Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:25

Sziasztok kedves Lányok!Rita!Lehet,hogy elázott a szárnya , azt várja,hogy megszáradjon.Hálisten ,legalább éjszaka hűvös volt,így ki lehetett szellőztetni.Aki nem lakásban lakik,nem is tudja,mennyire kevés a lehetőség a "szél" lakásba csábítására ,a felfrissülésre.No de ne csüggedjünk!!
Lányok!Olyan öröm volt látni,hogy mennyi ember kelt útra a Múzeumok Éjszakáján.Tudom,hogy nem mindenkit érdekelnek a múzeumok,kiállítások,koncertek,de mégis ,nem hagyom abba,mert lehet, hogy van valaki ,akit igen.Boldog vagyok,ha megmutathatom ,amit látok,mert azt gondolom,hogy EZ EGY LEHETŐSÉG azoknak ,akik nem tudnak Budapestre jönni.Százszor írtam,hogy tisztaszívből teszem és nem dicsekvésből.ÍGY VEGYÉTEK A VIDEÓIMAT,a képeimet.Nekem meg lehetőség egy szép tájat,vidéki várost,kertet látni,HISZEN NEM TUDOK KIMOZDULNI BUDAPESTRŐL AZ ÖNKÉNT VÁLLALT RABSZOLGASÁGOM MIATT/állatok!!!/
Képzeljétek, milyen balga/hülye!!!/vagyok.Annyira tetszett az a 2 kiállítás ,amit láttam,hogy úton-útfélen mindenkinek mondom,hogy menjen megnézni.Ma reggel még a nagyon jófej ácsmester, hasonló jófej fiának is elmondtam.Udvarias,kedves srác/27 éves és van már gyerkőce/végighallgatott és azrt mondta:
-Tényleg?Jó ,akkor majd elmegyünk.---Díjazom,hogy nem vigyorgott rajtam./Bár az apját,biztosan érdekelné,mert Ő egy más kategória./szerintem az egek küldték nekünk-egy MUNKÁSMESTER ANGYAL-nem dícsérem egekbe,de tényleg,mindig mosolyog a szeme,okos és nagyon igényes. VAN HUMORA!!!!!!!!/Szegény csípőprotézist kapott , azzal megy a tetőre.Nem szabadna már,de imádja a munkáját.Még csak 52 éves, már elég rozoga lett/ami nem látszik rajta/5 gyerek , 20 ember +a vállalkozás "terhe" nyomjas a vállát.A fiai már majdnem olyan jók mint ő,de csak majdnem!!! bennük nincs meg a tehetség,csak nagy,nagy szorgalom és korrektség!!Na befejezem ezt a litániát.----Lányok!Hiába a nagy meleg,azért néha pillantsatok be ide,hogy aki erre jár , hoz képet,ne maradjon egyedül.Most én se leszek annyira aktív,de azért jövök.Hála Ritának,sok szépet láthatunk,Kata által pedig az eget kémlelhetjük.
Hozom a másik kiállítás videóját a textilfestésről.A Goldberger Textilműveknek egy nagyszerű tárlatán voltunk,ahol sajnos nem lehetett fényképezni,hogy miért azt nem tudom,de a textilfestést engedték videózni és képet is készíthettünk.Tudom máshol is így festenek indigóval,de mi most csináltuk először.Török mester a képen látható férfi.
Nehéz hét lesz a meleg miatt.Kívánok mindenkinek szerencsés ÁTVÉSZELÉST!Ha tudok ,jövök.A szigetelés hátul kész,most jön a neheze,mert a szobámban nem nyithatok ablakot majd.Üdv MINDENKINEK:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:41

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:48

A folyamat:
Egy nagyobb/sálnagyságú/ pamut anyagot a közepén megycsípünk és feltekerjük,majd keresztben megkötözzük.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:50

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:52

Először hideg ecetes vízbe,majd indigós festékbe jön.Van más természetes festőanyag is.majd a végén teszek be linket.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:53

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:56

Kivesszük és állni hagyjuk.A levegőn a zöldből kék lesz/oxidálódik a festőanyag/.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:57

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 9:58

Az eredmény:
Kép
:-h :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 10:03

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 10:10

Idős cica,kuztya,teknős és asszony/őt már láttátok a festett "sáljával"fentebb./.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 10:12

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 10:13

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 10:16

És egy rossz kép Liziről:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 10:24

EZT RITÁNAK!!!Köszönet a szép pávaképért.
https://hu.pinterest.com/pin/174092341831113998/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 24. 11:13

Egy fotó a LUMAS-ból
Kép
Andre Alment
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 24. 16:01

Ez nagyon érdekes volt, Paggy! Ezekkel a csomózásokkal olyan szép mintákat lehet elérni. A te sálad is
szép lett. Ebben a munkában én is szívesen részt vettem volna.

Az állatkák pedig nagyon aranyosak. Azt mondod, idősek már. Mi lesz, ha elmennek? Adsz magadnak
egy kis szabadságot, vagy az újabb önkéntes rabságot választod?

Amikor az utolsó kutyusom, Dundi elpusztult, Kristóf - a kisebbik fiam - már kint volt Angliában, Zsuzsi
pedig készült kimenni, így tudtam, hogy ha látogatni szeretném őket, akkor már nem lehet több kutyám.
Igaz, akkor még azt hittem, hogy legalább évi kétszer ki fogok tudni hozzájuk menni, aztán ebből egy
lett. A téli szünet a hossza miatt jó lenne, de a gyerekek munkahelyén karácsony tájékán van a legnagyobb
bolondokháza, aki él, az dolgozik és túlórázik, senki nem kap szabadságot. Csak a 25.-e szabad nekik.
Így nem sok értelme van kimennem, alig látnám őket. Ráadásul nálam nincs bevezetve a gáz, fával fűtök,
ha elmennék 8-9 napra hozzájuk, nagyon kihűlne a ház.

Telefonnal:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 24. 16:02

Tegnap vörös babból készítettem fasírtot. Petrezselyem helyett most majorannát, oregánót, kakukkfüvet
és bazsalikomot tettem bele. Nem lett rossz, de a lencséből készült verzió állaga és színe nekem jobban
tetszett. A gyerekek nem ízlelték a lencsefasírtot, nem volt összehasonlítási alapjuk, így a babafasírtos
vegánburgerrel is nagyon meg voltak elégedve. Megcsináltam a kapros-tejszínes cukkinit is, amit nekik
is a mindkét oldalán megpirított wrappal kínáltam. Egy szem sem maradt belőle. :D

Update Schwarz zsömlét vettem a "hamburgerhez", hogy ne csak vegán legyen az étel, hanem kevésbé
hizlaló is. Ez a zsemle főként lenmaglisztből készül.

Kicsit megpirítottam a kettévágott zsömlék belsejét (olaj nélkül):

Kép

Majd összeraktuk a vegánburgert a hozzávalókból: paradicsom, uborka, lilahagyma, TV paprika, saláta,
ketchup, mustár, vékony szeletekre vágott füstölt tofu és babfasírt:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 24. 16:10

A babfasírtnak is kiteszem a képeit. Minden ugyanúgy van, mint a lencsésnél, csak a fűszerek
mások.

Kép Kép

Kép Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 24. 17:45

Sziasztok, most kicsit elfáradva beköszönök, nem mintha dolgoztam volna, csak befejeztem egy sorozatot, és a hétvége és a kis kellemetlenség miatt nem mentünk sehova..egy helyiséget látogattunk egyiknap én a másiknap meg Samu...szóval jobbnak láttam itthon maradni. ;)
Ma teljesen jól lévén kipihenjük a fáradalmakat...holnpa már szeretnék kimenni, mégha csak a könyveket raknám is össze, már a maradékot...hogy mégis ne legyen olyan rendetlenség...a szétválogatott könyvek miatt.. :D
Nagyon tetszett a kékfestős videó, a képek a szöcskéról és a vizcseppekről. a kis csapat meg egyesével...milyen édesen pihennek. Mást nem is lehet ebben a hőségben csinálni.az időjárás jelentésnek meg már nem is tudok hinni, de tuti ha elmentünk volna hazulról úsznánk a vizben. Bennünket elkerültek a nagy zuhék, volt eső de normális. Máshol meg katasztrófa helyzet alakult ki! Sajnos ez van. Jövök majd...remélem képekkel. Apunál azért nem csináltam képeket, mert sírva fakadtatok volna, majdnem térdig érő fű a gaz és a csallán vállmagasságban..úgyhogy no com.. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
ui..még nem voltam boltban csak zsemlét és jaffát málnát vettem hogy legalább turmixot igyunk a változatosság kedvéért, de már nagyon szeretném azt a kapros cukkinit megcsinálni... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 25. 14:46

Halihó melegtől szenvedő Társaim!Először is üdítő Rita sok szép ételfotójára nézni!!!Alig várom,hogy rend legyen körülöttem és kipróbálhassal néhány finomnak tűnő dolgot.Addig nem merülök bele nagyon,mert mindjárt szaladnék vásárolni.Most picit összébb kell húzni az "övet",de 2 -3 hét múlva talán menni fog.Köszönöm Rita a sok élénk színű fotót!! :flower1: :flower1: :flower1:
Ma meggyleves /hideg/ és rizseslecsó volt a menü.Muszáj nehéz ételeket főznöm,mert a párom 12-órákat dolgozik/fizikai munka/és tartalmas ételt igényel.Persze,hogy persze!!!!!Nekem is "muszáj" megkóstolni /EZÉRT GURULOK!!!!!/De jövő héten már megyek úszni hetente 3x és gyalogolok,ha lemegy a hőség.
Tegnap éjszaka maratonoztam,hogy kibírjam a 34 C°-ot./CHUNO-jó volt!!!!/Ennyit magamról.
Lányok!Ne csüggedjetek,jobb lesz 1 hét múlva!!!Ma megyek Lilláért, este hozok néhány képet,hogy felpörgessem én is a FÓRUMOT.Sziasztok:Paggy :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Szia Kata!Te egy hős vagy,hogy ilyen melegben is állod a sarat!!!Vigyázz MAGATOKRA ,de azért majd fényképess,ha látsz valami szépet! :)) :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 25. 14:52

Jaj Lányok!Majdnem elfelejtettem,nem tudom kapni-e NÁLATOK érdi meggyet,mert ha igen,próbáljátok ki,lehűtve/nem mélyhűtve!!!/ van olyan finom,mint egy fagyi!Főleg,ha érett!!! :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 25. 17:05

Kata, remélem már jobban vagytok Samukával, és sikerült kimozdulnotok. Itt nálunk baromi
hőség volt/van ma.

Amikor apukám meghalt, nagy szerencsém volt a szomszédjával. Ha túl nagynak látta a füvet
lenyíratta valakivel, nekem csak fizetni kellett. Azonkívül minden nap átment, és felkapcsolgatta
a lámpákat egy időre, a redőnyöket lejjebb-feljebb engedte, a havat is mindig elsöpörte, mintha
nem lenne üres a ház, nehogy kedvet kapjon valaki a betöréshez.

A cukkinivel jól fogsz járni, mert nagyon gyorsan megvan, nem fog felmelegedni a konyha.

Paggy, a rizses lecsó, ha úgy nézzük, vegán kaja. Imádom, fogok is csinálni valamelyik nap.
A meggyet nem szeretem sajnos, nekem az túl savanyú, de a meggyleves is lehet vegán, ha
növényi tejet/tejfölt/tejszínt használunk hozzá. :D

Az úszásért nagyon irigyellek!

Hihetetlen még számomra is, de semmi Ázsia nincs az életemben. Nem fordítok, nem keresgélek,
nem töltögetek, nem tervezek... alig akarom elhinni, de ez van.

Még a múlt héten szedtem sóskát a faluban - most, hogy felmagzott már, lehet látni, hogy mennyi
helyen van a fűben - és ugyanúgy csináltam meg, ahogy szoktam, csak tehéntej helyett zabtejjel.
Semmi különbséget nem lehetett észrevenni. Nagyon finom volt. Krumplipürét készítettem hozzá
azt is növényi tejjel és az is tökéletes lett. Csak azt sajnálom, hogy nem mértem le a hozzávalókat,
csak csináltam, ahogy szoktam, így nem tudom betenni a receptek közé. Na, majd legközelebb!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 25. 17:08

Mai lepke:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 25. 18:12

Ma egy koreai kaját, "dubu-jorim"-ot azaz fűszeres sült tofut készítettem.

A vegánok többek között a hüvelyesekből - bab, lencse, csicseriborsó, szója - jutnak fehérjéhez,
de ott van például a búzasikér/búzafehérje, amiből a vegánhúst szokták készíteni, és aminek a
fehérjetartalma megegyezik a csirkemellével. Rettentő guszta húsokat szoktak belőle készíteni,
már alig várom, hogy én is kipróbáljam az elkészítését és végre megkóstolhassam. De még nem
tartok ott, egyelőre azokból főzök, amiket eddig összehordtam a konyhámba. :D

A natúr tofu nyersen nem a kedvencem, de szeretném megszeretni. Ehhez el kell venni valamivel
azt a semmi kis ízét, ami van neki. Erre találtam ezt a receptet. Nem lett rossz, és a cél, a tofuíz
eltüntetése is megvalósult, de legközelebb kicsit változtatok a recepten, és akkor még jobb lesz.

Fűszeres tofucsíkok

Hozzávalók:

40 dkg natúr tofu
kevés olaj

A szószhoz:

1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál paradicsompüré
1 teáskanál csilipehely
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor (én sütésálló édesítőt tettem bele)
1/2 csésze víz

A nedvességtől jól kinyomkodott tofut hosszúkás csíkokra vágtam, és kevés olajon mindkét oldalon
megpirítottam:

Kép

Ezután egy serpenyőben üvegesre pároltam a kis kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
Közben a a szósz többi hozzávalóját egy kis tálba tettem, jól elkevertem, majd a kész hagymára
öntöttem és viszonylag sűrűre beforraltam:

Kép

Végül beleforgattam a sült tofucsíkokat.

Kép

Én jégsalátával fogyasztottam:

Kép

Legközelebb még több paradicsompürét teszek a mártásba és egy teáskanál Édes Annával is
megpróbálkozom, hogy még karakteresebb legyen az íze.

Vissza: “Társalgó”