasztok! Nem sokat vagyok itt, de be belesegetek, köszönöm Rita a képeket, nagyon illusztris a te felhőd is! Nem mozdultunk ki mostanában, olyannyira, hogy csak én mentem le a kisboltba... :) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 12. 18:17

Rita írta:Ilyen volt reggel az ég...

Kép

...és ilyen öt perccel ezelőtt:

Kép

Sziasztok. Én itt az alsó képen kiskutyát látok a felhőben, függőlegesen. Kiskoromban sokat játszottuk, hogy leheveredtünk és keresni kellett, hogy mit látunk a felhőben. Ti is játszottátok?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 12. 18:25

Kata58 írta:sziasztok! Nem sokat vagyok itt, de be belesegetek, köszönöm Rita a képeket, nagyon illusztris a te felhőd is! Nem mozdultunk ki mostanában, olyannyira, hogy csak én mentem le a kisboltba... :) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Nálunk is kezdenek gyülekezni a felhők az égen. Mindjárt be is teszek párat. Most voltam kint,
mert láttam, hogy elmegy a nap. Azonnal kiteszem a te újabb fotóidat is:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 12. 18:33

Kata fotói:

Kép Kép

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 12. 18:43

VidékiÉva írta:Sziasztok. Én itt az alsó képen kiskutyát látok a felhőben, függőlegesen. Kiskoromban sokat játszottuk, hogy leheveredtünk és keresni kellett, hogy mit látunk a felhőben. Ti is játszottátok?

Mi is játszottuk a tesómmal. Nagyszerű játék volt. Nekem az a kutyus, egy kicsit
nyuszis!

Piros árvacsalán reggeli napfényben:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 12. 19:20

Tegnap reggel készítettem. Éjszaka esett az eső, annak a nyomai látszódnak még.
Megvártam, hogy kisüssön a nap, mert így sokkal szebb lett a kép:

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 12. 19:48

Rita írta:
VidékiÉva írta:Sziasztok. Én itt az alsó képen kiskutyát látok a felhőben, függőlegesen. Kiskoromban sokat játszottuk, hogy leheveredtünk és keresni kellett, hogy mit látunk a felhőben. Ti is játszottátok?

Mi is játszottuk a tesómmal. Nagyszerű játék volt. Nekem az a kutyus, egy kicsit
nyuszis!

Piros árvacsalán reggeli napfényben:

Lehetne nyuszi is a fülei miatt, de farka van. A nyuszinak meg csak kis pamacs. Ezért néztem inkább kutyának.

Csodaszépek ezek a közel képek. A vízcseppek a fűszálakon. Ráadásul még a szőrök is látszódnak rajtuk. Nagyon jó géped lehet.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 12. 19:58

Egyébként annyira jó felfedezni ebből a nézőpontból is a világot. Annyi szépség van körülöttünk. A közeli képekre mondom.
A fiammal is annyira jó volt mindent újra felfedezni. Annyira tudott örülni mindennek. Órákig elfigyelgette a csigákat a kertben meg a bogarakat, madarakat amíg én kapáltam. Meg a szomszéd házán a verebeket. Beköltöztek a cserép alá a csatornánál. Már a végén meg tudta különböztetni a hímet, tojót, fiatalt. Meg a villanydróton esténként kiültek a gyurgyalagok. Távcsővel néztük. A szomszéd méheit ették. Néha azt is láttuk. Annyira szerette megfigyelni őket.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 12. 20:40

Gyönyörűek a képek a napsütés a vízcseppen...nem is látjuk annyira szabad szemmel, de itt kirakva szembesül az ember a sok sok szépséggel.! A felhőkkel én is szeretek játszani...itt meg elkerült a vihar...nem is bánom... (-| nem vagyok toppon! biztos sok volt a meleg! :) - egy árnyalattal már jobb. :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 13. 6:56

Paggy, Marcsi, Gabi! Köszönöm a sok kulturális információt! Paggyét még nem olvastam el
mindet, de igyekszem. Antonio Banderas neve a keresztrejtvényekben gyakran szerepelt
onnan is ismerős. A videókat is megnézem majd.
Olyan régen voltam a Vajdahunyad várában, hogy újdonságként hatottak Gabi képei.
Gyönyörű az az épület!
A pesti dunai fotók is szemet gyönyörködtetőek. A gyerekek úgy szoktak hazajönni,
hogy egy napot előtte Bp.-en töltenek, és találkoznak a "Pestre szakadt" barátokkal,
osztálytársakkal. Napi jegyet szoktak venni, egész nap utazgatnak, nézelődnek a
városban. Az idén megkérdezték, hogy a menetrend szerinti hajójáratra is jó-e a jegy.
Kiderült, hogy jó, így két órát nézelődtek a Dunán is. Úgy örültek neki.

A lányom képe (már esteledett):

Kép

A Mamma miához meg csak annyit, hogy hiába nem kedvenc időtöltésem a filmnézés,
ezt muszáj volt, mert az Abbát nagyon szerettem fiatalabb koromban. És egyébként
is ki nem nézi szívesen Meryl Streepet és Pierce Brosnant. Nem bántam meg! Biztosan
nagyon jó volt a magyar nyelvű előadás is!

Kata, nálunk éjszaka a változatosság kedvéért vihar volt. Most, reggel 6-kor, kellemes
21 fok van, de már süt a nap. Ma Hollókőre megyünk, úgyhogy kell az esőmentes, szép
idő.

Éva, olyan jó volt olvasni, amit a közös megfigyelésekről írtál. Mi ugyanezt csináltuk az
erdőben (a kertbe egyik gyermekem sem szeretett kijönni velem, csak ha segíteni kellett).
ha eső után mentünk, a földút sarában rengeteg állat lábnyom volt. Gipsszel öntöttük
ki őket. Tollakból, termésekből, érdekes ágakból, levelekből komoly gyűjteményünk volt.
Az egyik szakaszon egy partomlás következtében megkövesedett kagylókat szedtünk ki
a partfalból.

Tegnapi napnyugta:

Kép

Vissza: “Társalgó”