Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 6. 20:54

https://kephost.com/images/2017/08/06/unnamed40.jpg[/img

Munka a kalapszalonban.Klikkelj rá,ha látni szeretnéd!Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 7. 5:35

Paggy, köszönet a virtuális kalaputazásért! Nem vagyok kalaprajongó, de az utolsó kép az egyszerű vásárlóval nagyon tetszik. :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 7. 10:09

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 7. 10:57

A fórumba szoktam hamarabb feltenni a fotóimat nem a fb-ra, de ma kivételesen fordítva
történt. Ezennel pótolom, és máris kibiggyesztem a kis borzos felmagzott mezei aszatokat:

Spoiler: mutasd
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 7. 11:02

WOW! Nagyon klassz így ilyen kócosan..ki gondolná, hogy így egyben marad ekkora eső és szél után...
:-bd :D :movingflower: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 7. 11:04

SZUPER!Megy a RITA ALBUMBA .Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 7. 11:05

Ezek a fotók, még az elutazásom előtt készültek, csak gyűjtögettem őket,
hogy a legszebbeket egy csokorban tudjam átnyújtani. Ázottan nagyon
csúnyák szegénykék.

:D
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 7. 11:17

Köszönöm az infót, ezt nem fogom elfelejteni! :ymblushing: :D
Ráadásul jól elbarangoltam az oldalon :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 7. 12:24

Kedves Lányok/budapestiek és nem budapestiek/!Itt mellékelek egy linket.Aki tud és akar jöjjön/TEKINTVE,HOGY de 10-kor KEZDŐDIK és KÉSŐ ESTIG FOLYAMATOSAN TART/ ,így talán
messzebbről is elérhető.Üdv:Paggy
http://www.e-jegyiroda.hu/orszagosan/sz ... aja-jegyek
A programm ismertetése szeptember 1-től!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 7. 13:10

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 8. 15:41

Kedves Fórumozók!
Politikamentes /hazai/műsor volt ma /és keddenként 10-től/ a KLUB Rádióban.A de.10 kor kezdődő adás HÁTIZSÁK c.része mindig valahová elrepíti a hallgatót.Egy vendég meséli el az utazását az adott országba.NAGYON ÉRDEKES .MA KÍNÁRÓL volt szó .A meghívott, környezet mérnök/Körmöczi Áron/,aki 1998 és 2014 között 4x járt Kínában.Több hónapot töltött el ott.Mellékelem a linket ,a 2-3. részben hallható a beszélgetés.A 2. rész elején még más megy.Ha megnyitod,csak rá kell kattintani.ÉRDEMES,MERT MÁSKÉPP LÁTJA AZ EMBER ITTHONRÓL.ÜDV:Paggy
http://klubradio.fejlesztoportal.hu/v1/musor/212
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 8. 20:32

Sziasztok! :-h Régen voltam itt. :)

Andriskám ma pecázni volt a nagyapjával. Első zsákmányának története. :) A kárászok rövid élete. ;)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 8. 20:42

Gabi! A rövid életen jót röhögtem, mert rögtön utána megláttam, hogy 12 cm-es a haltörzs.
Vagyis 12 centis rövid élete volt a kárászoknak. Bocs, pihent az agyam.

Gratulálok Andriska az első saját pecás élményéhez. Biztosan nagyon jólesett neki a saját halából
készült ebéd.

Tegnapi csalánlevél bogár az árvacsalánon:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 9. 7:19

Gabóczi, gratulálok Andriska bőséges fogásához! :D :-bd . Innentől nem lesz gond a húsétel beszerzése...nem lesztek a boltra ráutalva! :)) .
biztosan nagyon finomra sikeredett! Nálunk a szálka miatt kerülendő. Még szinte sosem jártam úgy hogy teljesen szálkamentesíteni tudtam volna a kapott halat, úgyhogy maradok a bolti tonhal mellett. :ymblushing: . Mert hogy nekem megakad a torkomon az hagyján...de Samu az más tészta!

Rita! Milyen nyugodtan élvezkedik a bogár az árvacsalánon.. :D . Milyen érdekes bronzos színbejátszása van... :) .
Ma már szerda, nem is tudom hova repül az idő! :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 9. 22:34

Sziasztok!
Ma megfogadtam ha a fene fenét eszik is nem maradok igy le.
Négy oldal lemaradás behozva. Kigyönyörködtem magam megint.
Gabóci! A lányod görögországi képei nagyon-nagyon szépek!!
Rita! A Te itthoni képeid pedig a szokásos fantasztikus bogaras és kinagyitva szuper részletes ! Szeretem nézegetni az apróságokat rajta.
Paggy! Hát valami észbontó mozgalmas nyarad van a bevállalásokkal! Micsoda szuper nyuszikák! A kutyust nem fényképezted le?
A Tied a szivbeteg hogy van? Nem szoktál ventillátort elé tenni, hogy hűtsd? Én Ödönnek naponta kefélem a bundiját, hálásan néz is olyankor rám. A locsolásával az a baj, hogy befülled a szőr alatt a bőr és azonnal sebesre rágja.
Megint jön a szuper meleg. Én személy szerint meg lennék nélküle.
Kata! A halról jutott eszembe, hogy itt nálunk a halgazdaságban Fehértón lehet kapni élő halat miután kupánvágták tisztitva filézve, de még utána is vadásszuk ki a fiammal a szálkát belőle. A férjem torka szőrös és rinocérosz börű, igy ő eszi , mint kacsa a nokedlit. Nem csodálom,hogy Samukának nem mered odaadni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 10. 11:40

Sziasztok!Csak bekukkantottam,majd hétvégén jövök nézelődni. Egy kis biztatás a kitartásra:
http://www.nlcafe.hu/szabadido/20170713 ... huvos-ido/ Üdv:paggy

Ja és még figyelmetekbe ajánlom :
a MAGYAR NEMZETI DIGITÁLIS ARCHÍVUMOT
http://mandadb.hu/cikk/807147/Bajuszkultusz
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 12. 6:31

Kata fotói:

Kép Kép Kép

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 12. 8:56

Köszönöm Rita hogy kitetted... :ymblushing: :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 12. 17:25

Lányok,lányok SZUPER napom volt!!!!!!!
Este hozom, a MŰCSARNOKBAN VOLTAN A KÁVÉ A SZALONBAN C.KIÁLLÍTÁSON,A TELJES KIÁLLÍTÁST LEFOTÓZTAM NAGYON KLASSZ!
Kedves Kata!Még nem láttam a képeid,majd 8 után jövök és nézem.MINDENKÉPPEN GYERTEK IDE,MERT EZ EGY KÜLÖNLEGES !!!Üdv:Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 12. 18:37

Szia Kata!
Nagyon szépek a fotóid!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 12. 19:56

Sziasztok!Mindjárt kezdem felrakni!
DE ELŐBB:
Kedves GABÓCI!
"A KÁRÁSZOK RÖVID TÖRTÉNETÉHEZ:"
Incsíklandozó finomságok a képeken a NAGY RAGADOZÓKNAK/nekünk/.Fincsi sült kárász ,de hamar elfogytál!!!!Sajnállak,,ha nem kell megöljelek/szegény kárászok kárára spekulálok!/Köszönöm szépen a fotókat.
Kedves Kata! Egyre szebbek és élesebbek a képeid.Ezek a hőségben készültek?Köszönöm szépen.Ja és szél lett másnap/vörös égalja/ és lehűlt?
Kedves Rita!Nagyon-nagyon szép a bogarad.Csodálom,hogy utálod őket!/én sem vagyok oda értük,de azért kimentem a vízből/
Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 12. 19:59

Kép
Kávé a szalonban. Merényi-porcelánok a Műcsarnokban

Műcsarnok – Műcsarnok#Box – Műcsarnok Kamaraterem
Kaves kep a programajanloba
A Műcsarnok az idei nyáron megannyi szebbnél szebb kávéscsészével és egyéb kávézáshoz kapcsolódó kiegészítővel várja kamaratermébe az érdeklődőket. A kiállításra beválogatott különleges darabok Merényi Gusztáv porcelán kávésedény-gyűjteményéből származnak, nagyszerű képet adva arról, hogy miből is itták felmenőink kedvenc feketéjüket.
A kávé és a kávézás hagyománya hosszú utat járt be míg a török-arab világból eljutott a magyar szalonokba és háztartásokba. Mára a fekete fogyasztása szinte már rituálé, amolyan szükséges napindító lett. Európában az 1600-as évek elején fordult nagyot a világ a kávézás körül, ekkor került ugyanis át a tengeri kereskedelem központja Velencéből Amszterdamba. A kávé sokáig méregdrága volt, éppen ezért az európai szalonokban úgy voltak vele, hogy ha már ilyen borsos ára van, akkor megadják a módját a fogyasztásának is. Aranyozott, virágmintás porcelánból itták az urak kedvenc feketéjüket, amelyet persze ezüst vagy aranyozott kiskanállal lehetett csak megkavarni. Lassan a polgárság körében is elterjedt a kávézás, ők azonban már nem porcelánból, hanem kerámia csészékből itták a kávét, a cukrot és a tejet pedig fém edényekben tárolták. A csészék mérete is változott az idők során. Míg a hosszú kávé volt a sláger, addig a kávéscsészék is méretesebbek voltak, amikor azonban a 30-as években megjelentek a presszókávé gépek, a csészék is kisebbek lettek.

A Műcsarnok mostani kiállítása az otthoni kávézás edényeiből nyújt nagyszerű válogatást látogatóinak. Merényi Gusztáv kollekciójában képviselt, főleg európai porcelánmanufaktúrák között több világhírű gyártó is szerepel, így az osztrák Augarten, a francia Sevres, illetve Limoges vagy a német Meissen, Fürstenberg és Rosenthal. Persze a tárlatról a legendás tervezők sem hiányozhatnak, olyan meghatározó egyéniségek művei láthatók egymás mellett, mint Josef Hoffmann, Walter Gropius, Victor Vasarely, Marcello Morandini, Dorothy Hafner, Gianni Versace, Friedensreich Hundertwasser vagy Ekler Dezső. Az egyszerűtől a cirádásig, az elegánstól az öncélúan nyakatekertig, itt szinte minden megtalálható. A kiállítás nemcsak formailag és földrajzilag, hanem időben is nagy távolságot jár be, hisz több mint 200 év időívében mutatja be a kávéfogyasztás szertartásának eszközeit az empire, a biedermeier, a historizmus, a szecesszió és az art deco művészeti korszakain át egészen napjainkig.

Kávé a szalonban - Porcelánok a Merényi-gyűjteményből
Műcsarnok, Budapest
2017. szeptember 3-ig
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 12. 20:05

img]https://kephost.com/images/2017/08/12/P1010010.jpg[/img]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 12. 20:09