Sziasztok Kislányok!Hurrá! Elromlott a márciusban vásárolt mosógépem. Azt a hibaüzenetet írja ki, hogy tisztítsam ki
a szűrőjét, amit meg is tettem (semmi nem volt benne, egy hete tisztítottam ki). Újra elindítottam,
és újra ugyanazt íz üzenetet írta ki. Kedden intézkedek az ügyben.
Ági! Még csak nemrégen cseppentem bele ebbe a világba, egyelőre azzal küzdök, hogy elfelejtsem
mindazt, amit 40 éve gyakorlok a konyhában. Más technikák, más hozzávalók, más alapanyagok,
más fűszerek, más szemlélet és hozzáállás. Még csak most kezdek felállni, a wrap az első botladozó
lépésnek számít, de azt nagy örömmel tettem meg. Szóval a hummusszal még meg kell ismerkednem,
hogy magam is elkészíthessem. Egyelőre veszem az alapanyagokat, és a főzésre koncentrálok.
Bulgur, qinoa, köles, hajdina... ezekkel is most ismerkedem, még egyiket sem kóstoltam, de már
nagyon várom a találkozást.
Amikor egy idős ember panaszkodik, hogy egy gyereke sem nyitja rá az ajtót, mindig arra gondolok,
hogy mit tehetett velük gyerek korukban, ha örülnek, hogy megszabadultak tőle. Ha megengedhettem
volna magamnak, én otthon maradtam volna velük egészen addig, amíg ki nem repültek. Nagyon
imádtam volna még többet gondoskodni róluk. Ezt a késztetést sikerült átvenniük tőlem, és most
ők akarnak gondoskodni rólam, ha majd nyugdíjba megyek. Nem szeretnék, hogy utána is magam
legyek, és nekem is az lesz a jó, ha családban élhetek. Szükség is lesz rám, ahogy írtam, én pedig már
alig várom, hogy nagyiként funkcionáljak.
Ahogy te bánsz a kutyátokkal az azt mutatja, hogy nagyszerű ember, társ, barát és anya vagy. Soha
nem leszel mellőzött, abban biztos vagyok. Egyébként a gyerekeim mindenkori párjaival is nagyon
jó volt a kapcsolatom, és a jelenlegiekkel is az. Ez is fontos.
Olyan szép ez az Ödön, nem is látszik rajta, hogy nem teljesen egészséges. A te gondos kezeidet
dicséri, Ági. Nahát ez a kinyúlt béka pozíció...!
Emlékszem, hogy már tettél be képet a kis fűszeres-gyógynövényesedről. A citromfű szemtelen növény.
hol kipusztul, hol máshol bukkan fel, mint ahol kéne neki. Én mostanában egyre több kamillát
fedezek fel a környezetemben. Lehetetlen helyeken bukkan fel. De így vagyok most a sóskával is.
Épp felmagzanak, így a nagy fűben is jól látni hogy mennyi van. Mikor csak a leveleiket hozzák, nem
ennyire feltűnőek. A héten is fogok szedni autómentes helyen.
Kata! Én falun élek és tanítok, de már a falusi gyerek sem olyan, mint régen. Több köze van ugyan
a természethez, de megbecsülni nem tudja. Nekem a gyerekeim szenvednek a városban, ezért is
akarnak házat venni valahol kijjebb a város zajától. Angliában nagyon picike kertje van a sorházaknak,
de már az is elég ahhoz, hogy kicsit szabadabbnak érezzék magukat.
Mai fotó a fényképezőgépemmel. Hosszú idő után ez az első napfelkeltém: