Van képem hozzá

VidékiÉva

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 7. 19:04

Nekem nagyon vidám történet. Talán másnak is tetszik majd: https://www.nlcafe.hu/csalad/20180306/i ... nyhajaban/

A másik pedig a gyönyörű és különleges felhők. Sajnálom, hogy én nem láthattam. Nem is mai a felvétel, de szépséges.
https://magyarorszagkul.nlcafe.hu/2018- ... yarorszag/
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 7. 19:42

Szilvi szia!
Már egy ideje, pár hete tart a vedlés. A nagyobb szárnytollak vannak soron. Mondtam, hogy majd megmutatom, ha dobálja, hogy mekkora tollszárak, okok vannak ezeknek. Nem is értem, hogy ebben az apró madárban hová férnek ezek.
Kép
A piciket veszem észre jobban amikor váltja, mert akkor olyan tüskés, amikor símogatom. A szárnyait meg nem szokás símogatni. Néha át szoktam tapintani, hogy nehogy sérülés legyen rajta. Ez kell az állatorvoshoz felkészítéshez. Meg időnként be kell burkolni tetőtől talpig, vagy hogy csak a feje legyen kint. Ezek is vizsgálatokhoz kellenek. Ismeretlen helyzetben nagyon fel tudják húzni magukat, ilyenkor segít a tréning. Tehát, ha visszük állatorvoshoz az át kell, hogy tapintsa a szárnyait is. Altatásnál be van burkolva a feje kivételével. Ha ez megszokott, akkor könnyebben megviseli, hogy idegenek is piszkálják, ismeretlen a környezet, minden. Hallottunk olyan madárról, akit nem fogdostak a gazdái, mert volierben élt, hogy elpusztult a vizsgálat okozta stressz miatt. Szoktuk azt is gyakorolni, hogy hozzám repüljön, ha hívom, megütögetem a karomat. Ezt játéknak veszi, de jól jön, nekünk már kellett, sajnos. Meg is dicsérték.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 7. 19:48

Zsebszámológép tokján vannak a tollak. De a szög miatt nem nagyon látszanak az arányok. Picit több, mint 2cm a tolltok. El tudom képzelni, hogy viszket amikor nő. Mint a gyerekek foga.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. március 7. 20:31

Hú, Éva! Jó sok mindent írtál! Először is, leesett állal olvasom, amit Dodiról írsz. Mennyivel
másabb a vele való törődés, mint egy emlős állattal. Ezt már eddig is megállapítottam, csak
mindig írsz valami újabb érdekességet, és újra meg kell állapítanom.

Megnéztem a baglyos videót és elolvastam a cikket is. Nagyon érdekes volt, de ami egy idő
után elvette a figyelmem egy részét, az a gazdi lakása volt. Úristen, mennyi minden van ott
felhalmozva! Biztos vagyok benne, hogy mind értékes műtárgy, de számomra fojtogató volt.
Soha nem tudnék negyed ennyi tárggyal sem együtt élni. Viszont a hölgy nagyon szimpatikus!

A felhőképek kapcsán jutott eszembe, hogy már nemsokára jön a napfelkeltés időszakom.
Annyira várom már! Viszont a madaraktól addigra el kell búcsúznom. Ha kilombosodnak a
fák, nem fogom látni őket. Áprilisban az etetést is abba kell hagyni.

A egyik kolléganőmnek is belefészkelt a cinege a postaládájába. Ők is szóltak a postásnak,
hogy ne dobja be a leveleket. Tettek ki neki egy másik dobozt.

A vedlés is nagyon érdekes. Fura ezt a szót a madarakkal kapcsolatban használni. Tényleg
hová fér el benne az a hosszú tollszár!? Jó, hogy van közöttünk egy madarász is!

Még egy zöldike (ablakon keresztül)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. március 7. 20:41

Ez egy elrontott fotó, de nekem mégis annyira tetszik. Volt már ilyen, nem is egyszer,
hogy egy rosszul sikerült kép nagyon megtetszett valami más miatt.
Itt a cinege előtti ágakra fókuszált a gépem, ezért a madár elmosódott maradt, Épp
emiatt olyan, mintha pasztell kép vagy akvarell lenne.

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 7. 20:56

Rita írta:Hú, Éva! Jó sok mindent írtál! Először is, leesett állal olvasom, amit Dodiról írsz. Mennyivel
másabb a vele való törődés, mint egy emlős állattal. Ezt már eddig is megállapítottam, csak
mindig írsz valami újabb érdekességet, és újra meg kell állapítanom.

Megnéztem a baglyos videót és elolvastam a cikket is. Nagyon érdekes volt, de ami egy idő
után elvette a figyelmem egy részét, az a gazdi lakása volt. Úristen, mennyi minden van ott
felhalmozva! Biztos vagyok benne, hogy mind értékes műtárgy, de számomra fojtogató volt.
Soha nem tudnék negyed ennyi tárggyal sem együtt élni. Viszont a hölgy nagyon szimpatikus!

A felhőképek kapcsán jutott eszembe, hogy már nemsokára jön a napfelkeltés időszakom.
Annyira várom már! Viszont a madaraktól addigra el kell búcsúznom. Ha kilombosodnak a
fák, nem fogom látni őket. Áprilisban az etetést is abba kell hagyni.

A egyik kolléganőmnek is belefészkelt a cinege a postaládájába. Ők is szóltak a postásnak,
hogy ne dobja be a leveleket. Tettek ki neki egy másik dobozt.

A vedlés is nagyon érdekes. Fura ezt a szót a madarakkal kapcsolatban használni. Tényleg
hová fér el benne az a hosszú tollszár!? Jó, hogy van közöttünk egy madarász is!

Még egy zöldike (ablakon keresztül)

Kép

Teljesen igazad van a lakással kapcsolatban. Nekem is mindig az az érzésem lenne, hogy múzeumban élek. De tényleg jó, minőségi bútor, berendezés. Van mit a tejbe aprítania. Dea videón mutatja a bagolyköpetet is. Hát én azért sajnálnám ezeket a bútorokat tönkretenni a potyadékokkal. Igaz, hogy lehet, hogy a bagoly is megtanítható, hogy 1 helyre piszkítson. A nagyobb papagájok is. Az enyém sajnos nem. De a gazda tényleg szimpatikus. De biztosan láttad, hogy a 'lavoárba' bevitte a szobába a vizet pancsolni. Hát ez nekünk csak a fürdőszobában megengedett. Pedig nem ilyen értékes a berendezés. De mondjuk az enyém nem szeret fürdeni. Amikor az itatójából összevizezi magát, akkor szoktam kivinni és a csap alatt kicsit eláztatni. Ez olyan 2x van évente. Viszont szeret a fregolin ücsörögni amikor jól begőzölöm a fürdőt. Úgy látszik, hogy az a nedvesség elég a tollának. Én a papagájos fórumon tanultam ezeket az okosságokat. Nagyon sajnálom, hogy alig használják mostanában. Ugyanis a nagy többség átvonult a fészbukra. Ott már nem vagyok. De, ha probléma lenne, még emilben tudnék segítséget kérni. Remélem nem lesz rá szükség.

Te is annyi érdekességet tudsz feltenni. Utánna nézel a különféle madaraknak is. Valahol volt nemrég egy kvíz. 11-ből 7-et ismertem fel. De nem tudom hol volt.

Ezt még nektek megmutatni mentettem el. Nekem nagyon tetszik. Olyan érdekes, hogy egy darab fában meglátják, hogy milyen szépséget rejt.
http://napimuveszet.reblog.hu/lenyugozo ... oldaltores
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 7. 20:58

Rita írta:Ez egy elrontott fotó, de nekem mégis annyira tetszik. Volt már ilyen, nem is egyszer,
hogy egy rosszul sikerült kép nagyon megtetszett valami más miatt.
Itt a cinege előtti ágakra fókuszált a gépem, ezért a madár elmosódott maradt, Épp
emiatt olyan, mintha pasztell kép vagy akvarell lenne.

Kép

Olyan mintha nem is valóságos madár, hanem csak tükröződés lenne.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 7. 21:03

Ugyanott láttam ezeket a miniatűröket is. Hát ehhez is nagy tudás kell. Olyan, mint a fénykép.
http://napimuveszet.reblog.hu/miniatur-tajkepek
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 7. 21:08

Megyek, jó pihenést mindenkinek!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 8. 11:24

sziasztok! Éva annyi érdekes olvasni és látnivalót tettél fel, hogy csak lestem... volt amit ki is jegyzeteltem a telefonomra, van amit használunk is, még ha nem is napi szinten.
Dodinak akkora a szárnytokja, hogy kis munkával íróeszközt lehetne csinálni belőle...bár nem tudom, lehet e még tintát kapni az írószerboltban.

Köszönet a szebbnél szebb képekért, két oldalt kellett visszanézzek! Rita, az jutott eszembe, hogy nincs rossz kép, csak más látásmód. Ezt az "elrontott madárképet" is ki lehetne nyomtatni, senki nem találná ki hogy nem akravell :)) :)) :)) .
Nagyon várom már a tavaszt, itt szinte minden nap esik, most éppen elállt, de kerülő úton kell menni az Ifjúság krt-ra, mert akkora víz van egyik másik járdaszakaszon, hogy csak a sárban lehetne továbbmenni abból meg nem kérek! :-q :ymdaydream: repülni ugye meg még nem tudunk. [-x
Ma mákos tészta lesz.. de a következő rizsadag, és a csirkecomb előkészítve... ;) . Legyen mindenkinek szép napja!

Ági, kizárt, hogy nem sikerült volna a vizsga, úgyhogy ne is aggodalmaskodj felőle. Ödönkének gyógyulást. Nagyon nem tetszik a felálláskor jelentkező sírás...

Gabóci Gartfildon kifeküdtem, én tuti frászt kapnék, ha rálépne a billentyűzetre.... ;;) :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 8. 17:52

Kép
Kép
Kép
Kép
:movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 8. 17:55

Na és itt a múltkori ami lemaradt...
Kép
amikor azt hittük hogy tavasz van már....
Kép
Kép
Kép
és a kíváncsi hold!
Kép
:) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 8. 20:17

Ezt kaptam nőnapra.Majd mindjárt jövök nézelődni és mesélek.No azért nem mindjárt,de ma este még.Paggy
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. március 8. 20:29

Éva! Láttam a köpetet is, de az egy száraz valami, ahogy mondta is, viszont azt a szobai
pancsolást, én sem engedtem volna. És utána csurom vizesen rárepült a gazdi dolgaira.

Mondjuk, ha visszagondolok, hogy mi is mennyi mindent elnéztünk Dundi kutyámnak, akkor
inkább nem szólok egy szót sem.

Csak azokat a madarakat ismerem, amelyeket minden nap látom, és az nem sok. Még jó,
hogy van net, és rengeteg kép, így hamar megtalálom, amelyiket nem tudtam beazonosítani.
Legutóbb például a fenyő pintyet.

Nagyon szépek és különlegesek a faragások!

Kata!
Én is annyira vágyódom már egy jó kis felhőfotózásra! Tegnap sütött a nap, de nem
voltak fotózni való felhők. Ma meg rettentő köd volt reggel, és ugyan felszállt később, de
sötét, borús volt az ég.

Rettentő érdekes a fotó, amelyiken a nap és az árnyék játszadozik a fákon!

Újra megállapítom, hogy ti is előrébb jártok a növények fejlődésében, mint mi.

Reggel, a konyhaablakból fotózva. Innen szoktam fényképezni a napkeltéket. Már alig várom!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. március 8. 20:34

Paggy, én még csak az iskolában kaptam virágot - na nem a gyerekektől, tőlük egy szálat se -
hanem a férfi kollégáktól. Ma már nem tudom lefotózni, majd holnap. Lila jácint egyébként.
Az itthoni fiamtól majd hétvégén.

Zorró Cica kettő házzal arrébb lakik:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 8. 21:28

Kedves Lányok!Hátulról visszafelé:DE ELŐTTE REMÉLEM ÖDÖN JOBBAN VAN! %%- %%- %%- %%-
Zorró cica nagyon tetszik,ahogy komolyan ül az üveg mögött.Rita,olyan találó neveket tudsz adni,illik rá.Kedves Rita!Olyanak a madaras képeid,hogy majdnem meg tudom érinteni őket.Gyönyörűek!
Kedves Kata!Vidám tavaszi felhőcskék gurulnak az égen.Ilyen jó fotókat készítettél!Igen ,ez tegnap volt.ma szürke ,esős reggelre ébredtünk.
Kedves Éva!Először köszönöm meg a gyógymódot az epémre.Köszönöm szépen,azután a rengeteg érdekes dolgot ,amit feltettél.Végigolvastam és néztem mindent.A baglyos videót elküldtem a barátnőmnek is.Külön hála érte.Végül:TELJESEN ODÁIG VAGYOK,ahogy a madaradról írsz.Még sohasem hallottam ilyent madárral kapcsolatban.Csodás. ^:)^
Kedves Lányok !Mindenkinek köszönöm a rengeteg képet és információt.Nem is hiszem,hogy van még egy ilyen fórum.
Egy kis vidámság és a férjek önfeláldozásáról:
A párom 2 napos pihenőjét tölti.Ma délután kitalálta,hogy most azonnal vennie kell nekem valamilyen jó drága vágott virágot ,jó drága helyen és közben sétál egyet a városban , megiszik valahol 2dl jó bort.Egyáltalán nem iszákos,de néha rájön,hogy BORPATIKÁBA megy,ahol csak úgy "talpon" felhörpint valami finomat.Megpróbáltam lebeszélni a jó drága virágról ,de nem tágított."Ő ÖRÖMET AKAR NEKEM SZEREZNI".Ekkor elővettem a csalafinta énem:-Tényleg nagy örömet akarsz szerezni?n -Persze ,persze,már indulok is. -Hát volna egy nagy kívánságom,de már sötétedik és mindjárt 6 óra. -Mondjad gyorsan! -2 nagy virágföldnek jobban örülnék,mert nem lett elég a fréziáimra, holnap megsüti őket a nap és végük lesz.--Neked virágföld kell és nem virág?No jól van veszünk,de hol lehet kapni? --HÁÁÁÁT az OBIBAN,ahová buszozni és villamosozni kell--SZÜNET/Mi lesz a borpatikával,a sétával a városban,a szép csokor virággal ,amit kitervelt,hogy mennyire örülök majd neki?/ SZÜNET.-Jól van menjünk! Szóval a költői esti séta helyett, elbuszozott és villamosozott velem /ILYEN RENDES,no azért van 1000 hibája neki is!/és választhattam magamnak virágot is./HAHA,még így is olcsóbb volt minden együtt,mint a drága csokor/Most azt ,amit láttatok.Beteszek néhány képet a "festői utunkról"Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 8. 21:39

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 8. 21:39

url=https://www.kephost.com/image/JwXQ]Kép[/url]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 8. 21:40

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 8. 21:40

Kép
Kép
Itt a vége.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 8. 23:16

Sziasztok! Ismét én !Rita nem irigylésre méltó a nagy köd....olyan novemberis, nyomasztó. brrr.
Zorro cica édes, bírom hogy olyan aranyosan hagyják magukat fotózgatni. :D
Paggy, hát hallod nagyon aranyos kis párod van, milyen jó hogy együtt mentetek el neked örömöt szerezni.... A virág és a csarnok gyönyörű! :D
Na mentem aludni...szép álmokat4 i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. március 9. 10:33

Sziasztok!

Na végre én is itt vagyok, kicsit vissza is kellett olvasnom.

Szilvia, remélem Gombóckád azóta már kikerekedett, a megtépázott egója, kinézete pedig már a régi. Ha sikerül róla képet mellékelni azért szerintem annak is örülnénk, hátha kötélnek áll , ha mondod neki hova készül :-)

Éva! Gyors megnéztem itthon milyen Protexinünk van, mert amióta megváltozott a kinézete nem emlékeztem a nevére. Meg is nyugodtam. Nagyon régóta, kb. 15 éve ezt használjuk. Régen az ebzetek is ezt kapták, de azóta kiokosodtam, hogy ne legyen benne cukor, prebiotikum, meg FOS azt hiszem. Na ezt itthon lehetetlen beszerezni. Egyszer rendeltünk Ödönnek Amerikából, amikor elkezdtük a nyers etetést. Döbbenet, olcsóbb volt, mint az itthoniak és sokkal több összetevő volt benne. Kutyáknak is lehet pl. protexint kapni itthon. Protexin Synbiotic D-C bélflóra stabilizáló néven.

Dodi szárnytollain jól meglepődtem mekkorák. Mármint a kihullottak. Megnézegettem én is a talált dolgokat, amiket átküldtél, végre volt rá időm.
Tényleg olyan jó, hogy madarilag is okosodunk. :-)
Most itt ábrándozok, azon gondolkodom Nektek miért nincs arra lehetőség, hogy pl a barátkozósabb egyedekkel találkozni másokkal , mármint madarakkal, igy egy kicsit saját fajtársaik közelében lehetnének. Erre kellenének pl olyan szobák, fákkal, vizes résszel.... Na, be is fejezem a gondolatmenetem. :-)

Paggy! Nagyon aranyos a párod, hogy megkérdezte mit szeretnél. - én a nőnappal kapcsolatos élményeim az örömhirekben irtam le.:-)-
Itthon nálunk már rég letettem arról, hogy megkérdezzék és ne költsenek hülyeségre ilyen alkalmakkor.
Csokiban is legjobban egyfajta milkának örülnék, ehelyett kapom a drága csokikat. Főleg, hogy nagoyn nem is eszem őket.
Régebbi kérdésedre válaszolva a fagyival kapcsolatban, azt is 10 évente ha eszek. Bár találtunk itt most nyáron Szegeden egy helyett, ahol házi főzött fagyi van, és nem lehúzzák a kanálról a gombóc végét, hogy nehogy egy század grammal is több legyen rajta, hanem még tekernek is egyet, hogy elájulj az adagtól, amit kapsz.
A lényeg, most nyáron vétkeztem és fagyiztam. :-)
Szép virágot választottál magadnak. Életrevaló kemény, haragoszöld leveleivel biztos sokáig meg tudod tartani.

Ödönkénknél áttörés a tegnapi nap jelentkezett. Egyik pillanatban felállt sirás-visitás nélkül és azóta is tartja magát.
Bár elkezdtem neki adni az őrült fűzfakérget, ami " növényi aszpirin". Nálam mindig csodákat művel, Ödönnél is hatásos volt eddig, de pár napnak el kellett telni, mert sokat nem merek neki adni a gyomra miatt.
Kedden megyünk Érdre, mivel Patadokit képtelenség elérni annak ellenére, hogy visszajeleztek e-mailbe. Ugyanúgy kinai gyógyfüvekkel gyógyit az új orvos is, hát majd meglátjuk....
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 9. 18:33

Sziasztok lányok, hoztam egy kis esteledős képet....
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ennyi az új képekből, már sötét van kint teljesen! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Ági, örülök, hogy végre átlendült a dolog, és remélem már te is kipihented az írásbeli fáradalmait! :x
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 9. 21:34

Szia Mindenki!
Én nem érzem, hogy valami különlegeset csinálnék a madarammal. Ezeket a fórumon tanultam régi madarasoktól. Mellettük még mindig törpének érzem magam, de igyekszem.
Rita itt vannak az etetőre járó madarak. http://balkonada.cafeblog.hu/2018/03/06 ... ben-telen/
Talán a sárgarigó nem szokott hozzád menni. A napokban beszélgettünk a postaládában költő madarakról. Itt nemcsak postaládában költenek:
http://balkonada.cafeblog.hu/2015/07/17 ... y-madarak/
Itt viszont nagy tételben etetik a madarakat:

5 perces a videó, érdemes megnézni.
Szerintem Nagysándorok: http://www.haziallat.hu/madar/diszmadar ... agaj/1980/
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 9. 21:37

Kata, csodás felhőket hoztál ismét.
Ági, nagyon örülök Ödön jobbulásának.
Paggy gyönyörű ez a gerbera. Ráadásul sokkal tovább is lehet majd gyönyörködni benne, mint a vágottban.

Vissza: “Társalgó”