Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 29. 20:38

Gabóci! Ekkora pusztitást! Félelmetes!! Hivom is anyuékat holnap, mert ma elmaradt, hogy ott volt-e valami.
Pannának ismét boldog mindent kivánok! :-)
Annyira szeretem,hogy iylen bevállalós vagy! A medencében az a kép fenomenális!!!! Ha nem ismernélek azt mondanám Te vagy a szupernagyi, de igy, hogy találkoztunk már a szuper megvan, de a nagyi helyett valamit ki kell találni. :-) Majd még gondolkozok :-)
Panna tortája nagyon tetszik. Finom , elegáns kinézetű torta. Miylen volt a belseje?
Sajnálom azokat a hatalmas fákat! Bolond ez az időjárás teljesen. Szerencsére ahogy hozzánk ér, bármerről jön, sokat csillapodik és nem csinál ilyen károkat.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. július 29. 21:06

Ági! Ez a vihar szinte csak a lakótelepünk és környékén volt. Szerencse, hogy mindent bezártunk mikor elmentünk otthonról, így csak az erkélyen borogatta fel a virágokat. ;)

A torta leginkább az orosz krémre hasonlított, csak tejszín nélkül. Nagyon finom volt, én csak a cukor fondant nem szeretem rajta.

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 29. 21:14

Szombaton nem sikerült bejutnom a Kináról tartott utibeszámolóra, amit nagyon sajnáltam. Későn érkeztem, mert voltak még a festészeten nálam, nem akartam felállni és otthagyni őket. Utóbb, mondták, miért nem adtam át másnak, de nem szeretem az elkezdett dolgaim háritani másfele, főleg, hogy én invitáltam őket gyakorolni.

A léyneg: vasárnap az Indonéziát bemutató előadáson ott voltam. 50 perc élményben volt részem. Diavetitéssel jöttek át a képek.
Indonézia egy szigetvilág és általában az egymás mellett levő szigeteken sem ugyanaz a népcsoport él ugyanazzal a vallással. Emiatt az épitészet, emberi viselkedés, magatartás az idegenekkel is más.
Van olyan sziget, ahova nem engednek be gépjárműveket, állati meghajtású :-) járműveket lehet használni, vagy lábbusszal közlekedni, mert a szigetet magát két óra alatt körbe lehet járni. Csend és nyugalom van, még az az igazi érintetlen világ, bár azt mondták valószinűleg nem sokáig.

Láttunk működő vulkánt, aminek a belsejét lehetett látni, felmenni a peremére és lenézni. Érdekes volt, de hogy én nem mertem volna, az is biztos. Aztán másik vulkánt is láttunk, azt már nem olyan közelről, mert nagyon sok mérges gáz jött ki belőle. Ott viszont a helyiek simán megéltek az illegális kén bányászatból. Láttunk képet, ahogy a vékony emberkék közel 100kg-s súlyt cipeltek a vállukon, vagy a hátukon. Ezt a helyi piacon eladták. Ne úgy képzeljétek el, mintha sok kicsi törmeléket szállitottak volna, hanem piszok nagy kődarabokat.

Láttam comodói sárkányokat, vagyis varánuszokat. Az egész nemzeti park bejárat ugy nézett ki, mint az elhagyatott Jurasic Park. Ha azt látta valaki. Nálunk ez is sláger film. :-)
Volt egy csoport és pár helyi alacsony fiatal férfi, aki villás botokkal kisérte őket. Ha támadott volna a sárkány, akkor a fejénél kell megállitani. Na kössz. :-) Mert ugyanis a nyála annyi baktériumot tartalmaz, hogy az illető menthetetlen egy harapás után. Két ilyen helyen voltak, ahol lehetett látni őket. Azt mondták, hogy amelyik már evett, azt meg lehet közeliteni, akár 1,5 m-re is. Igen, de mondták, hogy azért az állatkának annak ellenére, hogy tele volt a hasa, megfeszültek azért az izmai.
Egy mási k túrán, ahol egy fantasztikus szurdokba mentek az őserdőbe be, szintén kisérőt kaptak. Csodálkoztak is,hogy miért, mert hát kitaposott ösvényen kellett gyalogolni. Az ok: az úton bárhol lehetett cobra. Volt is. Brrrr. a kigyók azok, amiktől rettegek.

Gyönyörű régi palotákat mutattak. Én, aki rabja vagyok Angkor Watnak, csak nyeltem az információt. :-) Volt amibe császár lakott, de már nem birt hatalommal, volt amibe pedig már senki, de meg lehetett nézni. Amibe még laktak, ott ki voltak állitva régi hord eszközök, használati tárgyak, amik nagyon szépek voltak. Pl. a császári palotában általában olyan épületek voltak, aminek nem volt oldala, csak oszlopok, mert a nagy meleg miatt felesleges volt. Na itt azért elgondolkodtam pl. a hálószobán. :-) :-)

Pl. egy Majom Templomnak nevezett épületnél a majmok ellen fém hálóval védekeztek. Ott is volt kisérő -ezek az úton ajánlkoznak mindig-, aki szintén bottal felfegyverkezve kisérte a három embert nem csak a majmok, hanem mint kiderült repülő rókák ellen. Ez egy denevér fajta, aminek látták, hogy néhány esetben kifeszitették a szárnyait és úgy fényképezkedtek. Barbárság.
Templomoknál, amibe be is lehet menni, adnak hosszú, földig érő anyagot, amit maga köré teker az ember lánya, hogy ne villanjon ki a bokája és kockás anyaggal megköti a derekán. Csini volt. :-)

Tengerparti fürdés: Mivel sok a muszlin vallású, és ők ugye nem pucérkodnak fürdőruhába, igy a mesélő lánya nem mert belemenni a mi stilusú fürdőruhánkban a vizbe. Volt ahol irták,hogy nyugodtan, csak már a faluba nem lehetett bemenni, csak felöltözve.

Ami még megragadott, hogy pl. a taxisok ajánlót kértek a munkájukról, amit be akartak mutatni a főnöküknek. Ugyanigy jártak három lánnyal, akik felajánlották ingyen az idegenvezetésüket egy gyönyörű templomegyüttesnél, mert ők meg az egyetemre akarták bevinni ugyanezt.
Ételekről nem volt szó, pedig arra is kiváncsi lettem volna.
A szállás kulturált, szép volt, ott pl. a tulajdonosoknál megszokott módi, hogy felajánlják a saját kocsijukat, idejüket a kiválasztott uticélig és vissza. Többért, mint egy szervezett út - ők magán úton voltak-, de megéri, mert időt spórolnak meg vele.

a gyönyörű templomoknál sok volt a stúpa, ahova vagy buddhákat tettek belülre, vagy pedig valami szent ember körmét, haját, bármilyét és e köré épült a boritás.

Hát ennyi jutott hirtelen eszembe.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 29. 21:15

Gabóci, köszi a torta képet! :-) Biztos finom lehetett! A nagyon cukros külső részt én sem szeretem, bármennyire jól néz ki.

Paggy írta:EZÚTON KÉREM SZÉPEN MEG ,AZT AKI TUDNA LAPOZHATÓ VIRTUÁLIS FÉNYKÉPALBUMOT CSINÁLNI,vagy valamit,ahol nem piciben láthatók a képek összegyűjtva,hogy segítsen nekem,mert szeretnék egy FELHŐALBUMOT CSINÁLNI KATA KÉPEIBŐL. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:

Paggy, nincs a gépeden fel a Microsoft PowerPoint ? Azzal meg lehet csinálni, legalábbis ez jutott eszembe.

Na kérem, ez most jött velem szembe. Beteszem, hátha valakit érdekel.

http://zoldujsag.hu/a-koromlakkozas-uta ... O-STrYwclI
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. július 29. 21:30

Ági! Érdekes lehetett ez az uti beszámoló,szívesen hallgatom/nézem az ilyeneket. Köszönöm. \m/
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. július 29. 22:46

Csak izgatta a fantáziám a Reök Palotának a korlátja belülről. Nem ilyen szépségesre emlékeztem, és beigazolódott,hogy a memóriám még csak jó. Ilyen volt régen:

Kép

majd ilyen lett, és utána lett olyan szépséges az épület felujjitása után, mint amit most Gabóci mutatott.

Kép

Bármennyire szürkének tünik az első kép a mostanihoz, ez majd harminc éve gyönyörűenk számitott.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 0:23

Részletek a könyvből:
Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 0:25

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 0:31

Kép

Kép[spoiler]
Kép[spoiler]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 0:35

Kép

Kép[spoiler]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 8:44

Most reggel,tiszta fejjel elolvastam Ági/ másodkézből/ utibeszámolóját Indonéziáról.Nagyon jó volt,teljesen átélhető,mint régen a rádiójátékokban.Köszönöm.Azt gondolom,én nem mernék elmenni.Túl "természetes" állapot.Városi lány vagyok,nekem a kiskert,a gang és az erkély ,NO MEG A PARK a világom.Viszont, jó hallami ilyen csodákról és félegetni,mint gyerekkorban a mesékben,a sárkánytól,kobrától,úgy hogy biztos nincs a közelemben.Pont ezért még hálásabb vagyok azoknak,akik elémvarázsolják .
Ágika!Nekem a palotabelső kevesebb csillogással mégjobban tetszett. :-bd
Örülök,hogy megjelentetek az újságban.Mégegyszer gratulálok. :flower1: :flower1:
Gabóci!Hát ez FANTASZTIKUS!!!!MICSODA LEPKÉK!!!!!!Van olyan amelyik óarany színű!!!Gyönyörűk!!!!És a növények ...!
Nagyon ijesztő felhőt fotózott a vejed.Ilyenről hogy csőfelhő még nem hallottam.Mindjárt megnézem.
Itt van:
http://ecolounge.hu/nagyvilag/erdekes-felhok
A csőfelhő az arcus felhőknek egy fajtája – az arcus alacsonyan képződő felhő, leggyakrabban a zivatarfelhő alsó homlokzatán figyelhető meg, erőteljes hidegfront hozza létre.

A gyorsan mozgó hidegfront a könnyebb meleg levegőt a magasba kényszerít és a gyors mozgás hozza létre a felhőhengert. A csőfelhő is így alakul ki, olyan az alakja, mint egy vízszintes tornádóé. Ugyanakkor a csőfelhők elválnak a viharfelhőktől.

A hengerek önmagukban nem veszélyesek, általában csendes időkben alakulnak ki
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 8:48

SZÖRNYEN IJESZTŐK:
http://ecolounge.hu/nagyvilag/tizenket- ... elhoatlasz
Rettenetes a pusztítás,amit nálatok művelt a vihar!! :(( Gabóci ,köszönöm a képeket. :flower1: :flower1:
Lányok hoztam néhány telefonos fotót ablakról,saját állatokról,házról,reggelről.Mindjárt beteszem.Üdv:Paggy
A ház,még nincs kész:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 9:00

A párom új ablaka,még nincs rendben,mert még le kell csiszolni a keretet,de már kitette a virágai egy részét:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 9:02

Reggeli kupi a szobámban.Lányok ,ilyen egyszerű körülmények között élek,mert ennyi állattal nem lehet csicsás bútorom.DE NEKEM MEGÉRI. :x
Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 9:04

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 9:05

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 9:06

Kép
Most ennyi,jönnek erkélyt festeni.Sziasztok:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. július 30. 9:36

Lányok majd elment a fél délelőttöm, de muszáj volt már most végignézni és olvasni.! Gabóci, hogy micsoda pusztítást végzett az a vihar..iszonyú
még látni is, hát még átélni! :(( :(( :(( .
A lakkozás stb. témába és a csodás, illetve ijesztő felhőképbe is belenéztem, hát...a kommentek az adott oldalon..egy két normálistól eltekintve rettenet. nem tudnak sem olvasni, sem írni...és itt nem a betű elütésről beszélek, hanem a fogalmazásról, inkább nem írtam oda semmit...
Az útinapló is izgalmas, Molnár Ferenc könyvein nőttem fel. Nagy kedvenc. Amikor a megvakulásáról mesél..hát folytak a könnyeim rendesen. De még így is hozott Brazíliából az állatkertnek mindenféle veszélyes hüllőt... :(( :littlehearth: :-bd .
Na megyünk, kimozdulunk, olyan szép lett most az idő! :x :ymhug: :flower1: :-bd
ui...közben befutott Paggy állatkertes otthona :)) nagyon aranyosak, és otthonos minden értelemben. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. július 30. 10:05

Paggy! Nagyon szép lesz a házatok, szeretem ezt a színt. Meleg, otthonos a lakásotok a sok növénnyel és állattal. :ympeace:

Elmentem kora reggel a barátnőmhöz, végig a Körösparton. Elkeserítő látvány a sok kidőlt fa, letört ág. Itt még csak a járdáról húzták le, hogy ne legyenek útban, de a lakótelep főútja mellett dolgoznak a gépek, bedarálják az ágakat, elviszik a nagy fatörzseket.

Azért láttam szebbet is...

Kép

Ezt csak telefonnal messziről csináltam, mert nem tudtam lemenni a partra.

Kép

Szeretem ezt a dísznapraforgót.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 12:26

Végeztem egy halom edény elmosogatásával,most leültem és mégegyszer megnéztem mindent.
Gabóci!Kedves Pannádról elfelejtkeztem.Igazából nem,mert a lényegest akartam hagyni utoljára,de közben elrepült az idő.
Ismeretlenül is nagyon boldog születés-névnapot kívánok kedves Panna ! @};- @};- @};- @};- @};- @};- Mindjárt hozok hozzá képet..
Gabóci köszönöm szépen,hogy betettél róla és magadról fotókat.HŰHA,DE JÓ DOLGOD VOLT A MEDENCÉBEN!!!Hogy kell oda bemászni?igaz,a Te súlyod alatt nem merül el beszálláskor.Bezzeg ha én .... =)) És a 2 napraforgós kép gyönyörűűűűűű.Főleg a második!!!!Megyek keresek Pannának valami virtuális köszöntőt.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 30. 13:35

Tényleg rövid leszek, mert megint nem lesz időm kitenni képeket, és akkor megint csak hagyom-tolom
őket, aztán valamikor jövő ilyenkor lesz kedvem újra nekiállni a kipakolásuknak.

Visszajöttem. Nem tudok rövid lenni, így viszont most nem tudok képeket kitenni, mert megyünk vásárolni.
Estefelé újra jelentkezem, ha esni kezd, akkor korábban is:

Gabi, a Lótuszjáratról York jutott eszembe. Pénteken jártunk ott, majd azokat a képeket is hozom, de
még nem válogattam át őket, és még azon belül is ki kell válogatnom, amit ide kiteszek (kb.250 fotó).

Szóval Angliában nem olyan egyszerű parkolni, mint itthon, bár itthon is egyre nehezebb. Minden parkoló
fizetős - kivéve a nagy szupermarketék - és tömve van. Nem könnyű parkolóhelyet találni, ha valahová
elmegyünk. Van egy honlap, amely számontartja Anglia összes városának összes parkolóját, és azt is, hogy
mennyit kell fizetni, ez azért sokat könnyít a dolgon. York nagyon régi város, szűk utcákkal, és védett
házakkal. A látogatók számára nem lenne elég parkolási lehetőség a városban, ezért hatalmas parkolót
építettek a városon kívül. Fejenként 3 fontért bármeddig ott maradhat a kocsi, és még be is visznek
busszal a városba. Ezek a járatok öt percenként járnak és kártyával is lehet fizetni.

De csini voltál a kis kalapkádban! Jó, tudom, itt fáj, ott fáj, de azért bőven letagadhatnál pár évet. Ági
szürke-fekete-fehér színű festményei mellett nagyon jól mutatott a te hasonló szín összeállítású ruhád.
Jó volt együtt látni benneteket Ágival!

Büdöske és Buddha! Valamikor nagyon szeretnék jógázni, de azt muszáj irányítottan, arra meg otthon nincs
lehetőségem. Na, majd talán itt.

Imádom a növény- és lepkeházakat! Én az idén csak egy kicsi melegházba jutottam el, de már annak is
nagyon örültem. Erről, és a csodás parkról, ahol található is hozok majd fotókat. Egy kis ízelítő:

Kívülről:

Kép

ha belépünk ez a mohával benőtt szökőkút fogad:

Kép

Kaktuszok, orchideák, lepkék... csodálatosak! (Közben megigazítottam két linket, mert nem látszottak
a képek. Most látom, hogy így meg kétszer jelennek meg, nem baj.)

Pannát isten éltesse sokáig! Komoly felnőtt leányzó! Én a fondant is megettem volna a tortáról!

Csodásak a dísznapraforgók! Nekem is a második vázában lévők tetszenek jobban a színük miatt,
pedig a sárgát is nagyon szeretem.

A 2019-es év fotója a medencés képed! Annyira el van találva! Sztárfotó a nagyiról. Minek ide tenger!
Csak jó idő és egy medence kell, na meg egy kis hűsítő szívószállal. Az itthoni fiamék is vettek egyet
a leendő anyósáék kertjébe. Ezek az ő szavai voltak, a hűsítőt már én tettem hozzá.

A fb-on is olvastam, hogy amióta itthon vagyok mennyi kárt okozott otthon a megbolondult időjárás.
A szomszédasszonyom nem telefonált, úgyhogy remélem nálam minden rendben. Hagytam nála kulcsot is.
Milyen félelmetes látvány az a guruló felhő! Emlékszem, hogy egyszer már volt ilyen az ország felett,
szerintem akkor is te tettél be képet róla.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. július 30. 13:35

Kata! Tegnap sokáig esett, de este hatkor, amikor végre kisütött a nap, két közeli temetőbe elsétáltunk.
Otthon soha nem megyek temetőbe csak úgy szétnézni, de itt teljesen másként temetkeznek, és ez
érdekel. Majd mutatok fotókat róla.

Jó kimozdulást!

Paggy! Látom neked is ott az ablakban a hőmérő. Amint felkelek reggel az az első, hogy megnézem, hány
fok van odakint. Muszáj, anélkül nem kezdődhet a nap... tudnom kell. :))

Az újabb könyvlapokat még nem volt idő átolvasni.

Nagyon szép lesz a házatok. Már írtam, hogy ilyesmi színe lett az én házamnak is a szigetelés után.
Mindig gond van ezekkel a színezőkkel, mert más a bolti minta, mint élőben. Szerencsém volt, mert
a második szomszédom csinálta a szigetelést, és az ő háza is ilyen színű, úgyhogy csak azt kellett
mondanom neki, hogy nekem is olyan kell. A többi már az ő dolga volt. :D

Nincs semmi baj a lakásotokkal! Váláskor a volt férjemmel mindenen szépen elosztoztunk, és beköltöztem
két szobányi bútorral. Nem is illettek oda, mert nem oda lettek véve, szedett-vedett volt az egész lakás,
és sok minden hiányzott, amit csak idővel (vagy még úgyse) tudtam pótolni. Az egyik szoba ma is hiányos
berendezésű. Abban betegeskedett apukám a haláláig. Az ágyat a fotelt, a szőnyeget ki kellett dobni utána.
Konyhabútorom úgy van, hogy az előző lakó ott hagyta. Régi típusú, de rendben hagyta ott, én meg vigyáztam
rá. Szóval ilyen helyzetek is vannak.

Ági! Vasárnap megyek haza. Nekem szerencsére nem ment el gyorsan ez az egy hónap. Még hátra van a
nagyfiam esküvője 18.-án, aztán 21.-től már járunk dolgozni. Amiatt, hogy az egész családom otthon
lesz, azt a hetet megkaptam még szabadságként, csak a javítóvizsgákra és az értekezletre kell majd
bemennem (soha nem hiányzom egy napot sem a munkából, ennyi jár nekem, szerencsére így gondolta
ezt az igazgatónk is).

Már most annyit írtam, és még nincs vége, hogy megint nem lesz képberakás... :(

Az én Dundim körmének levágását nem vállalta el az a kozmetikus, akit ismertünk, ezért az állatorvos
asszisztense csinálta meg neki, amikor ott jártunk. Lecsippantotta sorra, majd egy olyan eszközzel, mint
a forrasztó páka, elégette a körmök végét. Ment gyorsan.

Újsághír lettetek! Nagyon ügyesen végeztétek a dolgotokat, ha visszavárnak benneteket! Ez nagyon jó
érzés lehet. Gratulálok!

Az úti beszámoló nagyon érdekes volt, szívesen meg is néznék róla egy dokufilmet, és ennyi elég is lenne
a jóból. Félnék olyan helyekre menni, ahol életveszélyben lennék. Imádok a természetben lenni, de ha
lehet, a nyugisabbat választom. A krátert, ha föl tudnék mászni odáig, viszont megnézném. Nem mernék
a szélére kiállni és úgy belenézni, de hason fekve megtenném. Az ilyenektől nem félek, és hát magasan
is lennék, ami nálam nagy csáberő... Nooormááliiis? =))

Tudjátok nem jutok el nagy piaccsarnokokba, és nagyon nagy szupermarketekbe, ezért lehet, hogy csak
nekem érdekesség ez a két szép sárga mangó. Én mindig zöldes pirosas színűt látok az Aldiban vagy a
Tescoban. Zsuzsiék egy pakisztáni üzletben szokták venni. Puhák és mézédesek:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. július 30. 14:40

Paggy és Rita! Köszönöm szépen Panna nevében a köszöntést. :x

Abba a kerek micsodába, viszonylag könnyű volt beszállni, mert háttal felugrottam rá, de előtte matraccal próbálkoztam, és úgy beborultam, mint annak a rendje. A lányom látta, hogy nem lesz egyszerű a dolog és felvette videóra, jókat nevettünk. :)) végül az is sikerült. :))

Vasárnapi képeim a lányoméknál: az eső után.

Kép

Kép

Tükröződés a járdán.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Közben megjött a fiam, és ebédet adtam neki. Éjszakás a héten, újra kell neki melegítenem mindent.

Valamint Ritának is elolvastam a beszámolóját. Hűha már lassan letelik a látogatása és jön haza, gyorsan elszaladt az idő. Köszönöm azt a sok képet, élményt amit megosztottál velünk, nagyon nagyon szeretem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 16:08

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. július 30. 16:09

Kép

Vissza: “Társalgó”