Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
VÁROS:
VÁROS-TERMÉSZET-FOLYÓPART-TÉR:Arra vonatkozóan, hogy mit kell "tudnia" egy jó köz(használatú) térnek, helynek, több
elmélet is létezik. Jan Gehl és Lars Gemzoe 12 pontja azonban elég jól összefoglalja
ezeket.
A jó köz(használatú) tér 12 ismérve:
1. védelem a forgalom ellen
2. védeleme a vandalizmus ellen
3. védelem a természeti viszonyok ellen
4. sétálásnak kijelölt hely
5. elidƅzésre, nézelƅdésre kijelölt hely
6. üldögélésre kijelölt hely
7. látvány
8. beszélgetés lehetƅsége
9. játék lehetƅsége
10. emberi lépték
11. lehetƅség a jó idƅ élvezésére
12. esztétikai értékek
elmélet is létezik. Jan Gehl és Lars Gemzoe 12 pontja azonban elég jól összefoglalja
ezeket.
A jó köz(használatú) tér 12 ismérve:
1. védelem a forgalom ellen
2. védeleme a vandalizmus ellen
3. védelem a természeti viszonyok ellen
4. sétálásnak kijelölt hely
5. elidƅzésre, nézelƅdésre kijelölt hely
6. üldögélésre kijelölt hely
7. látvány
8. beszélgetés lehetƅsége
9. játék lehetƅsége
10. emberi lépték
11. lehetƅség a jó idƅ élvezésére
12. esztétikai értékek
Budapest hosszú távú fejlesztési koncepciójával összhangban, a pesti Duna-part mentén gyalogossétány (a Margit híd és az Árpád híd között) és kerékpárút (a Margit híd és a Dráva utcai csomópont között) épült, továbbá megtörtént a szomszédos területek rendezése is. Mindez biztosítja a közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolatot a XIII. kerület és a Belváros között. A Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasz megújítására a 2017-es budapesti vizes vb után kerül sor.
Szia Paggy! Valóban szörnyű. Tavaly óta nem jártunk arra. Szerintem a fák fele sem élte túl a konténerekben. Az egyik új építésű ház elé is tettek ki, de a locsolást nem is tudom kinek kellene. Amit a természet ad az kevés egy fának, ekkora gyökérzettel. Ebben max a konténer méretéig durván 1x1m kockában tud fejlődni a gyökérzete. Ami eleve kicsi, de ebben a kockában pillanatok alatt ki is szárad a földje. Most felénk is újítják a köztereket. Épp a férjemmel beszéltünk, hogy a füves részek nagyját lekövezik. A fákat annyira visszametszik, szerintünk csonkolják, hogy miből lesz nekünk levegőnk? Komolyan örültem, hogy végre csinálnak vele valamit, de sajnos nem a jó irányba. Majd, ha jobb idő lesz, csinálok képeket. Addig remélem befejezik. Fém ülőkéket is kitettek. Fa ülőrésszel. Olyan alacsony, hogy egy idősebb biztosan nem fog tudni leülni rá.((( Nekem ez a gondom az új bútorokkal is. Ülőgarnitúra, fotel mind annyira alacsony. Régen voltak állítható magasságúak is. Mostanában nem látni. Fiatal tervezők nem gondolnak az idősebbekre.
Bocsi, hogy ilyen ritkán jövök.
Paggy írta:Jó reggelt!Most csak egy "3kortykávés"bekukkantásra jöttem.Először Katának/már próbálok 2 kézzel gépelni/Még nem néztem utána milyen a Tervueren?Ez egy új fajtanév?Majd este megnézem.Egyébként ,hátul olyan szürkés a szőre.-Itt hideg van.Ki vásárol ma nálatok?
Mikor mész el Samukával legközelebb?Szép hetet!!!!Igyál finom ,illatos levendulateát!!!Kérek majd egy képet,
Hogy néz ki ,ha lefőzed?
Éva!Köszi a sok jótanácsot.A csontlevesre emlékeztem,meg is fogom a héten csinálni.-Éva ,ne hagyd abba a telefonos fotózást!Úgy tetszettek nekem a képeid.-Rokonlelkek vagyunk,ezt a liftes történetedre írom.Aranyos ,ahogy a parfűmjét dícsérted.Gondolom,hogy megdöbbent először a hölgy.Egyébként ,szereted a finom parfűmöket?Inkább azt kérdezem ,milyen illatot szeretsz?![]()
![]()
![]()
Ismeritek biztos azt a játékot:
-Ha gyümölcs lennél,mi lennél?
-Ha állat lennél ,mi lennél?/Esetleg ki?/
-Ha tárgy lennél,mi lennél?
SZÓVAL TI KIK, ILL.MIK LENNÉTEK?
Gyümölcs/én/:édes fekete szeder.
Állat/én/:vagy egy olyan ma divatos kis disznó vagy kutya /tacskó/
Tárgy/én/:karosszék
KÉPEKKEL CSAK HÉTVÉGÉN JÖVÖK,DE REGGELENTE BEKUKKANTOK.ÜDV MINDENKINEK,AZOKNAK IS AKIK CSAK BENÉZNEK IDE.Öröm nézegetni egymás képeit és olvasni a kommenteket.![]()
Paggy
Én a kicsit édeskés illatokat szeretem. De ne legyen túlzottan édes. De nincs parfümöm. Virágból a rózsa a kedvenc. Őszibarack és ló lennék és számítógép.
Paggy írta:GYORSAN HOZTAM MÉG EGY KIS LÁTVÁNYT A HIDEG TÉLI REGGELEN:
https://roadster.hu/2019-legjobban-vart-epuletei/
Monumentálisak ezek az épületek. Nekem a tenger alatti tetszene. Szívesen ebédelnék ott, de nem tengeri herkentyűt.
Paggy írta:Ha meghallgattátok,utána nézzétek meg ezt!Ennyit mára és holnapra.Szép estét!Paggy
https://guidetoiceland.is/de/das-beste- ... -in-island
Szép felvételek, de nekem néha kopár. Van ahol még fű sem nől. De azok a lehömpölygő felhők például nagyon tetszenek. A rádió műsor már nincs fent.
Bocs megint mennem kell. További szép napot.
Sziasztok!Örülök Éva,hogy válaszoltál.Szép napot !Paggy