Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 18. 21:56

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 18. 22:00

Ez nem úl jó,meg az előbbi sem,csak már nagyon elfáradt a kezem a cipekedésben és nem volt több türelmem:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 18. 22:06

Lányok!Ma hosszú napom volt és még mosogatnom kell.Az állatok, a "kis disznók", itt horkolnak mellettem,nekem meg a kupit fel kell számolnom a konyhában.SZOMBATON BIOKERTÉSZ NAP SZENTENDRÉN A SKANZENBEN, az amire befizettem.Fogalmam sincs ,hogy fogok reggel 9-re ,autó nélkül,kijutni .Remélem, fényképezni is tudok picit.Azért picit,mert nem bunkóskodhatok a kattogtatással , tanulni megyek oda. Mindenképp igyekszem néhány jó/?/ képet csinálni.Most pedig vár a gyógytorna/meleg vízzel a mosogatóteknő/.Egyébként ,néha vacak a jobb kezem,ha nem tornáztatom.Üdv MINDENKINEK!!!Paggy :flower1: :littlehearth: :flower1:
A lényeg lemaradt:
Miért lett rossz a tésztád Ági?Mindjárt elolvasom mégegyszer.Talán a tojás hiányzott belőle?Még jó,hogy nem volt üres a hűtőd!A férfiakkal elég nehéz ,főleg ha új dolgot akarunk bevezetni. Egy jó szomszédasszony lehetne a meós,s ha rábólint,jöhetnek az urak.
Teszek be mindjárt valamit.Reggel találtam,CSAK ELŐBB MEGFORDÍTOM A FASIRTOT/holnap 7-kor jön haza a párom munkából , ez lesz a reggeli/.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 18. 23:13

A MOM KULT.a Koreai Kult. Kp-tal szemben van.Mutatok néhány izgalmas programot ,ahová elmennék,PERSZE ALIGHA sikerül...egyet kiválasztottam,ma este lett volna.Helyette egy számát felteszem.
https://momkult.hu/programok/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 18. 23:15

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 18. 23:18

Mégis a tegnapelőtt FELFEDEZETT énekesnő varázsol el.hallgassátok!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 18. 23:19

MEGYEK MOSOGATNI. :flower1: :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 19. 19:47

Ma este:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 19. 19:48

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 19. 20:31

Lányok köszönet a sok szép képért..én most nem hozok, tele a telefon és nem tudtam sehogy sem rátenni a gépre, hogy hely szabaduljon fel..ez van.
várom a további beszámolókat...mi vegetálunk... :) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 19. 20:33

Sziasztok!
Ma volt a Magyarok a Selyemúton.A Széchenyi- expedíció és Stein Aurél kutatásai Ázsia szívében kiállitás a TIK-ben.
Este fél hétkor volt találkám a fiammal.
Nagyon szeretem az ilyen témájú bárminemű anyagot, filmet, úgyhogy ott volt a helyünk.
Jön egy pár fotó is.
Ami engem a végén totál elvarázsolt, hogy Stein Aurél 91 évesen még ott volt az ásatások helyszinén. Micsoda élete lehetett! Irigylésre méltó, bár ez az én véleményem.

A TIK:
Kép
Kép
Kép

Spoiler: mutasd
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

spoilerbe tettem a képeket, mert nagyon sok és ne foglalja a helyet
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 19. 20:47

Kedves Lányok ,Ági!Nagyon köszönöm a beszámolót.Holnap délelőtt tudom megnézni rendesen,mert irtó fáradt vagyok.DE AMI SZEMBEÖTLŐ A NAGYON-NAGYON JÓ ÉPÜLETFOTÓK!!!!!!!!Ági.CSODÁS!!!!!!!!!!!! :ymapplause: A kiállítás az HŰHA!!!!Holnap jövök.Paggy
Most már HOLNAP van.Hajnalban keltem a cicáim miatt/4-kor ébresztettek,hogy ki kell menniük,de előbb adjak már enni nekik!!! =))
Mivel megittam egy bögre finom teát,nem tudtam elaludni, EZÉRT JÓ ALAPOSAN BELEMERÜLTEM Ági kiállítási tudósításába.Majd szörföztem a NETEN.
Hát teljesen beszippantott a téma,DE ehhez rengeteg idő kéne,még a felszínes olvasgatáshoz is.Most majd mellékelek néhány helyet,ahol nézelődtem.
Ági!Nagyon kedves vagy,hogy bemutattad a kiállítást és felhívtad a figyelmemet Stein Aurélra.Mindjárt írok még valamit,de előbb,hagy dícsérjem a szép fotóidat.Mintha egy fotóalbumból lennének,olyan jók a kiállítás helyszínének képei.Különösen az első valamint az emeletek helységeit ábrázoló.Látod Ági,ezt szerettem volna,hogy ilyen jó képeket csináljunk!Lehetne ez egy almáról,egy fasorról vagy épületbelsőről.-Nemrég olvastam a kerületi újságban/ÚJBUDA c./ a 60+-os fotókör kiállítást rendezett.JÓ KÉPEIK voltak.Persze ők elsősorban tájat fotóztak.
Most beteszem a linkeket,majd leírom azt a mondatot,amit szerettem volna.
MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM SZÉPEN ÁGI. :flower1: :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 20. 6:44

Itt beleolvashatsz Stein Aurél egyik könyvébe:
http://mek.oszk.hu/07300/07398/pdf/homokba1.pdf
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 20. 6:51

Nemrég hallgattam egy előadást a zsidóság szerepe a magyar kultúrában és a tudományban c.
Az alábbi kiragadás az előbb feltett linkek egyikéből való:
--De honnan is indult el a világhírig vezető lépcsőkön Stein Aurél? A családi háttérhelyzet a legtöbb emberben élethosszig tartó motívumokat alakít ki, s ez így volt az ő esetében is.

A XIX. századi asszimilálódni akaró zsidó középosztály tagjai őszintén hangsúlyozták a magyarsághoz való kötődésüket. Ezért kereszteltették a Stein szülők evangélikusnak a kis Márk Aurélt, hogy ezzel is érzékeltessék a Habsburg-katolicizmussal való szembenállásukat. (A szokatlan keresztnév a filozófus császár, a Római Birodalom pannóniai végvidékén honos Marcus Aurelius iránti tiszteletet őrzi, bár a Márk keresztnevet korábban többen is viselték a családban.)

Azt, hogy protestáns vallása ellenére miért íratták mégis a katolikus piarista rendi középiskolába, jórészt szintén a Stein család nemzeti érzelmeinek tulajdoníthatjuk, hiszen korábban ugyanide jártak olyan mélységesen tisztelt nemzeti hőseink is, mint Széchenyi István és Vörösmarty Mihály. Később aztán Németországban már evangélikus egyházi gimnáziumban tanult tovább, ahogyan végezetül érettségi vizsgáját is a budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumban tette le.--
Mert most NAGY TÉMA VOLT,HOGY-----KI A MAGYAR?---MINDNYÁJAN,AKIK ITT ÉLÜNK és HAZÁNKNAK ÉREZZÜK /legalábbis én így gondolom/Üdv:Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 20. 7:05

Szia Paggy és Mindenki!
Hú, nagyon szuper!!! Köszönöm szépen!! Na ezt hiányoltam én ott a kiállitáson,hogy nem tudok könyvet lapozgatni! :-)
Nézem is majd ma a linkeket, most gyors a reggeli dolgaim csinálom, robogok dolgozni, aztán haza ebédet főzni.
Festeni is kellene, mert tegnap az egyik csaj vett igazi kinai vörös akrilfestéket és azzal csak jobb gyakorolni, főleg,ha lenne normális rizspapir, amin nem folyik minden.
Tésztát is kellene gyártani, mert tegnap kaptam tanyasi szép sárga belsejű tojásokat, meg mágnesezni, mert nagyon fáj a talpam....
Plusz még Ödön is ott van. Ha ez nem volna elég napi teendő, végre fel kellene hivni még a bőrgyógyászt pár szemölcs levételére, meg elmenni egy Kirgizisztán, Azerbajdzsán körút bemutató előadásra, élménybeszámolóra.

Köszönöm a dicséretet Paggy a képekkel kapcsolatban. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 20. 8:35

Hú mennyi látni és olvasnivaló, köszönöm szépen a beszámolót és a képeket... ;) :D
Látom Ági, még véletlenül sem tudnánk unatkozni :)) :)) :(( . Mindig van vagy történik valami..nekem is orvosi vizit aztán irány az apu... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 20. 8:41

Szia Kata!Visszajöttem a kutyasétáról ,kávé és megyek is.Örülök,hogy kimozdulsz,bár biztos sok dolgod lesz.Szép napot Nektek!!!
Gyorsan elolvasom mit írtam reggel,mert nem olvastam rendesen át.Javítanom kell a hibákat.
Ági!Jó sok tennivalód van.AZÉRT NE HAJSZOLD MAGAD ill.belső nyugalmat kívánok!
Ma megint TOR"TÚRÁN" veszek részt,de sok jó is lesz benne.Itt süt a nap,bár csípős a levegő.Megyek.Szép napot MINDENKINEK/nemcsak azoknak,akik írnak/!Paggy :flower1: :littlehearth: :flower1: ~o)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 20. 16:46

Sziasztok!
Paggyi!
Átnézegettem a linkeket, képeket a Mokao barlangokról, belekezdtem a könyve is, de nem egyszerre fogom elolvasni, rájárok majd. :-)
Még egyszer nagyon köszönöm!
Amikor Ritánál néztük a dokomentumfilmeket már akkor nagyon tetszett a témák bemutatása. Itt egy új világ tárult megint elénk, a sivatag. Hogy hogy lehet ott kutatni?
Eszembe jutott, mikor a Tiltott városban voltunk és a vezetőnk szóba elegyedett egy fiatal sráccal, akiről kiderült,hogy a sivatagból jöttek anyukájával megnézni azt. Már akkor elcsodálkoztunk, hogy úristen, mekkora távolságot voltak képesek megtenni érte. Meg mennyit fejlődött a világ, hogy egy olyan helyről jövő valakivel, akiről aztán tényleg nem gondolná az ember, hogy meg tudja értetni magát tudunk meg személyes dolgokat, amit nem is gondoltunk volna.
Na ez egy kis kitérő volt csak. :-)
Paggyi, hányszor viszed le a bandát sétálni egy nap?

Kata! Remélem sikeres utatok lesz ma mindenféleképpen. Orvosnál is, apukádnál is. Reggel itt jó hűs van azért, de napközben szépen kisüt a nap. Remélem arra sincs rosszabb idő.
A kerttel mi lesz? Azt is Neked kell majd csinálni?
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 20. 17:34

:littlehearth: sziasztok...olyannyira tele van a telóm, és nem tudom hogyan áttenni a gépemre..a tanításokat és a képeket...valahogy most nem sikerül...
Néha olyan ...tud lenni az ember..igaz ezt inkább a fáradtságnak tudom be, meg annak, hogy ennyire nehezen tanulok, és ha valamit nem csinálok napi szinten akkor annyi...elfelejtem. Ezért nem is ragaszkodtam a jogosítványom megtartásáért sem, mert nem elég csak a gázt nyomni, 25-3o év alatt sokat változott a világ és nem feltétlen jó irányba!
Ágikám a kérdésedre válaszolva..minden rendben volt, és sikerült is kimenni a 11 órásival, viszont fél 3-al jöttünk haza, aztán bevásároltunk, hazajöttünk mint a málháslovak és gyorsan kipakolva és elrakodva csak leültem ide mint egy tök..ful fáradtan. Most jutottam odáig, hogy már elkezdtem válaszolgatni...
A kert most a szomszéd felügyelete alatt lesz, neki van szüksége egy két dologra, hát csinálja. Nekem tényleg nincs rá energiám. még a térdem nem teljesen jött rendbe, végül is mitől jönne, ha egyszer minden nap túl van erőltetve.. Az idő itt is szeles, reggel hideg, aztán óránként picit mindig jobb lett. Kicsit nehezen, de csak megjönnek azok a fránya tavaszi szép idők.. ;) :D .
Mindenkinek kellemes délután és hetet, lassan hétvégét, már nagyon várom :D :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 20. 21:15

Sziasztok Lányok!De jó,hogy mindenkinek viszonylag sikeres napja volt,annak ellenére, hogy jól elfáradt.Csatlakozom hozzátok ezügyben.Ma tolókocsis szuvenirvásárlási tortúrán voltunk a Nagycsarnokban.
Az első kép a kocsiból kiszálva araszoltunk a hátsó kapu felé:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 20. 21:18

A második kép :Patrikot a csarnok földszintjén hagyva,mi lányok felmentünk az emeletre,ahol az árusok vannak.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 20. 21:20

Harmadik kép:tiltott fotó egy terítőárusról.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 20. 21:22

Itt van választék:
Kép

Vissza: “Társalgó”