Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 31. 10:02

Rita! Nagyon jó kép. :) A kávézó üvegportáljában vissza tükrözódő szép épület micsoda?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 31. 11:09

A Port of Liverpool épülete. Régen innen irányították a kikötő életét.

Kép

Csináltam még egyet:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 31. 12:35

Rita! Köszönöm a gyors választ. :)

Ez nagyon érdekes kép, lehet találgatni mi minden látszódik benne. B-)

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. július 31. 15:04

Sziasztok! A képen nem látszik, de esett az eső, és a gólya beállt a fa alá. :)) Az erkélyről fotózva. ;)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 31. 18:46

Gabi! Mind a két üvegfelületen ugyanaz az épültet tükröződik vissza, csak más nézetből.
Előtérben a Beatles tagjai... ők lemaradtak:

Kép

Nálunk nem jönnek be a gólyák a lakott területre, kivéve egy párt, de ők is csak repülve,
mert az egyik póznán fészkelnek. Hihetetlen, hogy te az erkélyről tudtál fotózni egyet.
Itt a sirály az, ami nagyon közel jön (szemtelenkedik) az emberhez. ha nem figyelsz kilopja
a kezedből, vagy ha szabadban eszel a tányérodból az ételt.

Az előbb nagyon siettem, ezért ez a kép lemaradt:

Kép

Ebben pedig ez tükröződik. Itt mindig érnek meglepetések. Tavaly még nem volt átkötve
masnival ez az épület, ha jól emlékszem. Majd utána nézek a képeim közt:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 31. 20:22

sziasztok!végre kigyönyörködtem magam a képekben! :D :-bd
Ritám ahogy írtad a sirályokat, egyből Hitcoch jutott eszembe...de szerencsére nem következett be! Irogattam a facés képekhez is... :D :-bd

Gabóci, hogy te is milyen szemfüles vagy, remek lett a gólyás képed!!!! :D :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. július 31. 20:51

Szia Rita!
Köszönöm a képes útinaplót. A valóságban még szebb lehet, mint a képeken. Nekem nagyon tetszenek a vöröstéglás épületek. Csak a pici ablakokat nem. Szeretem a szép világos lakásokat. Lakni legalábbis sokkal jobbak. De nagyon szép helyen lakik a fiad. Tiszta rendezett és ápolt. Kicsit irigyellek azért, hogy ott hűsölsz a 20 fokban. Itt megint 40 fokokat jósolnak. Én kiegyeznék a kettő átlagával, elvégre nyár van. Hűségesen fogok jönni és várom a szép képeidet. Élvezd a nyaralást és gyönyörködtess minket is a képeiddel.
Jó pihenést, kikapcsolódást: Éva
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. július 31. 20:55

Még szerencse, hogy egyet visszaléptem, csak nem egész egy napot nem voltam itt és máris miről maradtam volna le... Úgyhogy visszafelé gyönyörködtem ki magam, ha lehet így mondani :)) . Cicus is milyen gyönyörű helyen lakik ...csodás lehet a távoli hegy minden színárnyalatát évszaktól függően nézegetni.
Paggy, nem irigyellek, bár biztosan lehet élvezni is a kis lurkókat...remélem időnként kicsit ők is elfáradnak és hagynak szusszanni téged is.. :D .
Ági, Sajnos nem jött össze a vásár, ez annyira természetellenes már hogy ennyire nem jön össze és mindig a családtagok különbözősége miatt. :(
Na mindegy ez van! Az elkövetkező napokban lesz majd negyven fok is, a facen ki van írva, hogy előfordulhat, hogy bizonyos helyeken nem lesz munka, munkaszünetet tartanak. Ilyen kor nagyon sajnálom azokat, akik ételkészítéssel foglalkoznak vagy más szabadtéri elfoglaltsággal.

Ma láttam az uton hatalmas szalma bálákat, de nem tudtam lefotózni...apu ilyenekért nem áll meg.. :( ideges ha képeket csinálok... :-q
Na hiszen ha már ennyi örömöm sem lehet... x_x :-? Pedig mutattam neki milyen jó lett még a telefonban is..de őt hidegen hagyja!
ez van, így kell őt elfogadni...csak nem tudja miről marad le...az meg az ő baja...
Mindenkinek biztonságos közlekedést...ma teljesen kiakadtam, hogy egy szirénázó mentőnek hogy lehet nekimenni a kereszteződésben, hogy a mentőautó felboruljon! aish... :( i-) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 31. 21:08

Tegnap Liverpoolba mentünk, de két dologról is lemaradtunk, amit beterveztünk.

Az egyik: vasárnap lévén folyamatos istentisztelet volt a katedrálisban, ahová már tavaly
is pont emiatt nem jutottunk be. Elfeledkeztünk róla, hogy vasárnap ne tervezzünk látogatást
oda. Most végre jól az agyunkba vésődött. Sajnáltam, mert nagyon jó odabent lenni.

A másik tervünk az volt, hogy újra vízre szállunk, mint tavaly, de most ki is szállunk a hajó
két megállójának valamelyikében, és egy másik járattal visszajövünk. A másik két megálló
a Mersey folyó túloldalán egy félszigeten található. Az egyik egy Birkenhead nevű városka, ami
közigazgatásilag Liverpoolhoz tartozik. Itt szálltunk volna ki.
Indultunk jegyet venni, amikor közölték velünk, hogy a hajóból olaj folyt ki a folyóba, ezért
üresen vissza kellett mennie "összetakarítani" maga után, nem tudják, hogy mikor ér vissza,
addig nincs jegykiadás. Ha már itt voltunk a folyó parton, itt maradtunk, és sétáltunk egy nagyot
az Albert-dokkban. Mivel vasárnap volt, rengetegen voltak, de szerencsére ez a terület akkora,
hogy elnyeli az embereket.
A tenger közelsége miatt (kb.5 km), itt általában fúj a szél, de kezdetben sütött a nap. Délfelé
beborult, ám zerencsénkre csak sokkal később kezdett el esni, de akkor már lassan mentünk
haza.
Ha holnap reggel nem jósolnak sok esőt, akkor a fiammal visszamegyünk, és megvalósítjuk
az eredeti tervet. A lányomnak már dolgoznia kell.

A Wikipédiából:

A dokkok mindig is jelentős helyet foglaltak el Liverpool történelmében, vitathatatlanul a legismertebb közülük az Albert Dokk: ez a világ első zárt, tűzbiztos dokk- és raktár épületegyüttese, és Nagy-Britannia első olyan épülete, amit teljes egészében öntött vas, tégla és kő felhasználásával készítettek. Az 1980-as években felújították, és Anglia legnagyobb I. kategóriás védettségű épületegyüttesévé vált. Az öreg dokképületekben kapott helyet a Merseyside Tengerészeti Múzeum, a Liverpooli élet Múzeum és a Tate Liverpool. A dokkok között található a Stanley Dock Tobacco Warehouse, ami 1901-es átadásakor a világ legnagyobb épülete volt.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Liverpool

A dokk épületeinek aljában üzletek, vendéglők, kávézók vannak, míg az emeleteken kapott
helyet a kultúra. De van amelyik dokképület teljes egészében szállodának lett átalakítva. Az
egyik kávézó alatt található a Beatles múzeum. Egyébként a városban mindenütt, még a
katedrálisban is jelen van a Beatles. Nem csodálom, nem minden város dicsekedhet ilyen
sikeres együttessel. Liverpool repülőterét is John Lennonról nevezték el.

A hajóállomáson, ahol a jegyeket szerettük volna megváltani, az emeletre vezető lépcsőkön
is az együttes dalainak a címei szerepelnek:

Kép

A hajóállomás bejáratával szemben:

Kép

Nagyon szeretek itt sétálgatni, nézelődni, de a kiállítások, és a múzeumok már a legelső
alkalommal kifogtak rajtam, oda nem megyek be, mert nem tetszenek.

Kép

A régi szivattyúház, ma csinos kis vendéglő:

Kép

Kép

A szivattyúház tornya mögött lévő ház láthatóan ferde. Tényleg az. Vele szemben van a
Hilton Hotel. A két épület két plázában folytatódik. A négyőjük által közrefogott terület
nagy népszerűségnek örvend. Mi is nagyon szeretünk itt időzni. A dokk után mindig ide
jövünk:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 31. 21:09

Térjünk vissza a Dokkhoz, a Beatles múzeum:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Tavalyi kép az óriáskerékről:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 31. 21:09

A dokk mellett közvetlenül még három múzeum (a fenti képen is látszanak):

Kép

Szeretem a modern és a régi keveredését...

Kép

még akkor is, ha csak visszatükröződnek egymáson:

Kép

Kép

A fenti vendéglőt, csak emiatt a tábla miatt fotóztam le, akkor vettem észre, hogy milyen
szépen tükröződik benne egy másik épület. A tábla szövege: "Isten hozta az embereket,
a kutyákat még inkább. Kutyabarátok vagyunk kint is bent is." A két tálban víz és kutyakaja
volt. Tetszik!

Kép

Hol beborult, hol kividult:

Kép

A folyómederben alacsony volt a vízállás. Oldalt látható meddig be lehetett volna menni,
anélkül, hogy vizet ért volna a lábunk:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 31. 21:10

Liverpoolra jellemző, hogy támogatja a művészeket és a művészeteket, az önkifejezést,
önmegvalósítást, legyen az középületre masnit kötni, hajót absztrakt mintájúra festeni.
Lásd a tavalyi hajónkat, az eredetileg hófehér Hóvirágot, ami tiritarka volt, amikor mi
utaztunk rajta, és még mindig az, láttam. Vettem egy hűtőmágnest, ami szinte ugyanígy
néz ki:

Kép

Vasárnap egy fiatal művészek által létrehozott konténer kiállítást és vásárt láttunk. Jó ötlet.
Nem kerül sokba a megvalósítása, és mobil:

Kép

Kép
Kép

Ezt azért fotóztam le, mert azonnal a David "D"-je című pár perces díjnyertes videó jutott eszembe
róla. Képet egyébként 200 fontért árulták, ami a font jelenlegi árfolyama mellett kb. 70 ezer forint:

Kép
Kép

Ezt meg azért, mert én is épp előtte fotóztam le a tv tornyot, csak én egy másik nézőpontból:

Kép
Kép

Ezt a fotót meg azért, mert a fényképek közül ez tetszett a legjobban. A címe: Hölgy piros esernyővel
az Albert Dokkban. 150 fontért árulták. Megkerestük a fotón látható hidat, ha már ott voltunk helyben:

Kép
Kép

Az egyik cukorkabolt kirakatában: "édes" Beatles:

Kép

Már Liverpoolnak is van esernyős utcája:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. július 31. 21:10

Sajnos nem megyünk vissza Liverpoolba, mert egész napos "hol esik-hol nem"-et jósoltak.
Itt Warringtonban is ez van. Be van borulva, de nem esik rendesen, inkább csak szitál, vagy
csepereg (ebben a pillanatban rést talált magának a nap, és kisütött, de mire leírom, már
el is bújt), hol eláll, hol elkezdi. Ilyen időben otthon maradni van kedve az embernek.

Innen menjünk a másik kedvenc helyünkre, a két pláza, a Hilton és a ferde ház (utána kéne
néznem hogy hívják) által bezárt tér és park együttesére. Több módon is meg lehet közelíteni.

A dokkból:

Kép

A város belsejéből. (Nem csak itt, a plázában is van zongora.):

Kép

Vagy a plázákból:

Kép

A magasban park van lent pedig egy tér. Tavaly a park szélén volt a tekerős telefonfeltöltő,
most nyomát sem találtuk:

Kép
Kép

Nem emlékszem, hogy már tavaly is műfüves lett volna a lépcső:

Kép

Az a szemtelen sirály le nem vette a gyerekekről a szemét, mert azok épp ettek:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 1. 13:13

Csak néhány kép ÉS VIDEÓ a tegnap esti FLAMENCO előadásról:Mindjárt...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 1. 13:24

Az előadást nem lehetett filmezni, a videót én készítettem : tánctanítás a nézőknek a végén.A barátnőm lánya is beállt/ NAGY SZÓ!!/Üdv:Paggy
rl=https://kephost.com/image/05TG]Kép[/url]
[img]https://kephost.com/images/2017/08/01/P1010088.jpg[/img
Kép
Kép
Kép

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 2. 10:14

Köszönet a képes beszámolóért, a többit lassan majd itthonról.-- ;) Rita, mikor érsz haza, kb. Leírnád milyen hosszú a várakozás repülőnél, stb. hogy láthassuk, mennyi időbe telik míg elindultok és hazaértek...mondhatni kulcstól kulcsig... :ymblushing: . Most mennem kell, megyek mammográfiára..meghívóval...de hogy pont majdnem délre... :-ss ! Most még csak 27 van...de mire végzünk 36 is lehet..hát majd jövünk haza az árnyékos oldalon!
sziasztok! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 2. 17:58

Kata58 írta:Köszönet a képes beszámolóért, a többit lassan majd itthonról.-- ;) Rita, mikor érsz haza, kb. Leírnád milyen hosszú a várakozás repülőnél, stb. hogy láthassuk, mennyi időbe telik míg elindultok és hazaértek...mondhatni kulcstól kulcsig... :ymblushing: . Most mennem kell, megyek mammográfiára..meghívóval...de hogy pont majdnem délre... :-ss ! Most még csak 27 van...de mire végzünk 36 is lehet..hát majd jövünk haza az árnyékos oldalon!
sziasztok! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata!
Remélem sikeren végeztél a mammográfiával és épségben hazaértél!
Én tavaly voltam valamikor. De engem meg szombatra hívtak be. Felhívtam őket telefonon, hogy biztosan jó-e az időpont. Nemtudom hányadszorra vették fel a telefont. Azt mondja nem tévedés, valóban szombatra kaptam időpontot. De mindenki felhívja őket ezért. Na kérdem én, nem lenne egyszerűbb az életük, ha a levélben 1 plusz sorban kíírnák, hogy nem elírás vagy tévedés hanem szombatokra is hívnak be embereket? Nem megvárják, hogy azok akiket szombatra hívtak be azok mind telefonáljanak. Elvégre biztosan van szabad emberük aki válaszol a hívásokra. Nekünk meg ugye nem is kerül pénzbe a telefonálás, természetesen.(((
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 2. 18:21

Épségben és egészségesen hazaértünk...de csak egy órája ebédeltünk...bár talán az már inkább estebéd :)) .
Azért nem haltunk éhen, vettem tortaszeletet... :ymblushing: :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd .
Vacsorára meg van egy minipizza... :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 2. 18:32

Paggy írta:Csak néhány kép ÉS VIDEÓ a tegnap esti FLAMENCO előadásról:Mindjárt...

Kedves Paggy, szépek lettek a fotók, bár egy picit homályos, de mégis visszaad a környék hangulatából és ez a lényeg! :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 3. 19:38

Szia Rita! Üdv. újra itthon. Nem tudom másnak nincs problémája a feltöltött angliai képekkel? Nekem egy csomó nem jelenik meg, csak behajtani tilos tábla van helyettük. :(

Pihend ki az utazás fáradalmait, jó éjszakát kívánok! :x :-h i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 4. 17:19

Gabóci5 írta:Szia Rita! Üdv. újra itthon. Nem tudom másnak nincs problémája a feltöltött angliai képekkel? Nekem egy csomó nem jelenik meg, csak behajtani tilos tábla van helyettük. :(

Pihend ki az utazás fáradalmait, jó éjszakát kívánok! :x :-h i-)

Gabi! Nekem meg sokszor a te fotóiddal gyűlik meg a bajom. Csak annyit látok a kép helyén, hogy "kép".
De nem mindegyiken, csak némelyiken. Aztán van olyan is, hogy ha újra fellépek a fórumba, akkor már
látom mindet. Ki érti ezt? Egyébként a g+-on és a kephoston kívül a liverpooli képekhez már a google
"Fényképek" programját is használtam. Ezt te is ismered.

Az Örömhírekben az Unni névnapjára feltett képed helyén én is egy behajtani tilos táblát látok.

Lehet, hogy csak mi nem passzolunk valami miatt?

Ezt a képet is a "Fényképek"-kel tettem fel. Látható?

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 4. 19:35

szia Rita ..nem látható, viszont ha új helyen akarom megnézni akkor meg a gooogle+-os jelszómat kéri...nem tudom ha beírnám nem lenne e virus benne...képzeld ma nekem is berezonált monitorom...és látom a facén elég sokan kétségbe is vannak esve! viszont tegnapelőtt a mobilom csinálta ugyanezt és villámgyorsan kikapcsoltam. a facéról...pontosabban a gmailos levelem néztem meg és akkor...szóval most enyhén szólva is nem vagyok a helyzet magaslatán :-q :-?? [-x :-ss ..valami tipp? mert a képeid egy része nem jelent meg csak annyi hogy kép...de ez másnál is lőfordul meg néha velem is
úgyhogy passz átadom a terepet nálam okosabbaknak :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 4. 19:39

Kata! Megnéznéd, hogy most látható-e?

Itt nyugodtan csinálhatsz bármit, ez az oldal nem vírusos! A fiam mindig ellenőrzi!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 4. 20:10

nem látható úgysem hogy végigcsináltam, csak egy mozaikos kép látszik benne behajtani tilos táblával :ymdaydream: :-?? :-q x_x

elküldtem emailban mit látni
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 4. 20:14

Köszi Kata! Akkor holnap újra felteszem a kephosttal a fotókat, hogy láthatók legyenek.
Jó lett volna, ha hamarabb mondjátok, akkor nem használtam volna a Fényképeket.

Ez volt az a kép:

Kép

Vissza: “Társalgó”