Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 15. 18:17

Kata! Nekem a középső felhőd erre a halcskára hasonlit. :-)
Kép

Paggy! Nagyon szépek ezek a porcelán bögrék.Szinte bármelyiket elfogadnám olyan szépek!
Rita! Én bele se gondoltam,hogy idővel elhagynak a napfelkelték, napnyugták. Ez az örök körforgás. :-) A mostani is nagyon szép.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 16. 6:47

Rita írta:Nem nagyon fotózok mostanában, mert a szomszédban, az eddigi vadászhelyemen
rendszeresen nyírják a füvet, így nincs mire vadásznom. Meg nem is mozdultam ki
sehová mostanában. A napfelkelték, és a napnyugták is elhagynak már augusztusra.
Tavasszal a ház baloldalán láthattuk a napot kelni, most már a jobboldalán van.
Nemsokára már egyáltalán nem fogom látni a szomszédom házától. Legközelebb
újra tavasszal lesznek szép napkeltéim. A napnyugtákkal ugyanez a helyzet. Nem
látom már a lenyugvó napot.

Mai:

Kép

Tegnapi:

Kép

Kép

Szia Rita, Annyira szépek a reggeli és esti képek, az időátállással majd nem javul a helyzet? vagy lehet más időpontban kell egy kicsit kilesniM náha én is meglepődök, hogy már hol jár a nap... :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 16. 6:51

Kata, sajnos nem jó már nekem mostantól a napocska. Majd jövőre újra hozom a napkeltéket.
Napnyugtákat még rövidebb ideig tudok fotózni, mert a házak hamarabb eltakarják.

Ma reggel hatkor készült fotóm: lórom, vagy lósóska a hajnali derengésben. Kár, hogy a harmat
nem látható. Vastagon volt rajta:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 16. 6:52

f.ági írta:Kata! Nekem a középső felhőd erre a halcskára hasonlit. :-)
Kép

Paggy! Nagyon szépek ezek a porcelán bögrék.Szinte bármelyiket elfogadnám olyan szépek!
Rita! Én bele se gondoltam,hogy idővel elhagynak a napfelkelték, napnyugták. Ez az örök körforgás. :-) A mostani is nagyon szép.

Ági milyen aranyos vagy...tényleg nagyon hasonlít a felhőcském erre a halra..hátha a gyakorlatban nincs akvárium..Az Úr akkor is gondoskodik valami humoros dologról az égen... :D :)) . Nagyon szép a hal amit betettél, ilyent még nem is láttam. :) . Ha Sámuelnek nem lennének ezek a Stíkeléses kényszermozgásai, nem félnék akváriumot tartani! de így inkább nem! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 16. 7:01

Rita írta:Kata, sajnos nem jó már nekem mostantól a napocska. Majd jövőre újra hozom a napkeltéket.
Napnyugtákat még rövidebb ideig tudok fotózni, mert a házak hamarabb eltakarják.

Ma reggel hatkor készült fotóm: lórom, vagy lósóska a hajnali derengésben. Kár, hogy a harmat
nem látható. Vastagon volt rajta:

Ne szomorkodj Rita, mi minden képednek örülünk, viszont csodásan átjött a derengés...szuperül lekaptad..és ez is kárpótol valamennyire.
Tudod én meg egyáltalán nem tudok napkeltét fotózni, azt csak akkor tudnék, ha a szomszéd lakásában laknék mert az meg csak keleti fekvésű. ami nyáron egy picit hűvösebb mint az enyém de télen sokkal hidegebb, dacára a fűtésnek..és csak 1o-11 óra közöttig látják azon az oldalon a napot, én meg akkortól lenyugtáig...úgyhogy inkább lemondok a napkeltéről... :) :D ,ilyen értelemben. Max annyi részem van benne, amennyi a szemközti házakról visszaverődik... :D . :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Küldtem egy kis reggeli képet...ma még a fénye sem olyan mint szokott...érdekes... :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 16. 9:31

Kata fotói:

Ez gyönyörű lett!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 16. 9:31

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2017. augusztus 16. 9:59

Kedves Mindenki!
Nagyon szépek voltak a képeitek,öröm volt őket nézegetni.
Nagyon tetszettek az angliai képek,a porcelán kiállítás,az aszatról készült képek és Kata két fa közt átcsillanó napos képe.A kutyáitok nagyon édes.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 16. 10:05

Paggy szépek ezek a porcelán csodák is amit betettél!

Ebből jött az ötlet, hogy szétnézzek az örökölt ill. ajándékba kapott kávés készleteim között. Ma már nem használom ezeket, mert nem iszunk presszó kávét. Ezeket találtam. Az utolsó a kedvencem, Maria Rosenthal XX sz. eleje, ebből van étkészletem is.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 16. 16:12

Ica! De jó, hogy végre volt időd benézni hozzánk!

Gabi! A jobb alsó kávéskészlethez nagyon hasonló teáskészlete volt az apai nagyanyámnak!
Egy tőről fakadnak!

Kata fotói:

Kata! Ezeket a felhőket nagyon jól elkaptad!

Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 16. 16:17

Sziasztok!
Kata! Én valahogy Samukát Samunak gondoltam. :) Szép név a Sámuel.
Én az akváriummal úgy vagyok, hogy ha naaagyon nagy, akkor van értelme. Jó sok hal, zöldség bele. :-) Meg rák, meg kutya tudja mi még. Nincsennek is igényeim :-) :-)
Az a nappal szembe fotózott kép igazán jól sikerült! Hú, miután elküldtem a hozzászólást, Rita akkor tette fel a felhős képeket. Na, ezek fantasztikusak! Jobb felső stipi-stop egy fóka, bal alsón meg Gasper - szellemecske- mosolyog a felhők között.
Gabóci! He-he, micsoda pajzán csészéjeid vannak! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 16. 16:18

Kedves Gabóci! Igazán köszönöm a saját készlet fotókat.Nekem az utolsó tetszik.Kecses és kellemes,szép.Jó lehet belőle kortyolgatni.Szoktatok a pároddal reggel vagy este egy jó kávét iszogatva megtárgyalni a világ folyását?--Megvallom őszintén én nagyon szeretem a szép, DE használni is lehet kávés-és teáskészleteket /a tányérkészletet nem annyira/Mert a tea és a kávé más mint az étel.Az étel is nemes dolog,de más .A kávénak illata van és vagány,inkább /hülyeség,de így érzem/intellektuális.A tea meditatív,otthonos és áradó,keleti és filozófikus.EZÉRT A FÖLDHÖZRAGADT,utazni nem tudó /állatok önként vállalt,mert ennyi állatot ki is tudna rendben tartani,főleg,hogy már nagyon idősek.30 éve sokat utaztam!/ÉNEM KITALÁLTA,hogy szép csészében igyam őket,1-2 szem finom teasüteménnyel.Adjam meg a módját.Mindenből a jó minőséget,mert ez nem annyira pénzkérdés.HANEM ODAFIGYELÉS,ÉRDEKLŐDÉS és nyitottság.Könnyen beszélek itt Pesten,DE MÉGSEM.Bármilyen SZ....ban voltam,mindig megpróbáltam valahogy úgy átélni,hogy ne az jöjjön ki belőle,hogy vacak a világ és nem lehet túlélni.Így vagyok most 60 fölött a kávéval és teával.EZÉRT ÖRÜLTEM NAGYON A KIÁLLÍTÁSNAK ÜDV:PAGGY
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 16. 16:24

KATA,EZEK A KÉPEK TÉNYLEG CSODÁSAK!!!!!!!!!!Sőt .Az égre nézel és irtó kicsinek érzed magad.Reményt ad ,van nálam hatalmasabb és talán van nálam szellemibb isPaggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 16. 16:31

És le a FÖLDRE!Azt gondoltam ,biztos csak én látom pajzánnak,de Ági is.Kitől kaptad Gabóci?Vagy ezt örökölted?
Egy kis aranyos emlék a múltból:
Géza bácsinak/régi ismerős/korán meghalt a felesége.Nem nősült újra és tényleg puritán,kedves ember volt.Mikor meghalt segítettem a lányának a lakást kirámolni.Minden szépen rendben hagyott itt.ÁM én az éjjeliszekrénye ajtaján találtam 3 női fürdőruhás képet egy nejlonzacskóban/nehogy elkopjon/,amit piros ragasztott szívek díszítettek.Ez volt az ő "pajzánsága"Üdv:Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 16. 16:44

Ági! Azokat a pajzánnak mondott csészéket vagy 20 évvel ezelőtt Görögországból kaptam.

Kata! Mindig szép felhős képeket csinálsz, de ezek a mostaniak szuperek, nagyon tetszenek. :) Az utóbbi hetekben alig mozdultam ki itthonról, így nem fotóztam semmit. A napokban boltba menet a járda mellett láttam. Eső után nő, ....mint a gomba.

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 16. 16:59

Sziasztok.
Nem tudom mennyire vagyok unalmas, mert csak ismételni tudom magam. Köszi ezeket a változatos szép képeket. 1 téma és mennyiféle változat. Mármint az ég a felhőkkel és a napkeltékkel, napnyugtákkal. Mi sarkon lakunk. A lakás is 2 oldalról kap napot. Reggeltől olyan 14,30-ig a szobák majd 13-tól egészen estig a konyhába süt be a nap. Kicsit ferdén áll az épület. De nekünk is az egyik szemben lévő ház ablakaiból betükröződik a nap és esti 6 után a fél szobát beragyogja. De a napkeltét nem látom soha a redőny miatt. Mert a madaram a kelő nappal kelne. Így, hogy le van engedve a redőny nyáron egész fél 7-ig tudtam aludni, viszont, ha felhős az idő képes 9-ig is aludni. Sajnos nem szeretek korán kelni. Illetve így nyitva tud lenni egész éjszaka az ablak és a réseken jön be friss levegő. De holnap hozzák az új redőnyöket és a középsőre kapok szúnyoghálót. Már nagyon várom. Igaz, hogy akkor is le kell majd éjszakára engedni a redőnyt, de amíg fent vagyok akkor kicsit több levegő jöhet be.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. augusztus 16. 18:06

Sziasztok!
Régen jártam már erre, ismét nagyon sok és szép fotó került fel.Gratulálok nektek, némelyiket még a földim a pusztaszeri Máté Bence is megirigyelhetné.
Ma Szeged egyik hídján mentem keresztül biciklivel, és ezt láttam.Szép napot kívánok mindenkinek Marcsi :)
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 16. 19:44

Paggy! Jót mosolyogtam itt magamban Géza bácsin. Nekem itt a közelemben inkább az a tapasztalat, hogy a 60 körüli pasik meggagyulnak. Persze tisztelet a kivételnek. 20 évesnek érzik magukat és a kilónyi festékkel, plusz ezzel járó tartozékokkal felszerelt hölgyeket részesitik előnyben. Gondolom csak szemileg. :-) Félre értés ne essék, nem a féltékenység beszél belőlem, nekem semmi gondom magammal - jó, mégis, talán az a 3 kg ami rajtam van igazán lemehetne-, csak valahogy az ilyen szemet szúr.
Éva! Nálam is le van engedve a redőny. Nem jön be a meleg, hűvösebb érzete van nyáron az embernek. Az ablakom amikor már kint éjszaka 10 fok felett van mindig nyitva, szerencsére szúnyogháló van rajta, igy nem kell csapkodnom éjszaka a betolakodókat.
Gabóci! Hú, mennyi gomba! Erről jutott eszembe, holnap gombapörkölt de darált hússal, mert a fiam úgy szereti.
Marcsi! Milyen szép nyugis a Tisza, mintha nem is nyár volna, hanem mondjuk ősz, csak éppen a szinek nem stimmelnek.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 16. 21:43

Marcsi..a Tiszás képről az jutott eszembe...hogy olyan álmos hihetetlen hogy szinte semmi fodrozódás.....nagyon szép..milyen jó hogy az ember néha változtat az útirányán. ;) :D Nagyon tetszik! Gabóczi, nagyon tetszik a kávéskészlet arzenál...milyen érdekes, hogy néha nem is tudjuk mik lapulnak a vitrinben....!
A gombarengetegen igencsak meglepődtem, ilyent még erdőben sem láttam.! :D .
Igazából én is meglepődtem milyen jók lettek a képek, de a nagyobb dicséret Ritát érdemli, hogy türelmesen rakosgatja a képeimet... :)) :D :-bd

akkor látszik a legjobban, ha ki vannak nagyítva, addig csak sejteni lehet, hogy talán érdekes lesz. Párat bent hagytam a telómban, kedvencként!
Pillanatnyilag gondban vagyok a gmailos méretemmel mert betelt, és már sok mindent töröltem. helyzet mégis változatlan..a lényeg nem értem hogy miért. ?
Paggy, még egyszer szeretném megköszönni a kávés kirándulást, nagyon tetszett több is, én nem szeretem ha valami csak disz, mert tuti hogy baleset éri..ahogy apu herendi nőszobrát...a többit nem részletezem... :-ss a lényeg nem voltam megdicsérve anno .!

Éva! Elfelejtettem írni, hogy szuper dolog a szúnyogháló, de fontos hogy pontosan tegyék fel...mobilis lesz? egy picit nehezebben jön be rajta a levegő, úgyhogy a bukóra nyitvahagyott ablak csak ritkán van becsukva...na jó télen...viszont feltudom engedni akárcsak a redőnyt! Úgyhogy nagyon fogod szeretni az biztos... ;) :D . Olyan jó lenne ha küldnél képet az ablakodból a szobák fekvéséről...Persze, ha csak nem találod tolakodásnak! :D

Hétvége megint érdekes lesz, vigyázzatok addig is magatokra és egymásra, míg itt találkozunk! :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 17. 11:01

Marcsi! Szép, nyugodt nyári képet küldtél! Cukik azok a horgásztanyák, vagy csónakházak,
vagy téliesített stégek... nem tudom, valójában mik azok, de jó lehet ott tanyázni.

Ma reggeli kép a még kamasz komlóról. Ez nálunk olyan, mint a bodza, ki sem lehet irtani:

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 17. 17:47

Rita írta:Marcsi! Szép, nyugodt nyári képet küldtél! Cukik azok a horgásztanyák, vagy csónakházak,
vagy téliesített stégek... nem tudom, valójában mik azok, de jó lehet ott tanyázni.

Ma reggeli kép a még kamasz komlóról. Ez nálunk olyan, mint a bodza, ki sem lehet irtani:

Kép

Szia Rita!
Nekünk is volt a kertünkben a régi kerítésre futó komló. Na azt valóban alig lehetett kiirtani. Nem tudom láttad-e a gyökerét? Legalább 5-6cm átmérőjű szívós valami. Alig lehetett elvágni is. Amikor új kerítést csináltunk akkor próbálkoztunk az irtásával. De így közeli képen nagyon jól mutat ez a kis kamasz is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 17. 18:02

Sziasztok!Nekem ma csak egy linkre futotta,meg egy köszönömre.Kedves Gyomár!Köszönöm szépen a szép hídfotót.Üdv:Paggy

Spoiler: mutasd
http://toochee.reblog.hu/303-makacs-fa
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 17. 19:50

[

Éva! Elfelejtettem írni, hogy szuper dolog a szúnyogháló, de fontos hogy pontosan tegyék fel...mobilis lesz? egy picit nehezebben jön be rajta a levegő, úgyhogy a bukóra nyitvahagyott ablak csak ritkán van becsukva...na jó télen...viszont feltudom engedni akárcsak a redőnyt! Úgyhogy nagyon fogod szeretni az biztos... ;) :D . Olyan jó lenne ha küldnél képet az ablakodból a szobák fekvéséről...Persze, ha csak nem találod tolakodásnak! :D

Hétvége megint érdekes lesz, vigyázzatok addig is magatokra és egymásra, míg itt találkozunk! :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :-bd[/quote]
Szia Kata!
Most az erkély ablakokon kellett kicserélni a redőnyöket. Ezek 100x200cm és 3db van belőlük. Csak a középsőn van háló. Mozgatható. A 2 kisebb szobai ablakon is van redőny. De az a szimpla 3 szárnyas ablak. Ott is az egyik egyedüli szárnyán van szúnyogháló. Csak az erkélyin nem volt eddig. Amikor költöztünk akkor nem volt egyiken sem redőny. A következő évben lett megcsinálva a szigetelés és az ablakcsere. Addig nagyon borzalmas volt a hőség. A műanyag redőnyök 8 évet bírtak. Az első időben nem volt velük baj. De azután kezdtek eltöredezni a tagok benne. 1 alkalommal a javítás 8 ezerbe került. Tavaly már negyedévente tört ki belőle. Idén meg a javítás utáni héten újra kitört. Így most alumíniumra cseréltük. Remélem tovább fogja bírni. Igaz, hogy nagy terhelést kell kibírnia, délután 14,30-ig idesüt a nap.
Sajnos nem tudok fényképeket felrakni. Nincs fényképezőnk. Okostelefon csak a fiamnak van, de nem jó a kamerája. Homályos képeket csinál. A madarat is azért nem fényképezi. Nekünk meg még buta a telefonunk. Én már gondolkodtam, hogy kellene, de olyan kicsi a képernyője, hogy a szemüveggel is alig látom elolvasni. Ezért nem cseréltük le. Végül is telefonálni tudunk. Netezni is tudunk a géppel, tehát maradt a buta telefon. A szobákból régen az iskolára és az udvarára láttunk és a mellette lévő sportcsarnokra. De bezárt az iskola és az udvarában felnőtt játszóteret csináltak ilyen kondigépekkel. Az iskola pedig Prevenciós központ lett. Néha szoktak rendezvények lenni az udvarban. Ma is van valami. Énekeltek, néptánc is volt. Felfújható gyerekcsúzda. De éppen éjszakás az uram és be van zárva minden, hogy kicsit tudjon aludni. Na éppen pakolnak össze. Tehát a szemben lévő házak is 1 utcányira vannak. A konyhából a kézilabda csarnok tetejét látom és a park csücskét, meg az utcát. De a tüzijátékot is innen szoktam nézni, ha elég magasra lövik fel. Néha 3 helyről is látom. Csendes környék, de viszonylag közel van a tömegközlekedés is. 3-as metró és az 1-es 14-es villamos 75 és 79-es troli megállói olyan 6-7 perc gyalog. Lehel piac 15-20 perc gyalogosan. Most építenek ide egy lakóházat. Állítólag lesz benne posta és gyógyszertár meg élelmiszerbolt is a földszintjén. Kocsink nincs, közeljövőben nem is lesz, tehát fontos volt a jó tömegközlekedés. Szerintem jól választottunk. Szeretek itt lakni. Majd ha találok teszek fel képet. De nem sok készült.
Na jó hosszan írtam. Este lett.
Jó pihenést!
Éva
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 17. 21:23

szia Éva, ide is beköszönök neked és köszönöm, hogy máris ilyen gyorsan válaszoltál!Nem is tudtam, hogy csinálnak még aluminium redőnyt. Na ha tropára mennek arra cserélek!
Ha képet nem is láttunk most, az elmondásodból el lehet képzelni hogy merre laktok! Fontos, hogy az ember jól érezze magát a lakókörnyezetben. Nekem is majdnem szerencsém van ezen a téren...igazából az egész Bánról kb 1o családot kellene kiköltöztetni..és maga lenne a mennyország. De ez van...valamit valamiért! Itt legalább nincs kocsma a környezetemben ami fontos szempont volt. Meg a lift! Ezért jöttünk ide az Ikva utcáról a 4. emeletről! És hársfa van alattam..nekem ez kincset ér. Igaz az idei időjárás úgy betett, hogy nem találtam rajta tucatnyinál több virágot. Remélem jövőre más lesz a helyzet. Már nagyon elszaladt az idő, megyek én is lefeküdni! szép álmokat mindenkinek! :ymhug: i-) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 18. 17:14

Sziasztok!

40 üveg paradicsomlé, igaz két nap alatt. Az élmény megfizethetetlen. :-) Most leülök a kamra elé és nézegetem egy darabig.

Kép

Vissza: “Társalgó”