Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 17. 21:21

Paggy!
Köszi a bemutatót, ami gyors megragadott, hogy a nálunk a gyömbérrel napi használatba levő citrom ott fele annyiba kerül. Viszont érzékenyen érintett, hogy rájöttem a képeidet nézve, miszerint elfelejtettem a férjemmel ma hozatni káposztát a holnapi kacsa mellé. Valakinek még mindig itthon kell maradnia Ödönnel, most ő a piacra járó. El sem merem képzelni honnan szerzi be a dolgokat, de végül is az a lényeg, hogy hozza amit felírok neki. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 17. 21:42

Még egy aranyos kép:
Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. január 17. 21:53

Paggy írta:Kép

Szia Paggy!
Nagyon jó ez a panoráma kép. Nagyon tetszik. A vásárcsarnok árai jóval olcsóbbak a lehel piac árainál. De nekem az utazás, cipekedés miatt nem éri meg odamenni. Nagyon ritkán szoktam az Ázsia boltba menni, akkor oda is benézek. De nincs autónk, így csak ami nagyon megéri azt szoktam venni.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. január 17. 22:33

Kedves Mindenki!
Igen nagyon szerettem az állatainkat. Mindegyiket, mert mindegyiket másért lehetett szeretni. De azért a legjobban a kutyám hiányzik. Amikor elment a fél életemet együtt töltöttük. De még ma is olyan melegség önti el a szívem, ahányszor eszembe jut. Mindenkinek kívánok ennyi és ilyen önzetlen szeretetet amit tőlük lehet kapni.
Nekünk még mindig nincs okos telefonunk. Viszont szombaton a rokonokkal csináltatok új képeket róla. Igaz, hogy csak kaliton keresztül, mert nem viseli el az idegeneket. Ezen a gépen nincs fent 1 árva fotó sem. Illetve 1 van háttérképnek az asztalra téve. De küldeni is csak emilben tudom, majd ha tömegesen gyártom én is a képeket, akkor feltölteni is meg fogom tanulni.

Ez a Kili nevű szenegáli rendkívül okos és ügyes. Állatorvos a gazdája, ha jól tudom. A másik a videó vége felé fokföldi vagy cape parott. Az enyém nem tud bukfencezni, meg semmit nem lehet ráadni. De ugyanilyen csámpásan megy, meg így táncol is.
http://eztnezd.net/papagaj-tancol-kedve ... -hagyd-ki/
ismertető http://allatosblog.blogger.hu/2012/08/2 ... li-papagaj
eszeget http://indavideo.hu/video/Rasta_a_szenegali_papagaj
Ezeket a netről szedtem De szinte megkülönböztethetetlenek.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 18. 9:05

Kedves Lányok!Egy igazi csemege,amit ajánlok:
https://welovebudapest.com/program/buda ... fesztival/

https://www.filmtekercs.hu/hirek/hamaro ... -fesztival
Tudom,tudom,hogy messze van,de szeretném ha hallanátok róla.Ezek IGAZI FILMEK A MÁRÓL.A Keleti pályaudvar közelében lévő Arénában lesz Jó és értékes dolog,mint RITA fordításai.Üdv:Paggy
találtam egy 2017-es linket,ahol országos vetítések is vannak egy hasonló őszi dokumentumfilm fesztiválról:
http://hu.euronews.com/2017/11/14/indul ... -fesztival
Itt egy kis ízelítő egy Oscarra jelölt dok.filmből a mostani kínálatból:
Szinopszis
Négy kisgyermekes család él Alepuszban, Szíriában, a polgárháború nagy részében. Az apa minden nap kockáztatja az életét, amikor Assad rendjét a szabad szíriai hadsereg parancsnokaként fékezi. A nagyjából elhagyatott szomszédság romjai közt, és a bombázások és a mesterlövészek állandó veszélye alatt a család megpróbálja eljutni. Egy nap az apját a saját elvtársak átadják az IS-nek, és az anya úgy dönt, hogy elmenekül. Gyermekeivel közösen Isztambulba utazik Németországba, ahol melegen üdvözölte Goslar gyönyörű óvárosában. Traumás tapasztalataik ellenére a gyerekek gyorsan alkalmazkodnak, de az anyjuknak nehézsége van a külföldi kultúrában a férje nélkül. A Watani My HomelandMarcel Mettelsiefen 2016-os rövid dokumentumfilmjének kibővített változata, az igazgató három éven át követi a család mindennapi életét, hangsúlyozva a gyerekek kilátásait. A filmben a film óriási képet ad arról, hogy a háború mit tehet az emberek életében.

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 18. 10:32

Paggy!
Szuper ez az ajánló! Ki is csemegéztem belőle jó pár filmet! Úgy csinálok mintha láthatnám is, de jó tudni, hogy vannak emberek, akik ilyen irányban is mozdulnak nálunk és van lehetőség kicsit mást is látni a sok őrültségen kivül.
Tv-t már nem is tudom hány éve nem nézek a negatív hírek miatt. Amiket kiválasztottam azok sem pusztán örömködésről szólnak, de mennyivel másabb látni és átérezni egy ilyen filmet, filmeket.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. január 18. 15:58

Szia Paggy!
Köszi az ajánlót. Én sem nézek már évek óta TV műsort. De én a háborús filmeket nem szeretem. Szerencsére kimaradt az életemből, de nem is szeretném megismerni a borzalmait. Lehet, hogy azt mondjátok, hogy homokba dugom a fejem. Egyébként el sem tudom képzelni, hogy mit élhetnek át ezek a családok, akik kénytelenek elhagyni a hazájukat, minden nélkül.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 18. 16:53

sziasztok! Most csak egy pillanatra benéztem, és köszönöm a linkeket, nézni és hallgatni valókat! Paggy, a panorámás kép eszméletlen jól sikerült, éppen jó helyen voltál, ilyen klasszul kapni! Gratulálok!
váratlanul olyan érdekes lett egy felhősáv hogy máris hozom :D :)) Eredetileg mos nem volt szándékomban, mert tiszta szürke volt minden, de mire írtam két posztot ez várt..

Kép
Kép
Kép
Kép
szép estét majd mindenkinek! :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 18. 17:41

Sziasztok!Köszi,hogy belekukkantottatok a linkekbe.Most nincs időm,csak kíváncsi voltam láttátok-e.Kata!Nagyon nagy szerencséd van a felhőkkel,mert mindig elkapsz valami izgalmasat.Üdv MINDENKINEK.Hétvégén jelentkezem.Paggy
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. január 18. 18:07

Szép estét mindenkinek!!
Ma egész nap ragyogó idő volt,őrületes napsütéssel,és nagyon-nagyon hideggel!! ... Hó sehol,de így legalább nem kell akrobatikáznom a biciklivel munkába menet és haza))) :-bd :-bd
Ma azzal a szilárd elhatározással jöttem haza hogy Gombócom tegnap említett üdvözlő ceremóniáját lefotózom,mi több levideózom!! Igen ám,csakhogy hazajöttömkor a célszemélynek se híre se hamva nem volt a lábtörlőn,pedig reggel ott dekkolt a kajára várva!!
Most vigasztalom magam,ezzel a 2014-es videóval,amit cica kutaszkodásomkor találtam a YouTube -n , egyszerűen el kell olvadni a cukiság faktortól!!
https://www.youtube.com/watch?v=vc8MddDFRw4&t=737s

Ági!! Nem tudom pontosan hogy mondják azt az édes golyót amiről beszéltem,nekem a plázában azt mondta a tulaj hogy Lokma,de lehet hogy Lokum!!
Egy a lényeg,tejből készült !!!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 18. 20:14

Szilvia, édesek a cicák nagyon! Köszi4 :D :ymhug: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 18. 21:57

Éva! Megnéztem a papagájos videókat. Milyen szépen tudnak enni a nagy csőrükkel! :-)
Kiváncsi leszek majd a képeidre.
Nekem is csak most lett okostelefonom, de ez is csak az utazás miatt, mert ugye addig még be kell gyakorolni rajta a dolgokat. :-)
Sokáig ellenálltam, addig a régivel fényképeztem, tettem fel ide.

Kata! Nagyon jók a felhőid megint. Olyan haragosan szépek. :-) Nem vihar, hanem felhővadász vagy. :-)

Szilvia! Ezeknek a cicáknak annyira aranyos pofijuk van kicsinek. A bundijuk sem elhanyagolható. A házikóból mikor az anya cica is kijött épp azon gonolkodtam, hogy hány kicsi férhet még el benne, úgyhogy totál meglepődtem miként is fért még el ő is benne.

Ödönünk ma eltávott kapott 22 nap szobafogság után. Nem is akart bejönni, vinni kellett a pórázt .

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. január 19. 5:29

Micsoda klassz olvasmányok! Szeretem, hogy szeretjük az állatokat! Nekem most nincs, és
már nem is lesz, mert helyhez kötne, és ha nyugdíjba megyek, aktívan szeretnék röpködni a
gyermekeim között, sőt akkor már hosszabb időt is kint tudnék tölteni, az pedig felelőtlenség
lenne a kis kedvenccel szemben.

A videókat még nem néztem meg, de megfogom természetesen!

Amikor az indiai éttermekről írtatok, pont akkor beszéltem a lányommal, aki arról mesélt,
hogy nyílt egy magyar bolt is nem messze tőlük (szlovák és lengyel volt már, amik magyar
termékeket is árultak, de nem ennyit, mint most a magyar bolt), és "sajnos" Fornettit is fog
árulni, és még azt is mondta, hogy ha megyek hozzájuk, elmegyünk egy klassz indiai étterembe,
ahol fantasztikusan finom ....-t árulnak. Nem emlékszem az étel nevére, ezért vannak a pöttyök.

Ezt a fotót tegnap készítettem, reggel 8 óra előtt tíz perccel. Érdekessége, hogy az iskolánk
emeletén lévő tanári szoba ablakából. Mintha egy reflektor csak a református templomot
világítaná meg, pedig az a napocska fénye. Baloldalt az íves ablak a katolikus templomé.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. január 19. 5:35

Még pár fotó az iskolánk mögötti parkban álló több, mint száz éves tulipánfáról. Évről évre
egyre kevesebb az ága, de ami megvan neki, azon mindig szépen hozza a virágait, ezt mutatja
a sok termés is rajta. Tegnap volt egy lyukasórám, elmentem a boltba, visszafelé úton fotóztam
le. Gyönyörűen sütött a nap:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 19. 8:02

Sziasztok! Ági ! Úgy örülök, hogy Ödönkét kint is látni már a betegség után :D Látszik, hogy élvezi a kinti nap melegét, és a szabad levegőt! :-bd .

Rita! Gyönyörű a református templom napfényfürdőzéses képe! De jó, hogy jó időben volt egy lyukas órád, és a tulipánfáról tudtál hozni szebbnél szebb képeket :D :-bd . Milyen szépen mutatnak az elszáradt termések, olyan mintha préselve lennének és oda ragasztva, :)) . Majd a megéledő új rügyek gondolom leverik. Látszik szegény fán, mennyire öregszik, remélelm még sokáig fogja bírni.! :) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Csodaszép napot mindenkinek! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 19. 15:46

Sziasztok!Rita!Nagyon szép a tulipánfa kék éggel!!!!
Ági!Ödön gyönyörű németjuhász.Van külön alfajnév a németjuhászoknál?Nekünk is volt.Nyina névre hallgatott és nagyon szomorúan fejezte be a viszonylag rövid életét.Nem írom le,mert most is fáj.Szívem képzeletbeli kamrájának egyik polcán csücsül a képe.Kép
Megjöttem jógáról.Jó volt,de ez a fránya lótuszülés picit kifog rajtam.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 19. 16:07

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 19. 16:13

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 19. 16:14

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 19. 16:24

És mielőtt nagyon sajnálnám magam:
http://www.origo.hu/sport/egyeni/201801 ... erenc.html
Most megyek főzni.Üdv.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 19. 17:05

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Késő délutáni és esteledős képekegyre később kezd teljes sötét lenni.... :D
Paggy, a lótuszülés már nekem sem menne... :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 19. 19:14

Sziasztok!

Most csak a legjobb hírt szeretném megosztani Veletek, amit ma kaptam. - volt több is, pl. visszatették a tegnap levett gázórát, amit a felső szinten a kazán beszerelése miatt vettek le-
Tehát a nap fénypontja: Ödön szövettana negatív. Piszok szerencsénk volt azt mondta a dokinő, hogy időben elkaptuk.
Hát egy Himalája méretű szikla esett le a szivemről.
Ma tanulás, mert holnap is vizsga, ma is az volt, tehát ha lesz erőm még ma akkor nézelődöm, de holnap mindenképp!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 19. 21:09

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. január 19. 21:45

Ági! Ez tényleg nagyon jó hír! És még a vizsgáid is sikerülnek, ez a következő jó dolog!

Tegnap reggel nyolc óra előtt, ma reggel nyolc óra előtt, és ma fél kettőkor:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 20. 8:37

szia Ági! De jó hogy ennyi sok jó hírrel megörvendeztettél bennünket! Gratulálok Ödönke jó eredményéhez, kijárt már neked is nagyon a megkönnyebbülés! :D \:D/
A gáz az már csak prémium ráadás! :D ;) . A vizsgáidhoz sok sikert, tuti nagyon jól fognak sikerülni! Pihenj egy keveset, és aztán..Hajrá!! :-bd :ymparty: :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”