Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 18. 17:48

Ági minden elismerésem a tiéd!Nincs is annál jobb, mint a házi paradicsomlé.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 18. 20:26

Gratulálok ehhez a csodás paradicsomléhez! fantasztikusan sok munka van benne!Ági, mire fogy el ez a rengeteg? És mire használod, meghagyod ivólének? :) \:D/ :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 18. 20:35

Mai fotóm: virágzik a végzetfa :) Kár, hogy az illatát nem tudom átküldeni.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 18. 20:38

Gabóci5 írta:Mai fotóm: virágzik a végzetfa :) Kár, hogy az illatát nem tudom átküldeni.
Esetleg valamihez hasonlítani....

Kép

Nahát micsoda nevek fordulnak meg :D :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 18. 21:04

Kedves Ági!Gratulálok !!!Nagy-nagy munka!Biztosan finom lesz télen ,a nyár ízeit elővarázsolni .Paradicsomleves lesz vagy ivólé?Minden benne van egy érett paradicsomban.
Kedves Gabóci!GYÖNYÖRŰ A KÉP!!!!!!!Édeskés vagy édes-kesernyés illata van?Mitől VÉGZET FA?Talán mérgező?Vagy jelkép?Direkt nem nézek utána,hátha valami érdekes magyarázatot tudsz.
Lányok!Saját híreim:Képzeljétek DÉDI repülővel/tolókocsival/ elutazott Stuttgartba a másik unokájához.Julikája meg Brüsszelbe a legkisebbik fiához.Onnan Párizsba megy,mert fel akar menni az EIFFEL-toronyba.Most mindkét "csajszi"nyaral.Jövő héten megyünk értük a reptérre.Vagányok!!!
Megjöttek a szomszédok és kaptam a házőrzésért egy kis csomag amerikai csokis kekszet.Hülyén hangzana,hogy mást vártam,mert nem azért csináltam.Nem is érzékelik,hogy mit illik.Nem baj,nem haragszom rájuk,én is kaptam rengeteg mindent a VILÁGTÓL és talán meg sem köszöntem.
Csak egy picit sajnáltatom magam.Sőt szégyenkeztem is,amikor a kutyás barátnőmnek meséltem.Ő azt modta ,3 éve vigyáz a szomszédék macskáira évente 1 hónapig.Naponta 2x megy etetni és beszélgetni velük,hogy ne legyenek magányosak.Soha még egy csokit sem kapott.nem is igényli,hiszen mindene megvan.ÉS KIRE IS BÍZNÁK,HA NEM ŐRÁ.? MEGTISZTELI EZ A BIZALOM.TANULHATNÉK TŐLE!!Komolyan elgondolkoztató.Régen nem esett rosszul,ma meg mint egy elkényeztetett leányka,panaszkodom és méltatlankodom.Látjátok,most is .BOCSÁNAT.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 18. 21:13

MEgSÚGOM,mit vártam:egy csomag krémes capuccinót.Nem tudom Amerikában milyent isznak?Kocakávés vagyok,csak az ízét szeretem!Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 18. 22:03

Paggy írta:Kedves Gabóci!GYÖNYÖRŰ A KÉP!!!!!!!Édeskés vagy édes-kesernyés illata van?Mitől VÉGZET FA?Talán mérgező?Vagy jelkép?Direkt nem nézek utána,hátha valami érdekes magyarázatot tudsz.

Paggy! Érdekes magyarázattal nem tudok szolgálni. Délkelet-Ázsiából származik, a neve a görög kleros( végzet, sors) és dendron (fa) szavakból tevődik össze. Erős jázminra hasonlító illatát 8-10 m-es körzetben lehet érezni. Nem tudom, hogy mérgező lenne.
Az ősszel már tettem fel az igen mutatós terméséről is képet. Szerintem gyönyörű.

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 18. 22:41

Kata58 írta:szia Éva, ide is beköszönök neked és köszönöm, hogy máris ilyen gyorsan válaszoltál!Nem is tudtam, hogy csinálnak még aluminium redőnyt. Na ha tropára mennek arra cserélek!
Ha képet nem is láttunk most, az elmondásodból el lehet képzelni hogy merre laktok! Fontos, hogy az ember jól érezze magát a lakókörnyezetben. Nekem is majdnem szerencsém van ezen a téren...igazából az egész Bánról kb 1o családot kellene kiköltöztetni..és maga lenne a mennyország. De ez van...valamit valamiért! Itt legalább nincs kocsma a környezetemben ami fontos szempont volt. Meg a lift! Ezért jöttünk ide az Ikva utcáról a 4. emeletről! És hársfa van alattam..nekem ez kincset ér. Igaz az idei időjárás úgy betett, hogy nem találtam rajta tucatnyinál több virágot. Remélem jövőre más lesz a helyzet. Már nagyon elszaladt az idő, megyek én is lefeküdni! szép álmokat mindenkinek! :ymhug: i-) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata!
Itt is sok hársfa van a környéken. Az iskola udvarban is több van. Szeretem az illatát. Esténként nagyon érezni amikor virágzik. De ahogy megyünk a 14 villamos megállójához ott is sok van a járda mellett. Amikor megvettük a lakást abban az évben volt egy iszonyatos vihar. Éppen haza akartunk menni a másik lakásba amikor a szél majdnem kicsavarta a kezünkből a bejárati ajtót. Így csak telefonáltunk haza a fiunknak, hogy megvárjuk amíg elül a vihar. Az iskola udvarán pont a sarkon volt egy hatalmas nyárfa, azt annyira megtépázta, hogy ki is kellett vágni. Rengeteg madár is odaveszett. Ahogy mentünk haza végig hatalmas ágak voltak letörve. A tornacsarnok mellett és a troli felé vezető út két oldalán meg madárcseresznye fák vannak. Azokat is nagyon szeretem a lelógó ágaikkal. Igaz, hogy mostanában már meg sem közelítik a régi szépségüket. Olyan csúnyán metszik meg, hogy némelyik úgy néz mint a Pumukli vagy a nagy Ho-ho horgász kukaca. Csak a fejük tetején van egy kis pompon. Pedig majdnem a földig értek régen az ágaik, nagyon hangulatos volt alatta sétálni. A közelbe jártam szakmunkásképzőbe. Alattuk járni el kajálni. Nagyon szerettük. Már nem nagyon hasonlítanak. Mérges is vagyok miatta. Nemcsak a szépség, de a madarak és a levegőnk miatt is. Most a kerületbe rengeteg fát ültettek, de azok csak kis botok. Nagyon sok év amíg kilombosodik. De azt is csak úgy, hogy biztosan meg volt adva nekik, hogy 3 vagy 5 méterenként fát kell ültetniük. Nem foglalkoztak vele, hogy éppen csatorna vagy vezeték megy arra, kimarkolták a gödröt. Meg bolt ajtajával szemben is. Na oda nem ültették be végül is, de közvetvenül a lámpa alá például beültették. Fél méterre a lámpaoszloptól. Ha az elkezd kilombosodni akkor nem látni majd a lámpa fényét vagy esetleg megcsonkolják a fát. Na nem is bosszankodom tovább. Még mindig jobb, mintha nem is ültettek volna.
Az alu redőny nagyon szuper lett. Csendesen, könnyedén működik. Ránézésre és érintésre sem nagyon látszik különbség a régi műanyagtól. Mintha műanyag festékkel lenne lekenve. De be van közötte szigetelve, tehát nem forrósodik át a naptól. Tegnap írtam egy hoszzú választ és elszállt. Nagyon kell figyelnem, hogy valóban elküldte e vagy csak jelzi. Soxor kétszer kell elküldenem, mert előszörre nem megy át. Tegnap is így jártam. Írtam, hogy nagyon meg voltam elégedve a munkásokkal. A megbeszélt időre jöttek, pontosan és precízen dolgoztak. Mindenkinek ilyen munkásokat kívánok a felújításokhoz és a javításokhoz.
Jó éjszakát: Éva
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 18. 22:48

Gabóci!
Gyönyörű ez a fa. A virágzó és a termő is. Én nem ismertem. Tavaly meg még nem néztem a képeket. Ennyit meg nem lehet visszaolvasni. Nemrég csatlakoztam csak ehhez a képes topikhoz. Jázminnak nagyon szeretem az illatát.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 19. 9:28

Lányok!A kávémat iszogatva,piac előtt hallottam a rádióban:
http://kirandulastippek.hu/wachau/aggstein-var
Közel van Esztergomhoz,és GYÖNYÖRŰ
Megyek a piacra.ÜdV:Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 19. 9:42

Lányok! Igazi napkeltét nem tudok fotózni, de ma lementem a reggeli fényeket elkapni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 19. 9:51

Gabóci!Várnom kell a piacra indulással.Gyönyörűek a reggeli fények.JAJJ,DE JÓ,hogy lementél fényképezni!!!Barátságos,szép helyen laksz.Jó Neked!

Ezt muszáj megírnom.A SUGÁR DESING cukrászda /AHOL VOLTUNK ÉS TI VÁLASZTOTTÁTOK KI/készítette az év tortáját:
http://www.mindmegette.hu/az-orszag-tor ... nni-52838/
Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 19. 9:56

Közeleg az ősz, munkálkodik a természet. Előttünk a gesztenyefák már nagyon rozsdásak.

Kép

Kép

Kép

Ennyiféle gombát még nem láttam a környékünkön, ezt nem is ismerem.

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 19. 10:17

Paggy írta:Ezt muszáj megírnom.A SUGÁR DESING cukrászda /AHOL VOLTUNK ÉS TI VÁLASZTOTTÁTOK KI/készítette az év tortáját:
http://www.mindmegette.hu/az-orszag-tor ... nni-52838/
Paggy

Az ország tortája mellett elkészült a Szent István-napi kenyér is.

A Magyar Pékszövetség augusztus 20. alkalmából idén is három kategóriában hirdetett versenyt: a legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér az ünnep után az ország számos pékségében kapható lesz. Idén harminchárom versenymunka érkezett, mind adalékmentes, kovászos technológiával készült, de nagyüzemi technológiával is gyártható a termék. A búzakenyér kategória győztese, egyben a Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Kép

Forrás: MTI / Soós Lajos
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. augusztus 19. 11:19

Paggy írta:Lányok!A kávémat iszogatva,piac előtt hallottam a rádióban:
http://kirandulastippek.hu/wachau/aggstein-var
Közel van Esztergomhoz,és GYÖNYÖRŰ
Megyek a piacra.ÜdV:Paggy

Kedves Paggy! Az aggsteini vár annyira nincs közel hozzánk, Ausztriában Melk mellett van . Az első pillantásra engem is megzavart, mert nagyon hasonlít a visegrádi várhoz és ami valóban közel van.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 19. 12:06

Gabóci, a te gyönyörű őszies hangulatú képeid láttán rájöttem, hogy nekem is muszáj lesz egy kört menni úgy hogy nem ügyintézni, és bevásárolni csak úgy...Bár ezt a legnehezebb elérnem. ;;) .

Mingi, olyan gyönyörű az ország kenyere, hogy legszívesebben megszegtem volna :D ,annyira guszta! Köszönöm hogy kitetted! Inspiráló! :-bd :littlehearth:

Remélem nem jön túl korán a vihar, itt már eléggé romlik az idő..megyek is a konyhába, utána filmezés...mert ha vihar van akkor marad az olvasás. :-h :movingflower: :flower1: :-bd

Paggy, írtad egy picit korábban, hogy most egy kicsit szabad vagy mert ketten kétfelé mentek és letelt a szomszédnál az ügyelet! :movingflower: :flower1: . Jó, hogy semmi kifogásolni valót nem találtak. Talán majd később eszükbe jut majd még valamivel viszontkedveskedni...de vannak ilyen érdekes emberkék akik mindent olyan természetesnek vesznek! bár az őszinte dicséret is többet ér ha szívből jön bárminél..a többi csak ráadás! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 19. 12:30

Ha nem látod már kis lábnyomait eső után az aszfalton… ha nem lesz a sarokban a kedvenc takarója… ha nem lesz az edénykéje a megszokott helyen… ha nem látod a csillogó vízcseppeket mindenhol, amikor ivott… ha nem lóg a póráz az előszobában… ha nem hallod kis mancsai kopogását… ha nem kapja fel a fejét legkisebb mozdulatodra… ha felriadsz éjjel, mert hiányzik valami, aminek a léte idáig benne volt mindenben, akkor előveheted a kopott nyakörvet, az elnyűtt játékot, a megrágott távirányítót, az összenyálazott könyvet, a képeket. Akkor végig tudod nyugodtan gondolni, mi volt, amíg hozzád tartozott. Hogy miért nem adtál neki, mikor türelmesen ült melletted és várt egy kicsi, nagyon kicsi falatot. Hogy miért nem mentél vele rögtön, amikor láttad, hogy mennie kell. Hogy mért kiabáltál vele a szétrágott papucs miatt, pedig ő egész nap rád várt. Mert az egész életét azzal töltötte, hogy rád várt. Mert dolgoztál, tanultál, moziba, strandra mentél. És ő várt. Nem haragudott, nem hibáztatott, nem panaszkodott. Öröm volt neki az is, ha várhatott rád. Nem értette, miért nem mehet veled mindenhová, hiszen neki az volt az álma: mindenhol veled, mindig. De az ő életét a tiéd határozta meg, az ő vágyait a tieid irányították. Az ő álmait te álmodtad meg helyette.

Ma egy éve ment el EMMA, minden nap hiányzik. :(

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 19. 16:36

Gabóci5 írta:Ha nem látod már kis lábnyomait eső után az aszfalton… ha nem lesz a sarokban a kedvenc takarója… ha nem lesz az edénykéje a megszokott helyen… ha nem látod a csillogó vízcseppeket mindenhol, amikor ivott… ha nem lóg a póráz az előszobában… ha nem hallod kis mancsai kopogását… ha nem kapja fel a fejét legkisebb mozdulatodra… ha felriadsz éjjel, mert hiányzik valami, aminek a léte idáig benne volt mindenben, akkor előveheted a kopott nyakörvet, az elnyűtt játékot, a megrágott távirányítót, az összenyálazott könyvet, a képeket. Akkor végig tudod nyugodtan gondolni, mi volt, amíg hozzád tartozott. Hogy miért nem adtál neki, mikor türelmesen ült melletted és várt egy kicsi, nagyon kicsi falatot. Hogy miért nem mentél vele rögtön, amikor láttad, hogy mennie kell. Hogy mért kiabáltál vele a szétrágott papucs miatt, pedig ő egész nap rád várt. Mert az egész életét azzal töltötte, hogy rád várt. Mert dolgoztál, tanultál, moziba, strandra mentél. És ő várt. Nem haragudott, nem hibáztatott, nem panaszkodott. Öröm volt neki az is, ha várhatott rád. Nem értette, miért nem mehet veled mindenhová, hiszen neki az volt az álma: mindenhol veled, mindig. De az ő életét a tiéd határozta meg, az ő vágyait a tieid irányították. Az ő álmait te álmodtad meg helyette.

Ma egy éve ment el EMMA, minden nap hiányzik. :(

Kép

Szia Gabóci!
Sajnálom a kutyádat. Megértelek, hogy hiányzik. Azt mondják az idő mindent begyógyít. Nem tudom, hogy így van-e. Nekem egy keverék kutyám volt. Én voltam az első és egyetlen gazdája. Az első kutyakölyök volt aki nálunk született. 17 évig élt velem. 23 éve ment el. Még ma is bepárásodik a szemem amikor eszembe jut. Felejthetetlen.

Nagyon szépek a képeid. Szép helyen élsz.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 19. 21:38

Gabóci, Éva, azt hiszem szinte mindnyájunknak vannak, voltak olyan kedvenceink, aki bár nincsenek velünk már, mert az ő biológiaórájuk más mint a mienk, mégis hol egy könnycsepp, hol egy mosoly hol egy nevetés jut a mai napig is osztályrészül ha eszünkbe jutnak. És csak hálás szívvel gondolhatok arra az Isteni gondviselésre, hogy megadatott ezt a fajta szeretet is megtapasztalni. :ymblushing: :littlehearth: :movingflower:

Örökké hálás leszek érte! ;;) :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 19. 22:10

Gabóci:http://forum.ezoritusubs.com/posting.php?mode=edit&f=41&p=16684#http://forum.ezoritusubs.com/posting.php?mode=edit&f=41&p=16684#
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 19. 22:15

Kedves Gabóci! Nagyon-nagyon átérzem a szomorúságod, 40 éve érintve vagyok.Önzetlen,teljes szeretetet adnak.Nagyon elszorul a torkom és hálás vagyok a GONDVISELŐNEK/legyen Ő bárki/,hogy nekem is megadatott.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 20. 6:41

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 20. 7:23

Sziasztok! Szépek a virágok és a fények...itt most sötét felhők vannak, legalább 15 fokkal hűvösebb..
Érdekességképpen beteszem...
Spoiler: mutasd
http://caddik.shp.hu/hpc/web.php?a=caddik&o=eYFQNQg8pP

Mennyire érdekes ilyen oldalról is megismerni.... :littlehearth: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 20. 8:26

Reggel:
url=https://kephost.com/image/Ba9S]Kép[/url]
Kép
Paggy