Van képem hozzá

VidékiÉva

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 9. 21:48

Délután nem mentettem el. Elnézést, lehet, hogy sok már a madarakból. Nyugodtan szóljatok rám. Papagájeső
Azért élénken el tudom képzelni, hogy mekkora pusztítást, kárt tudnak okozni a kukoricában.
https://balkonada.hu/bamulatos-papagaj-invazio-kinaban/
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 9. 22:28

Ági!
Nemrégen olvastam, hogy kínában sétáltatják a madaraikat, pici kalitkákban. Tehát nem is olyan rossz volt a gondolat. Itthon nem igazán szoktak madaras találkozókat tartani. Talán csak a gazdik tartanak összejöveteleket. Vannak madaraknak való hámok és pórázak is. Azzal szokták reptetni őket. De nem mindegyiket lehet- Például Dodi sem tűrné el magán. De a fórumon volt akinek használta a madara.
http://www.kamikazee.hu/papagaj-hamhoz-szoktatasa
Ezt most találtam: https://www.papagajmagazin.hu/index.php ... tetes.html Hát ez lenne az igazi. De az én madaram sem alkalmas rá. Minden zajtól megijed, bepánikol és a szobában is repül pár kört. Itthon hiába repöl mindig hozzám, kint a rengeteg új inger miatt, nem hiszem is biztos, hogy megtalálna. Vannak itt rövidebb videók is.
Amikor még fórumoztam akkor itthon akik kivitték a madaraikat az udvarra, szabadon, azok megvágták a szárnytollaikat. Ezért nehezen repültek és nem tudtak magasra emelkedni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 10. 8:04

Hú Éva micsoda linkeket tettél fel. Még videón keresztül is meghökkentő a madárinvázió pedig csak etetést láttunk. :)) Rögtön Hitcok tudom rosszul írom a nevét..filmjei jutottak eszembe, meg a darázsinvázió! :-o .
De többi link is nagyon érdekes, gyorsan el is jöttem onnan, mert annyi látni és olvasnivaló van benne, és annyira szeretem ezeket a témákat, hogy délig is csak itt ülnék és mennék egyik olvasnivalóról a másikra... :)) . Időnként igencsak el tudok csábulni... :D
De jövök majd és elolvasgatom őket. Ma viszont muszáj ebédet készíteni, lehetőleg úgy, hogy holnap ne kelljen csak melegíteni! :D

Kellemes hétvégét mindenkinek! :D :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. március 10. 9:55

Kata!

Lemaradt a multkor, hogy az első felhőképed nagyon tetszik. Olyan, mintha mozognának, szinte képen keresztül is él.
A nyárfa a rozsda szinével a másik mellett, ez is az a kép amit abban a pillanatban kell elkapni.
Jókor voltál jó helyen. :-)

Éva, megnéztem ezeket a hámokat. Hát valahogy nekem nem lopta be szivembe magát. Tudtam, hogy létezik, de valahogy madaraknál ez a szabadság elvételével egyenlő nekem. Vagyis értem ezt arra, ha kint van és repülne szegény és mivel nem kutya,hogy " csak " sétáljon, akkor viszont ebben szépen megakadályozza a póráz.

Nálunk 100 ágra süt a nap. Még a végén tényleg igazuk lesz a jósoknak, hogy 15 fok felett lesz a hőmérsékelt. Most van árnyékban 12,6.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. március 10. 11:10

Most lettem kész a tisztitott vajjal.
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/ ... se-es.html
Spoiler: mutasd
Elrejtettem a képeket, mert nagyon nagyok, kicsinyiteni most nincs időm, mert nem lesz kész délre az ebéd :-)

Kép

Kép

Kép

És a végeredmény:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 10. 20:54

Hú ági milyen ügyes vagy...én még nem csináltam vajat... :ymhug: ;;) :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2018. március 11. 7:00

Tegnap összefutottam ezzel a képpel, Rita cicusai jutottak eszembe .

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. március 11. 8:39

MinGi!
De jó!! :-)
Modell cica, vörös cica..., a többit nem ismerem. :))

Rita! Jó készülődést, várakozást, együttlétet a gyerekekkel! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 11. 10:00

Sziasztok Lányok!Jó reggelt!Hétágra süt a nap.Csak beugrottam és átpörgettem a sok jó képet és a linkeket,a finom vajolajat és minden EGYEBET.Este a német órám után jövök nézgelődni,de addig pár kép és egy örömhír.
1/1 INDUL A FRÉZIASZEZON elültettem őket
1/2 Képzeljétek, tegnap a hálatlan szomszédok közül az egyikük testvére hozott Amerikából/megérkeztek/ 20 db fréziahagymát.Most rendcsinálás előtt rohanok az OBIba virágföldért.Gyorsan el kell ültetni,nehogy túl meleg legyen a hagymáknak.
Szép napot,este jövök !ÉS VÉGRE MIN GI!!!!!! :-h Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 11. 10:14

url=https://www.kephost.com/image/J0XA]Kép[/url]

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 11. 10:14

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 11. 10:20

BÁR MÁR CSINÁLTAM ILYEN KÉPET,MOST EZ SZERINTEM ÉRDEKES FOTÓ
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 11. 10:22

A SZÍNEK?
Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. március 11. 16:26

Sziasztok lányok!
Kata örülök, hogy találtál olvasnivalót és sikeresen elcsábultál. Én is így szoktam csábulni. Az egyik hozza a másikat.
Paggy, de jó, hogy kaptál amerikás frézia hagymát is. Emlékszem tavaly is mennyire gyönyörűek voltak.
Ági. Én is azért írtam a szabadon reptetéshez, hogy az az igazi. De nekem az sem tetszik, hogy megvágják a szárnyukat. Már a tollakat csonkolják. Azzal sem tud repülni, még bent sem. Hát ugye azért madár, hogy repüljön. Csináljanak akkora röpdét, voliert, hogy tudjon az a madár rendesen repülni.
Rita élvezd ki a családi látogatást. Elhiszem, hogy már tűkön ülve várod őket. Szerezzetek egymásnak sok szép élményt. Töltsétek fel a tartalékokat.
Jó hétvégét mindenkinek!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 11. 21:33

Sziasztok!
Hú Éva!Milyen ijesztő lehet ennyi madár,még ha kedvesek,kicsik és szépek egyenként,amikor a fejed felett repülnek!Nagyon érdekes volt mindegyik.Köszönöm szépen.
Ági!Jó ötlet a tisztított vaj,majd veszek hozzávalót és kipróbálom.Gyönyörű a színe.Elolvastam a hozzászólásokat is.Köszönöm szépen.
Rita!Sok örömet a gyerekeidben!Üdv:Paggy
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2018. március 11. 21:46

Sziasztok!
Néhány képet készítettem a telefonommal a "Magyar tengerről" március 8-án, és 10-én, miközben várakoztam a kompra, ill. a kompon. :-*
Látszik, hogy még nagyon jeges volt nőnapkor, de szombaton a szép napsütéses időben már szépen olvadt.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
KépKépKép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 12. 11:49

sziasztok! kigyönyörködtem magam a képekben, Remek lett a készülődő frézia özön is! Milyen jó hogy kaptál fréziahagymákat! Paggy, azt hiszem teljesült a vágyad, hogy újra gyönyörű virágokkal tudjál megörvendeztetni bennünket.
Unninak meg a balatoni képeket köszönöm! Megyek felöltözni, mert tv Pizsamában mégsem mehetek le a boltba..igaz 4o-60as széllökések vannak.
De talán a túlsúlyom itt is kifog rajta :)) :)) :)) :)) nem leszek túl könnyű neki! :)) :)) :))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. március 12. 14:49

Lányok! Délelőtt a városban jártam, hétágra sütött a nap, rettenetesen melegem volt, elhatároztam, hogy lecserélem a télikabátomat. Erre ebéd után sötétség, dörgés, villámlás és erős szél. Ez lett a végeredmény:

Kép

Kép

Egy kicsit megbolondult az időjárás. Egy órával később már megint ragyogóan sütött a nap! :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. március 12. 17:47

-Gabóci micsoda képek brrr. Most néztem az időjárást, és nem akartam hinni a szememnek hogy vasárnap jönnek vissza a minuszok és a hó :( .
De előtte sok eső-.. :ympray: [-x :-q :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 12. 18:34

Sziasztok Lányok!Este jövök és hozok néhány fotót,most Lillára vigyázok.DE előtte, KEDVES UNNI!Nagyon köszönöm a jeges-félelmetes és tengerszerű balatoni képeket.Gabóci!Úgy jártam,ahogy Te,csak nem volt jégeső.19 fok volt az utcán,majd 7 fok és 80km/h-s szél délután.
Kedves Kata!Az idei fréziák "árverezése" akkor indul,ha már kibújtak.Nem merek előre inni a medve bőrére..Most Lillával JENGÁZUNKés énekelgetünk a CSICSERIBORSÓ nevű pintynek,aki itt lakik /a nászasszonyomé/a szobában,
Spoiler: mutasd
A lányomék még nem találtak lakást és albérlők az anyóstársnál.Bár sok dologban egyébként igencsak nem értünk egyet vele,de meg kell vallani, nagyszívű,nagystilű,önzetlen ember/igazi orosz nő/,mert Ő meg addig a barátnőjéhez költözött.ennek már 4 .hónapja.
Na most megyek.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 12. 21:06

Az iskola,ahol dolgoztam /ma reggel/Jelenleg József Attila Gimnázium
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. március 12. 21:08

Kép
Kép