Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 21:01

LÁNYOK!ZSENIÁLISAK VAGYTOK!!!!!
Kezdem gyorsan mielőtt Kata elmegy:
Gyönyörű buddhafej felhő,fantasztikus kavargó sokaság,csodás úszkáló gomolyok a parkoló felett.GRATULÁLOK FELHŐVADÁSZ!!!!Samukának olyan jó képeit raktad fel,mint még soha!!!!!!!!!!Minden szuper!!!!!Köszönöm.
Most 1 pillanatra kimegyek bűnözni ,ugyanis itt volt Joli,akit imádok.Ő az a lengyel szuper takarítónőjük a lányoméknak,akivel ma söröztünk és maradt a hűtőben 3 korty KOZEL sör.Bár ritkán iszom,de ezt nagyon szeretem.Jéghideg.Mindjárt jövök....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 21:06

Hú ez nagyon finom volt!!!Ezért nem veszek,mert így nyáron meginnám.Keserű és csak egy picit édeskés a háttérben,mint a cappuccino.
Jaj,annyi mindent írtatok és tettetek fel,hogy alig győzöm bámulni.Összevissza írom,ami eszembe jut:
Gabóci:Az kiwifa egy zen-kertes ház kerítésén.Lefotóztam a kertet is,csak nem lett annyira jó,majd legközelebb.
Lányok MINDENKI ANNYIRA SZÉP FELHŐKET FOTÓZOTT!!!!!!Békegalamb,csodás égkék,haragosabb gomolyok......
Rita!A naplementék ,mint a mesében!Háttérben a vár/templom/,közeledik az este....Sejtelmes....
Gyönyörűk az ételfotók.Rita!Tudom,hogy sok mindent tudsz,de külön miattad is teszek be majd részleteket a fotóskönyvböl.Fejezetenként akarok/én/haLADNI.eZEN A HÉTEN ASZTALFOTÓK KÖVETKEZNEK/A KUPIVAL EGYÜTT KENDŐZETLENÜL!!!/EZ JÓ LESZ A CSENDÉLETEKHEZ.MÉG NINCS KONCEPCIÓ,MÉG MINDIG AZ ELSŐ FEJEzet feladata,XCSAK SIMÁN LEFOTÓZOM.
mOST PICIT VISSZAOLVASOK..MINDJÁRT JÖVÖK
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 21:15

Paggy, azt el is felejtettem írni, hogy mennyire örülök én is, hogy ilyen hamar megoldódott
a problémád. Mindjárt más, egy jó billentyűzettel írni. Az az egérke meg igen csinos-csajos.
Nekem is színes egerem van. Most fotóztam le, csak a kislámpám ég, azért ilyen sejtelmes a fény:

Kép

Kata! Samuka még akkor is aranyos, ha "haggyál már" hangulatban van. Vannak azért nálad
is habos felhők, de a legjobban a sok busz feletti sok bárányka tetszik. Mintha minden
busznak lenne egy égbeli párja. :))

Jó meleg volt, nálatok is, ha Samuka rövidnadrágban lehetett.

Ez még angol hortenzia:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 21:24

RITA!nEM ILYEN EGERET AKARTAM,DE A PÁROM MEG AKART LEPNI.Nekem ez szörnyűűűűűűű,de neki nem mondom.
Gyönyörű a hortenzia.Hiába ott neki való éghajlat van!!!
Rita!még ma este keresek Neked valami meglepetést,de majd később,holnap meglátod!!!syajnálom a viharkárt,DE NÁLATOK MÉG CSAK MOST ÉRIK A BARACK? Nálunk már a sárgabarack nagyja lement/a piacon/
Ágika!Ödön gyönyörűűűűűűűűűűűű,olyan komoly kutya.VAN TARTÁSA.Egyébként kicsinek milyen volt?????nagyon tetszik a pizza,de főleg a hozzávalókról a kép.FŰSZERVAJ!!!JUHÉÉÉÉÉÉ!!!megcsinálom.a laktózmentes vaj elég finom,biztosan megbolondítom a fűszerekkel.Az ALDIBAN lehet kapni osztrák fincsi laktózmentes sajtokat/jó drágán/Különbven én nem szeretem az ilyen agyoncsomagolós boltokat.Az alapanyagokat liszt...azt még csak megveszem valahol,különben a piacon vásárolok.---MÁS:5 kis üveg barackot tettem még el,mert nincs elég üvegem-kidobtam!!! :(( --A képen látható alma az út szélén volt,vadalma,de szerintem is olyan fahéjalma lehet.Ismerem és jó szomjoltó.
Gabócinak katának és MINDNYÁJATOKNAK köszönöm szépen a sok szépséges fotót és minden érdekeset,amit írtatok.
Gabóci!Sajnos mostanában sokszor vagyok balfék és leverek dolgokat,mert csak 1 dologra figyelek.Most megyek valami izgiset keresni Ritának és nektek.Szép álmokat!Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 21:34

Paggy! Nekem tetszik! De komolyan!

Még ez is angol virág:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 5. 21:38

Na még itt vagyok, éppen ki akartam kapcsolni a gépet, de gondoltam hátha írtatok ne maradjak válasz nélkül...legközelebb én is lefényképezem az egeremet, pontosabban mindkettőt, mert kétfajta van, igaz az átkerült a másik szobába..Úgy kb kétévente kell újat venni, nem bírják a gyürődést...na persze aki mahjongozik mint én.. :)) ..
Rita, az az angol hortenzia maga a csoda, még soha nem láttam ilyen dús, színes példányt...valószínűleg jól ápolják, és szereti a helyét. Érdemes volt ezt is kitenni...az egered is csinos...de ha jól láttam vezetékes... ;) :D ..
Na megyek is lefeküdni...Paggy, ha az én csendéletemet látnád, azt hiszem kifeküdnél... :)) :)) :)) bár most hogy a tv. legalább a helyén van így már tűrhetőbb de a nagy monitor még mindig nincs beállítva... :( .
Mindenkinek szép álmokat... :x :D i-) :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 21:39

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 5. 21:40

Rita írta:Paggy! Nekem tetszik! De komolyan!

Még ez is angol virág:

Kép

Gyönyörű, jó is lesz ezzel a látvánnyal aludni menni... :)) :)) :)) :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 21:47

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 5. 21:48

Kata! Angliában nagyon szépek a hortenziák és nagyon sokféle van belőlük. Kedvelik azt az éghajlatot.

Az egerem vezetékes, és az is marad. Egyszer vettem egy vezeték nélkülit, de vissza kellett vinni,
mert nem működött. Azóta is vezetékesem van.

Az esküvő cipők közül a balerinát választom. Abban kibírnám egész nap. :))

Csak úgy, mert cuki. Az IKEA-ban fotóztam:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 21:50

A tökéletes esküvői cipő titka
Szerző:Timi Kategória:Menyasszonyi ruha divat, Menyasszonyi ruha kiegészítők, Rövid menyasszonyi ruha Közzétéve:11 július, 2017 0
0
A tökéletes esküvői cipő titka.
Spoiler: mutasd
Minden menyasszony tudja, hogy az esküvőre mindenképpen kényelmes cipőt kell választani. De más szempontok is vannak: legyen divatos, stílusa egyezzen a menyasszony elképzeléseivel, színe és fazonja harmonizáljon a menyasszonyi ruhával. Emlékszünk még mi volt a legfontosabb szempont? Sok menyasszonynak az esküvője napján jut eszébe: nem ártott volna, ha kényelmes is… Létezik tökéletes esküvői cipő, amely minden kívánalomnak megfelel?

Az esküvői cipők rövid történelme.
Bármilyen furcsán is hangzik, a XX. századig az esküvői cipőknek – és úgy általában a női cipőknek – nem volt túl nagy divatjuk, hagyományuk. A XVII. századig csak lapos sarkú cipők voltak, de a magasabb sarok sokáig még csak az udvari dámák privilégiuma volt. Ahogy rövidültek a szoknyák, úgy szenteltek egyre nagyobb figyelmet a nők a harisnyának és a cipőnek. A XX. század eleji egyszerű, díszítés nélküli, de általában már sarkos cipőktől alig száz év alatt jutottunk el a ma ismert millió fazonig, stílusig és színig.

Miért fontos a kényelmes esküvői cipő?
Az esküvőre szánt cipő kiválasztása is ugyanolyan körültekintést igényel, mint a ruháé, ha nem többet. Ha ugyanis nem passzol, és kényelmetlen, pokollá változtathatja az egész napot. Meglepően sok menyasszonytól hallható tanács az, hogy ha csak egy dolgot is másképp csinálhatna a nagy nappal kapcsolatban, akkor kényelmesebb cipőt választana.

Egy esküvő nagyon hosszú tud lenni. Akár 8-10 órát is a cipődben kell lenned egyhuzamban, de ha még az esküvői fotózást is a ceremónia napjára időzítetted, akkor még többet. Ráadásul egész nap talpon kell lenned, sétálni, táncolni, viccesnek szánt játékokban részt venni, mindezt frissen és mosolyogva. Könnyű alábecsülni a kényelmi szempont szerepét a cipőválasztásnál, de ne tedd, elronthatja az egész napodat.

Tippek a kényelmes esküvői cipőhöz.
Az egyik legjobb módszer (de egyben a legdrágább is) ha minél több cipővel készülsz a nagy napra. Legyen egy gyönyörű cipőd a ceremóniára, egy másik laposabb, kényelmesebb a nyitó tánchoz, egy harmadik a játékokhoz, a pörgős táncokhoz és persze éjfél után a menyecske ruhádhoz egy negyedik. Ez a módszer tényleg nagyon hasznos tud lenni, de drága és részben felesleges, ha később nem tudod újra használni ezeket a cipőket. Ráadásul, ha hiszel a népi hagyományokban, akkor a lakodalom estéjén ne cserélj cipőt, mert félő, hogy egyben a férjed lecserélésére is sort fogsz keríteni.

Sokkal praktikusabb tanács az, hogy érdemes természetes anyagból készült esküvői cipőt választanod, ami lehet selyem vagy bőr. A szintetikus anyagokban a lábak nem szellőznek eleget, nem veszik fel a lábad formáját, dörzsölhetnek, kényelmetlenek lehetnek. A fenti problémákon a bejáratás sem segít, melyet egyébként mindig ajánlunk. Ne az esküvő napján legyen a lábadon először (vagy másodszor vagy harmadszor) a menyasszonyi cipőd.

Viselj zselés talpbetétet, mely szépen igazodik az esküvői cipő és a lábad formájához, megakadályozza a láb égető, nyomó érzését és a felhólyagosodást.

Örök kérdés, hogy magas sarkú legyen-e az esküvői cipő, illetve mennyire legyen magas. Ez kizárólag Tőled függ. Egy magas sarkú cipő is lehet kényelmes, ha maga a cipő az, illetve Te is hozzá vagy szokva, számodra is megszokott viselet. A legjobb tanács az, hogy olyan sarkú cipőt viselj az esküvődön, amilyet sokszor viselsz a hétköznapokon is, melyben magabiztos vagy, mind a járást tekintve, mint pedig hosszú időn keresztüli viselését tekintve.

Mindenesetre legyen nálad kényelmes, jól ismert váltócipő és ragtapasz. Ha azt érzed, hogy nem bírod tovább az esküvői cipődben, ne gondolkodj. Többet ér a kényelem és hogy jól érezd magadat életed legfontosabb napján, mint a hiúsági szempontok.

Esküvői cipő divat
A XX. század (és most a XXI. század is) a cipőkről, cipődivatról szól. Számtalan stílus, fazon, szín, anyag és díszítés közül választhatsz. Mi azt tanácsoljuk, hogy ha a kényelmi szempontnak megfelel, akkor válassz olyan cipőt, amely a stílusodhoz a legközelebb áll, amely Neked tetszik.

Nyitott vagy zárt cipő? Hegyes vagy kerek orr? Tűsarok, magas sarkú vagy lapos? Válaszd, amelyik a szívedhez a legközelebb áll, nincs rossz választás, a lényeg, hogy Neked tetsszen!

Tippek esküvői cipő választásához
Mindenképpen olyan cipőt válassz, amely mind színben, mind megjelenésében illik a menyasszonyi ruhádhoz. Ne felejtsd el a menyasszonyi ruhádat még a méretre igazítás előtt felpróbálni a cipővel együtt.
Ha harisnyát viselsz az esküvődön, akkor az esküvői cipő kiválasztásánál is abban legyél. Nyitott cipőknél figyelj a harisnya varrására is.
Gondolj az esküvői helyszínre is. Ha szabadtéri esküvőt tervezel és füvön is sétálnod kell majd, nem biztos, hogy a magas sarkú cipők a legjobb választások.
A kerek orrú esküvői cipők optikailag kisebbnek láttatják a lábakat.
Rövid menyasszonyi ruhához érdemes magas sarkú esküvői cipőt választani: nyújtja és kecsesebbnek mutatja a lábakat. Rövid ruhákról bővebben itt olvashatsz.
Esküvői cipőket a nap végén próbáljál, mikor már elég fáradt a lábad.
Az új cipők meglehetősen csúszósak lehetnek. Járasd be vagy dörzsöld meg a talpukat a nagy nap előtt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 5. 21:55

:-h :flower1: :flower1: :flower1:
JAJ,MÉG EZT LÁTNOTOK KELL!!!!!
https://hu.pinterest.com/pin/420523683933651876/
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 6. 7:38

Paggy írta:https://hu.pinterest.com/pin/632333603902127652/

Paggykám nekem egy két kivétellel egyik sem tetszik, durva a magassága a cipőknek, mintha kínpadra és nem esküvőre készítenék...egyik másik szinte kettéhajlítja a lábfejet...és a másik a vádli túlfeszítése, még akár szalagszakadáshoz is vezethet...
S nem jó ha adott esetben a cipő miatt magasabb a menyasszony a vőlegénynél. Ráadásul nem is lehetett látni inkább kerekebb orral végződőt, ami szintén fontos szempont. Mert más a szemnek és más a lábnak ...Pokollá tud válni a viselése, elvégre nem 15 percet van a lábon...s az sem utolsó szempont, hogy esetleg más alkalomra, más esküvőjére, ballagásra stb. fel tudja venni, hogy ne egyszeri kiadás legyen. Bár lehet a véleményemmel egyedül leszek... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 6. 7:58

Kedves kata!Egyetértek,de ezek azért szépek:/ezek is onnan vannak/
https://hu.pinterest.com/pin/497225615104622523/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 6. 8:00

Nyolcadikos ballagáskor szoktak a kislányok túllőni a célon a magas sarkakkal. Mindig
figyelmeztetem őket, hogy nincs hozzászokva a lábuk, úgyhogy hozzanak pótcipőt magukkal.
Aki nem hallgat rám mezítláb megy haza, aki hallgat, az boldogan veszi át a ceremónia után.
(Tudjátok az én iskolámban nincsen sok családban autó, és a telep jó messze van a falu közepén
lévő iskolától.)

Életemben először Warringtonban voltam az IKEA-ban. Mindig szerettem volna szétnézni egyben,
de itthon csak BP.-en van egy, vidéken sehol. Most voltam másodszor a warringtoniban, mert
a Zsuzsiék kanapét akartak nézni és venni.

Csináltam pár hangulatfotót is, például lápákról. Tudom, hogy itthon is vannak ilyen rizslámpák,
de így egyben olyan kis hangulatosak voltak.

Kép

Kép

Nagyanyáink stílusában:

Kép

Látszik, hogy Angliában vagyunk, ahol felfelé építkeznek, kis alapterületen. Ki kell használni
minden négyzetmétert, a lépcsőfeljáró alatti részt, és a tetőtér ferde falait is:

Kép

Kép

Kép

Kép

Még egy érdekesség, de lehet, hogy ezt itthon is csinálják. Ingyen elvihető kicsit sérült, vagy
mérethibás bútorlapok.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 6. 8:05

Pld egy ilyenben,kicsit kerekebb orral simán ELTIPEGNÉK:
Kép
:-h Megyek kutyát sétáltatni.Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 6. 11:53

Sziasztok!

Gyors emlékezetből irok még ebéd előtt. _Aztán vagy eszembe jut minden, vagy sem. Inkább az előbbi....

Rita, nagyon régen voltam én is Pesten fenn az IKEA-ban. Lehet barangolni ezerrel, kis csecsebecséket, kiegészitőket nézegetni , vagy épp nagyobb bútorokat. Szőnyegeknél ragadtam le anno, voltak nagyon szép és nagyon drága szőnyegek, igy legeltettem a szemem rajtuk. A finom, keleti szőnyegek nagyon tetszenek, de nem tudnám hova tenni, meg az ára miatt sem venném meg, főleg, hogy Ödön bent van.
Érdekes, hogy Angliában a ferde részeket nem épitik be teljesen, mint nálunk, vagyis pont olyan képeket tettél be. Igaz a maradék szabad részt is ki lehet használni.
Ha legközelebb megyek olyan boltba, ahol rizspapiros lámpák vannak, megvizslatom a minőségét a papirnak . :))

Paggy és Rita: Hogy Nektek milyen dizájnos egeretek van! :-)
Nálunk férfiasitva van ez is, szürke változataiból van és vonalas egerem, vagyis zsinóros :-) A fiam szerint maradi vagyok. Jó ez igy. Legalább ha leesik, nem ér földet :))
Paggy, a Tied nekem túl szines és mintás. Próbáltam szépen kifejezni magam, bocsánat a magyarázatért. :-)
Ödönről majd később teszek be spoilerbe képeket kiskoráról meg kicsit nagoybb kiskoráról.
Majd agybajd kaptam, mert van egy külső valami hármunk rendszeréhez kapcsolva, amin azok a dodlgok vannak, amik nem kellenek. Ott vannak a régi képek is, és nem enged belépni. Szerencsére eszembe jutott az én drága régi nokia telefonom, amiben igaz nincs sim kártya már, de a memóriáját életre leheltem és lőn, ott vannak a képek.
Gyors le is mentettem, ebéd után ha lesz időm feltöltöm.
A cipők nem az én világom, mint talán egyikő nknek sem. Papucsból sem szere ncsés nekem az ilyen nagyon lapos. Muszáj, hogy legalább 2 cm-es sarka legyen. Nem is tudom régen hogy tudtam 7 cm magasan lebegő cipőt felvenni.

A hortenziák tényleg külhonban bizonyos tájakon a legszebb. Nálunk a legtöbb vegetál, pedig gyönyörű bokorrá tud cseperedni.

Kata, nagyon régen akartam már irni, mert egyszer felvetetted a nehéz fémeket a szervezetben. Régen, mikor még az első angol gyártmányú mágnesünket vettük - azrét irom a gyártmányt, mert nagyon sok kókány van forgalomban és ez a változat a jók közé tartozott- akkor mérték be a nehézfémeket is.
Érdekes volt, hogy én aki biciklizem, sokkal " nehezebb " voltam ilyen téren, mint a férjem, aki kocsiban ül. Azóta vigyázok, hogy kocsi kipufogója után ne tekerjek, mint az őrült.

Jött a fél banda, ebéd. Csirkeleves, meg tejszines spagetti darált hússal, darált gombával, fokhagymával, sajttal a tetején.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. augusztus 6. 12:43

Sziasztok!
Kedves Rita, nagyon jók a rizslámpák, kellemes harmóniát tudnak teremteni...A bútorok is tetszettek! :x :-bd
Paggy, a második link látod már nagyon tetszett, bár nem hordok lapos sarkút, mégis sokkal lábbarátibb.Nekem is kell hogy egy kicsit legyen íve mind a papucsnak mind a szandálnak mind a cipőnek..különben begörcsöl a lábam- :-q :-bd
a különálló is jól néz ki, és persze én is csak kerekebb orral tudnám csak elképzelni magamon, de ezt még én is bevállalnám :-bd ;)
Ágikám érik az embert meglepetések...de tényleg nem tudom elmenjek e a mérésre, hiszen a kezelésre úgysem tudnék elmenni a doki meg azt mondta hogy ő nem foglalkozik ilyenekkel.../természetgyógyászat/.
Ma meg hoznak egy masinát, majd bővebben 5 után. Most mennem kell Samuhoz, igényli hogy ott legyek mellette...és én sem vagyok ellene egy kis ebéd utáni heverdelnek... :D :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 6. 14:32

Paggy, jöjjenek Ödönről a képek és a mese. Beteszem spoilerbe, mert azt hiszem belendülök és egy párat töltök fel :-)

megérkezése napján. A tenyésztő azt mondta, tegyem le a lábam elé a kocsiba, elalszik. Ahan, persze, fel kellett venni és végig vizslatta az utat.
Arthur azonnal elfogadta

Kép

Ez a kedvenc képeim közül az egyik :-)

Kép

Kép

Kép

Kép

Ahogy a fésülést, úgy a simogatást sem viselte el nagyon sokáig. Felnőttként lehetett csak lassan rás zoktatni, hogy a simogatás jó. Amig Arthur tudta, hogy bundisomogatás, lefeküdt, amikor mondtam: másik oldal, akkor megfordult, na ez Ödönnél nem működött. Szemrehányóan rám nézett és átment másik helyre. A kép a zért ilyen, mert nem maradt a fenekén a kefe láttán egy másodpercig sem.

Kép

Állandóan tereprendezett, itt látszik, hogy még a szeme sem áll jól :-)

Kép

Arthurral:

Kép

Egyszer meglátott egy gyikot. Ahogy az oroszlánok, ő is körbe-körbe járt és cserkészte be. Addig, mig a gyik nem fújtatott egyet, és rá nem ugrott az orrára. Ödön visitott, én is a férjemnek, hogy Ödön órán lóg egy gyik. Aztán ahogy leszedtük, akkor már a gyikot kellett megmenteni tőle, mert el akarta kapni. Ez jellemző rá mindig. Nem hátrál meg, nem lehet lekenyerezni, ráerőltetni semmit. Egy öntörvényű pasi.

Kép

Nagyon sokáig nem állt fel a füle, igy a tenyésztő beragasztotta ezt a kék izét, ami szép lassan levállt, bár a végén az utoljával ki kellett a szőrét is tépni majdnem, mert nem akart lejönni. Itt csak azt teszem még hozzá, hogy Arthur egy nagyon okos és jó kutya volt. :((

Kép

Séta:
Kép

Játék:

Amikor kicsi volt Arthur szabályosan tanitotta hogy kell játszani. Labdát guritott neki, várta mit csinál, megmutatta, hogy fel kell venni, elszaladt vele, visszavitte és ismételte. Szinte hihetetlen volt látni / na idáig jutottam az irással és eddig birtam, már bőgök is

Kép

Altatás után Arthur szaglássza. A gerincét röntgenezték, utána mentünk vele Kaposvárra MRI-re

Kép

Ketten:

Kép
Kép

Kép
Kép
A vizes tálba blee kellett tenni a hintaágy lábát, mert állandóan kiboritotta és szomjan voltak, mig haza nem értünk.

A teraszra egy ilyen " dobogót" kaptak, ami belül szigetelt, mert védte a szúnyoghálót, amit Ödön szétszedett és bedugta a fejét, hogy belásson.
A beceneve a mai napig is: Átokfajzat. :-)

Kép

Arthur nagyon félt a villámlástól, tüzijátéktól, mióta egy barom bedobta mellé az udvarba a petárdát. Ödön mindig ott feküdt ilyenkor mellette.

Kép

Egyik karácsonykor valami farkasos film ment a tv-ben. Ödön vitte volna magával Arthurt, támadta meg a tv-t. Úgy kellett a férjemnek lefogni őket, a tv-t meg gyors átkapcsolni. :-)
Kép

Amikor Ödön egy éves lett, eldurvult a helyzet. Arthur nem akarta a falkavezérséget átadni, ráadásul féltékeny volt rám, a szó szoros értelmében ráment Ödön nyakára, majdnem végzetes is lett már a vége felé, igy le lettek választva egymástól és napközben cserélve lettek. Egyik elöl volt, másik a kertben. Ha én voltam otthon a házon belül vittem és cseréltem meg a két ebzetet. Ezt tartott addig, mig Arthur a műtőasztalon gyomorcsavarban nem maradt ott Makón. Későn vittük, nem ismertük a jeleket. Ödönnek ezért volt kétszer szerencséje, mert rögtön rohantunk.

Hát ennyi volt mára róluk, Ödönről a bemutató. Közben itt durmol mellettem.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2019. augusztus 6. 14:50

Ági! Nagyon szépen köszönöm a képeket. Közben én is könnyeztem ... feltódultak az emlékek. Imádtam a kajla fülét Ödönnek! :D Nincs ahhoz hasonlítható érzés, ha van mellettünk egy szerető négylábú. x_x :ympray: Hiányzik. O:-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. augusztus 6. 15:01

Gyönyörűek!!! A kis Ödön pedig anno bűbájos volt a csálé fülével!!!!Nem is hallottam még a fülragasztásrólBorzalmas mennyi izgalom van ezzel a gyomorcsavarral.AZT A RENGETEG IDEGESKEDÉST,amit átélhettetek mindkét kutyával,egyáltalán nem irigylem.A tacskóknak a gerince érzékeny-a tacskóbénulás a RÉM.Hálisten mi kimaradtunk belőle,mert Dömötör 99% tacskó volt, pici kopó beütéssel,Fruzsi nem olyan hosszú, ő terrier keverék,Lizikém mindenféle mix.Az előzőknél pedig nem laktunk emeleten/magasföldszint 4 lépcsővel/Köszönöm ,hogy betetted Ágika.Nekem is megfájdult a szívem. :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Lányok!
Beüzemeltem az erkélyem:
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 6. 16:31

Gabóci, Paggy! Köszönöm!
Aki szereti, szerette a kutyáját, macsekját, annak sok év után is tudnak hiányozni nagyon, ha feljönnek az emlékek. Huhh, hát ez van...

Paggy jó, hogy van erkélyed, kis szabadság kilépve a szobából Nyáron nagyon jó a teregetésre, nem bent párolognak a ruhák.
Sorsoltátok kié legyen az erkélyes szoba? :-)
Nagyon jó, hogy a " banda" birja a lépcsőzést a kintlétek után. A tacskóbénulásról olvastam már, meg láttam Patadoki oldalán is eseteket. Elitélik nagyon sokan, de nálunk Ödönnél bevált, bármennyire is magának való és elvarázsolt figura. Rá mondhatják, hogy kutyákkal suttogó. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 6. 17:05

Mikor felépítkeztünk, ilyen rizslámpa volt a két gyerekszobában fehérben. Sokáig bírta, de aztán
amikor nagyobbak lettek, és új bútorokat kaptak, kicseréltük a lámpákat is.

Az egeremet 3 vagy 4 éve kaptam Kristóftól. Itthon felejtettem az akkori egeremet, ő meg ahogy
megvette, már nem használta valami miatt, szóval én járattam be. A zsinór nem zavar egyáltalán,
nem csinálok olyan nagy mozdulatokat az egérrel, hogy belegabalyodnék, vagy útban lenne.

Ági! Ödön annyira cukibaba volt kicsinek. Az össze-vissza álló füleit meg tudnám zabálni. Nagynak
is aranyos és az volt Arthúr is. Látszik a szemükön az értelem. Nem lehet, hogy Ödön ugyanazért
lett egy kis ördögfajzat, amiért sokszor a másodszülött gyerekek is? Így akarta felhívni magára a
figyelmet. Tudta, ha rosszat csinál azonnal vele fog foglalkozni mindenki. :)) :))

Sokáig nem tudtam én sem sírás nélkül beszélni az én Dundimról. Ő is bent élt velünk, és embernek
képzelte magát. A fiaim, akik egy szobán osztoztak, azért tolták össze az ágyukat, hogy köztük
aludhasson. Én voltam az anyja, mindig ott volt, ahol én, de a férjem volt a falkavezér. Miután elváltunk
is együtt vittük orvoshoz, meg műtétre is, mert nagy hisztiket le tudott vágni, de ha a férjem
erélyesen rászólt, megemberelte magát.

A sok játéka közül a labdák voltak a kedvencei. Sokat labdáztunk:

Itt éppen félti az egyiket:

Kép

A kanapéja a nappaliban volt, mindent szemmel tarthatott. A plédjeit hamar leamortizálta a körmeivel.

Kép

Kép

Itt azért kelleti magát, mert tudja, hogy bűnös, és hátha elfelejtjük neki. Kilopta a wc-ből a papírt, és
összetépte. A fürdőszoba és a wc ajtaját zárni kellett, mert volt, hogy a kád szélén lévő dugót rágta
össze.

Kép

A szakácskönyveim előtt (itt fél éves volt):

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. augusztus 6. 17:29

Szia Rita!
Végre tettél fel képet Dundiról! :-)
Nagyon szép kutyus volt! Szabályosan gyönyörű azon a képen a szakácskönyveid előtt.
A sok disznóságaikon ilyenkor már csak mosolygunk. Az a wc papiros jelenet..., lelki szemeimmel látom mit váltott ki belőletek. :-) Az a beállás meg olyan egyedi náluk, hogy csak na.
Emma, Dömötör, Dundi, Arthur- remélem sokáig csak ők lesznek azok akikre igy kell visszaemlékezni a többiek meg még velünk lesznek egy jó darabig.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. augusztus 6. 17:37

Ma quesadilla-t készítettem. Tegnap tudtam meg, mi ez, és mondhatom, szerelem volt első látásra.
Ez egy mexikói étel, mindjárt mutatom. Nagyon egyszerű, és finom, végtelen töltelékvariációkkal.

Gombás quesadilla

Hozzávalók (3-4 főre):

50 dkg gomba
1 avokádó
2 paradicsom
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 20 dkg vegán sajt
tortilla lapok (akkorák legyenek, hogy bőven beleférjenek egy serpenyőbe)
egy fél citrom leve (ízlés szerint)
egy kevés olaj

Kép

Fűszerek:

fajitas fűszerkeverék
só, bors

Kép

A gombákat felszeleteljük és a fűszerekkel, egy kevés olajon készre pároljuk.

Kép

Közben kockákra vágjuk a kimagozott paradicsomokat, és összekeverjük a kis kockára
vágott hagymával, a pépesített fokhagymával és a felaprított petrezselyemzölddel. Sózzuk,
borsozzuk, és meglocsoljuk citromlével.

Kép

Kivesszük a héjából az avokádót és felszeleteljük.

Egy tortilla lapot belehelyezünk egy serpenyőbe.

Kép

Sajtot reszelünk rá, majd rétegezzük a gombával, a paradicsomsalátával és az avokádóval.

Kép

Itt gondoltam egy nagyot, és nagy bátran mangószeleteket is tettem rá.

Kép

Ismét reszelt sajt következik:

Kép

Végül betakarjuk egy másik tortilla lappal, és a serpenyőt a tűzre tesszük.

Kép

Az alsó tortilla széleit felemelgetve egy kevés olajat öntünk alá, és kezünkkel a tetejét nyomkodva,
jól megpirítjuk az alsó lapot. A sajtnak el kell alul olvadnia. Ha kész, óvatosan egy tányérra csúsztatjuk
az egészet, majd ráborítjuk a tányérra a serpenyőt és hirtelen megfordítva belefordítjuk az egész
ételt a serpenyőbe. Így a sületlen teteje lesz alul, ami alá újra egy kis olajat locsolunk és a kezünkkel
ismét nyomkodva (ne sajnáljuk, erősen nyomkodjuk!) ropogósra sütjük. Ügyesen újra egy tányérra borítjuk.
Nem kell megijedni, hogy itt-ott kipotyog a töltelék. Vissza lehet a végén parancsolni őket.

Kép

Pizzavágóval négyfelé szeleteljük:

Kép

Legközelebb mindenből kevesebbet fogok beletenni, mert nagyon nehéz volt vele bánni, hogy ennyire
vastagon volt benne a töltelék. A fele elég volt ebédre, a másik fele lesz a vacsorám. Maradt még annyi
a töltelékből, hogy holnap is ezt fogom enni, csak mangó nélkül, mert azt közben befaltam. :)) Nagyon
finom volt ez az étel is. Máris a kedvencem! Már töröm a fejem a következő tölteléken. Azt hiszem, babos
lesz, és még ott van a tegnapi padlizsán fele is...

Vissza: “Társalgó”