Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. október 30. 19:12

Gabóci!
Hát szemfüles vagyok én, de hogy nem találtalak a templomos képen, az is biztos! :-)

Paggy!
Micsoda ötlet a lépcsőház kiállitás!!!
Azért olyan jó, hogy megosztod, mit kellene hivatalosan látnunk a képeken. Bezzeg én.... :-)
Nézem a szinhatást, azt ami legelőször megragad, vagy a kis különlegességeket. :-)
Pl. azon a képen amin Te is rajta vagy fényképezve, ott csak ma vettelek észre.
A lilahagymák a fehér horgolt háttérrel nekem olyan, mintha kalapdisz lenne :-) És milyen jól mutat! :-)
A kenyeres kép viszont tetszik. Hogy mit akar kifejezni? Hát nekem valami régi dolgot. - Talán azt az egyszerűséget, ami boldoggá tette az embereket, nem vágytak nagy dolgokra , na ez se lehet ebben a formájában igaz, mindegy :-) - Ami először is megragadt itt a kenyér kérge, szerkezete, - milyen jó lehetett a kovász -, a háttér .
Ezért is örülök, hogy kicsit más szemszögből látjuk Veled a képeket.
Az árvácskás kép meg azért tetszik, mert hiába van itt az ősz, ez a kis szines virág akkor is előbújik és nem foglalkozik semmivel.
Az utolsó házas képednél pedig ami először megragadott a panel okkersárga részén a motivum volt.
Azt hiszem Paggy, ezekkel a meglátásaimmal nem segitettem a munkád. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. október 30. 20:46

Ági!KÖSZÖNÖM.Meghallgattam a többit is. [spoiler]A selyemútnál hallottam arab,orosz és spanyol zenét.A csárdást virtuózan adták elő De a vége az IGAZI!!!,olyan jól ismert hangzású "kínai"zene.Köszönöm szépen ezt a sok munkát ,amit beleöltél.Veled voltunk az eseményen. ^:)^ :littlehearth: :flower1:
Ági!Nagyon örülök,hogy megnézed a képeket és leírod a gondolataid.Többféle nézőpont .Öröm megosztani és a társunk megosztását nézni ,hallgatni,részese lenni.Ja ,elfelejtettem írni az elején a teaszertartás nem tűnt komolynak,mintha show lett volna.Üdv.Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. október 30. 21:56

Paggy, tökéletesen igazat adok a teaszertartással kapcsolatban. Az tetszett benne, hogy nem öntötte ki a teát, mig pörgette a kannát. :-)
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. október 31. 12:17

Sziasztok Lánykák!
Nagyon sok szépet, és érdekeset láthattam nektek köszönhetően.
Nekem még van egy pár fotóm amit szeretnék nektek megmutatni a Visegrádi Királyi Palotáról.
Spoiler: mutasd
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. október 31. 12:27

Folytatás:
Nem hiszem, hogy lehet más szó mint a csoda.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Itt pedig ebédeltünk.
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. október 31. 15:07

Köszönöm Marcsi, valóban csodás a királyi palota. Pontosan 47 éve jártam ott, de micsoda különbség, ...nagyon szépen felújították. Köszi a képeket! :)
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. október 31. 17:47

Gabóci5 írta:Köszönöm Marcsi, valóban csodás a királyi palota. Pontosan 47 éve jártam ott, de micsoda különbség, nagyon szépen felújították. Köszi a képeket! :)

Szia Gabi! Nagyon szívesen, tényleg gyönyörű volt.
A következő a felújított Szabadkai zsinagóga fotó lesznek. Szép, nyugodalmas hétvégét kívánok neked.Marcsi :)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. október 31. 17:58

Sétára csábító gyönyörű idő volt ma is. Persze csak a szokásos Körös partra mentem, nem unjátok? ;))

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És egy kakukktojás!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 1. 6:59

Jó reggelt Lányok!Jó reggelt Marcsi és Gabóci!Köszönöm szépen a sok szép fotót.Öröm nézegetni.Néhányat elteszek a karácsonyi albumomba olyan szemet gyönyörködtető.Üdv:Paggy
Most nincs időm,mert festünk és még néhány egyéb vacakság jött össze/eü./de mindenképpen rendesen megnézem a fenti szépséges képeket. :littlehearth: :flower1: :movingflower:

Ezt egy cikkben olvastam:
És hogy mitől lesz jó egy kép? A fotóművész erre a kérdésre azt szokta felelni, hogy az, amelyik egy kiállításon megállítja és megszólítja az embert, de a szerző stílusa, egyénisége, gondolkodásmódja is visszaköszön róla.
Újabb okosság szintén valahonnan:
A kép észlelése két szinten játszódik le: először a szemünk elé kerül és nézzük, hogy mit ábrázol, vagyis szemléljük a képet, a következő lépésben igyekszünk megragadni a „valódi” jelentését (Lázár, [1992] 2001). A jelentés valamely jelenség megértésének, magyarázatának, a jelenséggel kapcsolatos érzéseknek, reakcióknak az összessége. Ezeknek a jelentéseknek a megtalálása a dolgok megértésére és magyarázatára irányul. Amennyiben a képeket az emberi kommunikáció termékeinek tekintjük, úgy érdemes figyelembe venni, hogy ez a kommunikáció „értelemteli, tele van jelentéssel” (Rosengren, 2004: 77).
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 8:44

Kedves Kislánykák!

Próbálom azt a tizenvalahány oldat végignézni és végigolvasni, amit addig írtatok, amíg én nem
voltam jelen. Vannak képek, amik már megszűntek, azokat megpróbálom elképzelni.

Nem voltam jelen, mert nem voltam a magam ura. Ha nem erőltettem volna a fordítást (Iron Ladies),
máshol sem lettem volna a fórumban. Bár nagyon tetszett a sorozat, nem volt kedvem (szinte fájt)
fordítani, és nem volt kedvem fórumozni sem.

Nyár vége óta éreztem, hogy bajom van, de tévesen azt hittem, hogy a "fordítókámmal" van gond,
egyébként minden rendben van. Erőltettem, de rosszul tettem, mert még jobban elment a kedvem tőle.
Nem is voltam képes a szokásos tempómban hozni a részeket, tulajdonképpen a heti egy rész is nagy
erőfeszítésembe került.

A fordítással együtt a fotózás iránt is elveszítettem az érdeklődésemet. Az sem érdekelt egy fikarcnyit
sem. Egy idő után elkezdtem gyanakodni, hogy nem csak fordítói válságban szenvedek, hanem más
nyavalya is kerülget. Sokat gondolkodtam, és nálam ez mindig sikerre vezet. Ehhez nagyban hozzájárul
a csend, amiben élek. Amióta magam vagyok, és még a televízió zaja sem veszi el a figyelmemet a
gondolataimról, azóta mindig megtalálom a választ a kérdéseimre. Az agyamból a legváratlanabb
pillanatban tudnak kipattanni a megoldások. Most is így volt. Szeretek gyorsan túl lenni a bajokon,
nem emésztgetem sokáig, nem dédelgetem őket. Nem szeretem ha sajnálnak, ezért én a magamban
feldolgozós fajta vagyok. Sokan azt mondják, hogy jobb kibeszélni a problémákat, én ezt el sem tudom
képzelni. Én kifordítottam magamból a bajaimat, és az is nagyon jól működött. Kivéve most, amikor
azt is megtámadta ez az új kórság.

Nem taglalom hosszan, mi is volt a bajom, mert már ügyesen túltettem magam rajta. De köze van
hozzá a magánynak, és a kinti gyermekeim hiányának is. Az soha nem zavart eddig, hogy magam vagyok.
Az itthoni fiamékat minden héten látom, és a kintiekről is mindent tudok, szinte napi rendszerességgel
beszélünk vagy írunk. A lányom életében bekövetkezett változás indította el a szívemben a lavinát.
Remélem hamarosan nagymama leszek. Ők ott, én itt...és nekem még van két és fél évem ebben a
pokolban, amiben dolgozom... és az sem vigasztal, hogy az itthoni fiaméknál is várható majd unoka.
Mellbe vágott, hogy amíg nyugdíjba nem megyek, addig alig tudok majd nagymamaként funkcionálni
a kinti unokám életében...
Szokták irigyelni a pedagógusokat a sok szabadság miatt. Mi is örülünk neki, de azt mindannyian utáljuk,
hogy nem akkor vehetjük ki, amikor mi szeretnénk. Egy nappal sem rendelkezünk mi. Ha úgy lenne, nem
csak nyáron utazhatnék ki Angliába hozzájuk.

Sok lehúzó kósza gondolat volt a fejemben, amiket azután tudtam helyretenni, miután összegyűjtöttem
őket. Ezek nyár vége óta emésztettek, és ehhez még hozzájött az iskolakezdés is, ami szintén nem egy
örömünnep az én esetemben... pedig valamikor az volt.

Mint mindig most is igyekeztem "lapozni", a kesergés soha nem volt a kenyerem. Az is nagyon jó volt,
hogy itt voltak a gyerekek. Most pedig fordítani valót keresgélek, szóval már (majdnem) a régi vagyok.

Na, megyek folytatom a nézelődést!

Csinálták az utat nálunk, két hétig nem jött fel busz a faluba, a lenti buszmegállóba/ból kellett gyalog
le/fel mennem. Minden reggel csodás narancssárga színben ragyogott a nap, amitől persze megbolondult
a fényképezőm:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 1. 8:57

Ritám, gyönyörű ez a kép! :movingflower: :flower1: :littlehearth: Végre rátaláltál a megoldásra is...az a két év meg úgy elrepül mint a fecske...
:movingflower: :flower1: :littlehearth: :x :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 1. 9:01

Marcsi! Köszönöm a visegrádi képeket, még soha nem voltam ott. :) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci, gyönyörűek a sétálós útjaid, és természetesen egyiket sem unom, sőt, kész balzsam az ember szívének ezek a gyönyörű színek, formák hangulatok, amik átjönnek a képen. szívesen bekeretezném egyik-másik képet! :D :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
A kakukktojásról elfelejtkeztem....ki csinálta a körmödet, aranyos az a kis levélminta rajta... :D :x :littlehearth: :flower1: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 1. 9:58

NAGYON MÁS
Hálaisten Rita visszatért!!!!!!!!!! :littlehearth: :flower1: :movingflower: :-h Most vigyázz MAGADRA és csak annyit tegyél,amennyi jólesik!!!!!
2 egyéb dolog:
Sikerült 1 jegyet kapni a Kor.Filmfesztiválra---Hétfőn este megyek HOZOK KÉPEKET
És szeretnélek bevonni Benneteket.
Nagyon "felizgatott" jó értelemben.Most csak a témát írom le és majd jövök a részletekkel.
TÉMA:Az ILLAT
Na most megyek
Sajnos elmarad a temetőfotózás a festés és a fejfájások miatt.
Pajzsmirigytúlműködésem van.Szerintem ez a túlzott aktivitásom ettől is lehet
Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. november 1. 10:11

Jobbulást Neked is Paggy, remélem a fejfájás is alábbhagy, pontosabban elhagy aztán a soha viszontnemlátásra...fejfájás.
folyamatosan szedem én is a szelén cink króm combót, így az én pajzsmirigy eredményem csúcsot döntöget, olyan jól helyrejöttem. Igaz 1 év után..Ami fejfájás maradt, az már nem attól van.! :ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. november 1. 10:57

Ritám!Úgy örülök,hogy újra itt vagy. Azt éreztem, hogy azok a problémák amikről írtál megviselhetnek, mert nem lehet könnyű így élni. [-x Csak reménykedtem, hogy semmi komolyabb szervi bajod nincs, és hál' Istennek...nincs. :)
Nagyon hiányoztál, te és a képeid!!! Ez a fotód is gyönyörű! :x
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. november 1. 10:58

Paggy vigyázz magadra, gyógyulj meg! :ympray:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 12:20

Miután ide írtam, felhívott a fiam, hogy délután jön fát vágni, így nem nézegettem
tovább a főrumot, hanem főztem egy kukta gulyáslevest, és sütöttem update palacsintát,
mert nem lett volna elég kettőnknek a tegnapi maradék. Úgyhogy most kezdek igazán
bele a nézelődésbe. Gabi erdélyi képeinél maradtam el, azzal kezdem.

Ez a pitypang egy másik reggelről van:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 12:55

Nem az erdélyi képeknél vesztem el, hanem a tátralomniciaknál. Te jó isten! Jó sok oldal van
előttem, pontosan 16!

Viszont ami először szembeszökik, hogy a Képfeltöltés.eu-ra feltett fotók közül egy sem
látszik már. Mindenütt csak a "Kép" felirattal találkozom. Megpróbáltam elővarázsolni őket,
de nem lehet, szerintem megszűnt az oldal, ahová feltettétek. A képhosttal így tűnt el egy
halom fotónk.

Na, folytatom!

Szintén reggel 7 óra tájban:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. november 1. 13:22

Szia Rita!

Jajj de jó,hogy itt vagy! Nagyon örülök Neked!.
Teljesen megértem, átérzem amiről irtál. A családi dolgokkal kapcsolatban én még előtte állok a leirtaknak. Nem is akarok rágondolni mekkora űr maradhat az emberben.
Ugyanigy tenném a helyzet kezelését, a kibeszélés működhet, de a problémákat az embernek saját magának kell legbelül feldolgozni, abban csak magunk segithetünk teljes mértékben.

Nagyon sok oldal előtt vagy, nehéz ilyenkor utolérni a végét.
Rita, én is a képfeltöltés eu.-t használom. Működnek a képeim, látom őket. Néha szokott olyat csinálni az oldalra feltöltött kép, hogy nem látszik, utána meggondolja magát és semmi probléma vele.

A képeid gyönyörűek!!! Végre a megszokott napfelkelte! :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 13:50

Marcsi! Lemaradtam az 500. hozzászólásodról. Gratulálok!

Paggy, olvasom a KKK által rendezett eseményről a beszámolódat. Sajnos itt sem látszódnak a
képek, de el tudom képzelni mi volt, mert a fb-on láttam pár fotót róla.

A bábszínházról kitett videókat látom, de most csak az elsőt fogom megnézni, hogy haladjak.
Belenézek, mint érdekességbe, de a bábok nem vonzanak, így a bábszínház sem. Az élő
szereplőket jobban preferálom.

Gabi! A te fotóidat látom szerencsére! Ha nem írtad volna is lehetne látni, hogy ízlik, ami a
bögrében van. Az a lótusz pedig bonyolultnak tűnik. Szép lett!
Isten éltesse utólag is Andriskát! Komoly fiatalember már!

Zsike! Mennyivel másabb a holland szivárvány, mint az enyém volt előtte. Először azt hittem, hogy
azért, mert nem látok hegyet, dombot, aztán rájöttem, hogy az a lapos, síkság a tenger!

Az én konyhámban még nem volt gyömbér, de egyszer fogok venni, és megkóstolom.
Az meg végképp nem jutna eszembe, hogy cserépbe ültessem, pedig miért ne? Nagyon érdekes!

Ági! Nem látom a harkálykát! Közben olvastam, amit nem régen írtál. Hát nagyon remélem, hogy
nekem is megmutatják majd magukat a képek! Én most ezt látom:

Kép

Ez pedig Paggy hsz.-a:

Kép

Az előbb kitett fotón napkelte van, reggel hétkor fotózva.

Nagyon régen találkoztam már K. Szürke Cicával. Megkopott, megöregedett. Szeptemberi fotó:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. november 1. 14:11

Rita!

Tényleg nem látszanak a régi képek, csak a mostani frissek a képfeltöltés.eu-ról. Visszanézegettem én is.
Akkor muszáj lesz hanyagolni ezt a lehetőséget.
Megtennéd Rita, hogy ismét beirod amit használsz? Szó volt róla régebben, de mivel nekem működött nem mentettem el az agyamban azt a varriációt.

Szürke cica tényleg nagyon megviselt. Hirtelen Ödön jutott eszembe, mikor legutóbb hazahoztuk a 2. gyomorcsavar műtét után. Öreg és szomorú tekintet.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. november 1. 14:36

Ági, készítettem egy új témát a képfeltöltésnek, így megmarad örökre, mert a hsz.-ok
között gyorsan elvész. Egyszer Paggynak készítettem el ezt az útmutatót, még jó, hogy
elmentettem.

http://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=238

A szomszédasszonyom cicái közül kettő:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 1. 14:37

Lányok!Ezt gyorsan felteszem,mert még tudok picit "gépezni".
"Ezeréves"/pontosan 4 éves/barátság:
Kép[spoiler]
[/spoiler]
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. november 1. 14:37

Jöttem gyakorolni képet feltenni, amit elsőnek találtam öcsém kisfia nyáron a szünetben anyukáméknál kukoricát morzsol :-)

Kép

Pont jó lett a méret úgy Rita, ahogy irtad, akkor ez a varriáció lesz ezek után, mert pl. a kinai képekért a szivem szakad meg, annyit dolgoztam, hogy látható legyen normál méretre kicsinyitve.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. november 1. 14:51

Ági!De aranyos kölök!!!Paggy

Vissza: “Társalgó”