Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 2. 15:38

sziasztok! kissé én is megkéstem, de a mögöttem levő napok oly fárasztóak voltak, hogy nem volt lelkierőm idehozni a képeket, csak épp a fb. felküldtem a telefonomon. Kedves Gabi sajnálom hogy romlott a szemed, nekem már rég kötelezővé tették a szemvitamint, mert az étkezéssel nem lehet a retinát levédeni.délelőtti lefoglaltságaim miatt is nem voltam de. a gépnél, ha ide ültem is, inkább csak megnéztem egy egy régebbi, sori egy -egy részét. Mivel szeretek olvasni is, ezért pihenésképpen azt iktattam be, persze nem a monitoron. De arra is volt példa persze.

vissza kell nézzem, mit tettem ki utoljára, hogy nehogy feleslegesen foglaljam a fórum oldalát. Na megyek a facera is de nem sok időre, mert akkor meg itt nem érem utol magam..bár gyanítom így sem teljesen fog sikerülni.... :) .
Gabóci a telefonoddal így is gyönyörű képeket tettél fel, nekem mindegyik nagyon tetszik. Ahogy Rita képei is! :D
Két oldalt kellett visszagörgetnem hogy megtaláljam a régi bejegyzésemet....na akkor irány a facebook és utána onnan hozom a képeket..pill.

Kép
na itt majd frászt kaptam, de aztán kiderült hogy csak az adott oldalt kellett kicsinyíteni...utána már tudtam a megát használni...
Kép
mint egy gereblye
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/ ... 1936_n.jpg?[img]_nc_cat=0&_nc_eui2=AeHAHv3iXtkrDBzsWEuT5hMef-uONvMjYHUkWSuUge07blsr99edb9F2dbhuP1VSTls67LLtfDldW33g6poHc3r74txpeqnz0aAlG8pBM2LDHw&oh=a6101e1b392fd5981e8013e5e10f71b6&oe=5B815979[/img]

Kép
ezt kezdtem szedni napi 2x3

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 2. 16:35

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
ma ennyi volt a mese mára... ;) :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 2. 18:30

Kép
este fél 7-kor :D ;)
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2018. június 4. 7:21

Régen jártam erre, majd jövök nézelődni, de most hoztam két képet a viharról. Nem saját készítésű képek.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 4. 8:18

Szia Mingi, Attól még fantasztikusak, még ha nem is te csináltad, hát mindenesetre nem egy sétára csábító ami éppen jön... :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 5. 14:21

Sziasztok!
Megérkeztem!! :-)
Most egyenlőre a bedagadt lábaim próbálom normál helyzetbe hozni, utána jelentkezem.
Fantasztikus volt! Imádtam. Jövök majd.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. június 5. 17:05

Ágikám! Üdv. újra itthon, örülök, hogy szerencsésen hazaértél. :-h Minden nap gondoltam rád, vajon merre jársz, mi minden csodálatosat látsz, hogy bírod a strapát? Várom az élménybeszámolódat és a képeket, biztos csodásak lesznek. :)) Pihend jól ki magad, majd váruunk! :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. június 5. 17:39

Ági! Isten hozott újra itthon!

Pihenj, és törődj a három árva fiúval, akik még tőlünk is jobban hiányolhattak.
De utána gyorsan hozd a képeket, nagyon szeretném látni, merre jártál, mi
szépet láttál!

Kata! A virágok nagyon szépek, főleg a kis sárga virágú, a liliom és a fukszia!
Samuka mostanában nem tűnik haragosnak. Szívesen megy veled, igaz?

Minél hamarabb nyerd vissza az egészségedet! Neked nem szabad betegeskedned.
Azt szokták mondani, nincs pótolhatatlan ember. De van! Te.

Zsike, nagyon kifejező, profi képet hoztál a viharról!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 5. 18:53

először is hipphipp hurrá, Áginak, hogy épségben hazaérkezett!első feladat..pihenni, 2. család...3.utána mi... :)) :)) :)) :)) :x

Gyorsan hozok képeket, mert ha kimozdulunk vagy nincs, vagy sok van..ma egyébként a felhők domináltak... ;)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
Kép
ennyi képekben..holnap és holnapután nem lesz kezelés, pénteken az utolsó.... :( :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. június 5. 19:31

Szép estét mindenkinek!!!
...már akinek az,mert minket most jelen pillanatban ver el a jég,két hét alatt másodszor!!!
Most dörög,és szakad,... minden,az idegeim is,...ha elült a córesz jövök,mert csiripelte egy kis madár hogy valami fincsi kosztümös film fordítódik,meg van mesélni valóm egy rakat,csak bírják az ujjaim.
Pusszancs,és ha valaki tud egy jég űző bűbájt,azt megköszönném!!
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. június 5. 20:41

Na kérem,elvonult aminek el kellett,kárfelmérés folyamatban,de első látásra Isten szeme rajtunk volt!!!!
Nem kis semmi idő volt,ekkorát már nem is tudom mikor értem meg!! Várható volt hogy lesz némi égszakadás a mai napon,mert délben már erősen fojtó levegőtlen meleg volt,de erre nem számítottunk!!
Arra viszont úgy tűnik számítani kell országosan hogy áremelkedés lesz,mert nálunk már két héttel ezelőtt az első jégverés után rengeteg jégkár bejelentés volt. Gyümölcsösöket vert csontig,és gabona táblák kerültek víz alá.Egyedül a kukoricában lehet még bízni hogy abból még talán lesz majd mit betakarítani ősszel.
Idén tavasszal nem hiába nem volt szusszanásnyi időm sem,mert még ha akartam volna sem tudtam volna hozni szép virág képeket,mert egy hét alatt,minden de minden kivirágzott,majd le is hullott a virág.Egyszerűen nem volt mit fotózzak!!!
A kertecskénk nem tudom hogy fog az idén muzsikálni,mert már most rengeteg lisztecske van a palántákon,és a vizes föld,meg a trópusi meleg igen csak kedvez a gombás betegségeknek,de permetezni sem lehet folyton,szóval kezd egy kissé világvége hangulatom lenni.
Ha valaki nem tudná,annak mondom hogy a Lisztecske egy ki irthatatlan undok,ici-pici fehér rajokban élő undok repülő féreg(((
Ezelőtt 3 hete,a mosógépem,drága Ágnes asszonyom,lebetegedett .... a jó öreg forgótárcsás újra beköltözött a fürdőszobába,a kis centri társával egyetemben,én meg újraélhettem nagyanyáink mindennapjait.Kissé szűkös lett a világ,mert Ágnesem is ott várakozott,hogy meg gyógyítsák ... Igen ám,de a mesternek meg levált a térdéből egy porc,ő is beteg volt,szóval 3 hétig az ideg baj kerülgetett. Aztán végre mikor már úgy tűnt minden sínen van kiderült,hogy csak anno József Attila volt sínem,de nem az én elképzeléseim!! Én ugyanis úgy hittem hogy hétvégéken majd jókat mosok,és amit mosok majd kint az áldott ég alatt a napon fog száradni.Csakhogy azóta minden hétvégén,...és hét közben is,esik ...
Bocsi lányok hogy rátok zúditottam így a bajaim egy részét!! Ahogy az a Függetlenség napja című filmben elhangzott,: Annak kell örülni ami még megvan!! A tető még megvan a házon,+,-,egy két cserép,de megoldjuk,és van chips a spejzban!!!!
További szép estét!!!
Megyek begyűjteni a drága Nelli Kínai sorozatának eddigi részeit,és a feliratokat))))
Majd még jövök,
Maradok a ti hűtlen hívetek szeretettel!!!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 5. 21:19

Szilvia végre jelentkeztél! HÁt nem irigyellek, a vihart sem kedvelem de a jeget aztán max a hűtőben torelárom és ennyi. Apum is dühöng, mert mire permetezett, erre esett az eső, mire öntözött volna, megint esett az eső , igaz csak pórelverés volt, úgyhogy nyugodtan öntözhetett volna. Nem sok minden van, ha sikerrel jár az idén lesz édesburgonyánk az ősszel. Télen vett pár gumót, aztán a neten olvasta hogyan kell gyökereztetni, és megcsinálta!
Ezen a sikeren felbuzdulva pedig megcsinálta a helyét, majd elültette..a többi a természet dolga lesz.Itt már kétszer is úgy volt hogy jön a vihar, de egy csepp sem esett, csak fullasztó nagyon meleg volt. Ilyenkor minden annyira igényli a vizet, de csak módjával. Pesti barátnőm, mondta, hogy ott is akkora vihar volt egy szempillantás alatt. előtte 2o perccel jelezte a telefonja aztán ami belefért!

Szilvia, remélem most már innentől már kegyes lesz az időjárás, és aminek meg kell száradni megszáradhat. Azért nem semmi, hogy még a mosógép is éppen most mondta fel a szolgálatot. Ja és hogy apu se unatkozzon, most ment tönkre a mélyhűtőláda. Kell venni egy kisebbet. De azt a böhöm nagyot meg ki kell hozni a szobából! Phűűűű! sziasztok jó éjszakát! :) :ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 5. 21:43

Szia Mindenki!

Még nem volt időm visszaolvasni, mert rám van parancsolva, hogy irány a mágnes a piszokul bedagadt lábam miatt. Igyekszem, de előtte az első napról teszek fel pár képet.
Az össz út 12 óra volt, aránylag jól viseltük, még három széken tudtam aludni is vizszintbe, igy a lábaimon nem vettem észre semmit. Előttünk volt az egész nap, a szálloda elfoglalása után ismerkedés volt a várossal. Hutongok és fő sétáló utca, izek utcájával fűszerezve.
Jöjjenek a hutongok.

Kép

a szálloda
Kép
Kép

A sétáló utca - nem vagyok hive az iylen üzletsoros nézelődésnek, de ez tele volt régi épületekkel, mindenhol tisztaság, bár ez az egész városra jellemző,
Kép
Kép
ezek a hatalmas " edények" csodaszépek voltak

Ezek a ruhák álomszépek voltak. Az egyik ami itthon is hordható lett volna a hugomnak nagyon tetszett, átszámitva nem is lett volna sok, igy visszatértünk utolsó nap, hogy megvegyük. Hát csak kicsit néztek ki bennünket a boltból, mert kiderült 450.000-be került volna :-)
Álomszép minőségű selyem ruhák, csodaszép varrással.

Kép
Kép

Izek utcája

Kép
Kép
Kép
Kép

Mára ennyi, mert nagyon elfáradtam a kicsinyitgetésekkel.
Jövök a többi nappal is még, meg az olvasgatásokkal.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. június 6. 6:19

Ági! Az első, amit megállapítok, hogy nagyon szépek a képek! Az új telcsiddel csináltad?

Olyan csini vagy! Jó idő volt? Meleg, mint itthon? A ruházatodból ítélve, igen.

A hatalmas edényben kis szökőkút nagyon-nagyon tetszik! És a kép is annyira hangulatos!
A ruhák szemet gyönyörködtetőek, el is hiszem, hogy egy vagyonba kerültek.

Rovarok, csúszómászók! Jajjjj! De a képek nagyon jók! A rákollós mintha egy utazási magazinból
lenne kiollózva.

Érdekes, hogy Kínában is van "kínai kapu". Csak ott az ízek utcáját választja el a többi városrésztől.
Liverpoolban a kínai negyed kezdődik vele:

Kép

Ági, ne kicsinyítsd a képeket! Nem kell! Látom, hogy te a Képfeltöltés.eu-t használod, kipróbáltam,
és a tegnapi rózsás képem, mindenféle kicsinyítés nélkül is akkora lett, mint a te fotóid.

Nagy élvezettel töltöttem veled az első napot!

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 6. 7:29

Sziasztok!

Azt hiszem simán átvészelem az időeltolódást.
Ami bosszant, hogy hiába mentünk - én rohantam az életemért :-)- napi kb 25 km-t, egyszer ettem, igaz kétszer sütit is, egy deka nem ment le rólam. A fiam azt kérdezte: anya, ezt hogy csináltad? Úgyhogy közöltem otthon a bandával, aki a súlyomra ezután megjegyzést tesz, az térdepel a kukoricán.
Lényeg, elolvastam ma mindent, igy töltögetek tovább. 412 db képet csináltam videóval együtt.

Gabóci! Borzalmas, mikor az embernek nem jó a szemüvege. Évekig küzdöttem a multis megszokásával, mire most itt nálunk a legdrágább helyen tudtak olyan szemüveget csinálni, amit hordani is tudok. Nem is csodálom a mostani árakat ismerve, hogy egy nyugdij ára elment.
AHogy változott fél éve a szemem, 4-et kellett csináltatnom. Mintha a fogam húzták volna.

Kata! Változatlanul a felhők szeliditője vagy. :-) Szépek! Jól elkapott pillanatok! Samukának nagyon tetszik a kendő a nyakában.
A virágok közül is gyönyörködtem egyik, másikban. A falra felfutós a szomszédból nálunk is átlógott, de Ödön annyira szerette, hogy totál lerágta, aztán a szomszéd néni kiirtotta. Sajnáltam.

Szilvia! De jó hallani Rólad!
A jég a kert réme! Remélem nagy kárt nem okozott! A másik rém meg a sok növényszivó kis dög. Bocsánat, de mi is küzdünk a gyümölcsfákon velük, de feladtuk. Hiába a vegyszer, ezek már mutánsok. Ahogy gyalogoltam mostanában a kis utcákon dolgozni, végig tele volt a szilvafák levele. Szinte már kiirthatatlanok.

Rita! Nagyon szép ez a cicus is!

A képeim sajnos ha nem kicsinyitem némelyiket megforditva jelenik meg a fórumon. Köszi a dicséretet, de a legtöbb képem vállalhatatlan, pedig isten bizony a tükör mást mutat :-), de azért fogok betenni olyanokat is. :-) Az idő általában 33-38 fokra ment fel kb 50 %-os páratartalommal. Egyszer volt kis szemerkélés, de az utcákon a zöldet hatalmas vizágyúkkal ha nem is folyamatosan, de locsolták.

Átnézve a tegnapiakat még teszek be párat, ha nem unjátok.

LEmaradt a hutongról:
Mintha sikátorokban sétált volna az ember, máskor meg mintha a szegény negyed kellős közepén érézné magát. Kedvencem a következő kép, otthon még a fiúk meg sem nézték őket, csak az élménybeszámolót hallgatták nagy szemekkel.

Kép
Kép

Sok helyen dolgoztak igy a kirakatban. Nem tudtam rájönni mit kalapáltak. Nem mindig szerették,ha fényképezte őket az ember, ez is titokban készült.
Kép

Jöjjön a méltán hires durián gyümölcs. Bennem hatalmas volt az elhatározás, hogy megkóstolom. A hugom azt modnta, ha be merem vinni a szállodába, kicsuk. Igy otthagytam. :-) Disznó módon, a gyümölcsboltban mikor meghallották a beszédünket, triplán számoltak a pénztárnál. Ezt csak kint vettük észre. A szálloda melletti kisboltban a néni viszont nagyon aranyos volt.

Kép

jöjjön az első nap vacsija. Találtunk egy nagyon szép kis kinai éttermet, mondhatni szuper áron, igy négy nap ott vacsiztunk. Utána még 4,5 km volt a haza gyaloglás, igy le is jártuk a kaját. Mivel óriási adagokat esznek, jól is esett. Borzalmas mennyi kaját kikérnek ott egy személyre.

A nevüket, tartalmukat már csak kb-ra tudom, de itt mind csirkehúsos, szósszal és zöldségekkel leöntve. Hárman pálcikáztunk egy nem volt hajlandó, igy a repülőről elmentett műanyag készlettel vacsizott. :-)
Igaz, hogy nem illik a más tányérjában kotorászni, de mindenki megkóstolta mindenkiét. Finom volt.
Kép
Ezt ettem én. Paradicsomosnak tünik a csirke darab, de csak hasonlitott hozzá izre. paprika és hagyma volt hozzá ropogósan, nekem nagyon izlett. Lehet kérni kellett volna hozzá rizst, de ezt is alig tudtuk megenni.
Kép

Itt gondoltam RÁd RIta és a Tészta útra! :-)
Ehhez a padlizsános, borsós, kutya tudja milyen szószos ételhez adtak egy akkora tál tésztát, hogy ránézésre biztosak voltunk benne nem tudjuk megenni. - utána többször rendeltünk ilyet-
A tésztát ott csinálták. Olyan volt hosszra, mint a spagetti,d e laposabb és isteni finom, valamint olyan szinten tudtad beszippantani, hogy ihajj. Ez a mi spagettinkkel elképzelhetetlen lenne. Izre álom volt! Élvezettel ettem harmadnap amikor én is ezt kértem, sőt negyedik nap is :-)
Szere ncsére egyik nap későn men tünk, mert ott este hatkor kezdődik a vacsi, igy láttam az egyik asztalnál hogy is veszik fel a tésztát, hogy haladjanak vele. Azt hittem nagy szám van, de én nem birtam akkora adagot kulturáltan enni, igy maradtam a szolidabb verziónál. Természetesen pálcikával. :-)
Kép

Ez a kis kiegészités tartozott még hozzá az első naphoz.
Nagyon beleélem magam, mert a hatás nem múlik el még szerintem nagoyn sokáig, igy ha túl sok vagyok Nektek, nyugodtan szóljatok!!!
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. június 6. 7:38

Szia Ági! Köszönöm, csodásak a képeid. Jól érzékeltetted mindjárt az elején a történelmi időkből itt maradt hutungok után a tiszta modernebb városrészt. Látom a síneket, járnak még ott a villamosok?
Bámulatosan szépek azok a ruhák, és biztosan kézzel készültek, azért olyan drágák.
Az ízek utcájában a sok látnivaló van, amiket nem lenne bizalmam megkóstolni, de látványnak érdekes: panírozott tintahal, sült skorpió meg társai. Van aki sokkal bevállalósabb, erről itt egy videó.

Spoiler: mutasd
https://youtu.be/A-NqApCTbso
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. június 6. 7:45

Szia Ági!
Hálás vagyok, hogy épségben egészségben hazaértél.
A beszámolóid és fotóid hidd el nem fogjuk megunni, mert hiszen így veled együtt átélhetjük ezeket a fantasztikus élményeket.
Nagyon szépen köszönök minden morzsát amit megosztasz velünk.Legyen nagyon szép napod.Marcsi :)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 6. 8:23

Marcsi!

Itt válaszolok, mert egyszerűbb most nekem.
A hugom ismerősével mentünk, aki már volt kint. Négyen voltunk összesen. Olyan útra akartam menni, ahol nem utazási iroda által kinált taposómalomban vagyunk, nézünk, rohanunk, mindenből kicsit kapunk.
Nem metróztam volna, nem gyalogoltam volna, nem ismerkedtünk volna utcán, nem látom a helyi viszonyokat, nem érzem a pisiszagot, nem látom a kövér pórázon tartott kutyákat, az esti összejöveteleket, az őrült közlekedést átkelve a piroson és hasonlókat.
Ez árban kb. 20 %-kal olcsóbb volt ráadásul , mint egy utazási iroda által.
Ami még tetszett, jó kis csapat jött össze, igazán családias volt a hangulat, nagyon jókat nevettünk, viccelődtünk, figyeltünk egymásra. Ez főleg én voltam a műtött lábammal, sérveimmel, viszereimmel.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 6. 10:34

2. nap:
Időben indultunk, mert interneten keresztül nem lehetett jegyet kapni a Tiltott Városba.
Az internet FAce Time-on működött csak. Se facebook, se Viber, se WhatsApp. Hugom nem is tudott senkivel sem beszélni, mert a FaceTime csak Iphone-on van. Itt örültem,hogy hallgattam a fiamra, milyen telefont vegyek. Lényeg, jól elbeszélgettünk esténként velük, család is kapott a hugomról információkat, meg néha azért telefonáltunk is. Amúgy meg jól elvoltunk telefon nélkül.
Rita, a kérdésedre válaszolva, nem vittem a fiam szuper gépét, mert nem akartam cipelni - milyen jól tettem-, hanem az iphone se-s 32 G-s telefonommal csináltam a gépeket, aminek olyan a kamerája, mint a fiam még jobb iphone-jának. Zoltán is mondta, ahogy nézegették itthon átküldéskor,hogy jók lettek.

Tehát a Tiltott Városba a Tiammen téren keresztül kellett menni. Ott megint ezeregy ellenőrzésen, tapogatáson kellett átesni. Útlevélnek mindig nálunk kellett lenni, én csináltam róla másolatot is. Ha elveszik az útlevél, igy csak két hétig kellett volna kint lenni, nem pedig hónapokig.
Szerencsére nem került rá sor.
Az igazság az, hogy a tér engem nem hatott meg. Már a hire is borzalmas volt, de a látvány sem volt számomra felemelő.
Képek róla:
Múzeum, képtár, emlékmű, Tiltott Város bejárat látszik rajtuk.
Kép

Kép

A legszebb ez a rész volt:
Kép

TÖbb kapun kellett bemenni, mig a tényleges ismerős lépcsősorokhoz értünk. Jók voltak a látott történelmi sorozatok, mert fel lehetett eleveniteni ki is járhatott arra. :-)

Kép

A kapun az arany kúpokat megsimogatva szerencse érheti az embert. :-) Biztos ami biztos kaptak egy kis simit. :-)

Kép
Kép

Menyezet:

Kép

szimbólumok:
Kép
Kép

Kép

Kép

ablakkeret:

Kép

Kép

Ezt is láttuk már filmekben:
Kép

Ablakon keresztül lehetett a belsőt fényképezni.
Kép

Belső múzeumi kiállitott anyagból:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 6. 12:33

Még mindig a Tiltott Város, ezen belül pedig a császári kert, ami gyönyörű volt.
egy kupola belső:
Kép
Kép

Kép

ezekre a fákra az volt irva a forditó szerint, hogy ősi fák. Nagyon érdekes volt a külső kéreg része
volt olyan fa, amit hatalmas fém abroncsokkal fogtak össze, valamit tartó rudakkal volt kitámasztva egy-egy ága.
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 6. 12:39

A nap végére maradt a szénégetők dombja.
Én speciel a domb tetejéig majd kileheltem a lelkem. :-)

Kép

Fentről viszont csodás kilátás nyilt a városra. Ahogy a napfény rásütött a házak tetejére a Tiltott Városnál gyönyörűen aranyszinűen ragyogott.

Kép

Kép

Egy kis vacsi:

disznóhús hagymával bambuszrüggyel, valamint knédlihez hasonló fehér pogácsaszerűekkel, ami nem egészen igy nézett ki a képen. Én gőzgombócnak hittem, azért választottam. Nem volt rossz, de elég volt egyszer

Kép

Az egyik társunk mindenképp levest akart enni. Álmunkban sem gondoltuk,hogy ennyit hoznak. Kaptunk négy kis csészét hozzá, de még akkor sem esett le. Amikor viszont a pincérek kikerekedett szemmel nézték,hogy az asztalnál egyikünk maga elé kapja és a benne lévő kanállal - levesmerő- elkezdi kanalazgatni, akkor koppant. Majd leestünk a vékony pad ülőkéről, úgy röhögtünk. - azért irom igy, mert az nem nevetés volt :-) - Ezután mindig megismertek bennünket. =))

Kép

Az étterem:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. június 6. 20:27

Ági! Én nem unom!!! Ugyanilyen képeket lehetne a neten is nézegetni, de az nem olyan! Azok idegenek
fotói, akihez/amihez nekem/nekünk semmi közünk sincs. Ám ezek a tieid, a te személyes sztorijaiddal,
amihez viszont van közünk!

Nem értem, aki kiteszi magát a kirakatba, miért lesz ideges, ha le is fotózzák?

Na, mi jutott eszembe duriánról? A Go Princess Go és Peng Peng. Tényleg annyira büdös? El sem tudom
képzelni milyen lehet.

Hűha! Nekem is meg kell tanulnom pálcikával enni, mert én sem tudok! Igaz, még ráérek, nem most
tervezem az utat.

Guszták a kaják! Az evés nálam nagy gond, mert én meg nem kóstolom, amiről nem tudom, mi van benne.
Ezeket megenném még én is. Igazi kínai tésztát még nem ettem, nagyon szívesen kipróbálnám. csorgott
a nyálam, ahogy a leírásodat olvastam.

Paff! Én egy kínai történelmi sorit sem láttam, nem is ismerősek a képek, viszont mégsem teljesen ismeretlenek.
Hasonlítanak a koreai sorozatokban látottakhoz. És a szimbólumok (daru, teknős) is. A nagy faliképeken is,
mintha Korea történelmét és szereplőit látnám. Jócskán összefonódott az életük.

A császári kert a kis pavilonokkal meseszerű.

A szénégetők dombja nem is tűnik annyira magasnak, mint amilyen jó kilátás nyílik róla. Nagy melegben
dombot mászni... le a kalappal!

Finom volt a leves?

Nem akarnak a szép napkelték jönni! Ez ma reggeli fotó:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. június 7. 10:43

:littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
http://muzej.hu/hu/museums/b
Pld.3D Gallery Budapest
1065 Budapest, Bajcsy-Zsillinszky út 17.

Állandó kiállítás
attrakciócsalád és kultúraegyébgyermekprogramkiállításkreatív foglalkozástárlatvezetés
Interaktív kiállítás
A Galéria, ahol szórakozhatsz, játszva tanulsz, miközben átéled a művészet csodáit, annak részévé válsz!

Mert minden, ami művészet, belőled fakad!

Légy Te is fotós, profi festő, művész vagy rendező, miközben a 3D hatás, optikai illúziók és térjátékok csalfa világán keresztül szemléled saját alkotásod!

Kreáld meg az egyedi kompozíciód! Valósítsd meg saját elképzelésed, a kép adott, légy Te is részese a csodának!

Minden korosztály számára, kicsiknek és nagyoknak, hiszen mindenki megtalálja saját elképzelését, a képet Te ihleted, a művészet Te magad vagy!

A Galéria interaktív jellege lehetővé teszi, hogy a festményeket szabadon megérinthesd, aktívan részt vegyél képed megkomponálásában.

Mert minden, ami művészet, belőled fakad!

Kérünk minden résztvevőt, hozzon fényképezőgépet vagy okos telefont!

Amit a belépő tartalmaz:

korlátlan fényképezési lehetőség

ingyenes tárlatvezetés, profi fotósok által készített közös képek

kinyomatott fotók

e-mailben elküldött képek
:littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. június 7. 13:21

szia Ági! Nagyon köszönöm a szebbnél szebb képeket. Nekem a tiltott városban sok minden ismerős volt...itt a jutalom a sok kínai soriért amit láttam. De legelőször az Empers Ki jutott eszembe, majd a csoda doktor, aki még folyamatban van fordításilag. :D
Én is kérek szépen még a gyönyörű képekből, és olyan jó hogy mindig fűzöl hozzá valamit, azzal is még személyesebbé téve a kirándulásotokat! Nagyon csinos vagy a képen. Látni hogy ott is meleg volt, mert volt aki esernyőzött, a tűző nap ellen!
Jó lenne ha eljutnál masszázsra is, hamarabb rendbe jönne a lábad! azért egy hős vagy hallod, hogy be merted vállalni az utat! És nagyon boldog vagyok, hogy sértetlenül hazaértetek mindnyájan! Innen is szeretettel üdvözlöm őket, hogy vigyáztak rád! @};- .
Rita, gyönyörű a napfelkeltéd, ez most ilyen...de nekem tetszik.. :x
Paggykám majd jövök olvasni nézni téged is, de most le kell döljek...addig is mindenkinek szép délutánt, ide nagy vihart jósolnak...de ne legyen igazuk.
:ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Na megyek olvasni, csak hogy egy kicsit vizszintbe tegyem magam...a gomom teljesen begorombult, úgyhogy haragszom rá..keveri a betüket...
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. június 7. 14:18

Sziasztok!
Újra visszanéztem a képeiteket.
Gabóci, a Körös parti naplementéd nagyon szép, csak elfelejtettem irni.
Villamos nincs Pekingben, ez itt a sétáló utcán egy régi faboritású villamos és csak oda- vissza jár az utcában.
Az izek utcájában, ami innek kb. egy km-re van igazán talán csak a gőzgombócot ettem volna meg, sajnáltam is a végén, hogy nem tettem.
Volt máshol is, de nem olyan szép volt, mint itt. Azon a képen látszik, ahol a polip, vagy micsoda karok vannak hagymakarikákkal a tetején. Bambusz kerek edénykében. Utoló nap lett volna rá lehetőség, de annyira fájt a lábam ahogy az izzadt bőr kidörzsolódött - sose jártam még igy , itt sem értettem -, hogy nem mertem kockáztatni egy nagyobb kitérőt.

Kata! Aranyos vagy, hogy aggódtál! A lábam nagyon bedurrant a hazafele repülőút után, meg is ijedt a család velem együtt, de már sokkal jobb.
Itt ma nálunk akkora zuhé volt, hogy bugyiig áztam. Ráadásul egy őrült jeep-es úgy beteritett sáros vizzel, hogy remélem egész nap csuklik.

Rita! eZ napfelkelte gyönyörű!

Paggy! Köszi az infót!

Jöjjön a következő nap beszámolója: Kinai nagy fal
Vasút helyett busszal mentünk, mert nem kellett hajnalok hajnalán kelni.
A busz megtalálása viszont igazi kihivás volt, mert ott a pályaudvaron nem volt, kiirt helyen nem volt, aztán egy munkás látta, hogy keringünk ott ezerrel, és egész más irányba mutatott, ahol végre megtaláltuk.
A buszra csak annyi embert engednek fel, ahány ülőhely van. Lehet venni utazáshoz kártyát, erre is érv ényes volt, igy mikor feljutottunk és végre leültünk mindenki boldog volt. Majd egy órás buszozás után értünk a tett szinhelyére. Kifogtunk egy csoportot, igy végig hallgattuk ahogy az idegenvezető beszél a Falról. Persze egy kukkot nem értettünk.
A buszból fényképezve az utat:
Kép
Megérkezve:
Kép

Ilyen izékéken lehet feljutni az induló bástyáig. Amikor beültünk szétkapcsoltak bennünket. Hát nem volt igazi a mosolyom… Ahogy a végére értünk lassitott, de nem állt meg. Épp kezdtem parázni, hogy le vagyok szoritva, ugyan hogy fogok én ebből kimászni , mikor a karomnál fogva úgy kikapott aki kint állt, hogy gondolkodni sem volt időm.
Kép
A tükörben látszom.
Kép
A nagy kihivás:
Kép
Kép
A mosoly a napnak szólt kalap nélkül.
Kép
Itt mondta a vezetőnk, hogy aki egyhuzamban felér megállás nélkül, az a nap hőse.
Lenézve borzadtam csak el. Felfele sem volt egyszerű, sajnos a hugom győzött, nekem meg kellett állni az utolsó két lépcsőfoknál. Viszont megcsúsztam utána, igy a következő három bástyát már nélkülem tették meg, mert volt egy lejárat és úgy döntöttem annyira elfáradt a törött, viszeres lábam, hogy nem kockáztatok. Megigértettem azért velük, hogy mindenféleképpen megkeresnek és nem fognak ott hagyni. Ennek az eredménye az lett, hogy közülünk a legidősebb is feladta az újboli út megtételét, mert ketten még egyszer megismételték a távot. Lejött ő is a majdnem kiinduló pontra, megállt a tér közepén és elkezdett kiabálni, hogy ÁGNES!
Á, senki sem figyelt ám oda! Lényeg, nem vesztem el.
Kép
Kép
Amig vártam őket megláttam ezt a szép kilincset.
Kép
A vacsi az emlegetett tészta padlizsánnal. Ez volt a favorit nálunk.
Itt látszik, hogy kicsit lapitott, egy hatalmas kúpszerű porcelánban adták, amire vékony uborka volt csikban reszelve. Külön hozzá a padlizsán szószban. Ezt lehetett utána úgy beszippantani, hogy nem kellett erőkifejtés hozzá. Nagyon-nagyon finom volt.
Kép
Ez pedig a saláta hozzá, amit ugyanolyan nagy tálban adtak. Valamiféle ecetes lével volt leöntve, de nem a mi uborkasaláta félénkkel. Nagyon finom volt ez is, látszik a mogyoró is benne. Bár annak a nagyját ott hagytuk, hogy ne hizzunk.
Kép

Vissza: “Társalgó”