Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Paggy! Köszönöm az újabb pesti barangolást ill. a virtuális fürdő látogatást.
A pesti fürdők közül csak a Gellértben és a Dagályban jártam úgy kb. 1000 éve. A Rudas nagyon szép helyen fekszik, köszi róla az információkat is.
Tetszik ez a kép az ősz szineivel!

Tetszik ez a kép az ősz szineivel!

Gabóci, köszi ezt a gyönyörű szilás őszi hangulatú szabadságszobros felvételt..gyönyörűek a színek!

Szia Mindenki!
A zt hiszem totálisan fel fogok töltődni a képekkel úgy érzem. Meglátva Paggy szép őszi fás-hegyes fotóját mindjárt jobban is érzem magam a mai hajtás után.
Nem is tudom hol kezdjem, annyi gyönyörűséget töltöttetek fel!
Gabóci! Olyan jó, hogy utazgatsz! Meg az is, hogy mi is részesei lehetünk. Pozsony számomra még újdonság, csak jártunk arrafelé haza igyekezvén.
ÚÚgy szeretnék már nyugdijas lenni!! Komolyan! Azt hiszem akkor talán több időm lenne, vagy nem?
Paggy! Nagyon szépek a képeid úton hazafelé. Igaza van Ritának olyan, mintha némelyik Angliában készült volna. A salátás pancsizós képen jót mosolyogtam. Biztos élvezte teknőc őkelme, vagy őnagysága? Mekkora dundi feje van!
Rita! Ezek a lakókocsik tényleg kényelmesek lehetnek. Micsoda wc,füdőszoba és konyhája van.
Számomra meglepetés volt a városka ahol csak az ottani kövekből lehet épitkezni. Jó ötlet. Nincs kihúzás, flancolás. Tetszik ezeknek a városoknak a hangulata.
Az őszölős kép is milyen szép a fehér felhőkkel, barikákkal. A virág kerités is ötletes.
Nem irigyellek a felújjitás miatt. Lesz teendő ha visszatér a jó idő jövőre Nálad. Nálunk mostanában az a módi, vagy csak mi futunk bele. hogy szemtelenül le akarják vágni az embert jóval több anyag felhasználásával. Miután szól az ember, mert hát kibújik a hozzáértő a férfiemberből itthon, utána már nem is jelentkeznek, utolérhetetlenek. Nem egy ilyen " szakiba " futottunk bele mostanában.
Cicuska látványának én is örültem.
A zt hiszem totálisan fel fogok töltődni a képekkel úgy érzem. Meglátva Paggy szép őszi fás-hegyes fotóját mindjárt jobban is érzem magam a mai hajtás után.
Nem is tudom hol kezdjem, annyi gyönyörűséget töltöttetek fel!
Gabóci! Olyan jó, hogy utazgatsz! Meg az is, hogy mi is részesei lehetünk. Pozsony számomra még újdonság, csak jártunk arrafelé haza igyekezvén.
ÚÚgy szeretnék már nyugdijas lenni!! Komolyan! Azt hiszem akkor talán több időm lenne, vagy nem?
Paggy! Nagyon szépek a képeid úton hazafelé. Igaza van Ritának olyan, mintha némelyik Angliában készült volna. A salátás pancsizós képen jót mosolyogtam. Biztos élvezte teknőc őkelme, vagy őnagysága? Mekkora dundi feje van!

Rita! Ezek a lakókocsik tényleg kényelmesek lehetnek. Micsoda wc,füdőszoba és konyhája van.
Számomra meglepetés volt a városka ahol csak az ottani kövekből lehet épitkezni. Jó ötlet. Nincs kihúzás, flancolás. Tetszik ezeknek a városoknak a hangulata.
Az őszölős kép is milyen szép a fehér felhőkkel, barikákkal. A virág kerités is ötletes.
Nem irigyellek a felújjitás miatt. Lesz teendő ha visszatér a jó idő jövőre Nálad. Nálunk mostanában az a módi, vagy csak mi futunk bele. hogy szemtelenül le akarják vágni az embert jóval több anyag felhasználásával. Miután szól az ember, mert hát kibújik a hozzáértő a férfiemberből itthon, utána már nem is jelentkeznek, utolérhetetlenek. Nem egy ilyen " szakiba " futottunk bele mostanában.
Cicuska látványának én is örültem.

Szia Paggy! Köszönjük a képes beszámolót! Nem voltam még egy bp-i fürdőben, uszodában sem,
de azt olvastam már, és képeken is láttam, hogy mind híresen szép. Olyan jó érzés, hogy víz,
gyógyvíz, fürdő, gyógyfürdő, élményfürdő, strand nagyhatalom vagyunk!
Nekem is az őszi ruhát öltött Gellért-hegy képe tetszett a legjobban, de a legközelebb az áll hozzám,
amelyiken téged is láthatunk!
Ági! Már kértem két helyről is árajánlatot a nyári munkákra, és még megpróbálok több helyről is
beszerezni. Győzzön a legolcsóbb! Pár napja kiderült, hogy itt a faluban is van egy hozzáértő ember.
Nemrég költöztek ide, ezért nem tudtam róla. Jobban szeretem a helyi mestereket, mert azoknak
nincs képük nagyon becsapni az embert. Az, aki szigetelni fog nálam, az a második szomszédom.
Kézről-kézre jár a faluban, mert nem túl drágán, jól és megbízhatóan dolgozik.
Már csak a buszmegállóba menet tudok napkelte szerűséget fotózni, mert otthon már nem látom,
a házak és a fák eltakarják előlem. Ez tegnap reggel negyed nyolckor készült:

de azt olvastam már, és képeken is láttam, hogy mind híresen szép. Olyan jó érzés, hogy víz,
gyógyvíz, fürdő, gyógyfürdő, élményfürdő, strand nagyhatalom vagyunk!
Nekem is az őszi ruhát öltött Gellért-hegy képe tetszett a legjobban, de a legközelebb az áll hozzám,
amelyiken téged is láthatunk!
Ági! Már kértem két helyről is árajánlatot a nyári munkákra, és még megpróbálok több helyről is
beszerezni. Győzzön a legolcsóbb! Pár napja kiderült, hogy itt a faluban is van egy hozzáértő ember.
Nemrég költöztek ide, ezért nem tudtam róla. Jobban szeretem a helyi mestereket, mert azoknak
nincs képük nagyon becsapni az embert. Az, aki szigetelni fog nálam, az a második szomszédom.
Kézről-kézre jár a faluban, mert nem túl drágán, jól és megbízhatóan dolgozik.
Már csak a buszmegállóba menet tudok napkelte szerűséget fotózni, mert otthon már nem látom,
a házak és a fák eltakarják előlem. Ez tegnap reggel negyed nyolckor készült:

Kata! A fb-ról te is nagyon könnyen át tudod hozni a képeidet "másolás-beillesztés"-sel. Próbáld
meg! Akkor tehetnéd ki a fotóidat, amikor csak akarod, nem kéne várnod rám. Nekem sem lenne
lelkiismeret furdalásom a késlekedés miatt.
Kata fotói:

meg! Akkor tehetnéd ki a fotóidat, amikor csak akarod, nem kéne várnod rám. Nekem sem lenne
lelkiismeret furdalásom a késlekedés miatt.
Kata fotói:

Kata fotója:
Ezt a csigaházasat külön tettem, mert ez magában mutat a legjobban, olyan
jól sikerült:

jól sikerült:

Sziasztok!Holnap este lesz időm nézegetni.Már várom,szinte ugyanolyan más világba csöppenek akkor,mint a doramáknál.Szép napot!Paggy
Rita írta:Kata fotója:
jól sikerült:
Köszönöm Rita, nagyon megtetszett nekem is a csiga, igaz a telefonom nem olyan klassz mint itt a te oldaladon! tényleg ilyen könnyen át lehetne hozni? és nem is kell img vagy semmi más? hűűű
Na majd kitapasztalom...máris közeledik az este, megyek megrohamozni a hűtőt Samukának!

Kata! Ilyen egyszerű, de kell az "Img", de még így is pofon egyszerű. Megmutatom:
Felmentem az fb oldaladra, és ráklikkeltem a az egyik körtefás képre:
Aztán jobb klikk--> "Kép címének másolása" (lehet, hogy Chrome-ban más kicsit más a szöveg):
Ezután beilleszted a linket ide a fórumba:
Majd kijelölöd a linket, hogy kék színű legyen, és ekkor megnyomod az "Img"-t felül:
Ennyi az egész! A másolás-beillesztés már eddig is ment volna, most már csak a legutolsó lépés hiányzik.
Ilyen lett a fb-ról áthozott képed:

Felmentem az fb oldaladra, és ráklikkeltem a az egyik körtefás képre:
Spoiler: mutasd
Aztán jobb klikk--> "Kép címének másolása" (lehet, hogy Chrome-ban más kicsit más a szöveg):
Ezután beilleszted a linket ide a fórumba:
Majd kijelölöd a linket, hogy kék színű legyen, és ekkor megnyomod az "Img"-t felül:
Ennyi az egész! A másolás-beillesztés már eddig is ment volna, most már csak a legutolsó lépés hiányzik.
Ilyen lett a fb-ról áthozott képed:

Na, tegnap délután modell cicát is sikerült lefotóznom. Úgy látszik szeret az én réges-régi elhanyagolt
kutamon napozni, egyszer már készült egy hasonló kép róla. Olyan szemtelen, hiába szólongatom, azért
sem nyitja ki a szemét. A kút félig egy barack és félig a csipkebokor alatt van, ezért alig látszik. Most
hogy kopaszodik a barackfa, jobban odaláttam, és vettem észre őkelmét.

kutamon napozni, egyszer már készült egy hasonló kép róla. Olyan szemtelen, hiába szólongatom, azért
sem nyitja ki a szemét. A kút félig egy barack és félig a csipkebokor alatt van, ezért alig látszik. Most
hogy kopaszodik a barackfa, jobban odaláttam, és vettem észre őkelmét.

Ma megyünk a szülinapi lillafüredi kirándulásomra. Írtam korábban, hogy úgy döntöttem,
élményeket adok ajándékba, és én is azt kérek cserébe. Azóta ez az első élményajándék.
Az idő nagyon jó lesz, remélem csodaszép őszi képeket fogok hozni erről a fenségesen
gyönyörű vidékről.
Tegnap fotóztam ezt a komlóindát. A tobozkákat már erősen kikezdte az idő vasfoga, és talán
a reggeli hidegek is:

élményeket adok ajándékba, és én is azt kérek cserébe. Azóta ez az első élményajándék.
Az idő nagyon jó lesz, remélem csodaszép őszi képeket fogok hozni erről a fenségesen
gyönyörű vidékről.
Tegnap fotóztam ezt a komlóindát. A tobozkákat már erősen kikezdte az idő vasfoga, és talán
a reggeli hidegek is:

WOW! Nagyon jó időt, és kellemes élményeket..cicóka is nagyon aranyos, örülök, hogy mindenki megvan!

Rita írta:Kata! Ilyen egyszerű, de kell az "Img", de még így is pofon egyszerű. Megmutatom:
Drága Rita, köszönet a klassz vezetésért, így most már majd biztosan sikerülni fog...

Juhés sikerült! tavaly ilyen hűvös volt már délelőtt, mikor a rendelőbe mentünk! Nem is volt a helyzet magaslatán...

A telefon fényjátéka...

Szia Kata! Nagyon örülök, hogy sikerült! Most már akkor teszel ki képet, amikor akarsz,
nem kell várni rám, és azonnal tudsz írni is hozzá, mint most a Samukás kép alá.
11-kor indulunk, így még van egy kis időm. Ilyen volt a reggel tegnapelőtt a kertemből
fotózva:

nem kell várni rám, és azonnal tudsz írni is hozzá, mint most a Samukás kép alá.
11-kor indulunk, így még van egy kis időm. Ilyen volt a reggel tegnapelőtt a kertemből
fotózva:

Hálás köszönetem a tanításért, és nagyon élvezem ezt a sikerélményemet...
Nagyon szép a reggeli képed, itt ilyen inkább este van...mármint a színárnyaltok...
Azt hiszem, keresve sem találtunk volna ilyen gyönyörű időt mint a mai...sok gyönyörűséged teljen a kirándulásban...

Ide is beteszem, csak étvágy csinálónak!

Ide is beteszem, csak étvágy csinálónak!

Nagyon guszta lett az ebéded, Kata! Biztosan finom is volt.
A reggeli képen köd van, legalábbis a domb alján, azért olyan szürkés a fotó,
de a tetején látszik, ahogy a felkelő nap szép színesre festette az eget.
A héten készült, már nem tudom melyik nap reggel hat óra felé:

A reggeli képen köd van, legalábbis a domb alján, azért olyan szürkés a fotó,
de a tetején látszik, ahogy a felkelő nap szép színesre festette az eget.
A héten készült, már nem tudom melyik nap reggel hat óra felé:

Lillafüred:
Lillafüred (Miskolc-Lillafüred) Miskolc településrésze, de a város belterületétől több kilométerre helyezkedik
el, tulajdonképpen az agglomerációban. Miskolc egyik legmagasabban fekvő része, a Bükk-vidéken, a Szinva
és a Garadna-patakok összefolyásánál a 2505-ös közút mentén. Turisztikai szempontból jelentősége kiemelkedő,
ez az egyik legjelentősebb turisztikai település a Bükk-vidéken.
Palotaszálló:
Gróf Bethlen András az 1890-es évek elején elhatározta, hogy a Hámori-tó közelébe kormányüdülőt építtet.
A település nevét Bethlen unokahúgáról, Vay Erzsébetről kapta, akinek a beceneve Lilla volt (Lilla Vay Elemérnek,
Borsod vármegye akkori főispánjának testvére volt).
Amikor 1920-ban Horthy Miklós kormányzó gróf Bethlen Istvánt kinevezte miniszterelnöknek, az új kormányfő
a Népszövetség támogatásából építtette fel a Palotaszállót Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban.
Függőkert:
A Palotaszálló egy meredek emelkedő tetején található, és ennek megerősítésére egy támfalakkal tagolt teraszos
sétányrendszert alakítottak ki. Innen nyílik az Anna-mésztufabarlang és több kisebb kőfülke, itt áll József Attila
szobra és István főherceg látogatásának emlékoszlopa; a sétányról szépen látszik hazánk legmagasabb szabad
esésű 20 méter magas vízesése. A függőkertet két oldalról a Szinva, illetve a Garadna határolja, tetején a szálló
áll, az aljáról kőhídon át Felsőhámor faluba sétálhatunk.
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Lillaf%C3%BCred
Kocsival felmentünk a Palotaszállóig, és a függőkerteken végigsétálva jutottunk el a Hámori tóhoz, ahol csónakáztunk
egyet. Sajnos a Fátyol-vízesésből semmit nem láttunk, mert a szárazság miatt a Színva-patak medrében nem volt
víz.
Gyönyörű idő volt, a napsütésben az őszi ruhába öltözött természetről szép fotókat tudtam készíteni:
Sétálunk a Palota szálló felé. Ennek a fának fura ágai voltak. Az egyik annyira hosszúra megnőtt, hogy alá kellett
támasztani:

Ezen a sétányon a háta mögé érkezünk a szállónak:

Elsétálva mellette, Függőkertet vesszük célba, ami a szálló homlokzata, vagyis eleje előtt-alatt terül el.
A szálló oldalsó szárnyai:

Lillafüred (Miskolc-Lillafüred) Miskolc településrésze, de a város belterületétől több kilométerre helyezkedik
el, tulajdonképpen az agglomerációban. Miskolc egyik legmagasabban fekvő része, a Bükk-vidéken, a Szinva
és a Garadna-patakok összefolyásánál a 2505-ös közút mentén. Turisztikai szempontból jelentősége kiemelkedő,
ez az egyik legjelentősebb turisztikai település a Bükk-vidéken.
Palotaszálló:
Gróf Bethlen András az 1890-es évek elején elhatározta, hogy a Hámori-tó közelébe kormányüdülőt építtet.
A település nevét Bethlen unokahúgáról, Vay Erzsébetről kapta, akinek a beceneve Lilla volt (Lilla Vay Elemérnek,
Borsod vármegye akkori főispánjának testvére volt).
Amikor 1920-ban Horthy Miklós kormányzó gróf Bethlen Istvánt kinevezte miniszterelnöknek, az új kormányfő
a Népszövetség támogatásából építtette fel a Palotaszállót Lux Kálmán tervei alapján, neoreneszánsz stílusban.
Függőkert:
A Palotaszálló egy meredek emelkedő tetején található, és ennek megerősítésére egy támfalakkal tagolt teraszos
sétányrendszert alakítottak ki. Innen nyílik az Anna-mésztufabarlang és több kisebb kőfülke, itt áll József Attila
szobra és István főherceg látogatásának emlékoszlopa; a sétányról szépen látszik hazánk legmagasabb szabad
esésű 20 méter magas vízesése. A függőkertet két oldalról a Szinva, illetve a Garadna határolja, tetején a szálló
áll, az aljáról kőhídon át Felsőhámor faluba sétálhatunk.
Kocsival felmentünk a Palotaszállóig, és a függőkerteken végigsétálva jutottunk el a Hámori tóhoz, ahol csónakáztunk
egyet. Sajnos a Fátyol-vízesésből semmit nem láttunk, mert a szárazság miatt a Színva-patak medrében nem volt
víz.
Gyönyörű idő volt, a napsütésben az őszi ruhába öltözött természetről szép fotókat tudtam készíteni:
Sétálunk a Palota szálló felé. Ennek a fának fura ágai voltak. Az egyik annyira hosszúra megnőtt, hogy alá kellett
támasztani:

Ezen a sétányon a háta mögé érkezünk a szállónak:

Elsétálva mellette, Függőkertet vesszük célba, ami a szálló homlokzata, vagyis eleje előtt-alatt terül el.
A szálló oldalsó szárnyai:

Látkép a Függőkert tetejéről a legfelső teraszról:

Megyünk eggyel lejjebb, ahol József Attila van:

Lenézve a harmadik teraszra:

És visszanézve a szállóra:

Megyünk eggyel lejjebb, ahol József Attila van:

Lenézve a harmadik teraszra:

És visszanézve a szállóra:

Folytatjuk utunkat a harmadik teraszra:

Itt kéne látnunk a Fátyol-vízesést, helyette ez van. A Wikipédiáról teszek be egy vízeséseset is:

Közben felfedezem, hogy ide is elkezdték kirakosgatni a szerelemlakatokat. A korlát és a lakatok
előtt a vízesés alja. Ennyi víz van benne:

Itt kéne látnunk a Fátyol-vízesést, helyette ez van. A Wikipédiáról teszek be egy vízeséseset is:

Közben felfedezem, hogy ide is elkezdték kirakosgatni a szerelemlakatokat. A korlát és a lakatok
előtt a vízesés alja. Ennyi víz van benne:

Jöjjön a negyedik terasz, ami tele volt árvácskákkal:

Lenézve az ötödik teraszra, ami a legutolsó. Le is érkeztünk a Palota szálló dombjának
az aljára:

Kicsit odébb sétálva, visszanézve a szállóra (azért sötét, mert nappal szemben vagyunk):

Gyönyörű gyökerek:

Lenézve az ötödik teraszra, ami a legutolsó. Le is érkeztünk a Palota szálló dombjának
az aljára:

Kicsit odébb sétálva, visszanézve a szállóra (azért sötét, mert nappal szemben vagyunk):

Gyönyörű gyökerek:

A Hámori- tó:
A Hámori-tó a Garadna völgyében, a Szinva patak mésztufagátjának duzzasztó hatása miatt
keletkezett. Először 1319-ben említik, egy pálos kolostorral kapcsolatos oklevélben Feltó-halastóként.
A jelenlegi méretű tavat 1810-ben hozta létre a kohászat állandó vízellátása érdekében Fazola Frigyes.
A gyár vízgazdálkodásában a tó igen fontos szerepet játszott: vízállását naponta mérték, a zsilipek
nyitását gondosan följegyezték.
A tó másfél kilométer hosszú, helyenként meglehetősen mély. A tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre
van lehetőség.
Olyan szép idő volt, és annyira gyönyörű volt a tó környéke, hogy vízre szálltunk:

A Hámori-tó a Garadna völgyében, a Szinva patak mésztufagátjának duzzasztó hatása miatt
keletkezett. Először 1319-ben említik, egy pálos kolostorral kapcsolatos oklevélben Feltó-halastóként.
A jelenlegi méretű tavat 1810-ben hozta létre a kohászat állandó vízellátása érdekében Fazola Frigyes.
A gyár vízgazdálkodásában a tó igen fontos szerepet játszott: vízállását naponta mérték, a zsilipek
nyitását gondosan följegyezték.
A tó másfél kilométer hosszú, helyenként meglehetősen mély. A tavon nyáron csónakázásra és vízibiciklizésre
van lehetőség.
Olyan szép idő volt, és annyira gyönyörű volt a tó környéke, hogy vízre szálltunk:

de jó hogy bekukkantottam, micsoda gyönyörű helyeink is vannak nekünk is! hát csak sóhajtozni tudok a gyönyörűségtől....
az biztos, hogy többször meg fogom nézni...köszönet a képekért!

az biztos, hogy többször meg fogom nézni...köszönet a képekért!

Sziasztok!Megjöttem.Micsoda meglepetés!Kata már képileg önálló lett.GRATULÁLOK!Fincsi ebéd került ki a fórumra.Édes-savanyú mártásos csirkére tippelek.??????Samuka arckifejezése ismerős,Lilla is így szokott unatkozni,ha a 2 nagyi belelendül az egymással való társalgásba.MOST MÁR ELŐTTED A VILÁG,FOTÓZHATSZ-KIRAKHATSZ KEDVEDRE!Hajrá!!!Milyen gyönyörű színe van a falevelednek,amit Rita szemléltetésre használt.
Köszönöm a fotókat.
Kedves Rita!Micsoda szép időt fogtatok ki!Aranyló falevelek,csillogó tó,biztosan jó volt.Igazából a csónakázást irigylem a legjobban.Ilyenkor már nem kell félni a kullancsoktól?Egyébként mentőmellényt nem kellett felvenni?Halacskák Úszkáltak alattatok?Különösen szép a sokgyökerű fa,nemrég láttam a PINTEREST oldalon hasonlót.Nem felejtettem el az angliai fotóidat sem.Mint valami meseházak és virágüzletek,csodás rétek,legelők.Többször végignéztem,ilyen közelről még nem láttam,meg így személyesebb is.Az én képeim közé is ezért teszek sajátot,a személyesség miatt.Köszönöm szépen.ÉS A VIRÁGOS-BOGARASOK A KEDVENCEIM!!!Üdv:Paggy
Küldök néhány itteni képet is/5 perc/
Köszönöm a fotókat.
Kedves Rita!Micsoda szép időt fogtatok ki!Aranyló falevelek,csillogó tó,biztosan jó volt.Igazából a csónakázást irigylem a legjobban.Ilyenkor már nem kell félni a kullancsoktól?Egyébként mentőmellényt nem kellett felvenni?Halacskák Úszkáltak alattatok?Különösen szép a sokgyökerű fa,nemrég láttam a PINTEREST oldalon hasonlót.Nem felejtettem el az angliai fotóidat sem.Mint valami meseházak és virágüzletek,csodás rétek,legelők.Többször végignéztem,ilyen közelről még nem láttam,meg így személyesebb is.Az én képeim közé is ezért teszek sajátot,a személyesség miatt.Köszönöm szépen.ÉS A VIRÁGOS-BOGARASOK A KEDVENCEIM!!!Üdv:Paggy
Küldök néhány itteni képet is/5 perc/