Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 20. 8:43

Kép
A három közül, ez tetszik a legjobban! Milyen szép hátteret ad a templomnak! Kedves Rita és többiek, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! Itt most száraz hideg van, aztán majd meglátjuk...mintha még az időjárás is gondolkodna hogy most merre forduljon, be van igérve a -12 fok is egy napra a hétre...hát remélem nem fagy meg senki...az azért egy mélyhűtő mértékű! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 20. 9:37

Szerencsés vizsgázást Ági!
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. január 20. 12:02

Szia Ági!
Gyönyörű Ödön, nagyon szép kutyus, nagyon örülök, hogy rendben van. #:-s
A vizsgád ami úgy gondolom, hogy épp most zajlik, így kívánok könnyű és gyors tételeket.Ügyes vagy. :-bd
Marcsi :)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 20. 14:52

Sziasztok Lányok!
Olyan fáradt vagyok, hogy még fel sem fogom, hogy van egy jó hónapom a következő vizsgáig és valamennyit tudok pihenni.
Ödön köszöni a jókívánságokat, és természetesen igy utólag én is a mai nappal kapcsolatban. Hát élmény volt, de túl vagyok rajta, meg a a beadandókon is, igy már csak a lakást kellene gatyába rázni.
Rita!
Annyira szépek a templomok, vagyis a templom különböző napszakokban. Szuper sorozatkép. Talán ha külön néznénk nekem is Kata választottja tetszik, de! És - nem kezdünk vele mondatot, de akkor is és :-) itt van a de, ha külön nézzük az első képen az a lilás-narancsos fény tesz csodát a templommal meg a háttérrel, a nap ragyogja be a másodikon a templomot és úgy világitja meg, hogy szerintem annak is kedve lenne elmenni, bemenni aki nem jár ilyen helyekre. A harmadik a kékes szürkeségével igazán hideg kép, de ugyanúgy ki van emelve a héttér miatt az épület fehérsége.
Szépek!
Kata, a felhőidből azok a felfelé törő gomolyfelhő szerűségek tetszenek igazán. Olyan, mintha az egész mindenséget kezdené beteríteni. Réges régen nem emlékszem,hogy ennyi féle szín, vagy forma lett volna az égen. Igaz már akkor is nézegettünk felfelé, mire is emlékeztet a felettünk lévő felhő, de ezek a narancsos, sárgás szinek nem voltak jellemzőek olyan húsz éve még szerintem.
Paggy! Jót mosolyogtam a nekünk küldött képeken.
Hát valahogy igy éreztem az 50 évemmel - na ezt sem írtam még igy le, hú se soknak tünik - magam ma ahogy a gép előtt próbáltam a könyvelendő tételeket belevarázsolni a gépbe.
Nézegettem a jógás képeket. Háát hogy mire való a pléd a párna alatt arra igyekszem rájönni. Amúgy segitenek a helyes beülésben, vagy nektek kell rájönni?
Anyukám Macika kutyájukkal kapcsolatban én is agyaltam a légyottot illetően, mert nagyon bernáthegyis a pofija. Amúgy anyuka kis kutya,úgyhogy rejtély a köbön. :-)
A német juhászoknál van hosszú szőrű, ordas, meg normál fajta ami fekete, meg barna, vagy vörös feketével, mindezt fűszerezve rajzos, vagy pedig nem. Nemrég tudtam meg, hogy van oylan fajta is, hogy cseszlovák ordas, amit farkasból és német juhászból tenyésztettek ki.
A fajtamentés honlapján fent vagyok, oda is jutott ebből a fajtából. Ők inkább farkas mentalitással rendelkeznek, kinézetre is jobban hozzájuk hasonlítanak nem is adják csak hozzáértőnek őket.
Marcsi! Köszönöm Ödön nevében is, meg én is. Lehet ez segitett a végén, hogy gondoltál senyvedő személyemre. :-)
Valahogy a szétszakadt, szaladt és totál normális lakásom kellene lakájosabbá rendezni mondjuk tisztaság terén, de mivel csak engem zavar, meghagyom későbbre. Most próbálok kicsit aludni, mert ahogy reggel csörgött a telefonon az ébresztő azt hittem vasárnap van. Még jó, hogy nem aludtam vissza.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 20. 16:31

Ági, gratulálok az újabb akadályvételéhez! ;) :D :ymparty: .Most jöhet a megérdemelt pihenés!

A betegség után lesz édes az egészség, a baj után a jó, az éhség után a jóllakottság, az erőfeszítés után a pihenés.

Hérakleitosz

:movingflower: :flower1: :littlehearth:

Ha folyamatosan keményen hajszoljuk magunkat anélkül, hogy egy kicsit is lazítanánk, az ugyanolyan, mintha autót vezetnénk, és sosem töltenénk meg a tankot. A pihenés fontos, és minél elfoglaltabbak vagyunk, annál nélkülözhetetlenebb.

Kate Middleton

Csak hogy nyugodtan pihenjél! :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. január 20. 17:27

Gratulálok, Ági!

Mai szerzeményeim! Azért van csend mind a két videón, mert a konyhában állva készítettem.
A diófa ugyanaz! Egyébként a fáskamrám mögött van, de az ágai ráhajlanak a kamrára. Ez az
ölyv szerintem ugyanaz, mint a múltkori, aki a fásomon ücsörgött:

Nagy fakopáncs:

Ölyv (a múltkor úgy gondoltam, hogy gatyásölyv, de nem vagyok biztos benne):

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 20. 18:45

Rita, köszönet a madárkákért... ;) :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. január 20. 19:33

Sziasztok!

Ági, de jó híreket hoztál. Gratulálok a vizsgához és a lelethez is.
Lányok köszi a képeket. Nálunk is pont ilyen rózsaszínes csík volt a szürke felhők alatt a napokban, naplementekor, mint Kata képén. Én is éppen azt gondoltam, hogy milyen jó lenne megörökíteni.
Szilvi nagyon szépek ezek a kismacskák.
Rita nálatok olyan sokféle madár megfordul. Fakopáncsot én is szoktam néha látni a házak közötti parkban, de nagyon ritkán. Ölyv még nem járt erre.
Köszi a videót.
Szép estét mindenkinek!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 20. 22:21

Köszönöm szépen Éva Neked is! A nehezén már túl vagyunk, jön a következő adag mindkettőnknek. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 8:41

Kedves Lányok!Most csak beteszek ide egy fotót. Az eredetit jóhelyre raktam.A kép címe:Személyest akartam,ügyeskedtem,de túlteng rajta az"ÉN CSINÁLTAM NEKED".Délután jövök nézgelődni és válaszolni.Itt csodás a táj a hótól.Megyek unokázni.ÉS MOST JÖJJÖN A KÉP ÁGINAK SZERETETTEL.--------------/Tudom Rita,hogy nem ide kell,de büszke vagyok rá,hogy sikerült/----Paggy

Spoiler: mutasd
url=https://www.kephost.com/image/ELJN]Kép[/url]
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 21. 13:19

Paggy Kedves, nagyon aranyos vagy, hogy büszke vagy rám!
Én meg Rátok, hogy el tudtam mesélni és átéreztétek a gondjaim!
KÖszönöm szépen a névnapi köszöntést itt is! :-)
Gondoltam Rád tegnap a szülinapi kétszeri köszöntés miatt. Ugyanis szombaton reggel a férjem felköszöntött a névnapomon. Somfordál, somfordál, tudom mit akar ez jelenteni és meglepődött, mert nagyon ügyesnek akart látszani, hogy nem felejtette el. :-) Ma megint felköszöntött reggel, és ebédnél is virággal. Igy én háromszor lettem általa. :-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. január 21. 15:18

Legelőször Ági gratulálok a vizsgádhoz, és gyönyörű Ödönöd gondos ápolásod nyománi gyógyulásához.
A túróslepényed étvágygerjesztő volt, nagyon szeretem, a kapros változatát is.
Kép Kép

Lányok! Nagyon sokkal vagyok lemaradva, de csak az írás terén, mert azért olvasgattalak beneteket.
Kigyönyörködtem megam Rita cicáiban,nagyon jól elkapott pillanatban készült kép, a templomtornyos képekben és a madaraiban, amiért irigykedem kicsit. Gyönyörű az öreg tulipánfa is.
KépKép

Paggy!Kitartást az elhatározásodhoz a jógában és a gyaloglásban. Közben készítsd továbbra is a városi sétákról a képeket.Ez a panorámakép különösen jó lett.
Kép
Kata felhőképei mint mindig nagyon mutatósak.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. január 21. 15:37

Változatlanul bolond időjárás van felénk. Egyik nap borus esős, másnap ragyogó napsütéses, és ez így megy nap mint nap váltakozva. :(

Tegnap délelőtt sütött a nap, nem kellett főznöm, tettem egy kört a környéken. Nagyon sok felé nyílik a hóvirág és ibolya.

Kép
Kép Kép
Kép

Kissé csapzottak a rózsák, de még nyílnak, nem volt igazán nagy fagy eddig. ;)

Kép Kép

Az állatok is élvezték a napsütést. :)

Kép Kép

A kacsákat se hagyjam ki. Ezekről a képekről az jutott eszembe, hgy "pihen a komp, kikötötték.." csak itt nem komp, hanem kacsák vannak.

Kép Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 17:29

Sziasztok!Először :
Gabóci!De jó látni ilyen majdnem tavaszt!Szépek a rózsák,főleg a rózsaszín ,csodás a hóvirág és végre a kacsákat is láthatom.Ezek a rózsák nyáron illatosak?Azért kérdem,mert Pesten már csak holland illatmenteseket lehet kapni.A vörös cica a szívem legbensőbb zugából való,mert az én LEOPOLD nevű hasonló színű,nálunk született cicám, 2 éve meghalt.Elütötte az autó.1 hétig annyira depressziós lettem utána,hogy meg levegőt sem volt kedvem venni.Meg ne bántódjon valaki,de majdnem utánahaltam.Nem akarom a szomorúságot itt elterjeszteni,mert mindnyájan tudjuk,hogy fáj egy szeretett családtagunk elvesztése.Csináltattam egy fényképet róla és a polcomon van.Köszönöm szépen a szép fotókat .Gabóci!Érdekel téged a BUDAPEST 100 program?.Majd a legvégén mellékelek egy linket.Szokott lenni valami farsangkor nálatok?Még sosem voltam egy olyan farsangi vigalomban.Kedves tőled,hogy megdicsérted a panoráma képet.Nekem olyan hivatalosnak tűnik nincs benne élet.
Kedves kandúrkád mit csinál télen?Szereti a havat?Örülök,ha találkozhatok veled itt.Paggy
Kedves Rita!a templomtornyos képek nagyon tetszenek,naptárba valók:Magyarország télen címmel készülhetne.ÉS HÁT AZ ÖLYV!!!!!Elámít ,hogy milyen lehetőséged van ennyire a természetben élni!A barátnőmmel,a lakótelep 8. emeletén lakik,2 cappucino között elnézegetjük az igazi természetet.Köszönöm szépen.
Ági!Először a válasz.a pokróc vagy a fenekünk alá kerül,hogy ne fájjon a keményen a derekunk vagy azzal nyújtjuk a lábakat.Összetekerve a talpon átvetve húzzuk és emeljük a "sonkákat".Kedves a férjed,hogy ennyiszer gratulál.a párom ,aki egyébként szívjóság/de azért rengeteg szörnyű hibája van ,mint nekem is!!!/mindig kéri,hogy szóljak előre,ha névnapom vagy születésnapom lesz,mert nem akar megsérteni.
Kedves Kata!Jól telt a hétvégéd?Nálatok milyen az idő?Samuka szereti a telet?Ki lehet vinni ilyenkor?
LÁNYOK!FANTASZTIKUS VOLT MA:TESZEK BE FOTÓKAT:MINDJÁRT.ÜDV:Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. január 21. 17:49

Paggy írta:Kedves kandúrkád mit csinál télen?Szereti a havat?Örülök,ha találkozhatok veled itt.Paggy

Paggy! Olyan igazi hó még nem volt nálunk az idén, egy nap alatt elolvadt. Két évvel ezelőtt esett annyi, hogy a gyerekek tudtak hóvárat építeni, és akkor Garfield is élvezhette a havat.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 17:58

Gabóci!nagyon édes a cicád!!!
Nálunk ma ez volt reggel 10-kor.......
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 18:00

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 18:03

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 18:05

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 18:09

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 18:13

Kép

Ez a záró kép.Már minden elolvadt.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. január 21. 18:21

Gabócinak!Ha esetleg majd érdekel.Előre kell regisztrálni kb 1 hónappal rakják fel a lehetőséget.minden évben nagyon érdekes.Üdv:Paggy
https://welovebudapest.com/program/buda ... k-a-terre/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. január 21. 19:01

sziasztok! Kiélvezkedtem én is képeken, volt itt minden tavasz és tél..mindegyik gyönyörűség! Mintha nem is egy ég alatt laknánk, akkora különbségek vannak! De itt semmi. Valami kis párás csepegés, de még az ablak sem lett vizes, csak az aszfalton gyűltek a tócsák, aztán feltámadt a szél fel is száradt minden.
Samuka szokásához híven itt bent de holnap majd muszáj lesz kimozdulni...de olyan mocskos a lépcsőház, forduló, hogy még nekem sincs gusztusom ott elgyalogolni. A lift még változatlanul nincs, talán szerda tájékán! Nincs küszöb a lifthez! Az rohadt szét. meg az ajtó alja, ami abban csúszkálna...
Éppen elcsíptem egy kis sötétedés előtti pillanatot, minden nap egy kicsivel később sötétedik, és már most nagyon élvezem.
hozom azt a pár képet, nem sok..
Kép
Kép
Kép

Kép
kár hogy egy kicsit elmosódott lett...szép estét mindenkinek! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. január 21. 19:50

Rita!
Olyan jó, hogy láthatod - és mi is - ezeket a madarakat. Ma reggel nyolckor, ahogy kinéztem az udvarra a barackfán egy nagy halvány barnaság ült. Gondoltam Rád, hátha valami Tiedhez hasonló téved hozzánk, de lusta voltam kimenni és biztos el is szállt volna ha meglát. Igy rejtély marad a kiléte.
Hatalmas nagy élmény az ilyen, amiket sikerül lekapnod a gépeddel!

Gabóci! Ezek a téli tavaszias képeid egytől egyig gyönyörűek. A téma is, a kép minőség is. Itt is kezdenek bújócskázni a hóvirágok a házak előtt. Nálunk nem lehet, mert a kinti fiúk lelegelnek mindent.
A kacsák beállása tényleg olyan, mint amire gondoltál. Minden fa - stég - jut egyre. :-)
Garfiel a hóvárral megint adja a formáját. :-) Nem is láttam még ilyen kis bunkert amit épitettek. :-)

Paggy! Jó nagy hó kerekedett nálatok. Itt elolvadt minden ami reggel esett. Mutatta a fiam nekem is hogy lehet panoráma képet késziteni. Csodás egy találmány! A jógáról hireket azért várunk változatlanul! :-) Meg élményeket is! :-)

Kata! A kékségnek miylen árnyalatait tudod lekapni!
A második képen a felhő olyan, mintha most törne ki a hegyen a vulkánból a füst.
Drukkolok, hogy minél hamarabb legyen liftetek! Gondolom Samuka sem díjazta, hogy gyalog kell járnia.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. január 21. 20:12

Éva (Vidéki) küldte ezt a három fotót Dodi papagájról:

Kép

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”