Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 21. 21:14

Sziasztok!
Először is :
Ági!Fantasztikus bátrak vagytok és hála a az ÉGIEKNEK ,hogy sikerült megmenteni!!!!Örülök,még így távolból is ,hogy jó véget ért a dolog.
Gabóci!Köszönöm szépen a szép esős hajós képet.Majd napfényben is csinálj róla légyszíves!Olyan szépeket küldtél tavasszal.Eltettem néhány képed.Tényleg-tényleg nagy zuhé lehetett ott is.Mit tudtok róla,kell ez most a növényeknek?Egy kérdés:VOLTÁL PESTEN A TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUMBAN?Majd megírom miért kérdezem.El is felejtettem kérdezni szüret lesz a környéketeken?
Kedves Kata!300 HURRÁ a sok képért!!!!!Egyik jobb mint a másik.Samuka néha nagyon komoly és merengő,máskor kis "mindentudó "képet vág,aki egy más bolygóról idetévedve elnézegeti az itteni ide-oda futkosó lényecskéket.Jók a paradicsomok,a felhők/ezt már megszoktuk/ és NAGYON JÓL SIKERÜLT a SÓGORNŐD fotója.Milyen kedvesnek néz ki.!Ha én lennék a NAGY FOTÓS,biztos azt mondanám,KATA,CSAK ÍGY TOVÁBB!De mivel nem vagyok,hát köszi-köszi-köszi.
Rita!Már biztos unod a dicséretet,de igen,ez is egy szuper kép.Olyan aranyos a bogárka/meg az is ,hogy 2 gyufafejnyi/Már én is szeretnék ilyet csinálni!!!!!
4 cserépben fréziahagyma van.A többi 6 cserépbe hétfő körül kerül bele.Talán december elején virágoznak majd.A tavaszi turnus február közepén ültethető és május végén virágzik/ezt már ismeritek/.
Ma banános palacsintával vártam este a párom/12 óra munka után kell egy kis kényeztetés/Mindjárt küldök fotót.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 21. 21:20

url=https://kephost.com/image/Bgqs]Kép[/url]
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 21. 21:34

sziasztok! De jó hogy egy kicsit felpezsdült a fotósarok! A kutyusos histórián kiakadtam, és milyen jó hogy volt bátorságod Ági, és lélekjelenléted a megfelelő embert hívni segítségül..és minden jó ha jó a vége! ;) :D . azért szegénynek nem semmi fájdalmai lehettek..Egyszer kellett egy elütött kutyánál segítenem, eltörött a gerince, és felfutottam a lakásba és lehoztam egy plédet, és óvatosan aláhúztuk, és úgy hoztuk el az út széléről a gyepmesterrel. hogy ne szenvedjen újra balesetet. El kellett altatni szegényt, biztos a tüzelés miatt elkóborolt a gazdijától. A doki megnézte azért, de nem lehetett megmenteni, az volt a humánus megoldás. a gyepmester felesége olyan aranyos volt, hogy kimosva kaptam vissza a plédet.!
Nem kellemes emlék ...de én is csak ennyit tudtam segíteni... :( .
Itt egész nap esett, szitál az eső, de a szél az bezzeg nem unatkozott..néha kinéztem, és volt hogy fognom kellett szemüvegem.
Nagyon találóak voltak Gabi képei, egy pillanatra azt hittem az utcán van a hajó..ma már minden előfordulhat! :-o :D .de szerencsére csak félrenéztem.
A kakastaréj virágra rá sem ismertem és a gyümölcsös csendélet is olyan kívánós lett, hogy mindjárt megyek körtét enni én is.! Paggy olyan jó kis pillanatban kapta le kis szuszogókat hogy nagyon ...gazdinak ilyenkor hol a helye,? :D .
Rita a virágos képeid mind a lepkével, mind a bogarakkal fantasztikus...mintha direkt neked pózolnának és rejtőzködnének is egyben. hogy fotózásra csábítsanak Téged. :))
Két órája indult be a fűtés, de már az orromba is bele volt szinte állva a hideg, a nyirkos levegőtől. Mit mond a szerelő? mikorra jön ténylegesen szerelni? Nehogy megfázz..
Paggy, kifelejtettem a teknőcödet, de ugye nem is kell mondanom, hogy egyből egy sorozat jutott az eszembe :)) :) . Látom elkezdtél fréziamagot csíráztatni... :D
Köszönöm a kitett képeket, így még szebbek mint ha telón nézem vissza.. :D ;) Jó éjszakát mindenkinek! i-) :ymhug: :movingflower: :flower1:

Miközben el akartam küldeni a képet, jött még egy poszt Paggytól, és a banános palacsinta...nagyon guszta lett...és köszönöm a dicséretet..Samuka meg igencsak vegyes hangulatokon esett át ebben a két napban :) :D :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. szeptember 21. 21:52

Paggy írta:Kép

Paggy! Banános palacsinta, éppen most kerestem valamilyen receptet, mert kaptam 2 kg megbarnult banánt, és nem tudom mit kezdjek vele. Nem palacsinta lesz, az biztos, inkább lekvár.

Gyömbéres banánlekvár recept a NOSALTY-tól

hozzávalók
1 kg hámozott banán
5 dkg gyömbér
1 citromból nyert citromlé
2 dl víz
10 dkg cukor

elkészítés
A banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
A citrom levét kifacsarjuk, a gyömbért meghámozzuk, és lereszeljük.
A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt gyömbért és a cukrot. Nekem elég volt kevesebb cukor is, de ízlés szerint tehetünk többet is.
Állandó keverés mellett közepes lángon sűrűre főzzük kb. 20-30 perc alatt. (Kb. 5 perc főzés után összebotmixerezzük vagy turmixoljuk, ha nem szeretnénk, hogy kisebb darabok maradjanak a lekvárunkban, én is így tettem.:)) Vigyázzunk, mert illetlen, és 'köpköd'. :-)
Ha besűrűsödött (keverésnél szépen elválik az edény falától, és lelátni az edény aljára), forró vízbe állított tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre fejre állítjuk. Ezután száraz dunsztba tesszük.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 21. 22:07

Gabóci5 írta:
Paggy írta:Kép

Paggy! Banános palacsinta, éppen most kerestem valamilyen receptet, mert kaptam 2 kg megbarnult banánt, és nem tudom mit kezdjek vele. Nem palacsinta lesz, az biztos, inkább lekvár.

Gyömbéres banánlekvár recept a NOSALTY-tól

hozzávalók
1 kg hámozott banán
5 dkg gyömbér
1 citromból nyert citromlé
2 dl víz
10 dkg cukor

elkészítés
A banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
A citrom levét kifacsarjuk, a gyömbért meghámozzuk, és lereszeljük.
A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt gyömbért és a cukrot. Nekem elég volt kevesebb cukor is, de ízlés szerint tehetünk többet is.
Állandó keverés mellett közepes lángon sűrűre főzzük kb. 20-30 perc alatt. (Kb. 5 perc főzés után összebotmixerezzük vagy turmixoljuk, ha nem szeretnénk, hogy kisebb darabok maradjanak a lekvárunkban, én is így tettem.:)) Vigyázzunk, mert illetlen, és 'köpköd'. :-)
Ha besűrűsödött (keverésnél szépen elválik az edény falától, és lelátni az edény aljára), forró vízbe állított tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre fejre állítjuk. Ezután száraz dunsztba tesszük.

Gabóci vittem a receptet..az előbb napsugaraztam de most már húzok aludni...Jó éjszakát! i-) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. szeptember 21. 22:13

Sziasztok Lányok!
Csak jövök egy kicsit pihenni, szellőztetni az agyam, bár egyenlőre csak ide.
Gabóci! Én is útnak néztem a hajó alatt a vizet. Vagyis azt hittem, hogy az útra esett annyi. Nagyon szépek az előzőekben feltett montázs- kockában- képeid, de a mostani esősek is! A bevásárlóközpont a sok esernyővel igazán szines lehet. Nemsokára itt a karácsony, ha igy haladunk, szeretem, mikor minden aranyban csillog itt nálunk az Árkádban.
Rita!
Jót mosolyogtam én is az ex-en. :-) A történethez még hozzátartozik, amikor mondtam neki, hogy igazán elvehetne azt mondta na ő aztán nem, mert még egyszer elválnék tőle. Úgyhogy marad exnek. :-)
Ilyen szép kis picike kékes lepke van itt felén kis. Olyan csudaszép kék szinű szárnyai vannak! Most is élvezkedek a bogaras képeden. :-)
Kata! Nagyon szép felhős képeket csináltál a lakásból! Samukának szuper lett az a képe, amin olyan szépen mosolyog! Sógornődet nem ismertem meg, de jó, hogy valaki emlékszik rá, igy nem kellett találgatnom. Szerintem ő is jól érezte magát veletek a képek tanusága szerint.
Tegnap gondoltam Rád amikor a karfiolt vettem a piacon, mert 500 helyett csak 350 volt az ára. A kápia paprika piszok drága nálatok annyiért. Most spájzoltam a fagyóba be belőle 250-ért. Most már szerencsére nem kell semmit eltennem csak pár üveg lecsót magamnak, ha gyorsan akarnék valamit vacsizni majd télen.
Paggy! Én lemaradtam teknőckével kapcsolatban azt hiszem. Ő szabadúszó a lakásban? :-) Nagyon aranyosak az állatkáid ahogy alszanak egymásnak hátat forditva. Remélhetőleg teknőcke nem költötte fel a kutyusod. :-)
Gabóci felhomályositott a kakasvirággal kapcsolatban ,mert épp kérdezni akartam mi az a piros szépség. Nálunk nem ilyen kerek formája van.
Nálunk még mindig esik az eső. Abba hagyhatná már. Reggel úgy eláztam fél órát tartva a kutyust - amire aztán a kutyás oldalon azt mondták,hogy német dog -, /- mint Makó Jeruzsálemtől-/, hogy remélem már holnap nem fog esni.

Most látom a gyömbéres banánlekvár receptjét! Szuper! Az is szuper, hogy ez nem idény jellegű, mint régen , mikor még pult alól kaptuk protekciósan a banánt. :-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. szeptember 21. 22:22

Rita, kezdődik az ősz, képekben!

Kép

Kép

Kép

Kép

Galagonya
Kép

Borbolya
Kép

Csipkebogyó
Kép

De jó nézni ezeket a képeket ebbenaz esős időben. Egész nap nem hagyta abba, most is esik.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 22. 6:33

Szép reggelt mindenkinek, itt most gondolkodik az idő, hogy essen vagy ne...mindenesetre napsugárnak a nyomát sem látni. :( .
Gabi, gyönyörűek az őszi képeid. Cicót milyen régen láttunk már! Tényleg..Rita és nálad hova tüntek a macsekok?! vagy csak az eső miatt elbújtak?
De jó hogy délután már hétvége! :D ;) .
Remélem sokatoknak kijut egy kis pihenő a hétköznapi hajrá után! :) :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. szeptember 22. 18:22

Szépségek eső után!

Kép

Kép

Canna flaccida - Arany kanna
Kép

Hóbogyó
Kép

Pókhálóba akadt esőcseppek
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 22. 20:56

:ymhug: :movingflower: :littlehearth: i-) Gabóci, megint gyönyörű képeket tettél ki és a pókhálós esőcseppekre rá is csodálkoztam...hirtelenjében nem tudtam beazonosítani mit látok! Még szerencse, hogy nevet adtál a képnek :)) egyébként szuper egy kép lett. Na az ilyenhez megint csak jó érzék, jó pillanat kell, hogy az ember meglássa, és le is kapja. Igazából mikor itt van akkor jön rá az ember, hogy milyen klassz dolgot is sikerült lekapni :D :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. szeptember 23. 0:46

Gabóci!
Nagyon jók a képeid! Gyönyörűek a rózsák még ilyenkor is. A pókhálós kép nagyon jól lekapott kép! Úgy néz ki, mintha vékony jég alatt lenne, ami kezd befagyni. Szegény pók! :-)
A cicás képedről nekem is Rita cica falkája jutott eszembe. Merre lehetnek?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 23. 5:28

Jó reggelt!
Gabóci!Nagyon szépek az őszindító képek!A pad várja a sétálókat és nézelődni vágyókat.Oda hamarosan jön valaki.DE KI?Szoktak rajta üldögélni?
A csipkebogyó még friss,de igazán vonzó nekem ,a már előzőekben említett dércsípte állapotban az igazi.Mindig eszegetjük az unokámmal.szőrös lesz a nyelvünk,de nem baj!!Rózsák,milyen szépségesek még az esőben is.Gabóci!Szuper vagy,hogy sok képet küldtél!Köszönöm szépen.
ÉS ÁGI és KATA is itt van!!!!Jaj,de jó!
Lányok!3 dolog:
Már 8 cserépben van fréziahagyma.REMÉLEM DECEMBER ELEJÉN KÜLDHETEK FOTÓKAT A VIRÁGOKRÓL.Sok a titok körülöttük/néhány még soha nem virágzott ki,csak leveleket hozott.Kéretik magukat.
Tegnap a metrón két 70 körüli hölgy beszélgetett mellettem.Az egyik:
-Nem tudom elférek-e férjem mellett majd a sírban?
Másik:
-Miért ,nem dupla sírt vettél?
-De,de a férjem 110 kg volt,amikor meghalt.Lehet,hogy már sokat fogyott.
-Miért ,meg akarsz halni?
-Dehogy,csak kevés a nyugdíjam és lehet,hogy spórolnom kell egy új sírra?
EZ NEM VICC,Így hangzott el
Végül küldök néhány fotót tegnap du-ról a városban buszoztamÜdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 23. 5:35

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 23. 6:00

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 23. 6:02

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 23. 6:17

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 23. 10:05

sziasztok!Kellemes hétvégét! Kicsit leültem, majd mindjárt folytatom a rakodást, mert a kis íróasztal megy világgá és én meg megkapom az unokaöcsémét!másfélszer nagyobb úgyhogy nagyon jó lesz :D .

Paggy, gyönyörű a kollázsod.. :-bd :littlehearth: . A pesti városnézést is köszönöm...jó egy kicsit barangolni.!
Időnként majd lesegetek, hátha megjött a felirat is közben... :) :D Ugye Ági egyre gondoltunk a cicás kép alapján.. :D . :ymhug: :flower1: :movingflower: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 23. 10:08

Paggy írta:Jó reggelt!
Gabóci!Nagyon szépek az őszindító képek!A pad várja a sétálókat és nézelődni vágyókat.Oda hamarosan jön valaki.DE KI?Szoktak rajta üldögélni?
A csipkebogyó még friss,de igazán vonzó nekem ,a már előzőekben említett dércsípte állapotban az igazi.Mindig eszegetjük az unokámmal.szőrös lesz a nyelvünk,de nem baj!!Rózsák,milyen szépségesek még az esőben is.Gabóci!Szuper vagy,hogy sok képet küldtél!Köszönöm szépen.
ÉS ÁGI és KATA is itt van!!!!Jaj,de jó!
Lányok!3 dolog:
Már 8 cserépben van fréziahagyma.REMÉLEM DECEMBER ELEJÉN KÜLDHETEK FOTÓKAT A VIRÁGOKRÓL.Sok a titok körülöttük/néhány még soha nem virágzott ki,csak leveleket hozott.Kéretik magukat.
Tegnap a metrón két 70 körüli hölgy beszélgetett mellettem.Az egyik:
-Nem tudom elférek-e férjem mellett majd a sírban?
Másik:
-Miért ,nem dupla sírt vettél?
-De,de a férjem 110 kg volt,amikor meghalt.Lehet,hogy már sokat fogyott.
-Miért ,meg akarsz halni?
-Dehogy,csak kevés a nyugdíjam és lehet,hogy spórolnom kell egy új sírra?
EZ NEM VICC,Így hangzott el
Végül küldök néhány fotót tegnap du-ról a városban buszoztamÜdv:Paggy

Paggy, nem semmi diskurzus részese lettél akaratlanul is...hogy egyesek miken gondolkodnak.. :)) ott és akkor már nem lesznek ilyen gondjai.. :ympray:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. szeptember 23. 19:51

Sziasztok!

Paggy! Élmény volt és felüdülés -még ha morbid is a téma- , olvasni az értekezést a két hölgy között.
Milyen gondjaik vannak egyeseknek!
Nálunk a férjem rokonainak mániájuk a saját sirjuk megásása. Kripta készités, és ahogy kész volt, mennünk kellett megnézni. Hát a hátam közepére kivántam, de mivel virágot is vittünk, igy ki kellett menni. Hallgathattuk is mennyibe került, meg egyebek. Ki a bánatot nem érdekel? Nem mindegy akkor már?
Na nem is irok erről többet, nem akarok megsérteni vele senkit, de inkább örülne az ember idős létére, hogy tud tömegközlekedni, süt a nap, vagy épp esik az eső...
Paggy! Köszi a képeket!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 24. 13:23

Yes Ági! Egyezik a véleményünk...szegény Paggy, elképzelem milyen arcot vágott ehhez a képtelen morbid beszélgetés hallatán!
de ahogy olvasom másfélében neked is volt részed akkor... ;) :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. szeptember 24. 16:26

Mivel nagyon senyvedek a tanulástól, igy csak megosztom veletek pihenésképpen a velünk történteket, miként is nem egész " normális " a mi kis családunk. Ehhez még hozzá tartozik, hogy nem vagyok vallásos, de megvan a saját hitrendszerem. A történet: Ülünk egy misén, amire muszáj volt elmennünk. Én tudtam a papról, hogy azért került a mostani helyére Szeged mellől - kicsi a világ, ha az embernek sok ismerőse van-, mert szemet vetett az egyik közeli falu főfőkéjének a feleségére. Próbáltam erre koncentrálni a sirás helyett. Ahogy kijöttünk a miséről, az exem közli velem, hogy láttad hogy törölte el a pap a poharat? Dehogy figyeltem én... Erre közli velem, végig azon agyalt utána, hogy jól rávágtam volna a kezére, hogy rendesen csinálja. Na erre a fiam is megszólal, mivel előtte mondták, hogy fűteni akarják az üléseket bent a templomban, hogy ő meg azon gondolkodott csak ki ne gyulladjon alattunk, mig ott ülünk.
Hát ennyit a mi kis családunkról. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 24. 16:52

Ági jól megnevettettél! :)) :)) Napi humormorzsának is elmegy :)) =)) :)) =)) :)) =)) . Fiadnak is milyen jó meglátásai vannak! =)) =)) =)) =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 26. 15:57

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 26. 22:20

Sziasztok illetve jó estét !
Ági nagyon aranyos a családod.Nálatok is mindenki mást gondol egy bizonyos dologról-----/ez nálunk is így van/A párom az "ÜGYELETES VÉSZMADÁR",a lányom pont az ellenkezőjét mint én,a vejem kis megfontolt kicsit kukacoskodó,az unokám az nagyjából hasonlót hozzám végül a nászasszonyomnak mindenről az"OROSZOK" jutnak az eszébe/persze ő orosz/,akik mindent sokkal jobban csinálnak másoknál,FŐLEG A MAGYAROKNÁL!De azért jól megvagyunk,amúgy olaszosan.Ja és a Dédit ki ne hagyjam!Ő magát a legtájékozottabbnak tartja .Ha valaki beteg,ő sokkal betegebb és ha valamiről mesélünk,természetesen ő már sokkal előbb tudta,amire mi csak most jöttünk rá,de nem akarta mondani.----Meddig tart az iskolád ,azaz mikor tudsz egy kicsit pihenni?--A teknősök is szabadon kószálnak a lakásban,bár a fürdőszobában laknak.Ott van a medencéjük.-Vigyázz MAGADRA és igyál finom gyógyteákat!
Gabóci!A múltkor nem írtam az aranyos unokáidról/évnyitós kép/Jó érzés látni ilyen helyes gyerekeket.Véletlenül olvastam,hogy Andriska 13 éves volt mostanában.Isten éltesse!
Mindnyájatoknak írom:Találtam egy NAGYON ÉRDEKES,IZGALMAS OLDALT.Lehet olvasgatni és nézegetni.Mindjárt beteszem a linket és küldök néhány képet.Jó éjszakát kedves LÁNYOK!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 26. 22:22

http://torimaskepp.blog.hu/2017/07/03/e ... ti_utcakon Sok-sok más téma is van a blogban!!!!!

Vissza: “Társalgó”