Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. április 30. 7:22

Paggy! Magam előtt látom a szitut, ahogy a fűben csücsülsz, és más szemében "segítségre szorulsz" :D

Nekem tetszik a képed a hajnali szürkeségben, még így telefonnal is. Szeretnék ilyet, csinálni, de mióta nincs kutyusom, nem kelek fel olyan korán.

A százszorszéptől mindig vidám hangulatúak lesznek a képek. Itt a párja az én fotómon, kerekrepkények társaságában.

Kép

Az ernyők hada felszállásra készen.

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. április 30. 16:50

Paggy írta:Kép

Ez tetszene,ha nem a telefonommal készült volna.

Paggy! Nagyon különleges nekem nagyon tetszik.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 1. 7:03

Kedves Lányok!
Tegnap délutáni állapot a"születőszobában":
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 1. 7:04

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 1. 7:05

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 1. 7:06

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 1. 7:07

Kép

EZ TELJESEN MEGHATÓ,amikor még csak áttűnik a levélen a sziluettje
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 1. 7:14

Hamarosan komolyabban beindul,mert sok levél közelít ehhez az állapothoz.Idén,hogy el ne kiabáljam ,nincs atka.Hála az idejében elkezdett fokhagyma-zsurlós lemosásnak, valamint 1x egy biópermetlés /bolti/ fürdőnek!Legközelebb akkor hozom a képeket,amikor már nyílnak.Szép ünnepnapot!Paggy
Kedves Kata és Éva!Jól vagytok?Olvastam,Katának idegbecsípődése van.Sajnálom. :littlehearth: %%- @};- Nekem a deszkán való alvás segít.Éva!Gyors bajelmúlást kívánok! :littlehearth: %%- @};- Üdv külön nektek:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 2. 15:43

Kedves Lányok!BUDAPEST 100 szombat-vasárnap
Nagy öröm ért/csak az olvassa és nézze meg ,akit érdekelnek a szecessziós épületek:
Spoiler: mutasd
Sikerült , regisztráltam egy híres szecessziós ház épületbejárására.Mutatom melyik lesz,szombat 4 órakor.Előtte viszont, remélem meg tudom nézni, kedvenc kis terem szintén híres házát Gárdonyi tér /XI.ker./ a Hadik kávézó épülete.
Az előbbiről beteszek egy fotót és egy ismertető részletét/ WIKIPÉDIA/
Képimage posting
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 2. 15:46

Gutenberg-otthon
A Gutenberg-otthon
A Gutenberg-otthon
Település Budapest
Építési adatok
Építés éve 1906–1907
Megnyitás 1907
Építési stílus szecesszió
Tervező Vágó László és Vágó József
Elhelyezkedése
Gutenberg-otthon (Magyarország)
Gutenberg-otthon
Gutenberg-otthon
Pozíció Magyarország térképén
é. sz. 47° 29′ 36″, k. h. 19° 04′ 09″Koordináták: é. sz. 47° 29′ 36″, k. h. 19° 04′ 09″térkép ▼
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Gutenberg-otthon témájú médiaállományokat.

Az épület homlokzatának részlete

Dombormű a ház falán
A Gutenberg-otthon Budapest–Józsefvárosban, a Gutenberg téren található, műemlékvédelem alatt álló szecessziós épület.

A hatezernyi taggal rendelkező Magyarországi Könyvnyomdászok és Betűöntők Segélyező Egylete 1905 áprilisában döntött egy egyesületi bérház építéséről. Még ugyanazon év szeptember 27-én döntés született az akkori Gyöngytyúk (ma Gyulai Pál) utcai 620 négyszögöles telek megvásárlásáról, de a terület borsos ára miatt végül a Sándor (ma Gutenberg) tér 4. szám alatti telekre esett a választás. A kiírt tervpályázatra beérkező művek közül Vágó László és Vágó József műépítészek tervét fogadta el az egyesület közgyűlése. Az építkezést 1906. május 3-án kezdték meg a régi épület lebontásával. A folyamatos építőmunkássztrájkok miatt a munkálatok csak vontatottan haladtak, így az átadás eredetileg kitűzött időpontja öt hónapos késedelmet szenvedett. Az egyesületi székház, a Gutenberg-otthon ünnepélyes felavatására 1907. október 13-án került sor, az építési költségek 939 000 koronát emésztettek fel.

A méreteiben impozáns, részleteiben is gazdagon kidolgozott négyemeletes épület nagyobb részében a fenntartást biztosító bérlakások, kisebb részben pedig a szakegylet hivatali helyiségei, könyvtára és előadásokra is alkalmas díszterme, illetve a földszint utca felőli részén üzletek kaptak helyet. A harmincnyolc tágas bérlakást két lépcsőház, személy- és teherfelvonó lift szolgálta. A külső homlokzat hatalmas ablakai körüli majolikadíszeket helyeztek el.

Az épületet 1944-ben, 1970-ben, majd 2001-ben újították fel. 1948-ban az épületet elvették a nyomdászszakszervezettől és államosították. Az eredetileg tágas, fényűző bérlakásokat szétválasztották, és a központi kiutalások révén a ház lakóinak száma megkétszereződött. A kezdetekben a házban lakott Lechner Ödön építész és maga a tervező Vágó József, de a ház híres lakói közé tartozott Négyesy László esztéta is, majd a későbbi időszakokban Mándy Iván író, Heller Ágnes és Fehér Ferenc filozófusok és egy sor művészcsalád.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 2. 15:57

Kedves Lányok!
Lezajlik ez a hétvége és elnyílnak a fréziák,akkor elbúcsúzom tőletek.Elutazom kis időre.Mindenesetre még a hétvégén jövök ,hátha valakit érdekel ,majd spoilerbe teszem.Marcsi nagyon aranyos vagy ,hogy a homályos képem megdicsérted.Üdv : :) Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. május 3. 11:37

gyomar írta:
Paggy írta:Kép

Ez tetszene,ha nem a telefonommal készült volna.

Paggy! Nagyon különleges nekem nagyon tetszik.

Paggy, gyönyörű ez a kép a párával körülvett hajnali fények. Ilyent csak kevés festő tudott és tud megfesteni.
Megyek tovább gyönyörködni... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. május 3. 12:39

Nekem is majd 3 oldalt kellett visszanéznem. Jól kigyönyörködtem a képekben magam-.hozom majd a képeket..
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. május 3. 16:26

na megérkeztem ide is...nem könnyű a lemaradásokat behozni...a múltkori képeket hozom, mert még azokkal adós vagyok... :-bd
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5B5BC842
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép ennyi volt a mese mára... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 4. 17:00

Kedves Kata!
Jaj,de gyönyörű a virágzó fa az első képen!Te ugyan rettentő kedvesen a vacak képemről azt írtad szép és én most kritizálni foglak.Még sokkal hatásosabb lett volna,ha a fa a kép közepén látszana.Nagyon-nagyon örülök minden csodás képednek.Például, annyira ínycsiklandozó a két ételfotó.Mik ezek? A másodikban kagyló van?A mákost ugyan nem szeretem nagyon,de a diósért/beigli/ odavagyok.Ez még így képen át is hizlal.
Lányok!Remélem szép nyár lesz és MINDNYÁJAN jól töltjük!Mindjárt teszek fel 3 képet a szerzeményeimről.Nálunk működik BUDAPEST, szerintem ,legszuperebb turkálója.2 hetente cserélik az árukat.1250ft-tól 200ft-ig megy le az ár.a legjobb dolgokat az első 2 napon lehet beszerezni.Mutatom.Holnap Budapest 100.BIZTOS JÓ LESZ !....És kinyílt az első frézia,amit odaadtam a szomszéd kislánynak,mert sokat segített nekem és annyira tetszett neki.Most megyek,holnap este vagy vasárnap reggel hozok képeket,ha tudok a BP:100-ról.Üdv:Paggy
Marcsi nagyon aranyos vagy ,köszönöm a dicséretet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 4. 17:01

Kép
A szerzeményem 1250ft-ért.Nem műszál.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 4. 17:05

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 4. 17:06

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. május 4. 20:26

Sziasztok!

Paggy!
Én igazi biokertész voltam, mert soha egy szem permetlevet sem öntöttem semmire.

Nálunk a faluban szinte mindenki műveli a kertjét, kivéve az olyanok, akik egymaguk vannak,
mint én is. Vagy nagyon picike területen ültetnek ezt-azt, vagy befüvesítették, mint én.

Köszi a pitypangos képeket! Már én is csináltam párat, de nem vagyok vele megelégedve.
A legjobbat lehet, hogy idebiggyesztem majd.

A ködös kép nekem is tetszik! Mivel nálunk nagyon sokszor van hajnalban köd, szeretem, és
szívesen is fotózom, de a legszebb ködös képeket nyáron kora reggel lehet fotózni.

Én ugyanúgy csinálom a közeliket, mint te! A buszmegállóhoz közel lakik egy idősebb bácsi,
minden alkalommal, amikor meglát, megkérdezi, hogy mit fotózok. Pedig látja, de így van oka
szóba elegyedni velem. Sajnálom szegényt és beszélgetek is vele, csak így én nem tudok több
fényképet csinálni.

Valahogy olyan gyorsan eljött a fréziaszületés ideje. Örülök, hogy nem maradtál virág nélkül,
és hogy betegség sem támadta meg. Kíváncsian várom, mely színűekből lesz a legtöbb.

Cuki a függöny, de biztosan vasalni kell, nem? Én már nem vasalok... csak nagyon-nagyon ritkán.

Szőrös-csíkos mézgyűjtő (nem tudom a nevét) a fehér árvacsalánt kóstolgatja:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. május 4. 20:26

Gabi! Nagyon hangulatos a repkényes-százszorszépes képed! A fb-on írtam, hogy nálunk is nagyon
sok van az idén mindkét növényből és a veronika-félékből is.

Most én is inkább csoportokban fotóztam a pitypangokat. Már várom, hogy jó harmatosak legyenek.

Kata, neked is írtam a fb-on, hogy mindig örömmel látom, ha kinti fotókat látok tőled, mert ez
azt jelenti, hogy jöttetek-mentetek egy kicsit. Igaz menni kellett, nem csak sétáltatok, de akkor
is kimozdultatok.

Nagyon érdekes az az odvas fa. Az a határozott határvonal a törzsén az az oltás helye lehet?
Látszik, hogy az alja nem olyan fa, mint a többi része.

Nagyon fincsit főztél!

Gólyahír:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. május 4. 21:07

Köszönöm a dicséretet, látod Rita, ezen én is gondolkodtam, azért gondoltam a kőrisről hogy hársfa! jót nevettem magamon mikor ezt olvastam hogy egek. De komolyan olyan illata van mint a hársfának. El is határoztam, hogy elmegyek oda, ahol laktunk igaz csak nem egész két hónapot a párommal, remélem nem lesz nehéz...de ott akkora és olyan hársfa van ha még nem vágták ki.Úgyis megyek majd a fészek áruházba festéket venni, pontosabban csak kinézni, mert a cipekedést nem merem még bevállalni. Jövő hét kedden kezdődik nálunk a házban a ramazuri, a főcsövek és vastag csőcsere, de ami a lakáson belül van azt nekem kell állni. Kész vicc de ez van.
Holnap jön egy ismerős, aki anno a virágüzletem berendezését csinálta, megnézetem vele a konyhapultot és tanácsot kérek, mert ez nem maradhat így. Aztán majd nyár vége felé meg kifestetek. mivel alapozni is kell mert látszik a puszta beton azt nem tudom bevállalni.. Aztán majd én is szeretnék függönyt, Paggyé is aranyos.de az inkább konyhába való, nekem a nagyszobába kellene és ugye ott az a fránya kilépő is. Úgy de úgy utálom hogy arra nincs kifejezés. a héten még csak egyszer a kicsi boltba mentem le, meg holnap is szerintem nem megyek messzebb, de után jövő héttől újra menni kell, akkor hozok majd új képeket.
A leves a múltkor olyan finomra sikeredett, hogy most csináltam valami hasonlót, csirkemell darabkákkal ha holnap nem felejtek el képet csinálni róla akkor hozom.Itt bent is 27 fok van még most is, apu 4 nekifutásra nyírta le a füvet...rendesen kikészült. 28- 29 fok volt nála.
túl korai volt ez a meleg, eddig megúsztuk vihar nélkül, de jó lenne éjjel egy kis frissítő eső. Bocsi, hogy most kép nélkül ennyit járt a szám, minden :x :ymhug: :-h :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: kinek kellemes estét és hétvégét kívánok!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. május 5. 10:34

végre ideérek egy- két képpel is... ;;) :ymblushing:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
itt a kép beszámoló vége... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 5. 21:58

Kedve Lányok!/Már ,aki erre jár és néha bekukkant/Utolsó nagy városi sétámat hoztam .Ezután ,még egyszer teszek fel képet,amikor az összes frézia kivirágzott.Remélem a 2 év alatt elég sok érdekeset mutattam a mi közös városunkról.Nekem is rengeteg élményt adtak a képeitek.Köszönöm szépen.
A mai séta jó hosszú lesz,de spoilerbe rakom,így nem muszáj megnézni mindet.Mindjárt kezdem:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 5. 21:59

Hogy kezdődött a Budapest100 története?

Libárdi Julianna: 2011-ben, az Arany János utca 32. alatti Goldberger-ház, a mai OSA Archívum 100 éves születésnapjával indult a kezdeményezés. Az ott dolgozók kezdtek el azon gondolkozni, hogy lehetne megünnepelni az évfordulót. Tamási Miklós, a Fortepan alapítójának ötlete volt, hogy

NYISSÁK KI AZ ÉPÜLETET ÉS A TÖRTÉNETÉHEZ KAPCSOLÓDÓAN TALÁLJANAK KI PROGRAMOT, AMIT A KÖZÖNSÉG IS MEGTEKINTHET.

Ezt kiterjesztették az összes, akkor 100 éves épületre. Azóta minden tavasszal megszervezi a KÉK- Kortárs Építészeti Központ.

KJ: Két célja van a Bp100-nak: amellett, hogy ünnepeljük, milyen szép az épített környezet, a házak, fontos a helyszínek közösségének az összehozása is, az idei téma, a terek ezt hangsúlyozzák. A harmadik elem, amivel dolgozunk, az az önkéntesség. A program sok önkéntes munkával valósul meg, minimális támogatással és ingyenes. Ez Európában egyedülálló kezdeményezés. Az Európa számos nagyvárosában létező "Nyitott házak Fesztivál" hasonló, de ott idegenvezetők vezetnek csoportokat és a lakóközösség nem kapcsolódik be.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. május 5. 22:02

Kép
Budapest XI. ker. Gárdonyi tér Hadikház /100 éves elmúlt/

Vissza: “Társalgó”