Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:26

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:27

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:28

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:28

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:29

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:30

Kép KOREÁT SZERETŐ FÓRUMOZÓK NEVÉBEN ÉGJEN EZ A MÉCSES AZ ITT ALATTUNK SZERENCSÉTLENÜL JÁRT TURISTÁK EMLÉKÉRE!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:31

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:33

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:33

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:34

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:35

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 14:37

NYUGODJANAK BÉKÉBEN A NAGY DUNÁBAN,AMÍG MEG NEM TALÁLJÁK ŐKET! ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. május 31. 16:51

Paggy! Köszönöm még egyszer, hgoy elmentél és köszönöm a képeket is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 17:28

Lányok!Most értem haza,s miközben fő a vacsora/csak holnap este megyek vissza/hallgatom a rádiót.Este 6-kor lesz riport egy Koreában élő magyar írónő mesél arról,hogy milyen kétségbeejtő a hozzátartozók helyzete és aggodalma ,mert nem kaptak Magyarországról tájékoztatást,valamint a koreaiak/mások/nem értik az egész helyzetet.HOGY FORDULHATOTT ELŐ ILYESMI a XI. században,ahol minden technikai eszköz megvan az éjszakai sötétben való tájékozódásra.
Leírnám,hogy többször jártam este a rakparton és állandóan olyan csúcsforgalom volt a DUNÁN,hogy azon izgultam a sok kis hajó, ne ütközzön össze + a nagy DÖGÖK/hotelhajók/.MÁSIK és ez messzebbre vezet,mi magyarok gyorsan szeretnénk pénztcsinálni ,amiből csak lehet.S ha megengedik nekünk,mert nem ellenőriznek,akkor ütött-kopott hajóval,túlterhelve 45 helyre 60 utassal is mennek.Nem káromolom magunkat,de itt tartunk.Szeretnénk jól élni/én is/,de nincs időnk és türelmünk és néha szorgalmunk hozzá.Nem más a hibás, nehéz elfogadni,hogy a környezetünkben mindenki jobban él,mi meg 50-60 évvel el vagyunk maradva.Ezt a gyönyörű Budapestet is kiárusítjuk.Özönlenek a turisták."HÚ,DE JÓ,FELKAPTAK MINKET",de sajnos nincs meg hozzá a háttér.Nehéz ezt elfogadni!!!!
6-kor lesz a riport a KLUB RÁDIÓBAN.Majd összefoglalom spoilerben,hátha valakit érdekel.
Itt nálunk, itthon, boldog káosz van.Boldog, mert majd szépek leszünk,de káosz!!!!Gyönyörű 2 frézia nyílt ki.mindjárt teszek be képet.De előbb megnézem a vacsorát.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 17:51

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 17:55

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. május 31. 18:41

Rádióműsor összefoglaló:
Spoiler: mutasd
Még nem sikerült megközelíteni a roncsot a nagy sodrás és az áradó víz miatt.Jelenleg 550cm a mélység,holnap tetőzik.Egyedi megoldás kell,mert az eddig alkalmazottal nem lehet keresni a holttesteket.
Dél-Koreában a média elfogadja a rettentő magas vízállást,a sodrást,de azt nem hogy miért csak 14 perc múlva ért oda a mentőhajó./náluk 3 perc/A magyar hatóságok 24 óráig nem tájékoztatták őket,csak a Magyarországon élő koreaiaktól tudtak meg valamit.Viszont a magyaroknak/nép/nagyon hálásak,mert a tv mutatta a részvétüket kifejező,Dunába virágot dobáló,mécsessel tiszteletüket lerovó, hídon lévő tömegeket.A koreai követségnél is égtek a gyertyák , virágot vittek az emberek.A koreai utazási iroda minden felelősséget elvállalt.25 alkalmazott utazott Magyarországra kísérni a 49 hozzátartozót és segíti a megmenekültek hazatérését.
A koreai kultúrában a legnagyobb tragédia eltűnni.Nagyobb ,mint meghalni.EZÉRT NEM TUDJÁK ELFOGADNI,HOGY NINCSENEK MEG A HALÉOTTAK.Anélkül,hogy nincs meg a test,nem lehet elbúcsúzni.Nem tudják feldolgozni így.a pár évvel ezelőtti komptragédia után is sok -sok pénzt áldoztak arra,hogy a kompot bevontassák és az áldozatok marqadványait megtalálják.Most ez a helyzet.VÁRNAK
.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. május 31. 19:53

Paggy, nagyon szép szinűek a fréziák.
AMit leirtál én is azon gondolkoztam, hogy még nem találták meg az eltünteket és ez a családoknak a legborzasztóbb amellett, hogy nincs már a szerettük.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 1. 8:00

Hát nagyon nem hiányzott ez a magyar Sewol tragédia! És ráadásul majdnem rajtvesztett máris egy magyar búvár...még jó hogy az utolsó pillanatban utána ment valaki és ki tudta menteni. Ott is többen meghaltak a mentők közül, mert annyira hideg volt a víz, hogy nem bírta el a szervezetük, miközben a ha roncsaihoz anno lementek.Még mindig nem tudok napirendre térni felette, Igazad van Paggy, hogy ..bár én úgy is fogalmaznék, hogy nem sok különbség van közöttünk, lásd pl. okáért a bulinegyedet...minek az oda?! miért kell egész városnegyedet a pénzért tönkretenni, és bennünket prosti népnek beállítani..mert ez az. Ehhez jön az ilyen tragédia, hogy sokat akar a szarka, de nem bírja a farka helyzet, már bocs...de hogy lehet ennyi hajó egy helyen, egy időben közlekedve...miért nincs egy bizonyos időintervallum a két jármű parti megközelítése és elhaladása között? :-q :-??
Spoiler: mutasd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 1. 9:18

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 1. 9:19

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 19:12

Sziasztok Kislányok! Újra jelentkezem, és szeptemberig biztosan maradok is. Ha nem lesz kedvem
fordítani, akkor utána is mindig lesz időm ide is betérni.

Nagyon sok mindenről lemaradtam, amit már nem tudok bepótolni. Megpróbáltam, de teljes képtelenség.
De úgy gondolom, hogy menet közben, ha olyasmiről lesz szó, amit végképp nem értek az előzmények
hiánya miatt, majd rákérdezek.

Amiért elmaradtam, az a túltervezés volt. Két éve már, hogy szép lassan alakítom át az életemet, és ezt
fogom tenni még két évig, amíg nyugdíjba nem megyek....és persze utána is, amíg találok rajta alakítani
valót. Az a célom, hogy akkorra erejem teljébe kerüljek mindenféle szempontból.
Az elmúlt két évben lemondtam a cukorról és a fehér lisztes dolgokról, ezt a mai napig is nagyon szépen
tartom. Aztán elkezdtem "mozgolódni", és itt csúsztak ki kezemből a dolgok. Heti öt alkalommal másfél-
két órát lekanyarítani a szabadidőmből, nem ment könnyen, mivel az a fordításnak volt fenntartva addig.
Főhelyre került a szabadban való mozgás, a fordítás meg éjjelre és hajnalra került át. Február közepétől
májusig a sorozat befejezéséig, semmi másra nem futotta a szabadidőmből.

Kezdetben Margitkával, a szomszédasszonyommal sétáltunk, akit nagyon-nagyon szeretek. De sajnos
egy idő után elkezdett nagyon fájni az amúgy is fájós lába, így elmaradt mellőlem. Most már javarészt
magam megyek, időnként csatlakozik hozzám egy kolléganőm, de mivel neki nem annyira fontos ez, mint
nekem, nem tart velem minden alkalommal. Ma már nemcsak megyek, hanem kocogok is, de csak, ha
van kedvem hozzá.

Sok táplálkozással, testi-lelki egészséggel kapcsolatos videót nézek. Három hete a húsról is lemondtam, és
az olvasó szemüveget sem veszem fel. Azt hittem, hogy a hús hiányozni fog, de nem így lett, és egész
jól látok szemüveg nélkül is. Néha még nyúlnék érte, de eltettem őket, az iskolában sincs egy se. Meg kell
szoknia, hogy nincs segítsége. :)) A táplálkozásban a végső célom a "vegánság-szerűség" lesz, de lehet,
hogy a tojást megtartom, még nem tudom. Egyelőre csak a húst hagytam el, tejet már nagyon régóta nem
iszom, a többi majd kiforrja magát. Lassan alakulok, nem akarok sokkot okozni a szervezetemnek.

Ez a kép még márciusban készült az egyik sétánk során még Margitkával. Messze elhagytuk már a falut:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 19:12

Még a tavaly nyári képeket sem tettem ki mindet, pedig egy hónap múlva megyek megint, és jönnek az újak.
Úgyhogy azokkal kezdem.

Arra emlékszem, hogy a lányom Formyban készült képeit már kitettem, de szerintem a magaméit még nem.
Formby pár kilométerre van a gyerekek lakóhelyétől. Írtam akkor, hogy ez egy természetvédelmi terület, mert
egy védett fűfélének ad otthont a szintén védett homokdűnéken, és a vörös mókusnak is, amit a szürke
mókusok veszélyeztetnek.

Délelőtt még sok volt a felhő, de délután ragyogó napsütés és meleg lett. Azt már megtapasztaltam, hogy
ott nem érdemes reggel elindulni, ha valahová megyünk. Háromtól kezdődik az igazán klassz idő, és egy
órával később megy le a nap, mint nálunk. Tízkor még világos van.

Mindjárt látjuk a tengert (kétoldalt a védett fű):

Kép

Természetesen apály van...

Kép

...távolban egy teherhajóval:

Kép

Milyen csodás a visszamaradó és kellemesen megmelegedő vízben pancsolni:

Kép

Megmártjuk a lábunkat. Rettentő hideg a víz.

Kép

A dűnék... romantikusak és nagyon finom a homok rajtuk:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 19:13

A messzeségben a legsötétebb zöld szín egy erdőt takar, oda igyekszünk:

Kép

A buckák alatt nem fű zöldellik, egy szálat sem látni arrafelé. Mind szeder!

Kép

Szeder, amerre a szem ellát:

Kép

Horrorfilmet lehetne az erdőben forgatni:

Kép

Kép

Kép

Érdekes a homok és a fenyő együttes látványa:

Kép

Ez a fotó azért érdekes, mert pár napja a lányomék ismét voltak itt, és ő is megörökített két lovast.
Talán ő az egyik:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 2. 19:13

Naplemente Formbyban. A lányom képei:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép