Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 11:47

VETTEM ezt-azt:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 11:49

FOKHAGYMÁS-nyelves disznósajtot/süti helyett/VEGÁNOK SZEMET BEHÚNYNI!!! =)) =)) =))
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 11:51

...csatot Lillának meg magamnak:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 11:54

..egy szép könyvet 300ft-ért a könyvturkálóban:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 11:56

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 11:57

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 11:58

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 12:01

S amíg elmentem kezet mosni,addig a mosásra váró ruhákra rátalpalt őkelme.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 12:03

Most megyek főzni,nyulat takarítani,befőzni,mert a lányomék felfalták a nekik adott baracklekvárt.....Szól a rádió.JUHÉÉÉÉÉÉÉ!Szép napot és majd JÓ UTAT RITA! :flower1: :littlehearth: Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. augusztus 3. 14:23

Sziasztok!

Rita! Szépek a képeid, vagyis amerre jársz nagyon kedvemre való, nem csodálkozom, hogy kiköltözöl és nem csak a gyerekeid miatt. Mindig jóleső érzés, amikor látom, hogy megőrzik a múlt értékeit, figyelnek gyerekre, felnőttre, és állatra egyaránt. Ez az állomás nagyon cuki, a falusi fíling mögötte a múltból, a kis kocsival, tejes kannával stb. A gyerekek kreativitását jól használták ki.
A memória játék csak egy percre meglepő, az is taníthat valamit a gyerekeknek, mint a nyomolvasás.

Biztonságos utat hazafelé. :ympray: Ha majd az esküvői előkészületek és időd engedi biztosan kapunk még képeket az élményeidből. Várom.

Kata! Győr is nagyon szép város, köszi a képeket róla, kérünk még! Már nagyon régen jártam ott, biztosan sokat változott. Samuka aranyos, hogy türelmesen várja amíg te fotózol. Jól áll neki a kék. Szeret sétálni? :ymdaydream:
Nem gyakori felénk a sárga kannavirág, nagyon jól mutat.

Ági! Nagyon érdekes volt amit az ecset készítésről írtál. Mit jelent a szalajtós ecset? Nem tartja meg a tust? Sok mindent megtudunk a sorozatokból, pl. a papírgyártásról, de ezzel még nem találkoztam. *-:) Nem csoda, hogy a jó ecset olyan drága. :-ss

Paggy! A közelmúlt emlékei miatt nagyon ilyesztő az az óriási hajó. Érekes, amikor két éve hajókáztam a Dunán, nem jutott eszembe az...., ami miatt ma már nem szállnék fel rá.
Nagyon érdekes könyveket tudsz turkálni. :D

Az este voltunk szalonnát sütni a lányoméknál. Egy évben egyszer jólesik. :ymapplause: Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, 8 után fel kellett állítani a sátrat, mert elkezdett esni az eső szép csendesen, aztán felköltöztünk a teraszra, mert szakadni kezdett és reggelig abba sem hagyta.

Itt már látszott, hogy ebből eső lesz!

Kép

Érkezésünkkor Garfield a kedvenc bodza bokrán pihent, látni rajta, rendesen megdolgozta már.

Kép

A lánykoszorú. Persze a vegetáriánus Panna nem sütött, inkább csinált magának sajtos spagettit.

Kép

Mocsári hibiszkusz egy csokorban.

Kép

Kép

Esti képek:

Kép

Kép

Trombita folyandár.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 3. 17:31

Gabóci, köszönöm neked is az élménybeszámolót...Garlfrdet meg különösen...aranyosak a hölgykoszorúk! Igen, én is nagyon féltem a videón látottaktól, azt hittem Paggy, éppen kifogott valami bajt...gondoltam már hogy csak nem megint, de hála Istennek csak egy beállás volt. Még most is megszédülök ha eszembe jut... A SAWOYT sem hevertem ki teljesen, erre itt van ez...brrr. és még mindig nincs meg az utolsó áldozat...egyáltalán van még rá esély?!?közben változik az időjárás..hozok egy két képet..pill...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
:x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 20:40

Sziasztok megjöttem.
Először hozok katától egy krimibe illő menekülős képet.Mindjárt
Ez egy "tengermélyi felhőfelvétel".Címe:
MENEKÜLÉS A NAGY ELŐL
[url=https://postimages.org/]Kép[/url
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 20:51

Ezután:
Kata teljesen meghatott a nyitott ablakképed.Velem tartasz a témákban?Örülnék,ha társam lennél a fotózásban!Hidd el ,ha egy héten át csak ablakot fotózod reggel,este,más szögből,más fényviszonyok között,akkor is tanulsz belőle.Köszönöm a samukás képeket.Adós vagy a nevetős fotójával!!!! :))
Ágika!Nagyon érdekes az ecsetleírás.Idén jöttem rá,hogy az igazán minőségi munka nagyo-nagyon sok türelmet és kitartást igényel.Erre az ecsetgyártás is példa.Jó ecsethez jó festő kell=SZÉP MUNKA=ÁGI \m/
Próbáltam egy jó kis videót csinálni Liziről a parkban,de a telefonom lemerült.Remélem holnap sikerül.Itt most zúg a szél.teszek be fényképet Liziről.
Kép
Macskát játszik.lekergette a macskákat az ágyról és felmászott a helyükre-- =)) =)) =)) NAHÁT LIZIKE!!!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 21:02

:))
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 21:08

És egy ablakfotó,száradnak a lábosok:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 3. 21:21

Folytatom.
Gabóci!Nagyon hangulatos a családi szalonnasütő kép.Milyen fiatal a lányod!Szépek a hibiszkuszok a sötétben és a folyondár is!!!!Végül a FŐKANDUR nagyon tekintélyes a velőnkbe látó tekintetével!Mint egy nyomozó!Nagyon komoly!!!!!Köszönöm a képeket.
Rita!Köszönöm a vasuti múzeum képeit.Szívesn elmennék oda falatozni.biztosan az étkezőkocsis részbe ülnék.Most megyek kutyázni.Jó éjszakát Lányok!Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 4. 13:50

sziasztok! várom a szerelőt..de még nem jelentkezett...apu szupertv.ját kellene beállítani...ami még úgy menne is, DE a box amiről az adás jön egy óta után olyan forró volt hogy megijedtem és kikapcsoltam.
Nem tudom hova lett a Samumról a nevetős kép...elszállt mint a szamár a ködben,,,majd lesz másik.. :D .

Remélem Rita épségben és egészségben érkezik haza, és nem nagy időcsúsztatással. :-bd ;) :D :ymhug: @};-

Paggy, a kutyusod diadalmas nevetése egy szuper pillanatfelvétellé sikeredett! Azt a boldogságot hogy ő győzött :)) :)) :)) :)) .
Ma nagyon korán ébredtem, megyek is egy kicsit ledölni, de mindkét telefon ott lesz mellettem. ;;) Villámkérdés..kinek van Sony tv-je? hogy lehet a bekapcsolóhangot kikapcsolni? akkorát szól, mint egy hatalmas cimballon :( . majd kiugrik a szívem tőle. :-q

Jót vigyorogtam a felhőkalandon, de tényleg úgy :)) néz ki... :)) Tednőckére a nap meg milyen árnyalatot csinált..éppen ott napozott? ;;)
na ledölök egy kicsit, mert ha itt maradok vagy űlve bekapom a monitort, vagy elalszom... :)) :x :ymhug: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 4. 15:14

Sziasztok!

Szép vasárnapot mindenkinek!
Már tegnap délután is le kellett feküdnöm, mert állva ájultam el a fáradságtól. Ma ugyanigy, úgyhogy ami spontán eszembe jut irom, ami nem, azt később.

Először is: Rita, szerencsés hazaérkezést. Lassan már itthon kell lenned, remélehetőleg nem lesz nagy csúszás.
Lesz tennivalód bőven most augusztusban, azért néha jelentkezz majd be, ha időd engedi! Legfőképp akkor, ha hazaérsz, hogy ne izguljunk tovább.

Gabóca! Nagyon szép kis család vagytok igy együtt. Lubickolásnál is, szalonna sütésnél is. A mocsári hibiscusról mindig Te jutsz eszembe. Az Árkád előtt itt nálunk van egy pár bordó belőle. Gyönyörűek.

Paggy! Jót vigyorogtam Lizikén. Tudnak ők még meglepetéssel szolgálni ilyen idősen is. :-) A teknőcökkel milyen a viszonya? Hogy tudott felmászni az ágyra? Felugrott?
Jól néz ki a disznósajt nyelvből. Hány kiló barackot lekvároztál újra?

Kata, nekünk is sony tv-nk van, de a fiam azt mondta, hogy nincs jelzőhang amikor bekapcsoljuk, vagyis nem kellett állitani némára. Találgatok csak: menűjében beállitásoknál nem tudsz csinálni valamit?
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 4. 16:13

sziasztok..most ébredtem, de még a kávé sem hozott teljesen helyre...kíváncsi leszek mi van a levegőben, mert ez tök gáz...sírni tudnék a fáradtságtól, a vérnyomásom alacsony a pulzusnak kellene annyinak lenni amennyi a perem...na mindegy..

még csak most fejezem be az ebédet, mert a frankfurti leves után nem bírtam már enni, igaz fent maradni sem.. :)) na majd utána a dinnyétől csak felébredek végre.!
Ágikám köszi a tippet, utána nézek...de apu évekig így használta..no com.... :x

Remélem Rita már megérkezett!!!! :ympray: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 4. 16:26

Csak gyorsan bejelentkezem, és megyek is beindítani a mosógépet. Azért érződik a ház szagán,
hogy egy hónapig nem nyitott senki ablakot. Majdnem teljesen lehúzva hagytam a redőnyöket,
merthogy kánikulából mentem el. Így meg 22 fok van csak idebent, ami nem esik annyira jól.

45 perce vagyok itthon azóta szellőztetek, meg próbálom beengedni a meleget. Erre úgy beborult,
hogy alig látni lámpa nélkül. Na, mindegy. A másik, hogy mindent beszőttek a pókok. Például azj
atónyílásokat, ahol az ajtó nem volt bezárva, márpedig a spejzon kívül minden ajtó ki volt tárva,
hogy egy helyiség se fülledjen be. Mint a dzsungelben hajtani kellett magam előtt a pókhálókat.
A kádban is van, sőt rovarmaradványok is. :)) :))

Na megyek mosni. Holnap be kell vásárolnom, de délután jövök majd.

Szép napot kívánok!
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. augusztus 4. 16:41

Szia Rita! Örülök, hogy szerencsésen haza érkeztél. :x Szusszanj egyet, pihend ki magad. :x Érdekes, hogy egy hónap alatt átvették a pókok az uralmat nálad. *-:)

Nálunk ma végre szép napsütéses idő van. Még eddig nem fotóztam le, de van büdöske a mi utcánban is. Ezzel fogadlak. :) Kicsit életlen, mert telóval a túloldalról csináltam. ;)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 4. 19:05

Majd jelentkezem még, és reagáslok a hsz.-okra, most csak ezt a videót szeretném
gyorsan feltenni. Ilyen még úgysem volt itt a fórumon. A fiam épp Diósgyőr meccsen
van a leendő apósával, és a miskolci csapat tizenegyest kapott, amit értékesített is. :)) :))

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 4. 19:15

hélló lányök béömlött á bílléntyűzétbé á víz üdvözlét á házáékézőnék :littlehearth: :littlehearth: :-h
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 4. 19:44

Hú Paggy, annyira biztos nem volt éhes a billentyűzet... :)) :(( ...Szerencsémre van tartalék billentyűzet itthon...sose lehet tudni alapon...volt egy időszak amikor nem akart működni, de ráijesztettem hogy kivágom a 3. -ról, azóta működik... =)) =)) =)) =))

Ritám HÁla Istennek Egészségesen értél haza, köszönöm hogy bekukkantottál, s megnyugtattál bennünket...Nálam is ez a helyzet, ha két hétig nem megyek ki, hangyabolyok a küszöbnél és persze pókháló... ;) :) . Apu nem engedte mindet letörölni, hogy megfogják a legyet..hát az kétségtelen...ma csak két képpel jövök én is..

Kép

Kép

szép estét mindenkinek! :x :ymhug: \:D/ :-bd :flower1: :littlehearth: i-)
ui A meccsen volt hangulat! :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 4. 20:45

Köszönöm szépen mindannyiótoknak az üdvözlést!

Paggy! Nyomd meg egyszerre a Windows+CTRL+O gombokat és lesz billentyűzeted a képernyőn.
Átmeneti megoldásként ez is megteszi.

Úgy látom a párocska esküvői fotózásra mentek a parkba. Aranyosak!

Az a könyv tényleg aranyos. Lillát is biztosan érdekli majd. A benne szereplő állatok nagyon
hétköznapiak, nem árt, ha megismeri a nevüket. Hadd villogjon a többiek előtt! :)) :))

Jót nevettem Lizzi kutyádon! Öreg kutya, nem vén kutya!

Gabi! Biztosan úgy van, ahogy mondod. Emlékszel a Doogy Poo c. koeai gyurmaanimáció
fordításomra? Az is egy kakiról szól, de mégis milyen sok mindenre tanítja a gyerekeket.

Kicsit túlzás volt a pókhálós szövegem, de tényleg úgy volt, hogy amint beléptem a házba, már
éreztem az arcomon, meg a csupasz karomon a pókok készítette kis vékony, láthatatlan
fonalakat. Itt egy szál, ott egy szál, mindig beleakadtam egybe. A mosogató mindkét aknájában
is volt egy-egy kaszás pók. Itt falun nagyon könnyen "újratermelődnek" az ilyen jószágok. :))

Az elfelejtettem írni, hogy a vasút témának a 20'-as éveket választotta magának. Bár őt
magát 1873-ban építették.

Még sok képem van. Olyan is, ami nagy téma, mint például York vagy a Liverpool katedrális
tetejéről a fotók. Ismét voltunk Formbyba (homokbuckák, vörösmókus) naplementét nézni.
A parkolóban még sütött a nap, amikor kiszálltunk a kocsiból, de mire a partra értünk, beborult
az ég, csoda, hogy nem esett. És vannak apróbb fotóim is, amik csak érdekesek, például két
temető és egyebek. York annyira, de annyira gyönyörű volt, hogy az három témát is kitesz.
Az egyik a katedrális belül, a másik a katedrális kívülről és a látvány a körülötte lévő városfalról.
A harmadik York belvárosa. Megint nem tudtam a képek közt választani, úgyhogy sokat fogok
feltenni.

Jaj, de jók a garfieldes fotók! És a "sütögető hölgykoszorú a zöldben" sem kutya! Nagyon szép
a lányodék kertje. Az enyémben, míg nem voltam itthon a vihar letörte a barackfa egyik ágát,
és a lakatlan szomszédomban a hatalmas fenyőfa tetejéből vagy egy két és fél méteres darabot.
És a fű is hatalmas... :( Egyre több ilyen csodaszép mocsári hibiszkuszt látok.

Kata, nekem is tetszik az ablakos fotód. Paggy ebben a mester. Nekem szúnyoghálóim vannak,
ahol meg nincs azt nem nyitom ki, mert azonnal berepül valami szemtelen pőcsik vagy darázs.
Itt falun ez így megy sajnos. Ha ablakot pucolok nagyon igyekszem a külső oldalával, és közben
nem győzöm fújkálni az ablakmosó folyadékot a betolakodni vágyókra.

Szép nagy habos felhőid voltak már megint. Nálunk egyre sötétebbek.

Tévéügyben sajnos nem tudok segíteni. Annyira nem nézek tévét, hogy teljesen kimarad az
életemből. Nem tartok lépést a trenddel se emiatt.

A frankfurti leves emlegetésére kedvet kaptam a kelkáposzta főzelékhez. A héten csinálni kéne.

Most látom az újabb ablakos fotódat. Szuper lett, nagyon tetszik.

Igaza volt apukádnak a pókokkal kapcsolatban. Én a talaj magasságában szoktam főként meghagyni
őket, mert azonnal végeznek a megjelenő hangyákkal.

Ági, jelentkezek, persze! Most hogy itthon vagyok magamban, sokkal gyakrabban tudok jönni
majd. Sajnos nincs más, amire figyeljek. Az esküvő az más, természetesen, meg utána még maradnak
egy darabig a gyerekek, de utána megint szabad leszek. Már írtam azt hiszem, hogy a fordítás
iránti vágyam sem jött még vissza, talán csak egy kicsit, szóval még az se foglal le egy ideig.

Hogy ne csak állatok és virágok érkezzenek tőlem, egy éles váltással megmutatom az esküvőre
vásárolt ruhámat. A kis kabátka nem tartozik hozzá, de mivel a ruha ujjatlan, gondolnom kellett
arra az esetre is, ha hűvösebb lesz az idő. Mindkettőt Angliában vettem, és mindkettő le volt
értékelve. A ruha külseje egyébként muszlin, és egy van egy testhezálló belseje is, ami szintén
sötétkék, és valamilyen elasztikus anyagból van. A cipellőt még tavaly vásároltam a lányom
esküvőjére, azóta nem volt rajtam, sejtettem, hogy jó lesz az idén is. Nagyon kényelmes darab.
Fehér táskát veszek majd hozzá. A fotó nem csal, az alja nem egyenes a ruhának.

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”