Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:48

https://www.lumas.com/search/?q=anat+van+der+ort

https://www.lumas.com/pictures/annet_va ... vanitas_i/

Háttérinformáció az Annet Van Der Voortról
Bevezetés
WILTING SPLENDOR

Annet van der Voort fotóművész jelenleg egy viráglaboratóriumnak hívja. Itt megfigyeli a tulipánok átalakulását, amit ő tart, hogy felhasználhassa őket a művészetének különböző lejárati állapotaiban. A képalkotás technikája modern és teljesen kamera nélkül. Egy bonyolult folyamatban megvizsgálja a csábító ragyogást, és ezzel egy olyan különleges vizuális teret hoz létre, amely legjobban megfelel az ő megértésének vanitáról, a mindennapos átmeneti filozófiai elképzelésről. A szkennelései modern variáció a holland aranyozott korának virágfestményein.

Spoiler: mutasd
A tulipánok a tizenhetedik században vágyak tárgyává váltak. Hagymájuk árverése a legmagasabb árakon történt. Az izzók virágzásának bemutatására a flóra csodálatos festményeit üzembe helyezték. Valódi kultusz alakult ki a virágos státusz szimbólum körül, így a tulipán belépett a művészettörténeti csarnokokba. Ma a virágfestmények és a kortárs csendéletek a holland festészet zenituma közé tartoznak.

A tulipántermelők új színváltozatokkal felülmúlják magukat, de a legmagasabb cél egy fekete változat létrehozása volt. Abszurd ötlet, úgy tűnhet - de talán logikus, ha figyelembe vesszük a tulipán efemeritását: a romlásra szánt virágzó szépség.

Van der Voort munkája különleges kapcsolatban áll az amszterdami Rachel Ruysch (1664-1750) festőjével. Mindkettő rovarokat, lepkéket és más kisállatokat tartalmaz a virág kompozícióikban, mint alapvető elemeket. De amit a Ruysch arra használt, hogy növelje a valóságérzetet, a Voort tudatosan él élő ellenpont létrehozására, hogy egyensúlyt teremtsen a tulipán káró pompájában.

Horst Klöver
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 21:56

VÉGÜL JÖJJÖN A MEGHÖKKENTŐ----KÉRLEK TEGYETEK FÉLRE MINDEN ELŐÍTÉLETET ÉS CSAK A KÉP ÉRDEKESSÉGÉT NÉZZÉTEK-ezért csináltam néhány saját képet -bal kézzel-a belga házaspár által adott magazinból,amit a LUMASBAN is meg lehet vásárolni-mindjárt
[
url=https://postimages.org/]Kép[/url]online image hosting
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 25. 22:08

Kép

A FOTÓS-PHIL VAN DUYNEN
HÁT ENNYIT TUDTAM FELTENNI-SZÉP NAPOKAT-B.Ú.É.K!paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 26. 7:39

Paggy kedves, neked külön keneted van az érdekességek megtalálására...köszönöm az élményt, még így is, amit nyújtani tudtál..
s amennyire tetszettek az elsők, és a beszámolók, annyira nem az emberállat kompozíciók, számomra nem csak a látvány miatt irtózatos,mert a szellemei vetülete nem a szép és a jó, pont ellenkezőleg belenyúlni Isten alkotásába ilyen formán...gondolj csak a kentaurokra..de ezzel nem
elriasztani akarlak, csak gondoltam, hogy erre is ráirányítom a figyelmet, hogy nehogy valaki ilyen borzadályt bevigyen az otthonába. Kihangsúlyozom, hogy szimplán arról van szó, hogy nem tetszik, hanem a mélyebb értelme miatt. Ez is a sátánizmus egyik vonala. Na mindegy leírtam, mert nem láttam értelmét hogy elhallgassam. Itt nem arról van szó hogy miben és kiben hiszek vagy nem, hanem az adott "művészeti vonal káros hatásáról"
A szép, építő, jellegű dolgokat nagyon szeretem, és és egy egy jól sikerült pillanatképnek sokkal több a mondanivalója mint gondolnánk. És ez így is kell hogy legyen, akár gondolati, érzelmi, hangulati, bármely kérdésben. További kellemes pihenést mindenkinek. Remélem Paggy, már nem fáj annyira a kezed, igyekszel valóban kímélni... :ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 27. 10:40

kedves nézelődő-megtaláltad a kis állatkákat a növényeken-ezt most kérdezem-nem tudom megnyomni a kérdőjelet-
Van der Voort munkája különleges kapcsolatban áll az amszterdami Rachel Ruysch (1664-1750) festőjével. Mindkettő rovarokat, lepkéket és más kisállatokat tartalmaz a virág kompozícióikban, mint alapvető elemeket
http://www.anzenbergergallery.com/artis ... _der_voort
Annet van der Voort 1950-ben született Hollandiában; középiskolai diplomáját követően eladóként dolgozott. 1973-ban Németországba költözött, és Dortmundi Iparművészeti Egyetemen végzett vizuális kommunikáció tanulmányait tervezői diplomával.

Művészi munkájában van der Voort az átmeneti témára összpontosít - az emberrel, életének minden szakaszában, a központban. Az így létrehozott képek sorozatát Németországban, Dániában, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Hollandiában mutatták be. A többnemzetiségű fiatalok portrékját jelenleg egy hároméves turnékiállításon láthatjuk, amelyet egy illusztrált könyv kísér.

A van der Voort fényképészeti munkáiban további koncentrációs területek a természet ciklikus átmenete és jelenségei. Emellett számos könyv szerzője, amely a méltóságteljes halál kérdésével foglalkozik.

Számos alkotása híres múzeumok birtokában van (Staatsgalerie Stuttgart, Bradford Nemzeti Múzeum, Fotokunst Odense Múzeum, Frankfurt Architekturmuseum, Nederlandse Gasunie Groningen stb.) És magángyűjteményekben.

EZT IS NÉZZÉTEK MEG
http://www.anzenbergergallery.com/artis ... a_lifetime
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 27. 18:47

Kedves Paggy, az utolsó képekről az jutott eszembe, hogy mennyi mindent láttak már ezek a szemek...?!, ilyen érdekes portrékat lehet így is csinálni... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 30. 14:25

kedves lányok-alapvetően elment a kedvetek a fotók felrakásától,vagy túl sok képet tettem fel és ezért nem is raktok fel már régen képeket-mert őszintén szólva nekem már nincs kedvem így jelen lenni-gondolom mindenki inkább olvasni szeret vagy megnézni egy sorozatot,mert a fényképezés aktívkodás-meg sok a munka-meg hideg van-meg......na mindegy-most megyek én is intézni a dolgokat-üdv nektek -paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 30. 14:57

Kedves Paggy, ne vegye el a kedvedet a képek felrakása, pillanatnyilag te vagy most a legaktívabb, ha lesz energiám és kedvem és kimozdulási lehetőségem hozok majd képeket. Neked is boldog Új évet Kívánok... :ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2018. december 31. 17:54

kedves kata-BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK az év vadvirágával-
paggy
KORNISTÁRNICS-
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2018. december 31. 19:45

Drága Pggy, ez gyönyörű, köszönöm szépen! :x :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: :ymparty:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2018. december 31. 22:01

[b]Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!![/b]
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. január 1. 8:48

Szilvia Neked is..Boldog Új Évet, s minden jót ami belefér..képes hírekkel spécelve... :D :)) :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd :ymparty:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 1. 19:08

egy kis vidámság-kedvenc rajzfilmem kínaiul-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 1. 19:11

oroszul-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 1. 19:13

franciául-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 1. 19:14

végül magyarul-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. január 1. 20:10

Mekkora sikere van peppe malacnak. Nálunk most más rajzfilmek a kedvencek, de észrevettem a minimaxon is egyre több régi mesét hoznak elő, amik még nézhetők és élvezhetők is voltak. Ma meg gepárdos ismeretterjesztőt nézett a Samu, meg a Duna tv.-n volt egy komolyzenei műsor, és ki sem jött a szobából míg nem volt vége..csak lestem, és én is itt filmeztem közben... :))
el is telt az első napja az évnek, mindenkinek áldott munkakezdést holnaptól. Jó éjszakát! ;) :D i-) :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Csak azok a fránya petárdák fogynának már végre el... :-q
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 2. 9:52

kedves kata-kezdetben úgy volt,hogy ennyire vacak rajzfilmeket,amik lilla születésekor léteztek,NEM NÉZEK,---------ÁM ,bár lilla nagyon kevés TV-t nézhet,muszáj volt követnem-találtam néhány elfogadhatót,nemcsak a régiek közt-FÉLRE KELLETT TENNEM AZ ELŐÍTÉLETEM-
kata-gondolkodtam rajta ,mégis folytatom a fényképezést,mert fontosnak tartom a kapcsolatot,hogy láthassuk mi van velünk és-a nálunk fiatalabbakkal- idősebbekkel-hogy élünk,minek örülün,-mitől szomorkodunk-vigaszt nyújtunk-képekben-LEGALÁBB TÖBBET LÁTUNK A VILÁGBÓL :) :flower1:
Már sikerül megfognom a söprűt jobb kézzel,de még söpörni nem tudok,viszont a bal kezemmel ügyesebb lettem-pld. ágyat húztam-CSAK ÍRNI NEM TUDOK RENDESEN BAL KÉZZEL-ÍGY AZ A VICCES DOLOG IS ELŐÁLLT,HOGY A BANKBAN ÓRIÁSI PAPÍRRA PRÓBÁLTAM LEÍRNI A NEVEM,SEGÍTETTEK.
ja és van új használt telefonom-csicsás,csak még felvenni nem tudom :))
most csinálok egy fényképet egy agyonmosott szerintem marabúról-a lányomé volt,csak sajnálom kidobn,szeretem-üdv-paggy
Képscotch irish baby names
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. január 2. 10:10

szia Paggy, Örülök a friss híreknek, halad a gyógyulás is előre, de azért ne erőltesd meg nagyon a másikat sem, mert akkor meg azt kell majd egy darabig kímélni. A régi telefonról jut eszembe, hogy csak az eredeti töltőjével töltsd fel, ugyanis tűzveszélyes és robbanásbeszélyes mással. Egyik ismerősöm is így járt, szerencsére éppen ellépett a telefontól így nem lett baja. Nekem ma uri dolgom lesz, apu bevásárol, hátha lesz a nagy hóból valami, és nem tudunk kimenni. Vigyázz majd te is magadra...is ha lehetőség lesz rá majd képeket. De első a biztonság! :ymhug: :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Na megviccelt a gép, az előbb még nem látszott a maribu, én nem is emlékszem olyan mesére amiben benne volt, de aranyos kis darab, szerintem se dobd ki ha elfér... :x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 3. 19:48

dicsekszem-az első rendes telefonos képem-Kép
fúj a szél és hideg van-üdv-paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 3. 21:06

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. január 3. 21:18

KIRAGADTAM BELŐLE-