Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 29. 11:58

Drága Ági, köszönöm kedves szavaidat, hidd el sokat lehet belőle meríteni. :) .
Spoiler: mutasd
Ma is volt egy köröm...a vicc, hogy mindent visszakaptam amit nem adtak oda, viszont a Mementoban meg visszavonták a tegnapi kedvezményt, így még többet kell majd fizetni...kissé fanyar humorral a temetkezés nem rossz bolt. :-w :-q egyeseknek! Na mindegy jövő héten meglesz a különbözet...mert ami nálam volt meg kellett a csekkekre..Jövő hét pénteken túl leszek mindenen, kivéve persze a hagyatékit, de hát mégiscsak az urna sem lesz már itthon. Jövő hét pénteken hozom haza.brrr. aztán az unokatesó hazaviszi a falujába!
Irtad, hogy sok mindent ki merek mondani. Szerintem muszáj is, hiszen megjátszani hogy jól vagy rosszul van az ember nem vezet sehova, és számomra pl. a szavahihetőség és az őszinteség a bizalom nagyon fontos tényezők. ezek nélkül milyen lehet az élet?!?..S pillanatnyilag annyi minden kavarog is az emberben, kell egy kis idő míg minden leülepszik. Aztán idővel remélem már csak a szép emlékek maradnak. Legalábbis meg kell küzdenem a rosszakkal is. Csak az fáj az embernek, hogy már nincs lehetősége korrigálnia. Na mindegy, innentől lehetőleg csak előre tekintek, meg néha ha nagyon muszáj, de csak akkor néha vissza.
Túl kevés az az idő amit emberi léptékkel mérhetünk a mindennapjainkban, meg kell találni, vagy legalábbis törekedni kell megélni átélni, túlélni a mindennapokat. Akkor lesz erőnk újra meglátni a szépet, jót, s tudunk őszinte szívvel mosolyogni. :flower1: :x :littlehearth:

Drága Paggy, köszönöm már előre is a virtuális süteményt és a kávét ...Érezzétek jól magatokat! :D :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Korrekció..felhívtak hogy mégis jár a kedvezmény .... :-?? x_x ..most sírjak, vagy nevessek... \m/ De legalább már majd csak 4 ezerrel lógok jövő péntekig... :)
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2019. március 29. 14:39

Katának

Drága Kata

Fogadd őszinte részvétem édesapád halála miatt.
Úgy gondolom, hogy teljes élete lehetett, hiszen
szép kort ért meg. Neked pedig megnyugvást kívánok.
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 29. 15:47

Köszönöm drága Dolores, igyekszem, hogy ezt az akadályt is megfelelően vegyem. Egyenlőre nagyon furcsa ez a csend..ami az elköltözésével együtt jár...
Köszönöm együtt érző szavaidat. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. március 29. 16:05

Csak az hagy űrt maga után, aki az életében igyekezett űröket kitölteni.
Édesapád ilyen volt.

Nyugodjon békében!

Mindig szép rózsákat fényképeztél nála, ezért ez a rózsaszál is.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 16:32

Kép
:littlehearth: Paggy
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2019. március 29. 16:43

Drága Kata!
Fogadd Őszinte részvétem.
.......Az Ő szíve megpihent , a miénk vérzik, a halál fájdalmát csak az élők érzik......
Kérlek Kata vigyázz magadra és Samura.
Marcsi :(
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 29. 16:51

Drága Kata! Nagyon örülök,hogy megkaptad a kedvezményt!! Nem is értettem hogy mondhatták vissza!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 29. 17:51

Kedves Ritám köszönöm a rózsát. nagyon szép...nem tudom mondtam e de egy két nagyon szép képet megmutattam neki itt az oldalról mikor nagyon ritkán feljött. El kellett ismernie, hogy más a gépen, mint a telefonon ugyanaz a kép..remélem kívánságod valamennyire teljesül a számára :) .
Paggy, milyen aranyos vagy, tényleg megleptél a kávéval és a tortával...nagyon guszta, köszönöm. ;) . Mi most káposztásrétest uzsonnáztunk. Sajnos kép nincs, seperc alatt befaltuk, mire eszembe jutott volna már itt írok, de sebaj majd legközelebb magából a boltból hozom a képeket. Kárpótlásként. :) ~o) .
Marcsikám, neked is köszönöm együtt érző szavaidat. ez az esemény úgy jött mint derült égből a villámcsapás. Mondhatni az Úr rövidre zárta a témát, Apu nem szenvedett sokáig, bennünket meg felmentett a túlterhelés alól. Most keltünk fel, és Samukám már nevetgélgetett, hogy ott fekszem mellette, és cirógathat. déltől újra mosolyog...mert amíg visszamentünk a korházba meg a mementóhoz, igen kis komoly volt..egyből bevillant neki a helyzet visszavonhatatlansága, hogy már nem a papához mentünk be. O:-) angyal ahogy ma is viselkedett. Ez is akkora erőt tud adni. :littlehearth: :flower1:
Ágikám...közben kiderült, hogy azért járt a kedvezmény mégis, mert több családtagot ez a cég búcsúztatott, rendezett. De azért szívesen kihagytam volna ezt a malőrt. :-??
Hát ma is eltelt ez a nap...a mai tennivalók most parkolóra téve, fürdés, olvasás, esetleg bekapcsolódom a konferenciára, nálunk most 3 napos van, de ha nagyon álmos leszek megyek aludni. i-)

Remélem holnap is lesz nap! ölelek mindenkit szeretettel :ymhug: :x :-bd :movingflower: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 29. 19:16

Sziasztok!
Még mindig a hatása alatt vagyok a rossz hirnek, de ma már volt időm és végignéztem a képeket újra.
Paggy, köszönöm a pesti sétát.
Patrik kártyacsatája, meg a hozzá való bemászás, hát komolyan, ha minden simán menne vele és nem hallanánk csak azt, hogy milyen rendes, szófogadó meg stb. már azt hinnénk beteg. Igy meg jókat derülünk.
Cicád úgy gondolta áttér nyers etetésre. :-) Mondjuk nem pulyka és marhával kellene kezdeni, de ő belecsapott a közepibe. :-)
Leleményesen megoldottad a párolt répával a helyettesitést. Eszembe nem jutott volna.
A villamosos városnézős képeiden az egyiken mit láttam meg először? Hát nem amit kellett volna, hanem egy nő szép marcell hullámos haját. :-)
A Téka könyvesbolt tényleg nem olyan nagy, viszont hangulatos. Nagyon tetszett, mert családiasnak tünt, és az a létra, tök olyan, mintha filmből hoztad volna a képet.
Tegnap délután-este kiütött a front. Felment a vérnyomásom, borzalmas állapotban voltam estére, ma már nem is mertem megmérni a vérnyomásom. A szemeim égnek, tehát fekszem ismét a mágnesre.
Szerdán volt az utolsó óra a szilvafa-virág festészetből. Mindenki saját maga választott képen dolgozott. Ime:

Kép

Mára csak ennyi, megyek kúrálom magam.
Mindenkinek nyugalmas, szép estét.

Kata, örülök, hogy Samuka már mosolyog!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:10

Sziasztok Lányok!
Kata!Már túl vagy ezen a napon is!Bár csak minimális segítség,de van egy-két hely/Ritának köszönhetően/ ahová be lehet térni kicsit vigasztalódni,örömködni.Jó pihenést kívánok ma élszakára! :flower1: :littlehearth: :flower1:
Kedves Ági!Vigyázz magadra!Nincs valami jó kis gyógytea a mágnes mellé,ami rendezi a vérnyomást?Felizgattad magad?Nagyon szép a festményed,már írtam,ÜGYES VAGY!!!!!!!!! :-bd :littlehearth: :flower1:
Kedves Lányok!
Ma nagyon jópofa helyen voltam születésnapot ünnepelni/Julika/.Most fő a körömpörkölt kuktában,ezért bár nagyon álmos vagyok, ébren kell maradnom.Közben felteszem a képeimet.Kb 20 percig tart.Holnap du és holnapután megyek kertészkedni a lányomék szép új/azaz régi de újonnan vett/házába.MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA,mert jön a meleg,éjszaka meg 4 fok van!Teszem fel a képeket. :-h :flower1: :littlehearth: :flower1: Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 29. 20:23

sziasztok! Már én is szédülgök itt a fáradtságtól, de gondoltam benézek, és erre itt ez a gyönyörű szilvafa virág festmény. Annyira ügyes vagy Ági, remek kézügyességed van. A magas vérnyomásban az a kellemetlen hogy nem mindig lehet észrevenni, s az a rosszabb. Ilyen helyzetre nincs gyógyszer, ami segítene levinni? szerencsére ritkán van rá szükségem nekem is, a pulzusra azért egy kicsit gyakrabban. :ymblushing:
A szemfájás ...megint csak a pihentetés segít, és a finom borogatás. + szemcsepp, natur, a szárazság ellen. Ma nekem is többször voltak fehér foltok előttem, de már elmúlt, viszont kénytelen voltam algopirint bevenni, de legalább egy szem elég volt. Kicsit pihentem délután, nagyon jólesett.
Azt hiszem nem is erőltetem az esti fennlétet, majd megnézem az ismétlést, mert úgy érzem, most kellene lefeküdnöm, rögtön aludnék. i-)

szép álmokat mindenkinek :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:26

Kép
Igen,EZ AZ A HÁZ a BUDAPEST 100-ból/ az elmúlt évben itt voltunk bent először/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:28

Hadik Kávéház:

1906-tól 1940-ig működött. Elődjét Seemann Károly alapította, nevét későbbi tulajdonosától, Kaiser Adolftól kapta, aki 1922-ben vette át a kávézót és a közelben lévő Hadik laktanyáról Hadik Kávéháznak keresztelte el. A kávéház ekkor élte fénykorát. Bár a kávéjáról az a hír járta, hogy eléggé rossz, a hely így is legendássá vált, elsősorban azoknak köszönhetően, akik ide jártak. A '20-as évekbenmegfordult itt Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond, Déry Tibor és még több nevezetes író, költő, művész. A tulajdonosok közé sorolható még Somló Vilmos, akitől 1918-ban Szívós Zsigmond vette meg. A második világháború alatt a kávéház bezárt és csak 2010-ben nyílt meg újra.
Karinthy Frigyes és felesége, Böhm Aranka legendás alakok a Hadik életében. Itt töltötték mindennapjaikat barátaik és más szerzők társaságában. Karinthy a kávéházakban dolgozott. Munkásságát akár eszerint is csoportosítani lehet. „...szerzőnk életművének első vagy Hadik-csoportjába tartozik pl. A Capillária, Tanár úr kérem stb.; a második vagy Centrál-csoportba sorolandók pl. A Minden másképpen van, a Krisztus és Barrabás és utoljára, de nem utolsósorban – az Utazás a koponyám körül; végül a harmadik vagy New York-csoport jellegzetes művei az Így írtok ti, a Görbe tükör, a Budapesti emlék, az Együgyű ábécé és az ezekhez hasonlók. ”[forrás?]További törzstagok: Kosztolányi Dezső és felesége, Harmos Ilona, Tóth Árpád, Füst Milán, Nagy Lajos, Heltai Jenő, Rejtő Jenő, Ascher Oszkár, Hunyady Sándor, Turcsányi Elek és mások. A kávéházban sakk-kör is működött, aminek Karinthy volt az elnöke.
Az egykor volt Hadik Kávéházat két részre bontották, megmaradt a Hadik Kávéház és mellette a Szatyor Bár és Galéria. Karinthy Frigyes nevezte el szatyornak a Hadik pincehelyiségét, meglátva a falak gyékényborítását. "A Hadik Kávéház a maga klasszikus enteriőrével az idősebb korosztály igényeit próbálja kielégíteni, a Szatyor Bár és Galéria viszont kortárs választ kíván adni a nyolcvan évvel ezelőtti bohém világnak" - foglalta össze a két hely célját Bosznai Tibor, a létesítmények művészeti vezetője a kávéház megnyitóján 2010-ben. A bár kialakítására Babos Zsili Bertalan képzőművészt kérték fel, ő további 18 művészt vont be a munkálatokba, aminek során közösségi térré, kávéházzá formálták ezt a hatalmas teret. A Hadik kávéházban zongoraesteket, dzsesszkoncerteket, irodalmi esteket és kiállításokat tartanak. Az újranyitáskor, 2010-ben alakult meg a Hadik Irodalmi Szalon Juhász Anna irodalmár vezetésével (társ: Bonta Gáspár), ami egy olyan irodalmi, kulturális műhely, ahol havonta könyvek, évfordulók, irodalmi témák köré szervezve beszélgetnek a kortárs művészeti élet jelesei. A Szalon 2017-ben Highlights of Hungary díjban részesült, máig a Főváros egyik leglátogatottabb irodalmi sorozata, több tízezer vendéggel.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:29

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:31

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:35

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:37

Jönnek a saját képek:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:38

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:39

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:41

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:41

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:42

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:43

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:44

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 29. 20:52

EZ EGY JÓ HELY.NEM TÚL OLCSÓ,DE FINOMAKAT FŐZNEK/4-5 FÉLE MELEG ÉTEL,SOK FINOM SÜTI, KÁVÉ,limonádék 1000 MÓDBAN,ITALOK,--IRODALOM ,ZENE,KÉPZŐMŰVÉSZET ALKALMANKÉNT!!!Tehát nyugodtan bemehetsz egyszerű földi halandóként.Kedvesek a pincérek.
kÉPEK ARRÓL,MIT IS EHETSZ:
Kép

Vissza: “Társalgó”