Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Rita, ez fantasztikusan jól néz ki. A bajom vele az, hogy az én drága gyermekem nem hajlandó megenni a gyümölcsöt. Igaz, nekem is vad egy kicsit igy, de szeretem az újdonságokat, én simán kipróbálnám és még izlene is. A padliszános tegnap, na az is inycsiklandozó volt a lencsével. Mindenem van hozzá, csak meg kellene azt is csinálni. Este már lusta vagyok nekifogni, de nem fog elmaradni.
Azt hiszem avokádót még nem is ettem.
Azt hiszem avokádót még nem is ettem.
Re: Van képem hozzá
Ági! Tőlem annyira távol állt minden, ami nem magyaros étel, hogy meg sem akartam soha mást
kóstolni. Finnyás vagyok, külföldön én soha nem kóstoltam volna meg a helyi különlegességeket,
főleg, ha azt sem tudom, mi van benne. Az olaszos ízeket már korábban megszerettem, de emlékszem,
hogy a lányomnak mennyit kellett kérlelnie, hogy a kínai kajákat a számba vegyem.
Aztán odakint Angliában tört meg a jég. Elsőként egy portugál étteremben ettünk, aztán egy törökben,
majd egy libanoniban, kínaiban... szóval kezdtem rájönni, hogy más népek ételei közt is találni olyat,
ami ízlik. Itt kezdődött minden, igaz, odáig nem jutottam, hogy meg is főzzem őket. A vegánság vett
rá végül arra, hogy másként is lehet főzni, és más dolgokat is lehet enni, mint eddig.
Már az is nagy bátorságra vall tőlem, hogy ennyire kimozdultam a komfortzónámból, de a tegnapi még
nagyobb lépésem után, a mai bátorkodásomon már meg sem lepődtem. És ez is finom volt!
Te majd ne tegyél bele mangót. Illetve a te családodnak amúgy is két quesadillát kellene csinálni. Az egyik
lehet mangós. Húsos töltelék is mehet bele, plusz zöldségek, vagy bab, kukorica, paradicsom, paprika...
Csak azóta tudom, hogy a barna színű avokádót kell venni, amióta főzős videókat nézegetek. Egy százassal
drágább ugyan darabja, de finomabb, krémesebb, mint a zöld színű.
Semleges az íze, és csak nyersen fogyasztható. Főzve megkeseredik. Ha felbontjuk, a maradékot le kell
fóliázni, mert megbarnul. Nagyon sok értékes tápanyag van benne. Magas a fehérjetartalma, ezért a
vegánok gyakran teszik az ételeikbe. Még az elején csináltam avokádókrémet. Rettentően finom. Vaj
helyett pirítósra, vagy wrapba, vagy csak úgy mártogatósként is nagyon jó, például zellerszárral.
Magas az olajtartalma, ezért aki fogyni akar, annak nem ajánlott minden nap enni. Én nagyon szeretem.
Én is csak most ismertem meg.
Amióta nem eszek húst, és odafigyelek, hogy nyers dolgok is legyenek az ételeimben, azóta pikk-pakk
elkészülök a főzéssel, még úgy is, hogy közben fotózok. Rájöttem, hogy a hús főzése az, ami nagyon sok
időt elvesz a háziasszonyoktól. De a magyaros ételek is egyébként.
Nem is volt szél ma, mégis olyan kis szélfútták voltak a mai felhők, kivéve a legalsó pompomot:



kóstolni. Finnyás vagyok, külföldön én soha nem kóstoltam volna meg a helyi különlegességeket,
főleg, ha azt sem tudom, mi van benne. Az olaszos ízeket már korábban megszerettem, de emlékszem,
hogy a lányomnak mennyit kellett kérlelnie, hogy a kínai kajákat a számba vegyem.
Aztán odakint Angliában tört meg a jég. Elsőként egy portugál étteremben ettünk, aztán egy törökben,
majd egy libanoniban, kínaiban... szóval kezdtem rájönni, hogy más népek ételei közt is találni olyat,
ami ízlik. Itt kezdődött minden, igaz, odáig nem jutottam, hogy meg is főzzem őket. A vegánság vett
rá végül arra, hogy másként is lehet főzni, és más dolgokat is lehet enni, mint eddig.
Már az is nagy bátorságra vall tőlem, hogy ennyire kimozdultam a komfortzónámból, de a tegnapi még
nagyobb lépésem után, a mai bátorkodásomon már meg sem lepődtem. És ez is finom volt!
Te majd ne tegyél bele mangót. Illetve a te családodnak amúgy is két quesadillát kellene csinálni. Az egyik
lehet mangós. Húsos töltelék is mehet bele, plusz zöldségek, vagy bab, kukorica, paradicsom, paprika...
Csak azóta tudom, hogy a barna színű avokádót kell venni, amióta főzős videókat nézegetek. Egy százassal
drágább ugyan darabja, de finomabb, krémesebb, mint a zöld színű.
Semleges az íze, és csak nyersen fogyasztható. Főzve megkeseredik. Ha felbontjuk, a maradékot le kell
fóliázni, mert megbarnul. Nagyon sok értékes tápanyag van benne. Magas a fehérjetartalma, ezért a
vegánok gyakran teszik az ételeikbe. Még az elején csináltam avokádókrémet. Rettentően finom. Vaj
helyett pirítósra, vagy wrapba, vagy csak úgy mártogatósként is nagyon jó, például zellerszárral.
Magas az olajtartalma, ezért aki fogyni akar, annak nem ajánlott minden nap enni. Én nagyon szeretem.
Én is csak most ismertem meg.
Amióta nem eszek húst, és odafigyelek, hogy nyers dolgok is legyenek az ételeimben, azóta pikk-pakk
elkészülök a főzéssel, még úgy is, hogy közben fotózok. Rájöttem, hogy a hús főzése az, ami nagyon sok
időt elvesz a háziasszonyoktól. De a magyaros ételek is egyébként.
Nem is volt szél ma, mégis olyan kis szélfútták voltak a mai felhők, kivéve a legalsó pompomot:



Re: Van képem hozzá
sziasztok! végignéztelek, olvastalak benneteket,bizony nekem is egyik szemem sír, a másik nevet, mikor volt kutyáinkról kell megemlékezni, de mégis olyan szívmelengető. Mennyi mindent köszönhetünk már a puszta létezésüknek is...
Köszönöm mindenkinek a kedves beszámolót. Jövök majd én is vele valamikor...
Milyen csodás kék az ég nálatok Rita, tegnap meg volt bolondulva a gépem, szerintem nem mindig adja azt a színt amit szeretnék, de most egy reggeli képpel szeretnék ma estére elbúcsúzni...








Köszönöm mindenkinek a kedves beszámolót. Jövök majd én is vele valamikor...
Milyen csodás kék az ég nálatok Rita, tegnap meg volt bolondulva a gépem, szerintem nem mindig adja azt a színt amit szeretnék, de most egy reggeli képpel szeretnék ma estére elbúcsúzni...












Re: Van képem hozzá
Szép éjszakát Lányok!Most értem haza egy kalandos útról a lányoméktól.Majd mesélek ,mert nagyon kalandos volt.Hoztam képeket..
Persze ,hogy legyen hangulata,lehet hogy még ma beteszem .Most töltőn a telefonom,de 20 perc múlva kész.aludjatok jól és álmodjatók szépeket!Jó éjszakakát.......!Paggy
Persze ,hogy legyen hangulata,lehet hogy még ma beteszem .Most töltőn a telefonom,de 20 perc múlva kész.aludjatok jól és álmodjatók szépeket!Jó éjszakakát.......!Paggy

Re: Van képem hozzá
Tehát játék a fénnyel 1 héten keresztül!!!
Most megnézem a telefonom feltöltődött-e .
Kezdem:
Kimentem a lányomékhoz,és mivel a kocsi amivel jöttem volna haza dédiékkel együtt /nem az enyém!!!/füstölgött ,így ők taxival, én meg gyalog ,busszal+ villamossal utaztam.A vejemnek kificamodott tegnap a bokája,a lányom meg ivott a nagy vendégség alatt egy pohár bort,így nem tudtak kihozni a megállóba.
15 perc gyalog egyedül az estében ,a kietlen utcán,várakozás a buszmegállóban/senki-sehol ,14 perc múlva jön a busz/:

Most megnézem a telefonom feltöltődött-e .
Kezdem:
Kimentem a lányomékhoz,és mivel a kocsi amivel jöttem volna haza dédiékkel együtt /nem az enyém!!!/füstölgött ,így ők taxival, én meg gyalog ,busszal+ villamossal utaztam.A vejemnek kificamodott tegnap a bokája,a lányom meg ivott a nagy vendégség alatt egy pohár bort,így nem tudtak kihozni a megállóba.
15 perc gyalog egyedül az estében ,a kietlen utcán,várakozás a buszmegállóban/senki-sehol ,14 perc múlva jön a busz/:

Re: Van képem hozzá
Képzeljétek, strandruhában/a lányom vitt ki autóval a dög melegben, dédiék hoztak volna haza/strandpapucsban,mély dekoltázzsal, elaludtam a tök üres buszon.!!!!!Minden nap 4-körül kelek fel a macskák miatt.64 évesen ilyen megtörténik velem!!!
A vezető keltett fel a végállomáson.EZT A SZÉGYENT!!!!!
Ezután 21ó20-kor átbattyogtam,mint valami vén k.....a félig üres Kelenföldi pályaudvar alatt ,kezemben nejlon szatyorban 5 db zörgő üres beföttesüveggel./lekvárnak/
Szörnyű!!Még jó,hogy nem szólítottak le !!!!
image storage






Ezután 21ó20-kor átbattyogtam,mint valami vén k.....a félig üres Kelenföldi pályaudvar alatt ,kezemben nejlon szatyorban 5 db zörgő üres beföttesüveggel./lekvárnak/






Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 27 vendég