Szia Paggy!
De jó, hogy Ti is kipróbáltátok az ecsettel " irást ". Olyan könnyűnek tünik, jó nézni, mikor más szakavatott csinálja. Aztán mikor az ember próbálja, még a nyelvét is kidugja önkéntelen.
Amit már most tudok, hogy pl. a képen látható egyeneseknél az ecsettartás milyen, nem gömbölyiti le úgy, mint nekünk kellett. Érdekes volt, mert senkinek nem ment mindkét oldal ugyanúgy. Én a jobb végét tudtam szebbre - majdnem azt irtam szépre

- a mellettem ülő meg pont forditva.
Azt mondta a tanár, hogy több, mint 4000 irásjel van, ezt aki érettségizni akar mind tudnia kell.
A koreai irás egyszerűbb, lehet érthetőbb is, mint a kinai, hogy hogy tevődnek össze a jelek. Nem ástam még magam bele. A sorozatot annak idején ami erről szólt megnéztem, de már homály fedi a részleteket.
Rendeltem a neten bambuszecsetet kecskeszőrrel, kinai tust, és rizspapirt, mert muszáj gyakorolni. A második órán csak lányok maradtak, a pasik kihullottak a sorból. Olyan csend volt, hogy a pók mászást is hallani lehetett, ahogy alkottunk.

Drukkolok nagyon a fréziáidnak. Itt felénk nagyon bolond idő volt ma is. Tegnap hatalmas széllel, valamennyi megmaradt mára is belőle, aztán hol szitál az eső, hol esik... , kezd hideg is lenni. Szombatra meg 24 fokot ir az időkép.