Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 28. 21:30

Kedves Ági és Kata!Közben történt egy és más,hogy hirtelen felindulásból,persze inkább a tegnap esti mérgemből írtam a dolgot,később megértettem a viráügyet,ezért letöröltem.
Spoiler: mutasd
Azt nem értem,hogy miért csinál a lányomék korosztálya kis zsarnokot a gyerekükből.-CSAK NE HOGY ROSSZ SZÜLŐK LEGYÜNK-gondolják-ha rászólunk vagy minimális tiszteletet elvárunk.-CSAK NE HOGY!!!JESSZUSOM,JESSZUSOM!!! Miközben velünk nem toleránsak.Esküszöm nem voltam rossz szülő,mégis néha bicskanyitogató türelmetlenséggel szól hozzám a lányom.Nagyon szeretjük egymást,de más nyelven beszélünk.Lillát jól nevelik,kedves,figyelmes ,aranyos gyerek./Ilyen volt kamasz koráig a lányom is,s azután 180 fokos fordulat-majd időközben felnőtt lett és némi kamaszkori stílus rajta ragadt,de a szíve jó és aggódó,csak HŰHA,ha én ilyen türelmetlen lettem volna anyukámmal!!!!!!Lilla is nagyon szeretetteljes,bár mostanában néha kiskamaszosan húzgálja a száját,ha nem tetszik,ha valamit ritkán/!!!!!!!!!/kifogásolok.Mondtam is neki viccesen,amit nekem a dédikém régen:-VIGYÁZZ,MERT ÍGY MARADSZ!!! :)) :)) :))
Szóval rájöttem Ági miért volt az a virágodaadás.Ő is egy anyátlan árva és mindenkinek meg akar felelni.Én nem vagyok félelmetes neki,mert szeretem és elfogadom,de a kliensek fontosak a pénzhajszolás miatt/PÉNZHAJSZOLÁS=ESZEMENT TÖREKVÉS A BIZTONSÁGRA,AMI SOSEM VOLT/Szóval mikor felhívott,hogy holnap nem mennék-e fel,igent mondtam.MEGBOCSÁJTVA.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 28. 21:42

És Kata és Ági!
Mindig az anyukám jut az eszembe.Nálun k Ő volt a "NAGY MEGMONDÓ EMBER",persze neki nem lehetett megmondani.Sajnos most már én is ilyen vagyok.NEM JÓ!!!!!!!!
Hát Ti elgondolkodtatok azon,hogy sokféle nézőpont van és az enyém csak 1 a sok közül?Ti bírjátok a kritikát?
Azt hittem magamról ,hogy igen.Most is valamennyire,csak nem mindegy ki mondja és hogyan.Máskülönben a párom sokkal jobb fej,mint ahogy itt leírom,csak jól esik "kibeszélni" ,akit szeretünk. :)) :)) :)) Ne gondoljátok,hogy engem könnyű elviselni!---KIS"ARANYOS" vagyok 11 állattal és rengeteg járulékos elemmel-na milyen ez ?? :)) :)) :))
Mindenkinek szép estét a horkoló álltok mellől.Jeges szél fúj,most voltam kint a kutyákkal.Ja még elmesélem,hogy Fruzsi is néha zokni már.Amíg lehajoltam lizit megkötni,ő,aki egy szuper kutya nekiindult az úttestten át,alig értem utol.S már picit nagyot hallok,úgy ordíthattam,hogy az utca végén egy ismerős megfogta.El sem tudta képzelni mi van velem ,hogy kiabálok.Szóval este PÓRÁZ ÉS KÉSZ.IGAZ ÍGY NEM LEHET ÚGY SZAGLÁSZNI A BOKORBA BÚJVA,vagy TITKON gyanús kupacokat szimatolni,de azért mégis csak séta a séta.Na megyek.Jó éjszakát!%Paggy :movingflower: :movingflower: :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 29. 7:28

Sziasztok, szép reggelt mindenkinek! kint még sötét van, ha nem kívántam volna valami meleget, /persze hogy tejeskávé/ és nem ébredtem volna fel, visszabújtam volna az ágyba, de inkább ideültem. Paggy, meg már megint egy kutyás kaland... :( #:-s Téged tényleg védenek az angyalok, hogy sikerül valakit megihletni, hogy segítségedre legyen. ;) Sajnos szegény kutyusok már a saját kis allürjükben élnek, már annyira megszoktak bizonyos mozdulatokat, hogy fel sem néz, mert el sem tudja képzelni, hogy nem teszed rá már tizedmásodperc alatt a pórázt. Sajnos elérkezik az az idő is, hogy szigorúan csak pórázon. Persze neki sem lesz ez így könnyű, de sajnos ilyen esetekre nincs kompromisszum. Mindenesetre akinek alacsony a vérnyomása garantáltan a helyére ugrik... ;) :) .

Este lefelejtetettem írni hogy itt is hideg van és az erős széltől sokkal hidegebbnek érződik. bár néha visszafogja magát, de nem lehet hinni a pillanatnyi helyzetnek. A fák elég élénken mozognak. :( .

Valóban nem kell fiatalokra ráhagyni mindent, és a szülő , nagyszülő feladata a nem megfelelő viselkedés korrigálása, mert rossz irányba viszi, mert azt hiszi hogy attól olyan nagyos, attól valaki hogy beszól, szemtelen, stb. És ha a szülővel szemben megengedett, akkor a tanárral szemben is az lesz, lehet látni amúgy hova vezet a nagy engedékenység,vagy esetek többségében a ráhagyás, hogy majd kinövi../az esetek többségében nem, csak rögzül/ /egyébirányt egyike a Tízparancsolatoknak, hogy tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a földön. Nem véletlen van ez így. Ettől, még előfordul persze hogy valamivel nem értünk egyet, de azt is lehet tisztelettel megmondani, de ha mégis rosszul szól vissza az ember, legalább őszinte bocsánatot tanuljon meg kérni, és igyekezni kell nem újra elesni ugyanabban. Persze vannak olyan élethelyzetek, amikor pl. az idős szülő betegsége okán nem érti a kialakult helyzetet, pl azt hiszi hogy még 5o évvel fiatalabb annak minden nyűgével...
szegény anyósomék anno már korházban voltak mert a falu nem vállalta a felügyeletüket, és anyósom bottal akarta a majd 2oo kg-os apósomat kizavarni a szomszéd szobában fekvő férfi betegek közül, hogy még mindig nem engedte el a csordához a tehenet..hogy csak egy illusztris plval éljek, vagy nem ismert meg, azt mondta nem én vagyok a menye..stb. bizony számtalanszor ott kellett hagyjam őket, hiszen semmit nem tudtam tenni. hogy csak az enyhe dolgokat említsem. Olyankor csak a szelídség segít, és nyeli az ember befelé a könnyeket és igen én is elmenekültem onnan annyira rém nehéz volt ezt látni.
.
Úgyhogy a nővérek ilyen helyzetben a mi mentőangyalaink, akik végtelen türelemmel, de kellő határozottsággal tudják kezelni ezeket a betegeket. Persze nem minden kórházra volt ez igaz anno. Én is megszívtam. De ez már más tészta, és nem lehet már visszacsinálni. Nem is érdemes már keseregni ezen a dolgon.

Kicsit talán elkanyarodtam, de visszatérve az ifjúságra, rajtunk is múlik milyen felnőttek lesznek. És nem csak a szívjóság számít. elvégre ki szereti, ha a limonádéban szemét van? ;) :-o .
Na megyek, Samum lassan ébred irány a reggeli... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 8:16

Jó reggelt!Kata elolvastam ,amit írtál.Hát így van.De,hogy ne borúsan induljon a nap,kerestem utazási blogokat.LEGALÁBB KÉPZELETBEN UTAZGATUNK és mindenképpen folytatom a fényképezési "tanulmányaimat".Higgyétek el ,jót tesz a léleknek,javul a kedélyállapotod!Még ki sem kell mozdulnod,de ha kicsit másképp nézed a világot /a telefonos kamerán keresztül/jobb kedved lesz.Tehát ,ma hideg van.DE JÓ LENNE LÁTNI RITA KERTJÉT!Sőt milyen ilyenkor Békéscsaba az ablakon keresztül?Vagy egy jó kis dolgozóasztalfotó Szegeden,esetleg,van otthon virág Kata ? Van mit és van hol fotózni.
Ma megyek szomszédolni,hozok majd fotókat.Dobjuk fel magunkat!Szép reggelt.Kittyke itt trónol az íróasztalon. :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
https://utazgatok.hu/cikk-sorozat/vilagkoruli-ut/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 8:18

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 8:29

ÉS RÉSZLET AZ EGYIK UTAZÁSI BLOGBÓL:
https://couchsurfing.blog.hu/2019/04/06 ... re14742887
SÜT A NAP!!!
[url=https://postimages.org/]Kép[/url)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 29. 11:50

Szia Paggy, jövök majd, csak előbb megebédeltetem ezt a legénykét..még két órája sincs hogy felébredt. :-o Remélem nem lappang benne valami... :ymblushing: :D Tegnapról volt maradék és csináltam tojáslevest!
Ma már hozok majd a kínai könyvből is képeket..pontosabban Ritának küldöm el, hogy legyen kedves kitenni, mert most még mindig nem akarok a facéra felmenni. Nem akartam szinlelni hogy hú de jó vagyok stb....De most már jobban vagyok, minden nap egy kicsit javulóban, de éppen elég lesz holnap még lemenni a kicsiboltba... :ymblushing: Hamarosan jövök... :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 29. 12:30

Elolvastam a cikket, írtam is a végére! :D ;)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 29. 13:09

Kata58 írta:Elolvastam a cikket, írtam is a végére! :D ;)

Na ez az én formám..megette az én ebédemet is, amíg a képeket csináltam...macska bajszát! Megfenyegettem hogy ma csak vizet ihat estig... :(( .
Ritám, küldöm emailban kíni könyv képeit..csak mazsoláztam, egy kettő tényleg gyönyörű a többi történelem egy egy szelete..rád bízom mit mikor teszel majd ki, mindenesetre előre is köszönöm. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. december 29. 14:12

Még nem tudok jönni, mert lemaradtam a javítással, és az új fordítónk igen csak jó ütemben
szállítja a feliratokat.

Csak Kata fotóit teszem ki, amit tegnap és ma küldött. Holnap jövök én is.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

Kép Kép KépKép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

KépKép Kép Kép Kép Kép Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 16:17

Kedves Kata!Köszönöm szépen a képeket.Az ételek ínyciklandóan néznek ki.Finom saláta virslivel.MAJD ERRŐL KÜLÖN ÍROK!!/Chilis bab,Rántott máj?
Samuka jól behabzsolta a finomságokat :)) ,bár biztosan nem haragszol igazán,de azért biztosan bosszantott.Még a legjobban szeretettre is néha haragszunk,hiába nem tehet róla.Ilyenkor kell valami dugi konzerv,amit gyorsan fel lehet bontani.Almaleves?Hű egyszerre ennyi finomság!!! :-bd
Kata!Milyen könyvet fotóztál?Néhány érdekes képnél nem tudom elolvasni,ami alá van írva.Köszönöm a képeket.Szép délutánt! :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
Lányok!Megkaptam a tegnapra ígért fokföldi ibolyát.vendégeskedtem délelőtt.Odafelé és ott csináltam néhány fény-napfogó képet és pár vendéségit.Mellékelem.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 16:22

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 16:27

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 16:30

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. december 29. 16:50

Ritám, köszönöm a képeket hogy kitetted...picit mosolyogtam magamon, mert én sem biztos hogy vissza tudnám passzintani melyik kép melyik szövegpár. De annyi baj legyen, a lényeg hogy kint van.
Kína történelméből ennyi elég is volt. :D
Nem volt időm megnézni amikor aputól elhoztam a könyvet, és szerencsére a könyvesnek sem kellett...és gondoltam csak fő vonulatokban hozok egy egy képet belőle..hátha Áginak is tetszik. Egyébként egy két helyszin igencsak ismerős az általunk látott sorozatokból és háborús pillanatokból.
A thaj leves az nagyon finom volt az ananásszal, de tényleg teljesen olyan mintha savanyúbb almából csinálták volna. És az a kis adag húsostésztás pedig kettőnknek elég volt ebédre! annyira laktató volt.

Milyen szép idő volt nálatok, hogy még ilyen remek képeket is sikerült hozni. A kis fokföldi meg milyen kis szerényen elbújva a díszcsomagolásban. Én ma filmeztem, és mivel tegnap este befejeztem a Hetek c. újságomat, majd abból szeretnék a héten majd egy két dolgot megemlíteni. főleg filmterület kapcsán.
További szép délutánt mindenkinek!
most vagyok túl a vulkánkitörésen és a hajmosáson..és kezdődik a fejfájás..garantáltan jön a hideg..mindenki vigyázzon magára..most nincs az a pénz, hogy kimozduljak
. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
éppen egyszerre írtunk és látom újabb kép az ablakból, hát nálad már kész orchidea erdő van, valami gyönyörűséges,,, :x
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 29. 19:09

Paggy, szép szine van az ibolyádnak. :-) Az orchideák csodásak. Nálam nem maradnak meg csak a nagy virágok. Nem is kisérletezek a kicsikkel, mondjuk nem is tudom hova rakni őket.
Kata, átolvastam, megnézegettem a könyvet. Jót mosolyogtam,hogy nem kellett a könyvárusnak. :-) Én totál meg voltam elégedve vele, és köszönöm, hogy fáradoztál vele, meg Rita is. :-)
Emlékszel, én is igy jártam, mint most Te Samukával az ennivalóval kapcsolatban. Izlett neki, nem voltál ott és kiszolgálta magát. :-)

ma reggel héttől gondolkodtam fél ti zig, hogy nekiindulja-e a piacra és a boltba. Aztán csak magamra erőszakoltam a menést. Esett a hó, nem igazán volt mehetnékem. Mondjuk csak tejet, tejfölt és túrót kaptam a piacon a tejeseknél, a boltban cserpes joghurtot már nem.
LE kellene ereszteni a fagyasztót, kettőt, most ki tudnám pakolni, mer tmár - 1,6 van odakint. Ahogy elvágták a földkábelt és hol v olt áram, hol nem, totál lejegesedett a rendszer, hiába önleolvasztós. Egyet már megcsináltam, de most abba se tudok már pakolni, igy ki kell tenni a szabadba.
Ma olyan öröm ért, ahogy kukkoltam a cinege inváziót az etetőimnél. Kettő darab őszapó is megjelent. Alig hittem a szememnek. Ebben az évben jelentek meg a kék cinegék a széncinegék mellett. Az egyik galamb meg elkezdte tépni a másik tollát a nyakánál, ahogy ott ült mellette az ágon. A másik evett, lehet az nem tetszett neki, nem tudom. Legszivesebben nyakon vágtam volna.
Holnap dolgozom. Jó hideget mond éjszakára.
Már elkezdődött a petárdázás, nem birnak magukkal az emberek.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2019. december 29. 19:56

Kedves Peggy!

Tetszettek a megnyitó képei. Örülök, hogy megnéztem őket,
és persze jó néhány másik képcsomagba is belekukkantottam.
Kívánok még sok jó felvételt, és az új évre szép és kellemes
dolgokat. Dorina
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 19:57

Lányok!Az orchidea nem az enyém,hanem a vendégségben kaptam telefonvégre,hiszen mi nem a 8. emeleten lakunk a lakótelepen. :)
Kedves dorina!Örülök,hogy bekukkantottál és tetszik. :x Köszönöm szépen.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 20:06

Kedves Kata! Tényleg azt hittem almaszósz vagy leves/Jonatánból/,gyerekkorom finomsága főtt hús mellé.NYAM-NYAM
A húsos tészta pedig mennyeinek néz ki!!!
Ágika!Vasárnap jársz piacra?Nálunk szombaton van,de tegnap hideg volt,így marad a NAGYCSARNOK!Nálatok is gond van a jégolvasztással:A nászasszonyom forró vízet tesz bele egy lábosban/hiába önolvasztós,ha eldugul a lefolyó oot hátul,semmi sem ér.Ramos jól van a hidegben.Nem kúszik be a lakásba?Esetleg este megjerlenik a teraszablaknál,mint az Ödönről régebben betett kedves képen?Öltözz fel jól és ne biciklizz!Vagy igen???Üdv:Paggy :movingflower: :littlehearth: :movingflower:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 29. 20:07

Paggy! Ha nem mondod, látod észre sem veszem, csak a virágokat néztem! :-) :-)
Fura is volt, hogy eddig nem mutattad őket :))
Kata pedig tényleg mondta a thai levest, de ahogy irtad utána én is elkönyveltem almalevesnek :-)

Dorina! Üdv itt! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 20:09

Jan.6-án megyünk Lillával és a lányomékkal ismét a Szépművészetibe/karácsonyi ajándék/Mindjárt beteszem,hogy mi találtam Lillának.Előtte mi tárlatvezetésre megyünk a lányommal,mert ő még nem látta,majd 1,5 múlva érkeznek Lilla és a vejem.Beteszem az izgi programot.
https://www.szepmuveszeti.hu/muzeumpeda ... saladoknak
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. december 29. 20:12

https://www.szepmuveszeti.hu/foglalkoza ... mi-kaland/
Még nem tudom Lilla mit választ,de lehet,hogy ezt és akkor körülnézek és majd .........
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. december 29. 20:15

Paggy, nálunk minden nap van piac, hol kisebb, hol nagyobb.
Most vasárnap azért mentem ki, mert holnap dolgozom, a ztán robogok haza délben ebédet az asztalra tenni, nem lesz időm elmenni, meg ha későn érek oda, a srác már eladja a tejet.
Biciklivel mentem, ha megszokja az ember nem fázik. dE felvettem a nagyon meleg kabátom, ami - 20 fokig van hitelesitve :-), ezalá csak egy pulcsi is elég. Mondjuk amúgy sem öltözök túl, de a másik kabátomnál kell még egy valami a pulcsi alá.
Ramos nagyon jól elvan a házában. Négykor vacsizik, aztán pisil és elvonul aludni. Reggel hat körül van a terasz ajtónál.
Bár ma a fiam mondta, hogy kiment fél hatkor inni reggel, őkelme meg már ott ült és nézett be. Beszélt vele, megsimogatta, aztán visszaküdlte még aludni. El is ment :-)
A petárdákra és tüzijátékra amit már próbálgatnak az elvetemültek nem reatgált eddig. Szoktatom azért a bentléthez kicsit, mert nagyon rakoncátlan bent, minden érdekli. Majd kiderül mi lesz szilveszterkor. Ha bejön, hát bejön, de lehet végig alussza. Öt centis szigetelés van körben a házon, tetőn, alul, oldalt, meg szalma bent, hőfüggöny az ajtón, lehet nem is úgy fogja hallani, mint a régi házban amit elvittünk a fajtamentéshez, ahogy ő megérkezett.
Amikor a fagyasztónk felmondta a szolgálatot, a szerelő azt mondta olvasszam le három napig, aztán működni fog. Igy is lett, pedig önolvasztós mind.
FOrró vizet teszek bele minden rácsra, gyorsan leolvad, áttörölgetem domestossal, kihűl és dugom is be. Gyorsan megvagyok vele, csak az kell, hogy most nagyon minusz legyen kint. Mondjuk még egy bibi van, a karácsonyfa pont az ajtó előtt van, ahova kihordanám a mellvédes teraszra.
Na, de majd megoldjuk.

Hú, de kiváncsi leszek Lilla mit választ! :-)

Vissza: “Társalgó”