Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Na eddig jutottam most.Jövök 8 után.Miről lesz "szó"???Elmentem budapesti városképet LÁTKÉPET/Vedutát/ fényképezni .
sziasztok megjöttünk egy váratlan buszozás, vendégségből...hoztam képeket...végre nem bevásárlás, ügyintézés, orvos, hanem más....

itt már hazafelé...

itt már hazafelé...

ennyi a képes mese mára...
Paggy, jövök majd visszaolvasni, de kezdődik az Istentisztelet, és még teregetnem is kell! szép estét mindenkinek!

Az utunk második napján Nagybányára látogattunk.
A Teleki Magyar Ház

Teleki emlékhely

Teleki Sándor

A Zazar folyó

A háttérben a református templom, vagy ahogy becézik: az "ásító torony".

A 35 m magas Szent István torony. Sajnos nem volt nyitva, pedig szerettem volna felmenni fotózni.

Barokk szentháromság templom

Templom belső. Itt keresztelték Tersánszky Józsi Jenőt
Bejárati üveg ajtó

Ortodox templom

Már mindnehol templomot láttam!!!

Spoiler: mutasd
A Teleki Magyar Ház

Teleki emlékhely

Teleki Sándor

A Zazar folyó

A háttérben a református templom, vagy ahogy becézik: az "ásító torony".

A 35 m magas Szent István torony. Sajnos nem volt nyitva, pedig szerettem volna felmenni fotózni.

Barokk szentháromság templom

Templom belső. Itt keresztelték Tersánszky Józsi Jenőt
Bejárati üveg ajtó

Ortodox templom

Már mindnehol templomot láttam!!!

A főtér gyönyörű épületeit eltakarták az éppen kirakodó vásár sátrai.

Korondi cserépedények

Harapnivalók

Életképek a vásárból

Korondi cserépedények

Harapnivalók

Életképek a vásárból

Kedves Lányok!Ugyan ideértem és HÁT MILYEN GYÖNYÖRŰSÉGEKET TALÁLTAM!!!Ezért úgy gondolom én ugyan felrakom ,amit igértem,de mindent spoilerben,és majd beosztjátok magatoknak,hogy hány nap alatt nézitek meg.Magam részéről felrakom a képeket ,1 órára eltűnök,majd jövök Kata és Gabóci képeit nézegetni.Azért nem holnap teszem fel,a sajátom,mert holnap reggel Sopronból vendégek jönnek és estig maradnak,a témám meg összefügg a délután felrakottal.Tehát hajrá,csemegézzetek a sok-sok jóból,amit hoztunk Nektek!Paggy
-

-
Ez első saját VEDUTÁM TEHÁT: /vacakol a képkezelő/
Jön a második helyszín a Deák tér:
A másodikVedutám:
Irány az Ásvány múzeum! Nagyon sok szépséget láttunk, csak néhányat teszek be.

Tovább a Gutin hágón át a Máramarosi Skanzenbe.

Egy kis megálló Maránál.

A skanzen

Szapolca az ún. Vidám temetőről nevezetes. A nyolcszáznál is több fakeresztet tölgyfából faragták és élénk színű (főleg kék) olajfestékkel festették. Nyelvjárásias-archaizáló, gyakran humoros sírfelirataik a halállal megbékélt elhunytak fiktív monológjai.

A nap utolsó színhelye Avasújfalu, melynek lakói külföldön keresnek megélhetést, ezért a házak üresek, a település kihaltnak tűnik, tele csicsás, giccses házakkal, a kivagyiság mementójaként.

Tovább a Gutin hágón át a Máramarosi Skanzenbe.

Egy kis megálló Maránál.

A skanzen

Szapolca az ún. Vidám temetőről nevezetes. A nyolcszáznál is több fakeresztet tölgyfából faragták és élénk színű (főleg kék) olajfestékkel festették. Nyelvjárásias-archaizáló, gyakran humoros sírfelirataik a halállal megbékélt elhunytak fiktív monológjai.

A nap utolsó színhelye Avasújfalu, melynek lakói külföldön keresnek megélhetést, ezért a házak üresek, a település kihaltnak tűnik, tele csicsás, giccses házakkal, a kivagyiság mementójaként.

Út a 3.Veduta felé
A 3. Veduta nem a Március 15.tér lesz,hanem a Vigadó tér.A képek felé visznek:
Mindjárt ott vagyunk:
L]
A 3. Vedutám:
A harmadik napot Koltón kezdtük Petőfi nyomában.
Teleki kastély felújítása miatt a Petőfi Sándor múzeum jelenleg a Művelődési házban található, kicsit összezsúfolva.

A park szobrai: Petőfi Sándor-Szendrey Júliával, Teleki Sándor, Liszt Ferenc és Bem József.

A Kastély berendezési tárgyaiból

A nászágy, és Júlia relikviái

Petőfi Koltón írt 29 költeményéből jó néhány ezen az asztalon íródott.

A koltói somfa. Fametszet 1968-ból, kézi lenyomat.

Petőfiék által is látogatott Vajda forrás.

A temetőben megkoszorúztuk Teleki Sándor sírját.

Következett Almásgalgón a Sárkányok kertje.

A park szobrai: Petőfi Sándor-Szendrey Júliával, Teleki Sándor, Liszt Ferenc és Bem József.

A Kastély berendezési tárgyaiból

A nászágy, és Júlia relikviái

Petőfi Koltón írt 29 költeményéből jó néhány ezen az asztalon íródott.

A koltói somfa. Fametszet 1968-ból, kézi lenyomat.

Petőfiék által is látogatott Vajda forrás.

A temetőben megkoszorúztuk Teleki Sándor sírját.

Következett Almásgalgón a Sárkányok kertje.

Utolsó állomásunk Zsibón a Wesselényi-kastély parkjában az Arborétum. Volt itt növényház, akvárium és Japán kert is.

Hazafelé Szilágysomlyón a Báthori várkastély maradványát néztük meg, és leróttuk kegyeletünket Báthori István szobránál.

Hazafelé Szilágysomlyón a Báthori várkastély maradványát néztük meg, és leróttuk kegyeletünket Báthori István szobránál.

Kata!Gratulálok a buszos "kirándulásotokhoz".nagyon szép cicáik vannak.Nekem különleges a 3 színű cica!Ezek fajcicák vagy házicicák?Jópofa és ismerős,hogy a laptopon trónol a kisaranyos.SZÉP ZÖLD SZEME VAN!!!Köszönöm a városi képeket is,ahol kiszúrtam Samuka jóformájú,zöld cipőjét.Biztos speciális cipész csinálta.Ki utazott a városnéző vonaton?Samukát rá lehetne venni 1 útra.?Apropó,du. írtad,hogy nem volt hajlandó bemenni az ajtón.El tudom képzelni mennyire ideges lehettél.Hiába szerető és toleráns az ember,néha elszakad a cérna.Gondolom Samuval nem lehet és nem is szabad kiabálni.Nem mintha én ordibálós lennék,de biztos kiakadtam volna,ha végre eljöttünk és nem megy be.
Neked.
Gabóci!Hát fantasztikus milyen értékes,élményekben gazdag kiránduláson voltál!Ennyi szépség!Lassan nézegetem.Talán holnap este írok róla,mert idő kell hozzá.Most előre megköszönöm.KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SOK SZÉP KÉPET.Megyek még egy kicsit nézegetni,holnap folytatom .Üdv:Paggy

Gabóci!Hát fantasztikus milyen értékes,élményekben gazdag kiránduláson voltál!Ennyi szépség!Lassan nézegetem.Talán holnap este írok róla,mert idő kell hozzá.Most előre megköszönöm.KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SOK SZÉP KÉPET.Megyek még egy kicsit nézegetni,holnap folytatom .Üdv:Paggy
Lányok! Azt hiszem, ez egy figyelemre méltó érdekesség. A koltói temetőben láttuk. Sajnos nálunk ezt nem tudom elképzelni, mert mindent mi mozdítható elvisznek az emberek. Amerre jártunk a magyar részeken, mindenhol kedvesek, figyelmesek voltak az emberek. Máramarosszigeten még rendőri útbaigazítást és felvezetést is kaptunk, hogy megtaláljuk a kedvező parkolót. Törve beszélt magyarul a rend őre, egy üveg Csabagyöngyével köszöntük meg neki.

Kedves lányok, Gabóci, Paggy, végiggyönyörködtem a képeket, a videókat majd később. az biztos, hogy újra kell nézni őket, annyira szépek.
Milyen jó, hogy legalább így az ember a személyes beszámoló kapcsán sok gyönyörűséget lát...és ismereteket szerezhet... A kirakodóvásár nagyon megdobogtatta a szívem, csodás volt az a faragott keretű tükör...és tuti elnézegetem volna a faragást magát. Mindig azt mondogattam, hogy ha fiúnak születtem volna asztalos szerettem volna lenni...
.
Paggy, sikeres vendéglátást kívánok.
Remélem szép időtök lesz, mert ide ígér egy kis esőt...mondjuk nem bánnánk akár holnapra is, mert annyira kemény a föld kint apunál, hogy alig bírja kiszedni a batátát.

Milyen jó, hogy legalább így az ember a személyes beszámoló kapcsán sok gyönyörűséget lát...és ismereteket szerezhet... A kirakodóvásár nagyon megdobogtatta a szívem, csodás volt az a faragott keretű tükör...és tuti elnézegetem volna a faragást magát. Mindig azt mondogattam, hogy ha fiúnak születtem volna asztalos szerettem volna lenni...

Paggy, sikeres vendéglátást kívánok.