Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. február 16. 19:52

ez a lányka de édes kis huncut...köszönöm a képeket és a beszámolót! Egyébként tényleg másként ketyeg nekünk az óra...nekünk már túl gyors az iram... ;) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. február 16. 20:09

Olvasgattam az oldalon, és látom, hogy Lillának névnapja van. Isten éltesse sokáig!
Aranyos kislány és nagyon sokat nőtt, amióta nem láttam.

A fekete gumikesztyűről (lehet, hogy nem is gumiból van) az jutott eszembe, hogy a
szomszédasszonyommal tegnapi kezdettel minden nap megyünk tekeregni a falun
túlra. Mivel egyetlen másik településsel sem vagyunk úgy határosak, hogy egybe érnénk
vele, ezért a szélrózsa bármely irányába indulunk, tíz percen belül vagy erdőben, vagy
a szántóföldeket összekötő földutakon találjuk magunkat. Azt megbeszéltük, hogy
nem megyünk aszfalton, hanem rendes talajon, mert az jó a lábunknak, és így biztosan
a természetben kötünk ki. Most jön a kesztyű. Ugyanígy a földön heverve láttunk egyet
mi is a mai nap folyamán. Egy uborka ültetvény mellett hevert.

Nem valami érdekes történet, csak érdekes, hogy ma én is kapcsolatba kerültem egy
fekete kesztyűvel.

Ezer éve nem fényképeztem, mert már untam volna ugyanazt fotózni, mint tavaly, meg
tavalyelőtt. De most, hogy mászkálunk, már várom a tavaszt, mert új képeket remélek tőle.

Egy januári reggelen készítettem az iskola udvaráról:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 16. 20:44

Kedves Kata és Rita!Köszönöm szépen az unokám nevében.
Rita!Picit szomorú vagyok,hogy ritkán fotózol,de megértem.MINDENT MEGÉRTEK.ÁM szeretném leírni,hogy milyen jó hatással van rám /esetleg ránk nem gondolod?/,ha nézem vagy olvasom egy társam "alkotását".Rengeteg csodás filmet és sorozatot fordítasz és fordítottál.Olyannyira segítesz ezzel világot látni,hogy jobb mint egy utazás.Mivel nekem ez a fényképezés nem veszi el az időmet,csak néha,ha túltolom magam,ezért csak öröm.Elsősorban átéled a dolgot, s csak azután osztod meg.Nem is fontos,hogy mit fényképezel,csak ,hogy neked tetszen ,ha így van ,meg tudod osztani az örömöd.PERSZE ELSŐ A MuNKA,ha még dolgozol,MAJD A CSALÁD és a TÖBBI,de GYÓGYÍR a fotózás is.Köszönöm szépen Neked a SOK JÓ DOLGOT.
Kedves Mindenki!SZÉP ESTÉT!Paggy
Gyönyörű a kép!!!Most értettem meg Rita,miért unod.HÁT PERSZE,mert mindig jó képeket csinálsz! :)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. február 16. 20:50

Paggy, Lillának nagyon boldog szülinapot kívánok! Nagyot nőtt a bájos lányka! :-)

Rita! Gyönyörű ez az elkapott pillanat!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 16. 22:14

Eszembe jutott:Csak a szép dolgokat érdemes fotózni?Például, el sem tudom képzelni hogy néz ki egy uborkaföld.Milyen lehet?
A múltkor olvastam mennyire hasznos a gyaloglás .Egyébként,a házunk előtt van egy fa,s arra a szomszédok madáreleségeket akasztottak.Jó lenne látni ,mint Ritáét!Mi újság a madárkákkal?Mennyi mindent lehetne fotózni!S ezt illusztrálva /SAJNOS!!!/kimentem a konyhába és a szomszédasszony által átadott tökmagos pogácsába belekóstoltam DE ELŐTTE LEFOTÓZTAM,hogy maradjon róla emlék. :))
A telefonommal csináltam.Fogalmam sincs hogy tudnám élesebbre állítani.TANULMÁNYOZNI KELL.HAJRÁ LÁNYOK,ne ilyen bénán mint én,fotózzatok!Paggy
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. február 17. 10:48

Ritám olyan gyönyörű a kép, hogy el lehetne rajta nézegetni, ki kellene tenni a falra annyira szép. Kész színorgia, és a végtelenség érzete..nekem ez jön le belőle! Egyszerűen nem lehet megunni! :D :littlehearth:
Paggy, nagyon csábító az a finom pogácsa ...nekem is sütnöm kellene. De most mennem is kell, irány a konyha. ;) :D :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 9:38

Folytatás...fotótémák:
SÜT A NAP
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 9:39

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 9:40

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 9:42

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 10:37

Még egy .
KÉSZ ÁTVERÉS VOLT:
Először is kék műanyag tartó-tehát, kék lesz-majd, fehér bimbó-végül ma reggel kéken nyíló virág.MÉG TANULNOM KELL!!!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 10:46

A hetem ismét zűrös lesz,DE ma megyünk a belvárosba egy ügyvédi irodába a házunk ügyében,így "körbenézek"/fotótéma??????/Mindenesetre ,ne nagyon várjatok /már AKI/képekkel.
VISZONT és TALÁN hétvégén jövök.
Most hallom , a Dalai Láma menekülésének évfordulója lesz és 25 éves a SAMBHALA KÖZPONT /TIBETI/ .Március 10-én mindenki tegyen ki az ablakába egy tibeti zászlót!Mindjárt megnézem hány éve menekült el a láma.EZUTÁN GYERÜNK PORSZÍVÓZNI!!!!
SZÉP HETET!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 10:51

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 10:53

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 11:04

Részlet:
Spoiler: mutasd
Tibeti kultúra
Tibet nemzeti zászlaja
Bevezetés

A tibeti zászló szoros kapcsolatban van az ország történelmével és a királyi dinasztiával, ezer évre tekint vissza. Pontosabban a tibeti királyi időszámítás 820. évére - ami a keresztény időszámítás hetedik századának felel meg -, amikor Song-Cen Gampo tibeti vallási vezető és világi uralkodó idején, Tibet nagy és terjedelmes területét kisebb nagyobb "gö-kji tong-de" és "jung-gi mi-de" nevű közigazgatási egységekre osztották fel. Ezen területek férfiaiból egy 2.860.000 fős hadsereget választottak, ami Tibet határai mentén állomásozott, így a lakosság biztonságban élt. A tibeti nép bátorsága és hősiessége annak idején jól ismert volt az egész világon, amint meghódította és kormányozta még a szomszédos Kínai birodalmat is.

Abban az időben - írások szerint -, Yö-ru Tö seregének volt egy saját katonai zászlaja, ami két hó-oroszlánt ábrázolt egymással szemben, Yö-ru Ma seregének egy olyan, melynek felső szegélye fényes volt, Cang Rulag-nak egy olyan, amely egy hó-oroszlánt ábrázolt, amint az égre szökken, Ü-ru Tö zászlója pedig vörös háttér előtt fehér lángot ábrázolt. Ily módon minden terület seregének megvolt a maga egységes arculata. Ezt a hagyományt követve egészen a XX. század elejéig, a tibeti hadseregen belül minden hadtestnek a zászlóján ugyanezek a motívumok tűntek fel. Ezen időszak későbbi szakaszában, a Nagyszerű Tizenharmadik Dalai Láma - Tibet e jeles szellemi és világi vezetője - uralkodásának idején, számos jelentős változáson ment keresztül a közigazgatási politika, a nemzetközi szokásokkal összhangban. Az előző tibeti katonai zászlók kinézete alapján, Őszentsége megtervezte a jelenlegi nemzeti zászlót. Hivatalosan bejelentette, hogy ezt az egységes zászlót kell minden tibeti védelmi egységnek alkalmaznia. Ezen bejelentés óta, minden tibeti hadsereg ezt a zászlót használja.

Színösszeállítás

Egyszerűen értelmezhető szimbólumrendszer, mely tartalmazza Tibet földrajzi sajátosságát, a hó-világot, a társadalom vallási szokásait és hagyományát, valamint a kormány politikai beállítottságát. A történelem igazolja a tényt, hogy Tibet egyike a legősibb nemzeteknek. Így Tibet mindhárom részén társadalmi helyzetre és vallásra való tekintet nélkül ezt a nemzeti zászlót, egységesen elfogadjuk őseinktől örököltnek. Páratlan kincs ez nekünk, amit még ma is nagyra becsülünk és tisztelünk, mint a múltban.

Szimbólum magyarázat
Középen egy fenséges, hóval vastagon borított hegy látható, amely Tibetet, mint nemzetet jelképezi, a "Havasokkal Övezett Föld"-et.
A sötétkék eget hat vörös szalag szeli át, ami a tibeti nép őseinek hat törzsét képviseli: a Se-t, a Mu-t, a Dong-ot, a Tong-ot, a Dru-t és a Ra-t, melyek cserébe a 12 leszármazottat adták. A hat piros szalag és az eget képviselő hat sötétkék szalag együttese a fekete és vörös őrző-védő istenségek erényes cselekedetekre való folytonos törekvését jelentik, a szellemi tanítások és a világi élet védelmében. Ezekkel az istenségekkel Tibetnek nagyon régre nyúlik kapcsolata vissza.
A hó-hegy csúcsánál a fényesen, minden irányba világító nap sugaraival, a szabadság örömének azonosságát szellemi és anyagi boldogságot és gazdagságot jelképez Tibet földjén minden lény számára.
A hegy lejtőin büszkén áll egy hó-oroszlán pár, a félelemmentesség lobogó sörényével feldíszítve, és az ország diadalmas vívmányait jelképezik a szellemi és világi életben egyaránt.
A gyönyörű és tündöklő háromszínű ékszer, amit magasba tartanak, a tibeti nép örökkön jelen lévő tiszteletét fejezi ki a Három Legfelsőbb Ékesség, a Buddha, Dharma és Szangha iránt.
Az oroszlánok között tartott, kétszínű forgó ékszer azt a védelmet és megbecsülést fejezi ki, melyet a nép a korrekt és etikus viselkedés önfegyelmének tulajdonít, amit elsősorban a tíz emelkedett erény és a viselkedés16 emberszerető módja képvisel.
Végül a széleket díszítő sárga szegély, szín tiszta
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. február 18. 16:57

végre hoztam egy két képet... ;) :D
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
végre napfűrdőzünk... :ymhug: :x :-bd :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. február 18. 17:44

Sziasztok!
Paggy! Köszönöm a videókat.
A dalai láma menekülését most nincs időm megnézni, de sort keritek rá az 100 %. Amikor M.o.-on volt, regisztrált nézőként láttam a neten a beszédét.
A második video eszembe juttatta a bakancslistás Angkort. Itt s zoktam fájditani a szivem: http://utikritika.hu/kambodzsa/siem_reap_es_angkor_wat
Kata!
Samuka mosolyát mindig díjjazom :-)

Lampionünnep lesz Szegeden a Konfuciusz Intézet szervezésében. Rájuk telefonáltam ma, és sajnos nem lesz lampion eregetés, csak kézműves foglalkozás, beszámolók és teaszertartás diákok által. Igy kihagyom, pedig mentünk volna a fiammal. Légtérengedély kell hozzá. Értetek már baromságot? Ez olyan, mintha az ember 100 lufit felengedne. Na mindegy.
Festészetből s zilvavirág festészettel folytatódott a bambuszfestészet. Azt hittem nem fogom szeretni, de valami csodás érzés rajzolni a virágokat. Nekem sokkal könnyebb, mint a bambusz leveleit.
Nagyon birom a pasast aki tartja az előadásokat. Azt mondta: Hölgyeim, olyan sok szép virágot alkottak, ha méhecske lennék, ide-oda röpködnék. :))
Nektek köszönhetően megtaláltam azt a felvételt, be is teszem, amikor a tv is kint volt a tanfolyamon. A b ambuszom és az irásjegyeim alkotása is látszik a képen. Na meg a tokám is :-) Isten bizony élőben kisebb ! =))

https://hetikozelet.wordpress.com/2019/ ... -szegeden/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 17:54

LÁNYOK,LÁNYOK!Lillával vagyok ,csak várunk valakit, ő meg tanul.HYPER SZUPER,amit feltettetek!ESTE TUDOM MEGNÉZNI ÉS ÉN IS HOZOK GYÖNYÖRŰT,mert ezt látnotok kell.Nem tudom, mire érek haza,de még ma este megnézem és teszem fel az enyémet.Hiába akartam várni vele,annyira szépet láttam.KÖSZÖNÖM A TIÉTEKET,JÖVÖK NÉZNI ESTE. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :flower1: Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. február 18. 18:11

A tanfolyamról:

Kép
Kép

Ez a gyakorló papir. Jobban szerettem a sima rizspapirt, ahol nem voltak a kockák kijelölve, de igazából Kínában igy kezdik az irásjeleket, mert itt lehet figyelni,hogy a vonalak hova esnek-
Kép

Szilvafa-virág ágai, majd a virágok: Vastag ecsettel lett festve, mert az jutott, nem akartam kérni kisebbet, de elvileg a virágokat már vékony ecsettel kell festeni. Az egyik ismerősöm, aki szintén jár, külön megdicsérte, hogy én vastaggal is tudtam vékony vonalat. :-)

Kép

Kép
Kép

Van lehetőség néha, ha idő van rá régi festményeket nézegetni az adott témában.
Könyvől lett kimásolva, amit talán a fénykép is visszaad:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 18:14

ÁGI!Megnéztem a videót.IRIGYELLEK ,hogy ilyen érdekes ,tartalmas tanfolyamra tudsz járni.ÖRÜLÖK,hogy láttalak elmélyülten dolgozni.MILYEN FIATAL VAGY!!!!Este mégegyszer megnézem.KÖSZÖNÖM,hogy betetted a linket.Majd még írok róla!!!!!!
Kata!Csak a képeid színeit láttam,ahogy gyorsan átfutottam ÉS SAMUKÁT!!!!!!!!!!!!!! :flower1: :flower1: :flower1: Este írok!!!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 20:46

Sziasztok!Megjöttem a kissé zűrös nap után.Először megnézek mindent,s utána felzóteszem a képeimet.SIETEK,mert nagyon érdekel.Paggy
Megnéztem a képeket,a videót a végén újranézem,mert el akarom olvasni a kínai írásról betett tananyagot,s azt így rohanvást nem lehet.
Először Kata.Samuka 1-2 képen fáradtnak tűnik,de van huncut képe is.Ez a buszkirándulás alkalmával készült?
nagyon jó színei vannak az ételfotóknak!!!!de nem tudom pontosan micsodák????Talán nokedlik főnek a levesben?TETSZIK-IMPRESSZIONISTA KÉPEK! :) :) :) Örülök,hogy fotóztál,köszönöm,köszönöm. :flower1:
Ágika!HÁT,RETTENTŐ ÜGYES VAGY!!!!!! ^:)^ Gyönyörűek az írásjelek.Ilyen egyenletes ecsetvonások!!!Na és a bambuszfestés....Elirigyeltem Tőled és a többiektől,hogy tudstok ott elmélyülten 1 dologgal foglalkozni.Szépek a virágok.Ki is festettétek őket?Sok minden van előttetek, egy ilyen jó tanárral messzire lehet jutni.Biztosan régóta foglalkozik a kínai kultúrával.Vajon hogy kezdődött nála?Ági,szereztem 3 db térképet Kínáról/SHANGHAI,BEIJING,GUANGZHOU/Szívesen elküldöm.Lefényképeztem az egyiket,hogy milyenek.--A kínai írásról betett anyagot holnap megnézem,mert ahhoz idő kell.a videó szuper.Mindent köszönök NEKED IS.
Mindjárt hozom a térképképet + a mai képeimet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 21:20

Először a fotóim,mert VÁRNI KELL AMÍG "ÁTMÁSZIK" A TELEFONOMRÓL a térkép fója.
Tehát,ma egy ügyvédi irodában jártunk a belvárosban.A Ferenciek tere folytatása a Károlyi Mihály utca,ahol a Károlyi palota is van/mellette ment el egy sétánk,amiről régebben beszámoltam/.a Károlyi utca elején az YBL palotában volt a NAGYON ELEGÁNS ÜGYVÉDI IRODA.Itt készítettem a fotókat.
Először egy link,majd a fotók:
http://p-rp.hu/projektek/ybl-palota
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 21:23

a Ferenciek tere felől mész
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. február 18. 21:25

Paggy