Egy mexikói kis étteremben ettem először burrito-t, ami tulajdonképpen mexikói ízekkel
megtöltött wrap akar lenni. Tortilla kell hozzá, és valami mexikói cucc bele.
Mi magunk választhattuk ki, hogy mi kerüljön a tortillába. Emlékszem, hogy nem ragadott
magával a fűszerezés, de a bab, a rizs, a kukorica, meg a többi belevaló az tetszett. Én
babos rizst és valami húsféleséget (akkor még ettem húst), meg paradicsomot, meg talán
hagymát választottam, már nem emlékszem pontosan. Az egész nem hagyott mély nyomot
bennem. Viszont most eszembe jutott, hogy az egyik vegán videóban láttam paradicsomos
babos rizst, el akartam készíteni, de nem találtam meg. Akkor úgy döntöttem, hogy jó sok
hagymával és petrezselyemmel fogom elkészíteni, és a megtöltött tortillát, a feltekerés után
meg is fogom pirítani. Ez a pörzs réteg annyira jól áll és olyan jó ízűvé teszi a tortillát!
Babos-rizses sült burrito (wrap)Hozzávalók a babos rizshez (4-5 adag):
kb. 15 dkg rizs
kb. 20 dkg főtt bab
1-2 kimagozott paradicsom
egy fej hagyma
egy csokor petrezselyemzöld
víz
só
kevés olaj

A rizst megfőzzük, lecsepegtetjük. Közben kevés olajon megfuttatjuk a karikára vágott hagymát.
Ha kész, még melegen belekeverjük a kimagozott, kisebb darabokra vágott paradicsomot, a babot,
és a felaprított petrezselymet. Sózzuk, és jól összekeverjük. Ezután a főtt rizst is belekeverjük.
A második képre képzeljétek oda a rizst is. Elfelejtettem lefotózni ezt a lépést.

További hozzávalók:
hummusz (az enyém paprikás ízesítésű volt)
1 nagy marék bébispenót
tortilla lapok
kevés olaj

A tortillalapot először megkenem humusszal, majd erre jön egy spenót réteg.

Ezután vékonyan a rizses hagyás babból is halmozunk rá.

Majd amilyen szorosan csak tudjuk feltekerjük (szükség lesz a kezünkre, mert a töltelék folyton ki
akar jönni), majd egy forró serpenyőbe átemeljük és kevés olajon mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.
Érdemesebb a hajtással lefelé kezdeni a pirítást, mert utána már nem akar szétnyílni a wrap. Kevés
töltelék ki fog potyogni a serpenyőbe, ahogy forgatjuk, de utána vissza lehet tenni bele.

Hihetetlen, hogy a són kívül semmilyen más fűszer nincs benne (még a fokhagymát is kifelejtettem),
még is nagyon fincsi volt!