. Paggy, olvasom, hogy beteg lettél. Jobbulást neked! Hála Istennek itt még nincs influenza, de nem is hiányzik. Éppen ma olvastam az egyik újságban, hogy egy másik B virus a ludas, de mégis ad védettséget, a gond az lenne ha A vírus lenne-- így most csak az influenza szövődménye adhat okot az aggodalomra, úgyhogy ilyenkor muszáj betartani az orvosi utasításokat. Páran már lélegeztetőgépen vannak a szövődménytől.akik minden évben beoltatják magukat, ha el is kapják, enyhe lefolyású lesz. Hát mi két évet kihagytunk, de remélem azért ránk is igaz lesz. Mármint hogy így is megvan a védettség! Remélem akik közben dőltek ki már mindenki jobban van!
. Na megyek valami vacsorafélét kreálni...Samuka folyton körülöttem sündörög!

.

Sokat kell inni a fejfájás ellen.Melegvíz hatásos szokott lenni,de én teszek bele pár csepp igazi citromlevet,csak hogy íze legyen.
18 évesen vették ki a mandulámat és hetekig csak a kórházi keserű teát ittam. Egy életre elment tőle a kedvem. De mióta nem iszom a tejet és a cukros üdítőket soha nem bírtam meginni, így felváltva iszom zöld teát és meleg vizet. Ez a koreai és kínai sorozatoknak köszönhető, hogy eszembe jutott, hogy melegen is lehet vizet inni. Azokban isznak betegségekre vagy megrázkódtatás után. Biztosan az is számít, hogy ugye az én gyerekkoromban még nem nagyon voltak hűtőszekrények, vezetékes víz. Az utcáról hordtuk be vödrökkel a vizet. Amikor 8 éves koromban meghalt az apukám, akkor nagyon hamar kiásattuk a gödröt a víz bevezetéséhez és az udvarunkon volt a csap. Az anyunak rossz volt a lába és nem bírta cipelni a vizet én meg még nem bírtam el a tele vödröket, sokat kellett fordulni. Pláne mosáshoz. Úgyhogy nekünk az elsők között volt víz az udvarunkon. De a házba csak sokkal később lett bevezetve. Ezért a vödörből ittuk a vizet, az meg nem volt hideg. Nekem is odakell figyelnem, hogy a 2l legalább meglegyen. De nálunk mindig van leves is. A férjem is ezt hozta otthonról. Elképzelhetetlen nálunk az ebéd leves nélkül. A fiam viszont alig eszik levest. Ő vizet iszik és olyan pici csészékben, mint a kínaiak a különféle zöld és más teákat. Van neki készlete és ő készíti magának. Ez elég erős. Én csak a sokadik leöntésből iszom.
Vettem anno egy kiló citromot,és meghámozva mint a narancsot,gerezdenként befaltam!! Igaz mindig is kívántam a savanyú ízeket,mivel igen kevés a gyomorsavam,szóval nekem ma is csemege egy üveg ecetes uborka!! Viszont azt már boldogult Gregor József is elmondta,(volt nagy hírű opera énekesünk) hogy köhögésre torokfájásra ecetes cseresznyepaprikát fogyaszt !! ... azt is imádom,folyton kikapok mert leiszom a levét

Szilvia333 írta:Diétázók figyelem!!!!!!
A kísérletezések meghozzák finom sikerüket!!!
Rakott savanyú káposztát csinált anyukám pirított hajdinakásával,és darált csirke szívvel !! Isteni lett!!
Aztán a másik kísérlet eredménye egy saláta lett : Nyers laskázott kínaikel,enyhe fokhagymás citromos fűszeres vízben főtt csicseri borsóval !!!
Ezen sikeren felbuzdulva,holnap mézes lapos tejbegrízes tortát csinálunk ... mit ledobsz a vámon,felszeded a réven![]()
![]()
![]()
a sok jó tanács kipróbálandó!!!!!!!!!!!!-Évának az AVATRJA csak most esett le nekem.Kedves a zsiráf.Majd megkérem Ritát cserélje nekem le ,legyen szíves,mert meguntam a sajátom.VidékiÉva írta:KAta, írok emailt neked.
Amúgy lehetséges hogy beletrafáltál!

Szilvia333 írta:Diétázók figyelem!!!!!!
A kísérletezések meghozzák finom sikerüket!!!
Rakott savanyú káposztát csinált anyukám pirított hajdinakásával,és darált csirke szívvel !! Isteni lett!!
Aztán a másik kísérlet eredménye egy saláta lett : Nyers laskázott kínaikel,enyhe fokhagymás citromos fűszeres vízben főtt csicseri borsóval !!!
Ezen sikeren felbuzdulva,holnap mézes lapos tejbegrízes tortát csinálunk ... mit ledobsz a vámon,felszeded a réven![]()
![]()
![]()
.

PaggyJelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 29 vendég