Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 15. 22:54

Kép
Kép

A kolbász mellett
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 15. 22:56

Kép
Kép
Kép

VÉGÜL A KULCS IS ELŐKERÜL
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 15. 23:01

Hoppá,itt egy kíváncsiskodó!Sicc onnan!!!!!!
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 16. 17:12

Szia Rita! Szeretek veled virándulni! (virtuálisan kirándulni) Remek időt fogtatok ki, az ősz pedig csodálatos szineivel ajándékozott meg.Nagyon gyönyörűek a képeid és mindig van hozzáfűzött információd is, ami még élvezetesebbé teszi a beszámolódat. :) Voltam már Lillafüreden, de a Palota szálló teraszait nem jártuk be, az unokákkal inkább a kisvasúttal tettünk kirándulást.

Paggy! Élvezem az életképeidet, elképzellek minden szituációban, telefon keresés, piaci bóklászás az árusok közt, megpakolva, kifulladva hazaérsz, kulcs vadászat egy kis cicó segítséggel. Még az árnyékod is jól fel van pakolva. Nagyon sok finomságot vettél. ;)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 16. 18:48

Ma esti naplementémben semmi újdonság nincs.

Kép

Útközben is csináltam a dunántúlon naplementés képet szélkerekekkel, a buszból .

Kép

Néhány érdekes szobor Pozsonyból.

Kép

Kép

Egy a Mayer cukrászdába invitáló szobor. Bent sajnos idő hiányában nem voltunk.

Kép

Még egy érdekesség, élő zenegép.

Kép

Sztrapacskát akartunk enni, de sajnos nem volt, éhen azért nem maradtunk. Magyar gulás, knédlivel, és egy pikoló világos. :)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 16. 20:41

Kedves Gabóci!Nagyon jópofa a csatornából kukucskáló szobor.DE a legjobb a 2 aranyos "hölgyike",színes körömmel/TETSZIK!!!!!!/,gulással és pikolóval.KÉREK PICI GULÁST KNÉDLIVEL!Köszönöm szépen a képeket.ÖRÜLÖK MINDEN FOTÓDNAK------------Nagyon szeretem az egyszerű képeket is.Pld "AZ ALMÁK EGY KUPACBAN" vagy 1 falevél a fűben.Rájöttem valamire.pld a kutyák fotói akkor jók,ha a fényképezőgépet az ő magassági szintjükre teszem le.Sokkal élőbb a dolog.Mindjárt küldök 6 nem túl jó,de illusztráló képet a "NAGY FELFEDEZÉSEMRŐL"Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 16. 20:47

url=https://kephost.com/image/Bz1k]Kép[/u
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 16. 20:58

TÁVOLRÓL ÉS KÖZELRŐL:
Kép
Kép
Kép
Kép

Nagyítsátok ki a közeli képeket!Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 17. 18:06

Köszönöm a virtuális képeket, olyan jó így is csavarogni..ma csak a buszmegálló felé menet csináltam képeket reggel...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
az utóbbi kettő a fények és árnyékok...címet kapja... ;)
Kép
KépÖrkénypusztáról most nincs kép majd talán holnap ha újra ki tudunk menni.... :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kicsit még puskáznom kellett. :D Paggy, úgy bevásároltál, hogy csak! Látom leleményes cicód van, majdnem sikerrel járt :)) .
Gabóci, Köszönet a további képekért is! :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 17. 18:50

Most fejeztük be öt köbméter tűzifa felének a bepakolását. Holnap folyt. köv., aztán jövök!

A kisvasút most kimaradt, de az állomást lefotóztam:

Kép
Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 17. 21:51

A kirándulásunknak kicsit zsufi volt a programja, rövid idő alatt sok mindent néztünk meg, ezért igyekeztem a rengeteg fotón megörökíteni az élményt. Ezért fordult elő, hogy kritikus időpontban lemerült az akkumlátora mind a telefonomnak, mind a fényképezőgépemnek,( a buszon a power bank mindig szolgálatban volt, amíg az is le nem merült) ezért a Szent István-székesegyházról nincsenek nagyon belső felvételeim.

Bécs jelképe, a világ legszebb gótikus templomai közé tartozó Szent István-székesegyház

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bécs legszebb egyházi épülete a barokk stílusban épült Szent Péter templom.

Kép

Bécs egyik legszebb templomáról egy rövid kis videót csináltam, amit meggifesítetem.
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 18. 8:55

Sziasztok! Rita, egyik kedvenc foglalatosságom volt a fahordás és a tönkök vágása. Bár mire 4 óra munka után leültem, szinte remegtem a fáradtságtól, és azt még be is kellett hordani pincébe, és a teraszra! De nagyon szerettem a fa illatát!Mennyi időre elég a 5 köbméter fa?
Olyan jó lenne menni egyet a kisvasúttal... :) .
Gabóci, szépek a székesegyházi képek, milyen méltóságteljes benyomást gyakorol az emberre. Sajnálom hogy nem tudtál annyi képet csinálni mint szerettél volna, de így is lehet érzékelni, mennyi minden látnivaló volt a kirándulás alatt. Viszont egy két helyre nem tudtatok bemenni az idő szűke miatt...hiába ez van, ha túl rövid a nap 24 órája...időnként én is szívesen kitolnám, pedig csak szinte itthon vagyok... :) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 18. 10:19

Paggy kérdezted, hogy cukrászdában voltunk-e. Fogyasztani nem, de bekukkantottam, mert érdekesnek tünt ez az antik berendezésű kávéház és borozó Pozsonyban.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. október 18. 13:55

Rita! Zsuzsi lányod fotói a tipikus angliai városkákról valami gyönyörűek, mintha megállt volna az idő 100-200 évet. A lakókocsi szállásuk pedig irtó jó ötlet, minden megvan egy helyen.Lillafüredről is nagyon sok szép képet készítettél.Nagyon szép hely, körbelengi valami elegancia.
Gabi! Sok és szép dolgot láttál, és nagyon sok emléket gyűjtöttél. Az esküvői ruha kiállítás nagyon jó lehetett. Pozsony, majd Fertődön az Eszterházy kastély még mindig gyönyörű, volt úgy 30-35 éve, hogy láthattam. Öröm látni, hogy a tükörben te is látható vagy.Bécs, Dévényi vár (nagy kedvenc, mert szeretem a várakat
Paggy! Lilla unokád és a ló, jó volt látni, ügyes nagyon. Az én Zsuzsi lányom is lovagolt 10 évig, már nem, de egy örök életre szóló szerelem maradt. A kukásautó ötlete nagyon tetszett. A Budapesti fotók nagyon szépek, mi is most hétvégén megyünk fel Pestre, kíváncsi vagyok és izgatott.
Kata! Samu nagyon helyes. Nagyon sok, és színekkel, fénnyel teli fotót készítettél jó volt csemegézni belőlük.
Ismét egy csodaszép Gabi után szabadon viránduláson vettem részt.Marcsi :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 19. 16:30

10. Koreai Filmfesztivál

10. Koreai Filmfesztivál – Daebak!

A Koreai Kulturális Központ 2017. október 25. és 29. között immár 10. alkalommal rendezi meg nagysikerű filmfesztiválját. A különleges évfordulót rendkívül erős filmekkel sikerül megünnepelni, a fesztivál szlogenje pedig minden koreai film és sorozat rajongónak ismerős, de megértése és befogadása a kíváncsi új látogatók számára sem okoz nehézséget.

A Daebak! ugyanis nem jelent mást, mint „tyűha!”, „ez igen!” „fantasztikus!” – vagyis elismerése egy rendkívül jó, már-már hihetetlen eseménynek. A Koreai Kulturális Központ munkatársai is ezzel a felkiáltással álltak a 10. év jelentőségének felfedezése előtt, hiszen ez az egy évtized megerősítette őket missziójuk életrevalóságában. A magyar nézők, olvasók, látogatók bizony kíváncsian várják minden évben az újabb és újabb, magyar nyelven tálalt koreai kulturális gyöngyszemeket.

A fesztivál 2017. október 25. és 29. között több helyszínen kínál kísérőprogramokat, az összesen 26 bemutatásra kerülő film mellett. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban zajló ünnepélyes megnyitót követően – immár hagyományosan – a teljes fesztiválmenü a Sugár moziban lesz megtekinthető, különleges, a női karaktereket középpontba állító filmválogatásnak – mint például Kim Kiduk rendező Piéta című alkotása – pedig a Premier Kultcafé ad otthont. Ugyanitt tesz pontot a filmfesztivál végére Mia Kim – The Kim Sisters élő koncertje, közvetlenül a legendás női – egyben első koreai pop – trió munkásságát bemutató dokumentumfilm vetítése után.

Debrecen, Pécs és Szeged is várja látogatóit, kulturális kísérőprogramokkal, a megszokott kimagasló körülmények között. Debrecenben az Apolló mozi, Pécsett a Civil Közösségek Háza, Szegeden pedig a Belvárosi Mozit foglalják el 2-2 napra a koreai filmgyártás remekei.

A 10. Koreai Filmfesztivál teljes programja, valamint a filmek bemutatkozó videói elérhetők a www.koreaifilm.hu oldalon, az oldalon a mozik programjára kattintva pedig a jegyfoglalás vagy vásárlás is azonnal megejthető. A jegyek ára az előző évekhez képest nem változott: 500 HUF. Egyes filmvetítéseken és eseményeken a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így érdemes mind a filmfesztivál, mind a Koreai Kulturális Központ weboldalát figyelemmel kísérni.

Ízelítő

A fesztivál nyitófilmje az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Taxisofőr, amely egyben Dél-Korea következő Oscar díjra jelölt alkotása. A Sugár moziban a nagysikerű A gyanú című film nyitja az eseményeket. A kínálatban olyan filmek szerepelnek, mint a Kadétnyomozók, az Admirális, vagy a Busan Expressz, amelyek már Koreában megdöntöttek néhány rekordot, illetve bemutatásukat követően felkapta őket a nemzetközi sajtó, mint például a Bérgyilkosnő – ami műfaját tekintve szigorúan 18 karikás jelölést kapott a szervezőktől is. Családi filmek és romantikus komédiák, nagyszabású történelmi drámák és modern társadalmi eposzok kínálják magukat napról napra. És hogy a koreai hatás teljes legyen, az eseményt kísérő kiadványban kis koreai filmes szótár, a Sugár mozi büféjében pedig koreai menü várja a nézőket!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 19. 16:36

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. október 19. 21:02

Az ősz divatszíne a sárga, imitt-amott egy kis színes beütéssel.

Kedvelt sétányom is színesbe öltözött.

Kép

Kép

Kép

A páfrányfenyő fasor is felveszi aranyos ruháját.

Kép

A vadnarancsfák hullajtják termésüket.

Kép

Kép

A város látképe felülnézetből, kedves fotós ismerősöm Milyó Pali munkája.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 19. 22:51

Sziasztok!Gabóci és Mindenki!Szuperek a képek.Most rohannom kell,de holnap este jövök nézelődni.Üdv:Paggy
Mielőtt elrohanok muszáj megemlítenem,hogy a múlt héten volt Luciano Pavarotti születésnapja/sajnos!!!már nincs közöttünk/ és most szintén van egy csodálatos hangú tenor.Bocsássatok meg nekem ,de anyukámmal együtt egyformán odavoltunk Pavarotti gyönyörű,áradó hangjáért,ezért felteszek 2linket az ő emlékére .Az első ő,a másik Jonas Kaufmann/ha esetleg nem ismernétek/HOLNAP ESTE
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 20. 0:01

Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=77z_J0JL6ps

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 20. 16:57

Sziasztok!Korábban jöttem,mert az elmúlt éjjel szemernyit sem aludtam/az okát később megmutatom/,óvodaszünet ,így Lillussal voltam és most álmos vagyok,ezért korábban jelentkezem.
Kedves Kata!Jó,hogy sok szép képet készítettél.Nekem a csipkebogyó közelije és a kopár fa madárkaszerű levelekkel tetszik a legjobban.Köszönöm szépen.Bár vacak idő lesz szép hétvégét kívánok Nektek!
Rita!A szomszéd néni is fával tüzelt,havonta 15 mázsát használt el 60 négyzetméterre.Nem fogsz fázni?Jó nehéz munka lehetett berakni.A környéken termelik ki?Köszönöm szépen a vasútállomásos képeket.Milyen a kerted mostanság?
GABÓCI!TE nagyon sokat fotóztál.!A Szt István templom hasonlít a vári Mátyás templomra?Legalábbis a fotón a kupolája nagyon ismerős.A giffek összetéve zseniálisak!Hogy kell ezt csinálni?Szeretnék max 50 mp-s videóból giffet csinálni.Lehetséges?A pozsonyi cukrászda igen hangulatos.De hol van a sütispult?Drága volt minden vagy sietni kellett,esetleg fogyózol?És a végére hagytam az itthoni szépséges őszi fákat.Hát a páfrányfenyőn egész festékpaletta van!Gyönyörű.Mi az a vadnarancs?Gyümölcs vagy dísznövény?
MINDNYÁJATOKNAK SZÉP HÉTVÉGÉT! :movingflower:
Mindjárt beteszem a képeimet:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 20. 17:00

Tegnap este a tévesen tudott uszodanyitvatartás miatt teázóba mentünk.
Előre beteszem a teázó linkjét,hogy lássátok hol voltam,s ezután következnek a fotók, SŐT egy pici sejtelmes videó is:
http://1000tea.hu/teahause.php
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 20. 17:17

img]http://kephost.com/images/2017/10/20/P1010032.jpg[/img]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 20. 17:18

Kép
Kép