Hatalmas szél volt ma nálunk reggel, igazán emiatt nem is volt meleg, de hősiesen gyalogoltam dolgozni, piacra és haza. Elinditottam a láb erősitést, mert a törés és a viszerek miatt eddig az útig alig gyalogoltam. Bár jól veszem az akadályokat, remélem kitart majd a hazajövetelig is.
Kata! Szinte könnybe is lábadt a szemem – komolyan -, ahogy olvastam Samuka kijelentését, miszerint: Anya, szeretlek! Nekem néha még szokta mondani a fiam, mikor átölel. Általában azért neki kell olyankor valami miatt megerősités, de egye fene, jó hallani bármikor is teszi.
Nem foglak irigyelni a három napos karbantartás miatt. Totál átérzem, ugyanis nálunk meg beomlott az akna, ami az utcai központi csőbe megy bele. Annak idején teljesen hozzá nem értő módon csinálták meg. Már voltak kint átfújatni, pár napig jó is volt, most ugyanúgy néz ki. Valamikor a munkalap átadása után jönnek megcsinálni, kérdés a magyar rendszerben ez mikor valósul meg. Remélem nem kell napokig wc-re eljárni valahova, mert akkor agybajt kapok. A férjem mondta, hogy bekéredzkedünk a szomszédba. Hát szép is volna…, magánházas környéken óránként csoportosan járni a szomszédhoz. Bár végül is, ha beosztjuk őket, akkor lehet mindenki jól jár.
Lehet elkerülte a figyelmem, hogy lépésszámlálót használtok útközben? Nagyon szépek a képeid! Nálunk is ezüst hárs van az utcán, annak nem jó a teája, bár én a szivemre vigyázva nem is iszok hársfateát. A szomszédban van egy gyönyörű fa, most épitkeznek majd, remélhetőleg nem vágják ki.
A két könyv biztos jó sok új információval szolgálhat, bár szerintem a mi gyomrunknak lehet kicsit sok is.
A régi lakásotok látványáról eszembe jutott, hogy karácsonykor minden évben elmegyünk Szeged-Gyálarétre János szüleinek - ők már nem élnek – a házához, és megnézzük kivülről. A férjem lelkének jót tesz, akkor pedig miért is ne.
Marcsi! Érezd jól magad, készits sok képet!
Nelli! Jó, hogy Te is itt vagy.
Paggy! A kenyeret nagymama kenyérlisztjéből sütöm, saját készitésű kovászból – ez cserpes joghurtból van -, krumpli, tejföl, só, vaj, méz, pici élesztő van még benne. Ez most dupla adagos lett, mrt az öntöttvas wok-ba simán belefér igy is. Nagyon finom szerintünk. Volt, hogy mostanában vettem a fiamnak normál kenyeret, mert ő ezt aztán meg nem eszi, és nem találtam hosszú évek után sem olyat, ami másnapra ne lenne papír izű.
Kipróbáltam a croassant is, szerencsére a fiam ezt már megeszi. Foszlós, finom, szinte azonnal elfogy.
A képen egy lapostányérba van beletéve a kettő, igy látszik mekkorára csinálom.

Száritani minden évben el szoktunk menni akácot és bodzát szedni külterületre. Ezeket láttad még a citromfű és menta mellett. Megfázásnál a fiúk kérik is az első kettőt. A bodza még nagyon jó hurutos köhögésnél, eldugult sűrű orrváladéknál gőzölésre.
Kiváncsi leszek majd a Csendtáborra! Lillának boldog szülinapot!
Gabóci, örülök, hogy jól éreztétek magatokat Sümegen! Megnéztem a sok képet amit feltettél .
Én is szimatolok ezerrel amikor megyek dolgozni a kis utcákban, mert nagyon sok akác van az út szélén. Otthon elfeledkeztem arról, hogy a tónál van egy akác, csak az orrom jelezte, meg is lepődtem magamon, hogy lehet elfeledkezni róla. Szerencsére vége a fűtésszezonnak, mikor egyik másik szomszéd jól megpakolja frász tudja mivel a kályhát és ömlik a fekete bűzös füst a kéményből.
Hétvégén bográcsoztunk. Nálunk ez az emeleten a majdani nappaliban zajlik. Berendezve is csak régi bútorokkal van, mert a fiam azt mondta, hogy ő nem akar felmenni még rövid időre sem. Igy a nappaliban bográcsozunk , a konyhában meg üzem van berendezve, fúró, csiszoló gépek, korcsolya élező és társai. Ja és a fürdőszobában van a húsdaraboló a pörköltfőzéskor.

Valamelyik nap a hintaágy tetején sütkérezett. Azt hittem nem él, de tévedtem.

Ez a két szép bokor útközben van munkába menet. Már olyan régen le akartam őket kapni.

Kis fűszeresem egy része:

A Csillag Börtön. Nem teljesen közelről, mert nem akartam bilincsben végezni, mert épp ment be a kocsi, gondolom vitt valakit a hűvösbe.

Gyufagyár. Borzalmas bűz árad ki az ablakokon. Szerintem piszok egészségtelen, de gondolom nincs nagyon más választásuk azoknak, akik ott dolgoznak. Évekkel ezelőtt ki is gyulladt.

Kálvária téren nagyon régen egy kápolna állt, ennek a tiszteletére emelték a dombocskát.

Lányok, köszönöm Ödön felé irányuló figyelmeteket. Őkelme itt hűsöl a szobában mellettem.