Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 22. 21:23

Gabóci!
De jó, hogy itt vagy!! :-)
Tudod, mindenkinél van,hogy besokall és " visszavonul". Majd lesz ez máshogy is én azért reménykedem benne :-)
Nagyon sajnálom a balesetes lábad! Azt is, hogy a programod le kellett mondani. - mindkettőt-
Borogasd, kenegesd, gyógyulj!
De jó lesz az a négy napos kirándulás!! Azért ugye csinálsz majd képeket!
A mostaniak is annyira jók! Az a naplemente és a fal előtti virág! Az esti aranyeső! Nagyon jók!
Azt hiszem én állva fogok, vagyis ülve elaludni mindjárt. Még vizes a hajam, holnap dolgozom, valami emberi külsőt kellene varázsolnom még.
Mindnekinek jó éjt, szép napsütéses napot holnapra.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 22. 22:05

Gabóci!Bocsánat,de beledörzsöltem véletlenül a szemembe az erőspaprikát,így alig látok.Örülök,hogy jelentkeztél.Nem baj,ha nem írsz,csak jelezd legalább néha ,hogy itt vagy!Bármivel.Örömtelibb,ha többen vagyunk.Másrészt ,bár én majdnem soha nem vagyok a Facebookon ,de nagy néha látom, milyen gyönyörű fotókat csinálsz.Nem tennél fel ide is ?Szereném látni a képeidet.Nekem nem nagyon megy,mert állandóan mással vagyok elfoglalva,semmit sem fejlődök.Te,Rita,Ági és most már Vidéki Éva is sokkal szebbeket csináltok.Katának is csodás felhő- és közeli képei vannak.Pedig ez egy fotós oldal,csak mellékesen beszélgetős.Szóval Gabóci,ne vedd tolakodásnak,nyomulásnal légyszíves hozzál ide is képeket!Előre is köszönöm szépen.Gyógyulj meg mielőbb!Tudom milyen vacak ,ha nem tud mozogni az ember.Jó éjszakát és üdv.Paggy :flower1: :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 22. 22:12

HÚ GABÓCI!MILYEN ISTENIEK A KÉPEK!!!!!!Gyönyörű az aranyló naplementés,nagyon tetszik at érdes falfelület és a virág kontrasztja és különös a sötétwségből előbukkanó aranyeső.Köszönöm szépen a képeket.Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. március 23. 7:23

Visszajöttem, mert Paggy említette a fb-os képeimet. ;;) Megfeledkeztem róla, hogy február végén Szabadkán jártam és két csodálatos magyar szecessziós építményt néztem meg, a városházát és a zsinagógát. Sajnos a rossz/esős idő miatt a városháza tornyába nem engedtek felmenni, így onnan nem tudtam fényképezni. :(

Az 1902-ben épült zsinagóga építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak.

Kép

A többi képet csak mutatóba, a teljesség igéye nélkül spoilerbe teszem, hogy ne foglalja a helyet.

Spoiler: mutasd
Kép KépKépKépKépKépKépKép

A városháza 1908–1912 között épült szintén Komor Marcell (1868–1944) és Jakab Dezső (1864–1932) építészek tervei alapján.

Kép

Spoiler: mutasd
KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. március 23. 7:44

Szabadka szép város, mivel a világháború megkímélte, nagyon sok magyar emléket lehet látni, de a rövid időre tekintettel csak kis sétát tudtam tenni.

Városi könyvtár
Kép

Színház
Kép

Sétáló utca
Kép [img]

Kép[/img]

Kép

Kép

Raichle J. Ferenc (1869–1960) építész háza és szobra

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. március 23. 8:24

Az este a sötétben nem tudtam jobb képet készíteni a holdról...

Kép

Ma hajnal 5-kor sikerült a holdról képet csinálnom :)

Kép

Telefonnal csak ilyet

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2019. március 23. 9:23

Sziasztok. Elgyönyörködtem a gyönyörű felvételekben.
A cipők igazán szépek, úgy néz ki, hogy kényelmesek is. Most én nagyon nehéz helyzetben vagyok mert mindkét lábamon a sarkam begyullad, achillesín gyulladás, illetve, sarkantyú féle fájdalmakkal küszködök. Voltam kezelésem pár hónapja, kicsit enyhült a fájdalom,de visszatért sajnos. Most legutóbb lökéshullám kezelésről olvastam, volt már ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Eléggé drága, de lehet, hogy mégis meg kell próbálnom.
A festmények nagyon szépek, főleg a második kép tetszik. Milyen lenne vászonra? Mondjuk ilyen vastag ecsetem nincs is. Majd kíváncsi leszek az orchideára. Én csempéről festegetek. Ott a festőkést is el tudom húzni. Igaz én még nagyon kezdő vagyok.
Én ezt festettem legutóbb.
Reménykedek hogy egyszer minden visszaáll a régi szép időkre. :flower1:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 23. 15:04

Sziasztok Lányok, Gabóczi nem is tudtam hogy te is kidőltél, kényszerpihenőt kaptál...remélem hamar rendbe jön. Ildikónak is a lába...valaki nagyon irigyli hogy mozgunk a vélágban, és merünk örülni a szépnek és a jó dolgoknak! Most nem tudlak visszaolvasni benneteket, de jövök majd mindenképp. amit láttam a szabadkai kirándulás gyönyörűséges képeket hoztál Gabóczi. A hold is fantasztikus. Ildikónak meg a festés nagyon jól megy...gyönyörű amit kitettél.
A facen igyekszem én is keveset lenni, bár mostanában nem megerőltető, mert a telefonról nem az igazi, s mostanában meg igencsak fel van nálunk is borulva minden. Tegnap csak kétszer kellett kimenni az apuhoz,..tartok tőle, hogy ez nem egyedi eset. Még a telefon tartalmát sem tudtam még áttenni, meg kell nézzem újra a kapott instrukciókat. de most végez a mosógép, és irány a teregetés.
Utána fejest a kádba..mindkettőnknek..bár majdnem minek, holnap megint a talicskát tologatom a szénnel. Na mindegy, ezt is meg kell valakinek csinálnia!
Puszim mindenkinek... :ymhug: :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2019. március 23. 16:31

Kata, ezek szerint nem kell félned, hogy "munka" nélkül maradsz.
A Fb? Legutóbb egy nagyon fondorlatos,csak azért fondorlatos, mert úgy tett mintha kedves lenne, csúnya posztot láttam valakitől.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 23. 16:57

Húha Ildikó..rám nézve, vagy rád nézve...bár mindegy is, ha csúnya akkor csúnya..most tudtam egy kis időre ideülni... :( .Most indult a 2. mosás a géppel...mi lenne velünk, ha nem lenne automata mosógépünk...hajaj... :ymhug: :x :-bd :movingflower: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 23. 17:27

HÚHA-HÚHA Lányok!Ez aztán a NAGY MEGLEPETÉS!Most nem tudok semmit sem rendesen megnézni,mert 3,5 órát kapáltam,s ez egy olyan lekvár öregcsajnak,mint én( =)) ) elvette az erejét DE!!!!!este későn, nyugiban megnézem.Nagyon köszönöm előre is :flower1: :littlehearth: :flower1: ,majd jövök !!!!!Paggy
AZ ÉBRESZTŐÓRÁM SEM AKART MÉG FELKELNI,MIKOR ENGEM A MACSKÁIM FELCIRÓGATTAK:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 23. 19:09

Sziasztok!

Gabóci!
Szuperek a képeid! Nagyon jó, hogy ennyit fényképezel, mikor kirándulsz.

Ildikó! Anyukámnak volt lökéshullám kezelése. Nem is tudom hány turnust vett fel. Szerintem pénzkidobás. Amit ráköltött már eddig, azt beleinvesztálhatta volna egy mágnesbe, vagy egy orgonterápiás készülékbe, de nem hisz az ilyesmiben. Amikor kezelték akkor jó volt, rövid időn belül visszajött a fájdalom. Nála igy jelentkezett, lehet másnál pozitivabb, hosszabb hatást tudtak elérni.
Most én vagyok hasonló cipőben, remélem nem a sarkantyúját örököltem , de kezelem itthon, remélem hamarosan totál megjavul. Sokkal jobb már egy hét után, de van még rajta mit javitani.
Gyönyörű a csempefestésed! Ennyi virágot nem egyszerű festeni, hogy ne legyen túlzsúfoltság, szépek a fényhatások, és a vázán is tetszik pl. az elmosódó selytelmes sötét vonal. Szép. Akvarellel, vagy mivel kell rá festeni?
Jót mosolyogtam,hogy mindenkinek a második képem tetszik. :-) Paggyynak irtam a kinai látásmódról ezügyben. Ez az első képen sokkal jobban kivehető, azért tetszik nekem jobban. :-)

Kata, egyszercsak remélhetőleg javul a helyzet és felszabadulsz a napi szintű járkálástól apukádhoz. Igy nagyon nehezen gyógyul mindened sajnos. Még jó,hogy Samuka partner a buszozásban.

Paggy! Isten bizony irni akartam, ha kapálni akarsz, várlak szeretettel kutyástól - Ödön nem szereti a macsekokat, viszont a kistestű kutyákkal semmi baja, ha nem akarják megenni :-) -, ebédet is főzök, beszélgetni is fogok veled. :-)

Minden lesérült gyógyuljon minél hamarabb!! :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 23. 19:57

Ma ismét nyakunkba vettük a várost és valami kőcentrumot kerestünk, ahol tudjuk pótolni a levált burkolatot.
Ezek jöttek szembe az egyik helyen.

Kép

A férjem mondta, hogy veszünk egy ágyút és szembeállitjuk a kapubejáróval. :))

Kép
Kép

A mellette levő kertészet bejáratánál volt ez a gyönyörűség. Na azonnal hazavittem volna, ha tudtam volna :-)
Kép

Paggy! Homályos, koszos üvegű kocsiból fényképezett képek jönnek:
Ahogy lejövünk az egyik hidról:
Kép

Ezután rögtön jobbra a Széchenyi tér, ami nagyon szép ahogy bezöldül minden. A következő a sétáló utca ami keresztül szeli.

Kép
Ezek a hatalmas platánfák is gyönyörűek lesznek. Ide a városvezetés bódékat tervez, hát jól kitalálta valaki az is biztos.

Kép

A villamos sineknél még szép zöld a fű. Elvileg locsolják is majd, de ettől függetlenül ki szokott égni. Újranézéskor láttam,hogy jobbra a tábla után van az Agóra bejárata, ahova járok festészetre.

Kép

A bujkáló gyöngyvirágaim:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 23. 20:07

Sziasztok!Hiába akartam egy picit pihenni,nem lehetett,mert 1 nap alatt annyi elmaradásom támadt,hogy ihaj.Mindenesetre, jól lelassultam,de most /2-kor hagytuk abba,s azóta 6 óra eltelt/a megszépítő messzeség által,büszkén tekintek magamra ÚGY MESÉLTEM EL A PÁROMNAK a mai napot,mintha Mexikóban lettem volna,Minden csodás volt tényleg!!Aranyos emberek,egytől egyig nagy kerttel rendelkezők az ország különböző részéből.Gyorsan/kb 1/2 óra alatt /felteszem a krónikámat, s azután elmélyedek a gyönyörű fotókban Ehhoz nekem SZÖVEGES MESE,csak képekben a mai napról.ÉS ,"NAGY" - nagy tudásra tettem szert,majd leírom holnap a témakört/biokert/,ha valakinek kell,megosztom vele.Még 4 egész szombaton át tart a gyakorlat.-- Megyek felteszem a képeket ,utána nézegrtrk,holnap pedig ,2 hashajtás között /MORBID/, szívesen leírom ,ha kell ,amit ma tanultam.Üdv:Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 23. 20:13

Paggy! Személy szerint én várom a biokertészeti élményeid és tapasztalataid! Vakondokról nem volt szó? :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 23. 20:26

A CSAJSZI SZERETI A VAKONDOKAT!!!!Holnap leírom,amit tudok,de lehet,hogy Neked semmire sem lesz jó,mert Ő zöldségtermesztést mutat nekünk.
INDULÁS reggel 6ó 48p:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 23. 20:27

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 23. 20:28

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 23. 20:29

Kép