Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. február 27. 20:59

A egyik nagyon szép fiúka. Olyan különleges az orra környéke:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. február 27. 21:03

Megfordult, ahogy elmentem mellettük:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. február 27. 21:14

A lányom küldte. Ez Angliában ritka látvány:

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. február 27. 21:42

Szia Rita!

Ugye mennyire elfogult vagyok a madarammal? Persze, hogy ő lenne a fotóaalany legtöbbször. Most éppen a hajamat tollászkodja. Nem szokta, most fedezte fel. Hát a fiam madara volt a kis rózsásfejű törpefiú. 10 évig élt velünk. Daganat lett a szárnyán. A fiam nem tudta elengedni, ezért megműttettük. Az altatásból nem tudták visszahozni. De hatalmas darabot kivágtak a szárnyából, a vállánál. Valami ezüsttel volt bekenve neki. Nem tudom, hogy mekkora lett volna a fájdalma, ha túléli. A repülés annyira nem hiányzott volna neki, mert sokat szaladt a földön is, de ha tehette akkor vitette magát. De a fájdalom az nagyon aggasztott volna, meg hogy engedte volna lekezelni, azt nem tudom. Az egész családnak hiányzott, ezért kerestünk másik leendő madarat, szintén a fiamnak. Illetve ő akkor már 16 éves volt. Gondoltuk, hogy majd lassan elkezd udvarolni, ezért olyat akartunk választani aki többgazdás, hogy ne viselje meg nagyon a gazda hiánya, ha nem tud vele annyit foglalkozni. A nagyobb madarak akik egy gazdásak és okosak, azokat nagyon megviseli. Kárt tesznek magukban, kitépik a tollukat, ideges szokásokat vesznek fel. Láttam róla képeket, videókat. Nagyon borzasztó nézni. Olyat kerestünk akit kézzel neveltek fel, középpapagáj és a hangja sem bontja le a csempét a falról. Tehát aki egy panel lakásban is jól tudja érezni magát, elég neki a hely, hogy tudjon repülni és nem zavarja a hangjával a szomszédokat. 2 madár felelt meg a kritériumoknak. https://egzotikusmadarak.hu/szenegali-papagaj/ és a http://feketesapkas.blogspot.hu/
De akkor nem volt fióka éppen a feketesapisból és a következő költés is le volt már foglalva, kb. 1,5 év múlva lett volna fióka. Így szenegálit kerestünk és hát találtunk. De olyan 1,5 éves korában engem választott párjának. A fiamra féltékeny. Ráadásul nem is vehetünk mellé másik madarat, mert nem tűrné meg, bántaná. Nagyon domináns. Így csak velünk fog élni.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. február 27. 22:00

Egyébként is gyönyörű ez a macska, de a fehér hóban még jobban kitűnik a hatalmassága és szépságe.

Nálunk is kb. akkora a hó, mint a lányodéknál angliában.

Rita a madarak nem látják az üveget, ezért mennek neki. Nagy sérülést, agyrázkódást is kaphatnak amikor neki csapódnak. Ezért szokták a csupa üveg irodaházak ablakait kipöttyözni, vagy ragadozó madár sziluettet ragasztani rá. Nálad is ez lehet a megoldás. Esetleg, ha nem akarod az üvegre ragasztani akkor valami libegő függönyt szereljetek fel elé, hogy a kilátásba ne zavarjon bele, de a mozgástól megijedjenek a madarak. Itt láttam némelyik erkélyen varjú szerű műanyag madarat kitéve. DE ez esetleg megzavarná az etető madarait. Akkor még talán szélcsengőt lehetne felszerelni az ablakok elé, fölé. Az szép és kellemes is.

A mi madarunk sem látja. Amikor átköltöztünk, akkor meg kellett mutatni neki az ablakokat, ajtókat. Oda kellett tartani az üveghez, hogy érezze. De amikor megijed valami hirtelen zajtól így is van néha, hogy bepánikolva nekirepül. Nyáron az erkély ajtó nyitva volt és nekiment sajnos.

Ma is az Elmü mellett mentem el. Minden oldalról nagyon szép.)))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. február 28. 9:43

Na sikerült elrepítenem a hozzászólásomat! Rita, gyönyörű macsak őfensége, csak úgy sugárzik róla hogy ki a főnök, befutó! :D
Samuka már jól van...nem tudtunk elmenni az elszámolásra! Előtte nap lett beteg. de már semmi baja. Itt volt egy kis hó, de a fákról a szél levitte!, úgyhogy csak a földön van meg az autókon!
Rita, az iskolai fegyelmezés ilyen nagyoknál már majdnem reménytelen, pláne, hogy nem köti le őket, nem érdekli a tanóra..hiszen azért is olyan majd én megmondom típusú gyerekek vannak ma már! Pláne ha még a szülő sem partner abban, hogy jusson valamire a gyereke! :-q

Éva, jót nevettem az írásodon, amikor írod, hogy a papagájod éppen frizurát csinál neked...+elképzelem" :)) :)) :)) =)) =)) =)) . Hogy ezek a madarak milyen helyzeteket tudnak teremteni.. :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. február 28. 9:45

Rita írta:A lányom küldte. Ez Angliában ritka látvány:

Kép

Talán a hó teszi, de mintha nem derékszögben lenne a rövidebb épületsor. Lehet, hogy az ottani szélviszonyok miatt egy kicsit zárták ott a teret?
Nagyon szép lett a kép, a fehér hó kiemelte az épület színét is! Köszönet a látványért4 :ymhug: :D :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. február 28. 12:28

Hello Lányok!Ezt a laza megszólítást Éva által mellékelt finn iskola kapcsán írom.IMÁDNÁM az ilyen ISKOLÁT.Köszi-köszi Éva,hogy betetted.A narancspuceválás nagyon jópofa.Kedves Éva!Jó neked a madár miatt ,de nem lehet könnyű,hogy csak téged fogad el és féltékenykedik.Akkor mi van,ha az ember el szeretne utazni pár napra?Olyan klassz,hogy írsz róla!!!Fényképeket is várok !Nincs a lakásban valamilyen szép virág?Várom a továbbiakat!
Rita!Hú ,de mutatósak a cickák.Kicsit szigorú a tekintete a hóban ücsörögve.Ezeket a cicusokat beengedik vajon a házba?Sőt a hosszúszőrűnek kefélni is kell a bundáját.Mi lett a tavalyi szürke-fehér-vörös cicussal?Köszönöm a képeiket.ÉS A Zöldikét nagyon bírom.Szép egy madárka,tényleg ducik a ,de gondolom a tél miatt.Nekem is van egy ismerősöm Angliában és írja,hogy fáznak.
Most ezt elküldöm,mert visszanézem,amivel elmaradtam.
Ja és epehólyaggyulladásom lett a szomorúságenyhítő és a fogyókúra miatt rég nem evett,most viszont számulatlanul magambatömött zsíros sertésoldalas miatt.Szeretett Dömötör kutyám a polcomon egy cserépedényben por alakban.Itt ugyanis nincs olyan kert,ahová eltemethettem volna,s még nem tudok elválni tőle.De nagyon igyekszem helyrejönni,mert a többi kutyám hangosan sírt 2 ájszaka az ajtóban.Ugyanis látták,hogy elvittem,de nem hoztam haza.Jó szóval erről többet nem írok.
Mindjárt küldök néhány telefonos képet a vezetés közben fényképezett utamról tegnap.dédit vittem szemkontrollra és közben 5 percenként meg kellett állnom az epegörcs miatt.DE MÁR JOBBAN VAGYOK,csak egy kicsit panaszkodtam.Na most megyek visszanézem Gabi régebbi képeit és majd teszem fel a fentemlített képeket.Jó kis vacakok,de mutatja az itteni időjárástÜdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. február 28. 12:43

Gabóci!Szép a templomotok.Jól látom ,hogy egymás mellett egy templom és egy kápolna.vajon miért?Jó látni a városod és várom majd a kitavaszodó képeid a térről.Hogy sikerült a születésnapod?Milyen tortád volt?ÉS SEMMILYEN KÉPET NEM KÜLDTÉL A CSOKRODRÓL!!!Azt hittem legalább 1-2 kép lesz.Többször is benéztem,de sajnos nem volt.Köszönöm szépen a képeket és a vidám giffet a spagettit evő barátokról.
Kedves Kata!Te szegényke,Ti is beszorultatok a szobába?Örülök,hogy már Samuka jobban van.Most mintha ritkábban jönnél a fórumra.Ugye nem vagy már beteg?Mindjárt vége ennek a vacak télnek,s bár nagy veszteségeket hozott nekem,mégis várom a tavaszt.Emlékszem az elmúlt évben piaci fotókat is küldtél.Szép,vidámabb napokat kívánok!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. február 28. 12:50

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. február 28. 12:51

url=https://www.kephost.com/image/JSWe]Kép[/url]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. február 28. 13:17

ÉS ,ahogy a Fórum szülinapjára tortát kerestem ezt találtam....KEDVES ÁGI és Gyomár!HÁT MI NEM IS TUDTUNK ERRŐL!Fagylaltverseny volt nálatok?Jó tudom Ági már nem eszel cukros dolgokat,de nyáron egy fagyi?Marcsi Te kipróbáltad?
http://szeged.hu/archiv/30408
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. február 28. 19:22

Szia Paggy! váltakozva megy a hétköznapunk, de tény hogy valóban beszorultunk! Nem győzöm az időpont módosításokat, mert hol a csemetém, hol én vagyok lejtmenetben. Ma sikerült elesnem, félig a lakásban félig kint a lépcsőházban, de nem tudtam megtartani magam így lent találtam magam. Vitt a túlsúlyom is :)) . Na mindegy , nem törött el semmim csak nehezen keltem fel. Szerencsére senki nem látta..Samu meg közben a kádban várta már hogy megtöröljem. Valószínűleg, mielőtt 133-ra felment volna, előtte nagyon alacsony lehetett és ez okozta a megszédülést.
Na mindegy itt ott kicsit sajog, meg a tarkóm fáj egy kicsit, olyan tompán. bevettem a vérnyomás csökkentőt, utána lement normál tartományba.
Még a múlt héten csináltam két képet, virágokról majd hozom a lemaradásomat, csak most nem akarok már belépni a facéra ha nem muszáj. Holnap vagy holnapután igyekszem jönni a képekkel! szép estét mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

KIVÉTELESEN
SAJNÁLOM :D , hogy lemaradok egy ilyen fantasztikus cukrász remek :-o ről....
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. február 28. 21:29

Paggy! Jobbulást kívánok!

A cicabanda áttette a székhelyét a szemben lévő ház kerítésére. A tegnapi jó kiállású
cicafiút ma nem láttam, de volt helyette más jóképű jelentkező. Te jó ég! Milyen színű
és fazonú kiscicák fognak itt születni!

A kislány a villanyoszlop beton talapzatán ül. Nem véletlenül van ennyi udvarlója! Gyönyörű!

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. február 28. 21:29

Riválisok. Amíg fotóztam őket, a magasabban ülő magáévá is tette a lánykát:

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. február 28. 21:30

A gyakran fotózott ablakból a két fekete cica közül az egyik szintén odapenderedett.
Ő még gyerek, ment tanulni. A tesója az ablakban maradt:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. február 28. 22:07

Kedves Kata!Vigyázz magadra és időben vedd be a vérnyomásgyógyszert!!!!!!!!!Sajog itt-sajog ott ,van krémed rá?VAN EGY NAGYON JÓ MAGYAR KRÉM a FÁJDALOMRA egy gyógymasszőr ajánlotta, neve AMINOERG kb a 3. bekenés után már nem fáj a sajgó rész.Nem túl drága.Csak akkor hozd a képet,amikor ráérsz
Gyönyörű cicák,egyik szebb mint a másik!Hogy lehet nálatok Rita ennyi szép macska?Mi lesz a folyamatos szaporulattal?Köszönöm a képeket.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 1. 10:00

sziasztok! Micsoda gyönyörű cicakavalkádban gyönyörködhetünk. Na és lencsevégre kapva a nász! :)) :D . Hát nem tudom, mi lesz majd a szaporulattal, de hogy csodaszépek lesznek, afelől kétségem sincs.! :D
Paggy, köszönöm a tippet, felírom magamnak, voltaren van itthon. de nem baj, ha eggyel több van itthon! :) Már jobban vagyok, úgyhogy nemsokára leszaladok kenyérért! de csak a szemben levő négyemeletes kisboltjába.. Távolabb még nem merek, ez is húzós lesz :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. március 1. 12:10

Paggy írta:ÉS ,ahogy a Fórum szülinapjára tortát kerestem ezt találtam....KEDVES ÁGI és Gyomár!HÁT MI NEM IS TUDTUNK ERRŐL!Fagylaltverseny volt nálatok?Jó tudom Ági már nem eszel cukros dolgokat,de nyáron egy fagyi?Marcsi Te kipróbáltad?
http://szeged.hu/archiv/30408

Szia Paggy! Nem próbáltam ki, igaz én nagyon édesszájú vagyok, de fagyi nekem a 1 gombóc csoki és 1 gombóc málna vagy eper, ennyi a fagylalt kedvelésem.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. március 1. 12:13

Paggy! Gyógyulj meg hamar.
Kata! Vigyázz magadra és a lépcsőkkel.
Rita! Eszméletlen a macska-banda fotóid.
Legyen mindenki egészséges.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. március 1. 18:11

Sziasztok!
Képzeljétek el farsang volt a munkahelyemen és beöltöztem.Jó szórakozást.
Két éve is volt akkor balerina voltam, no az sem volt semmi.
Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2018. március 1. 18:31

Rita! Macskabanda szerintem fotóztatni akarta magát és ezért tették át székhelyüket szembe veled
micsoda szexfotó készült!

Kata! Remélem már jobb a helyzet, nem szédülsz és csökkentek a fájdalmaid is ( kék foltok lassabban tünnek el)

Paggy! biztos Te is gyógyulófélben vagy és képzeld bár Marcsi nem volt de én megkóstoltam párat (a fagylalt a gyengém), nagyon finomak voltak.

Marcsi! Nagyon jó a farsangi képed ( de azért a balerinát is megnézném )
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. március 1. 18:55

Marcsi! Milyen cuki vagy! Nagyon édes! De jó, hogy megmutattad, hogy nézel ki
Minnie egérként!

Kata! Vigyázz magadra! Rád aztán nagyon-nagy szükség van! Végre már jönnek
a melegebb napok, ti is jobban ki fogtok tudni mozdulni otthonról.

A cicabanda két tagra szűkült, de a közelben ott voltak a többiek is. Kérdezősködtem.
A két kis fekete, a vörös, a három hosszú szőrű, az biztos, hogy ugyanazé a gazdáé.
Azé, akinek az ablakában le szoktam fotózni a kis feketéket. Azért nem láttam eddig
a zömét, mert a szomszédba átjártak egy idős nénihez, aki etette is őket, és akinél
nagyon jól érezték magukat. Az be is engedte őket a házába. A néninek két hete volt
a temetése, azóta az összes cica hazajár az igazi gazdihoz.

Kép

Közelről a fiú és a kislány:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. március 1. 18:55

Zsike! Nem velem szembe tették át a székhelyüket, hanem a tegnapelőtti helyzetükhöz
képest. De én sem lakom messze tőlük.

Jöttek utánam:

Kép

Kép

A vöröske a saját kerítésük előtt napozott:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. március 1. 18:56

Modell cicát még soha nem láttam ebben az ablakban. Vajon ő is idetartozik, vagy csak
udvarol?

Kép

Karakteres szürke cicát nem érdekli semmi, csak a kerítésükön vagy a sásliliomban
napozhasson:

Kép

Vissza: “Társalgó”