Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 19:52

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 19:58

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 19:59

http://www.nicolasruel.com/
Ruel már 8 másodperc előtt kísérletezett hosszú expozícióval . Művészi nyilatkozatában azt állítja: „Ez a hosszú expozíció lehetővé teszi, hogy egyetlen pillanatban összegyűjtsük a kulcsfontosságú pillanatokat, hasonlóan az álmok kondenzációjához. Így ebben ... lefordítom a város és lakóinak cselekedeteit és látványát, amikor követem a végtelen mozgalmat. ....„ Lenyűgözött az átmeneti és átmeneti helyek, természetükben és funkciójukban inkarnálódott mozgás és metamorfózis, mint például kikötők, terminálok, dokkok, autópályák, építési helyek, templomok és stadionok.
Bár minden a nyolc másodperces expozícióban jelen van, a kapott kép nem vizuális dokumentum, hanem művészi értelmezés. Ez egy egyedülálló szemlélet, és Ruel megpróbálja megragadni a jelentést és a látást. A képek érzéki minőségűek, és álmoknaktűnnek. Az idő és az áramlás minden képben érzékelhető. Ruel azt állítja: „A mozgás a legtöbb képem középpontjában áll. A téma folyamatosan mozog. Mozgásban vagyok. A fényképezőgép és az alany mozgásban van. A helyek ikonikusak és újjáélesztik a múltbeli képeket és érzéseket. Tapasztalatunk van azzal, hogy a világ hogyan nézne ki, ha 1/125 másodpercet befagyasztanánk. Ruel bemutatja a látását arról, hogy a világ hogyan néz ki, ha nyolc másodpercet tudnánk befagyasztani. Bár az egyik keretben fagyott, az mozgás és az idő múlása egyértelműen érezhető.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:00

Most jön újabb kép az újságból
Képpnc bank near this location
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:01

Világszerte már legalább egy évtizede több ember lakik városokban, mint falvakban. Az urbánus környezetnek sok előnye van, ráadásul a vidéken egyre kevesebb embernek nyújt megélhetést. A nagyüzemi mezőgazdaságban egyre kevesebb munkaerőre van szükség, másfelől viszont az éghajlatváltozás miatt sok helyen napról–napra nehezebb az agráriumból megélni. Az ENSZ előrejelzései szerint 2050-re a lakosság hetven százaléka fog városokban élni. Ha ehhez hozzávesszük a Föld népességének növekedését, harminc év múlva már majdnem annyi ember fog városokban lakni, mint most a bolygónk teljes népessége.

Jelenleg úgy harminc megapolisz létezik a világon, ahol tízmilliónál is többen élnek. Tokiót lakosságszámban gyakorlatilag utolérte Delhi, New Yorkot megelőzte Mexikóváros és Peking is. Az elkövetkező évtizedben körülbelül évente lép majd be egy új város ebbe a klubba és a nagyvárosok felduzzadása, de a kisebb városok fejlődése is jelentős terhet ró majd a várostervezőkre, városüzemeltetőkre, városvezetésekre. Míg ma félezer körüli város rendelkezik legalább egymillió lakossal, bő tíz év alatt további százötven város fogja elérni ezt a szintet.

A nagy méret vagy nagy lakosságszám nem csak az összetettebb infrastruktúra (közlekedési-, telekommunikációs- és közműrendszerek) miatt jelent várostervezési vagy városüzemeltetési problémát. Az EU-n belül egyelőre nem sikerült csökkenteni a közlekedési szektor által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét, kevésbé fejlett országokban a helyzet pedig egyenesen katasztrofális, ami nem csak a globális felmelegedés szempontjából gond, de helyben is az egészségre rendkívül káros levegőszennyezéshez vezet. Hasonlóan kritikus állapotok alakulhatnak ki a szilárdhulladék vagy a szennyvíz elégtelen kezelése következtében, de a termékek felhasználókhoz történő eljuttatása is komoly logisztikai kérdéseket vet fel. Ráadásul a technológia fejlődésével a városlakók is egyre magasabb igényt (mint gyors internet, valós idejű információ) fognak a városvezetés irányába támasztani

Luis Sidmore,Nathaniel Owings ésJohn O Merrill mérnöki és építészeti cége a világon a legnagyobb tervezőirodával rendelkezik.Tőbbek között ők is megálmodták a fenntartható város modelljét.Az újságban erről láthatunk képeke
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:03

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:04

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:06

A városban minden parkból és létesítményből leszívárog a víz a földbe,segít a talajvíz fenntartásában.Zöld tetőknapkollektor,tetőkert/Csapadékvíz szűrőárkokba,tavakba kerül.Öntözés távvezérelt,Az árterek és lápvidékek helyreállítása,így levezethetik az árvizeket.

Okos épületek:

Égi kertek,napfalak és napablakok/napkollektor a falba építva gyűjti az energiát/,természetes fény/a napfényt felfogó BIOLUMINESZCENSZ anygok világítják az épületet belül,műszeres -távvezérelt fűtés-hűtés,zöld utcák/növények öntözése.../önvezető autók,úujrahasznosítás,mindenki városa/mozgáskorlátozottak közlekedése..../

ÉLELMEZÉS:

cikk https://www.origo.hu/tudomany/20091117- ... okban.html

Közlekedés:

környezetkimélő,magashidak,mozgó járdák ÉS AMIT MÁR RÉGEBBEN BETETTEM A JÖVŐ KÖZLAKEDÉSÉRŐL
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:07

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:07

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:09

A következő kép a tokiói halpiac hajnalban TONHALAK AUKCIÓ ELŐTT:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:12

Városi patkányok:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:13

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 14. 20:17

És még sok érdekes cikk a NATIONAL GEOGRAPHIC c. magazinban.Sziasztok.megyek függönyt akasaztani.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. április 14. 21:12

Jaj Paggy, a patkányokat kihagytam volna... :-o . S többi tetszik. Egy kis kiegészítés ...az apokaliptikus idők beköszöntével az emberiség alig harmada fog életben maradni...mert a történelem ismétli önmagát. Nézd meg a német bűnügy statisztikákat, már most sokkal több német esik áldozatul a migránsoknak mint fordítva...nem beszélve a fertőzésekről. Éppen ma olvastam erről. a Víz aranyáron lesz akkoriban. Még szerencse, hogy bennünket nem érint már. De a jövőért bizony van mit tenni kicsiben is, nem csak globálisan. Azért is örülök az olyan városi terveknek, amiket hoztál. Reméljük itt is megérjük, hogy nem elzárva lesznek a háztetők, hanem élehető teraszokat csinálnak belőlük... :x
Más: Ma voltam a THomban leadni apu dolgait, mert lemondani lemondtam csak a reuter meg ilyesmik itthon és kint maradtak, így el kellett menni érte! Viszont Samukám sokat várt velem együtt így Tchibóban megvendégeltem egy karamellás sajttortával. előtte még ott is vásároltam. :ymblushing: kivételesen neki e gy nadrágot és egy csomag zoknit, ha nem jó kicserélem.
Na megyek aludni...holnap kemény napom lesz...jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 15. 8:01

Kép
:-h :flower1: :littlehearth: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. április 15. 13:33

Remélem jó időtök lesz és hamar kész lesz a tető! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 15. 15:25

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 15. 15:31

Lányok!Időben jöttek,serényen dolgoznak.R :ympray: emélem így marad!
A HÉTEN MEGYEK A KOREAI TÁNCESTRE A MŰVÉSZETEK PALOTÁJÁBA és hétvégén 2 szülinap+húsvét.
Mindenkinek szép hetet!Serénykedjetek,ha tudtok és akartok ,a képkészítésben!Tőlem ,talán pénteken és hétvégén várhatók jobb képek.
Felettem "dörög az ég",gerendák koppannak.Most húzzák fel a padlásra csigán.Ha kikukucskálok a fenti képet látom.--Megyek Lilláért.
Üdv.Paggy
A tinta illata, ápr. 18. 19:00 MÜPA
Képwhere is the closest gas station from my location
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 15. 15:44

A Koreai Nemzeti Táncszínház narratíva nélküli, színpompás előadása sok ezer kilométerről utazik hozzánk, míg az Artus új bemutatója a szelek szárnyán röpít minket a Keletre. A két produkció középen találkozik: Szá gun dzá és Tai Chi Chuan a budapesti tavaszban készülnek rabul ejteni a közönséget.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál teljes programja itt böngészhető.

A BTF programjaival foglalkozó tematikus blogunkat itt olvashatják.

Szá gun dzá: a „négy előkelő úr”, vagyis a négy nemes növény a tradicionális koreai festészet kedvelt motívuma. A tavaszt a szilvavirág, a nyarat az orchidea, az őszt
a krizantém, a telet a bambusz jelképezi a távol-keleti kultúrában. Ahogyan az éjfekete tinta nyomot hagy a hófehér papíron, olyan szorosan kapcsolódnak az egyes virágok a megfelelő évszakhoz. A 2013-ban a Koreai Nemzeti Táncszínházban bemutatott, azóta is turnézó A tinta illata ihletforrását ez a festészeti hagyomány jelenti.

A cikk eredetileg a BTF magazinban jelent meg.

Yun Sung-joo koreográfus és a látványért felelős Jung Ku-ho lendületes ecsetvonásaiból kivételes vizuális és akusztikus élményt nyújtó előadás született.
Az 1962-ben alapított együttes több bemutatójához hasonlóan a koreai hagyomány és a kortárs világ kihívásai ezúttal is találkoznak. Az április 18-án a Müpában látható produkció valóságos „mozgó festmény”, amit harmónia, elegancia és virtuozitás jellemez.

A négy virág motívumából a szemünk előtt bomlik ki a négy évszak örök története, ami az univerzum egységéről, természet és ember összetartozásáról is plasztikus képekben mesél.
A nemes férfiak nyitótáncát követően a tél fogságából kiszabadult, a tavasz leheletétől életre kelő bájos szilvavirág tűnik fel. Az erdő mélyén illatozó, színpompás orchidea a nyár hírnöke. Az őszt a téli időszak kezdetéig virágzó krizantém jeleníti meg, ami a nemes férfi állhatatosságát, kitartását is szimbolizálja. A hóban és fagyban is zölden pompázó bambusz a szilárd jellemmel válik egyenértékűvé.

Koreai Nemzeti Táncszínház: Scent of Ink (A tinta illata) – forrás: mupa.hu
Az estnek nincs elmesélhető narratívája: a képek, színek, hangulatok elvont, minimalista térben, különleges, színpompás jelmezekben elevenednek meg, miközben tradicionális koreai dallamok szólnak. A látványtervező Jung Ku-ho a múlt örökségét a korunkat jellemző vizualitással kapcsolja össze, így hangsúlyozva a koreai tánc mélységét.

A koreográfus Yun Sung-joo szerint a mű hagyományos alapokon álló kortárs alkotás.

A tinta illatában a táncosok egész teste lélegzik. Reméljük, hogy a nézőink lelkére is hat majd a csendes hullámzás.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 15. 15:48

Itt a trailer:

HŰHA,ez nagyon látványos lesz!!!!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. április 15. 17:47

Köszike a videót, nem is tudnám sorrendbe tenni, melyik tetszett igazán. Kár, hogy az ember nem tudja az egyes táncok jelentését. Ebből a területből nagyon kiestem.
azt az uriembert a deszkán megkérhetnéd hogy pucolja le az ablakot kívülről. :)) .
remélem nem fog sokáig tartani. ma itt gyönyörű idő volt végig..csak néha erősebben fújt néha az hol meleg, hol hideg szél. :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 16. 15:20

Sziasztok!21. századi betörőriasztó éjszakára:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. április 16. 15:23

UTAK:
https://hu.pinterest.com/pin/686236061942572939/
Ezt főleg Gabócinak küldöm.Ilyen szép képet rakott be ő is legutóbb.ÜDV:Paggy :flower1: :littlehearth: :flower1: :-h
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. április 16. 21:07

Sziasztok!

Végig néztem minden képet, videót. :-)
Kicsit el voltam veszve, mert készülök képekkel a következő festészetre. Kiállitásra fognak válogatni az eddigi munkáinkból.

Kép

Kata! Nekem is motoszkált a fejemben,miért is eszik Samuka tortaszeletet a boltban. Szuperül lekenyerezted! :-) Örülök, hogy sikerült vásárolnod magadnak is és neki is.

Paggy! Két hónap elfüggönyözés..., nem semmi lesz. Jó paparazzi fotót csináltál az álványos emberkéről. :-)
Arra nem tudtam rájönni, hogy a 21.sz.-i riasztó az nálatok van-e :-)
A koreai táncestes videó nagyon szép volt. Közben azon gondolkodtam, ahogy néztem,hogy a férjem az első percben totál bealudna. :))
A magaságyások beinditott a fantáziám. A vakondok sem érnék el!! :-)
A National újság képeiért is köszönet. Érdekes dolgok voltak benne.
Máté Bence munkái nagyon tetszenek. Ezzel a békás témával viszont nem vagyok kibékülve. Mig néztem,hogy mi is akar lenni a képen addig oké volt, de miután elolvastam a magyarázatot, hát felállt a hátamon a szőr. Ilyen még létezik?? Bár sok minden létezik, amiről nem tudunk, vagy nem akarunk tudni.

Ma végre le tudtam vágni a füvet, mert kicsit borzalmas állapotban volt megint. Zsombék zsombék hátán. Plusz vakondtúrás.
Néztem az időjósokat, megint esőt igérnek locsolkodás napjára. Már azon csodálkoznék,ha aznap 100 ágra sütne a nap.
Vasárnap anyukámék voltak nálunk. Annyit főztem,hogy még ma is azt ettük.

Ez a gyönyörűség munkából jövet fogad mindig. Nagyon tetszik:

Kép

Séta Ödönnel:

Kép

Vissza: “Társalgó”