Folytatom a hsz.-ra reagálást. Az előbb jól eltértem a tárgytól, de most már talán nem vettétek
"térítésnek" a részemről.
Ági! Vagy nevezzelek inkább Ági Holmesnak? Nagyon furmányos volt a mestered, de te meg méltó
tanítványnak bizonyultál.

Apropó mester! Még mindig nem néztem meg a videóját! Kiment a
fejemből. Este pótolni fogom.
Itt sem volt korábban divat a vasárnapi esküvő, de ez a hely olyan felkapott lett, hogy pénteken
és vasárnap is vannak lagzik.
A katolikus papok nem jönnek ki, csak a református lelkészek. Ezt a tulajdonos mondta. Szerencsére
nálunk református szertartás lesz. Amiatt, hogy nincs vándorlás, minden egy helyben van, csak azok
vannak meghívva, akiket a lagziban is szívesen látnak a gyerekek.
Ödön nagyon cukkero kutyus, hogy ilyen illemtudóan tud viselkedni. A mi Dundink egy tragika volt,
aki majd meghalt a sok kíntól, amit rámért a kutyakozmetikus. Többször eljátszotta a hattyú halálát,
ezért mindig textil szájkosár volt rajta az orvosnál is, mert tartottak tőle. Rettentő édes Ödön a
fotókon!
Nem igaz, hogy mindig kell valamilyen bonyodalomnak lennie az ecseteid körül. Jó, hogy nem idegesíted
fel magad rajta. Reklamáltok, és majd elküldik a jó ecsetet.
Az előszobában lévő futószőnyegemet az első és az utolsó hóban szoktam kimosni. Fekete-fehér-szürke
mintás, és kényesebbnek néz ki, mint amilyen. De amikor a hóban kimosom, utána csak úgy vakítanak
benne a fehér részek. Lefektetem a hóba, a seprűvel ráseprek egy adag havat, de nem túl vastagon, és
elkezdem ide-oda sepregetni rajta, jól beledörzsölve. Ha ez a hó piszkos lesz, mindet leseprem róla, és
újra elkezdem a procedúrát. Mondanom sem kell, hogy jó vizes lesz a szőnyeg. Úgy szoktam kiszárítani,
hogy oldalára felállítva a radiátorhoz teszem. A következő hóig mindig kibírja, de mondjuk ha nagy
jövés-menés van nálam valami miatt, akkor arra az időre fel szoktam szedni.
Paggy! Bizony, régen kimostunk mindent és újrahasznosítottunk. Volt bevásárlószatyrunk (nekem
most is van, soha nem veszek a boltba reklámszatyort), papírba meg papírzacskóba csomagoltak
mindent, az üvegek visszaválthatóak voltak... Nagymamám, ha meglátogattuk, csak lisztes vagy
cukros zacskóba csomagolt nekünk süteményt, pogácsát, kalácsot. Nem is értem, miért fajult el
ennyire a világ. Amit a legkevésbé tudok megérteni, az a darabonként nylonba csomagolt alma...
Hirtelen ennyi szatyrot tudok felmutatni. Kettő mindig a táskámban van:

A szúnyogokkal nem tudom mi van, de a terasz fedett, eső esetén sincs gond. Ha beverne az eső,
ott lehajtják a műanyag függönyöket gondolom. De szerencsére nagyon jó időt jósolnak vasárnapra:

Jó ég! Most látom, hogy holnap meg csak húsz fok lesz errefelé! Ma is volt nagy égzengés nem régen.
Zuhogott, azóta meg süt a nap.
Zene lesz, tánc lesz, menyecske tánc lesz. Szülőajándék lesz, más titkos ajándékról nem tudok. Azt
még senki nem tudja, hogy menyasszony rablás lesz-e, ezt a barátok és munkatársak szokták titkosan
megszervezni. Lesz vőfély, ő vezényli le az egész esküvőt és lagzit. Nagyon népszerű ember, ő volt az
első, akit majd egy éve lefoglaltak.
Igaza van Áginak! A lányod nagyon szép volt menyasszonynak, és édesanyád is szép idős hölgy volt.
Még mindig nem tettem be a lányomék nászútjáról képeket. Ezt a fotót megengedte, hogy megmutassam.
Ez az utolsó napjuk Rómában:
Most vettek lakást a fiamék, szombaton vették át a kulcsokat a korábbi tulajdonostól, szóval aki
megkérdezte tőlük, hogy mit szeretnének ajándékba, annak őszintén megmondták, hogy pénzt.
Kata! Hogy milyen aranyos, kedves fotókat hoztál! Káprázott a szemem a sok szép színes dologtól.
A virágok is, és a kis szobrocskák és a fali képek is olyan kedvesek. A második virágos fotón lévő
harangvirágok ismerősek. Ilyet kapott a szomszédasszonyom anyák napjára a középső lányától. Azt
hiszem három darabot.
A süti pecsétek annyiszor elém jönnek mostanában.