Kétféle ebédet készítettem ma mire megérkeztek a fiamék. Az egyiket már kitettem ide,
a másikat ma főztem először. Azért ezt választottam, mert a gyerekek nagyon szeretik az
olaszos ízű spagettiket.
Vegán bolognai spagetti:Hozzávalók:
25 dkg főtt lencse (az enyém vörös lencse volt)
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 dl paradicsomlé
egy evőkanál paradicsom sűrítmény
oregánó, majoranna, bazsalikom, kakukkfű
só, bors
olaj
A felkockázott hagymát olajon megpirítottam, majd beleöntöttem a paradicsomlét, a sűrített
paradicsomot és a fűszereket. Most itthon volt Margitka, úgyhogy lett élő kakukkfüvem. Az
oregánó is az övé, de kimászott a kerítése elé, így abból bármikor szedhetek.


Míg a mártás rottyant egyet, összetörtem a főtt lencsét, de úgy, hogy maradjanak benne nagyobb
darabok is:

Hozzáadtam a mártáshoz, jól összekevertem, és elzártam a lángot.
Ciroktésztával tálaltam. Ha még mindig naponta öt embernek kéne főznöm, nem vennék se Norbi
se másmilyen reform tésztát, mert borsos az áruk, de így, hogy szinte csak magamnak főzök,
megengedem magamnak. Kíváncsi voltam nagyon rá, és csupa jókat olvastam róla. Az ételnek
akkora sikere volt, hogy egy csepp sem maradt belőle. Egy pici mártás maradt magában, majd
kitalálok hozzá valamit.
