Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 26. 17:44

[*]Köszönöm a pesti képeket, megint kirándultunk a jóvoltadból! :D :x
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
ez a tegnapi nap szépségei... :)) ;) :x :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 26. 20:04

ALL OUT OF LOVE Ebbe a sorozatba szerettem még bele a Vikin...
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 20:06

csak egy pillanatra jöttem vissza.Kata!Nagyon köszönöm a szép fotókat.Kedvesek vagytok rajta.nekem is van egy ilyen kellemes tapintású sálam. :flower1: Szépek a virágok.Hol fotóztad?Ma itt nagyon szeles idő volt.
Spoiler: mutasd
JÓL RÁFÁZTAM az IDŐ ELŐTTI MÁSZKÁLÁSRA.LÜKTET A FEJEM

Kata!Vigyázzatok MAGATOKRA!Most megyek pihenni.Üdv.Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. február 26. 21:28

Sziasztok!

Ma Pesten voltunk, túl több mint 50 akupunktúrás tűn és lézeres akupunktúrán, pár fülben elhozott mikró tűvel gazdagabban, megtekergetve gerincileg, plusz kinai büdi balzsammal jól átgyúrva a 4-es, 5-ös csigolyánál levő kisugárzás helye. Tehát úgy néz ki megmaradok, még túléltem a lakógyűlést is, igy végre átolvastalak Benneteket.

Hát lányok! Paggy és Gabóci! Kicsit nem vagyok és mi történik??
Gyógyuljatok minél hamarabb és vigyázzatok magatokra!

Paggy! nem rohangálunk, nem szaladgálunk, lábunk alá nézünk és nem csinálunk felesleges köröket a klinikán! - remélem most kicsit mosolyogsz is ! :-)
Megnéztem a videókat, a képeid. Nagyon tetszik az esti kivilágitott hid fotója. Levendula, Fruzsi az ágyon keleti kényelemben. Látom Fruzsi azért átmentette a helyére a cupákot. :-) -
Ugye irtam? Vagy nem? Tanár úr csinált nekem pecsétre irást. Úgyhogy még megcsinálom és lesz szignózva. Anynira, de annyira örültem neki, mert rajtam kivül még csak egy csajnak ajánlotta fel.
Az odaégetésről: Hát megtörténik ez a legjobb családban is :-) Lásd legutóbbi szénné égett frankfurti levesem. És még azt modnják a levest nem lehet odaégetni. :-)
Paggy, a celsius fok: C betű leütve, utána AltGr, + gomb és 5-ös szám utána. Igy lesz belőle kis karika. De ha elfelejtenéd kiadja a kugli is, ha rákérdezel. Amúgy meg értjük anélkül is, ne aggódj. :-)

Rita! Átküdltem a csajoknak a festészetre a teáskannát a sorozatból. Már azoknak akik voltak a Petőfi előadáson. :-)

Kata! A mosógép súlytöltete ha megnézed a könyvét, ott láthatod mennyit lehet beletenni. Na én ezt magas ivben....., úgy meg szoktam tömni a rövid programot, amit elvileg csak 3 kg-val lehetne inditani, hogy tyüha. Semmi baja nincs, működik szépen. Az meg hogy hagyj ki egy órát..., ha naponta mosol négyszer, ötször akkor azt modnom rendben. De ha nem, akkor azt is hanyagold.
Az Electolux jó márka, nem fog neki megártani, ha nem tartod be ezeket a hülyeségeket. Bár ugye az adatokat le tudják kérni számitógépről, ezzel riogatott a mosogatógép szerelőm, miután közöltem, hogy naponta min. 5 x inditom a gépet. Mert hogy ez nagyüzemi felhasználásnak minősül. Mondtam neki, ha egy étterem csak ennyiszer idnitja be a gépet, már rég éhenhaltak volna a dolgozói.
Igy most figyleek arra, hgy ez a mennyiség ne egyszerre, egymás után rögtön induljon, mert az automatikája a kis dögnek úgy érzékeli, hogy nem hült ki, és nem is jár végig, félig megakakad a program.
Nem tudom hány fokon mosol, de a magas fokoknál van ugye általában a nagyobb centrifuga fordulatszám. Az enyém 1400-es, de csak 60 foktól. A rövid program 1200-es, azt újra kell centrifugáznom, vagyis kellett régen, mert nem száradt meg másnapra.
Tavaly az albérlőknek vettünk száritógépet, mert az egyik banda úgy lepárásitotta a lakást, hogy majd elájultam mikor bementünk hozzájuk. Ha meg lepenészedik, akkor jön a borz, aki sziv. Igy modntam, ha nekik van, nehogy már nekem ne legyen.
Nem drágát vettünk, de elektrolux és tökéletesen működik, szeretem.

Mára ennyi tellett tőlem, fürdés és fekvés.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. február 27. 20:59

Sziasztok!

Közben még a cirkuszról eszembe jutott, hogy mióta annyi állatkinzást lát az ember, hallanom is rossz, hogy Szegeden cirkuszos kocsi robog végig. Viszont a szinek nagyon tetszettek Rita képein.
Kata, hogy nálatok milyen virág nyilások vannak már! Néztem ma az előrejelzést az időképen, hát nem kecsegtet azért sok jóval. Bicajoztam ma és igazán nem volt melegem. Napon igen, de a szél hideget fújt.
Pár kép, készülve jövő hét szerdára.
Kedden elvileg megyek Pestre a padtársam dijátadójára amit az ELTE Konfúciusz Intézet hirdetett meg és amivel Kinában volt 10 napot.

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 27. 21:55

Szép estét!Gyönyörűszép képeket festettél Ági!!!Be lehet menni a díjátadóra idegeneknek is?Szívesen elmennék,ha lehet,de ha nem ,tudnánk találkozni vagy siettek?Helyileg hol lesz?Ma itt is nagyon fújt a szél és hideg volt.Vigyázz a biciklin!!!!Ramosról több képet szeretnék és lassan magvetés van tejfölös pohárba .Uborka??? ---- Holnap csinálok képet a fejlődő fréziákról.És szépséges dáliamagot kaptam .majd meglátjuk--IZGI LESZ!!Holnap gipszes kezes takarítás lesz a szobámban.A párom folyamatosan mosogat,tereget.
Üdv Mindenkinek.Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. február 27. 22:12

Szia Paggy!

Szerintem idegeneknek is be lehet menni a dijátadóra.

2020. március 3., kedd, 18:00–19:00

ELTE Konfuciusz Intézet
Múzeum krt. 4/F 1.em. 16.,

A festészeti lányokkal megyek, ők visznek, igy nem fogok tudni mozogni semerre sem, mert jöhetek haza gyalog :-)
Rokonuk is lesz még a kocsiban, meg még azt hiszem a mi Konfúciusz Intézetünk szervező hölgyeménye aki jön , vagyis volt róla szó. Igy leszünk tele kocsival.

Nagyon rendes a párod, hogy segit!
Vigyázz azért ne erőltesd túl a kezed!
Ramosról keresek majd képeket, de meg kell néznem miket tettem fel, hogy ne legyen ismét.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 28. 11:51

Sziasztok!
Ágika!Biztosan nagyon különleges lesz a díjátadó.Ez a Ti ünnepetek,majd máskor találkozunk.Ha lehet csinálj 1 fotót! @};-
Lányok!Készítettem képet az "induló" fréziákról és a konyhaablakban pohárban virágzó vitorlavirágról.Vasárnap ültetem a különleges dáliamagokat!!! van gumós is,de ez valami új nemesítés,ami gumót képez magról.majd megmutatom.A fejem még kába kicsit,a párom szerint már egészséges vagyok,mert ez a kis "flúg" megszokott nálam. =)) =)) Persze mondhatnék neki valami hasonló frappánsat,de "legyen egy jó napja" :littlehearth: :))
Beteszem a képeket.
Kép
Kép
Kép
Kép
Szép napot!Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 28. 12:14

Találtam egy jó filmet a WeLove-n:
https://welovebudapest.com/program/italiai-utazas-dafne
Tekerj lefelé,belenézhetsz! :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 28. 14:34

A különleges dáliák:
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. február 29. 10:25

Sziasztok!

Paggy, fogalmam sincs hogy alakul az a nap, de nagyon szeretnék menni a kiállitás megnyitóra is március végén, az már szerintem szabadabb lesz.
Képet igyekszem késziteni :-)
Nagyon szépek a dáliák és már jönnek az új fréziáid is! Szuper! :-)
Hogy van a kezed?
Pár kép a tegnapi napomról. Végre nekiálltam pecsétet késziteni, hogy alá tudjam " irni" a festményeim.

Ilyen lett a végeredmény. Kell még finomitani rajta, sarkosabbá tenni, de én már ennek is nagyon örülök.

Kép

Kép

Kép

Az emeleten a konyha van berendezve üzemnek :))

Kép

Ramos reggel.
Kép

Kép

Most rohanok kézfertőtlenitőt venni, hogy legyen, ha véletlenül ennénk majd és nem lehetne kezet mosni.
Tegnap a guta ütött meg, liszt egy deka nem volt otthon, na mondom akkor ideje bevásárolni. Három boltban voltunk, de sohol egy gramm liszt sem.
Bolondok az emberek, komolyan. Tészta is sokkal kevesebb, szószok, konzervek szintén.
Kenyérlisztet kell még vadásznom, mert igy nem tudok kenyeret sütni.
Kiváncsi leszek a dm mennyire van kiüritve. Pl. a megszokott domestos törlőkendőt sem találtam.
Na robogás el.
Mindenkinek szép napot. Itt reggel hatkor - 3,6 fok volt, most már süt a nap.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 29. 16:24

Sziasztok!Helyzetjelentés innen :
Spoiler: mutasd
Még kába fej,törött-gipszes,de mozgatható kar-beteg Lukrécia-délben felébredő Lizike,lassan battyogó Fruzsi,hajnaltól estig dolgozó férfiember,mindjárt érkező Lillus,elültetendő hagymagumók,--árukkal teli piac-kifosztott nagy,de tele kis élelmiszerboltok-eszméletlen rendes szembe házszomszéd/önszántából szedi az utcánkban a szemetet és üríti az utcaszéli kukákat-/Mosogatni nem tudok,söpörni igen,de lapátolni nem.Ennyit rólam.Most jön a lényeg.

Ági!Jó lesz a szignód a szép képeken.Már várom!Milyen jó ,nem kell elmenni otthonról,ha valamire szükséged van!A műhely szuper.A párod otthon dolgozik?Ramos békésen fekszik a fél szőnyegen,ez a benti helye?Majd,ha márciusban lesz időd találkozunk, a kiállítás mindenképpen megnézném.
Ági!Bevásároltam nagyon sok száraz tápot az állatoknak,amit különben nem vettem volna,magunknak van 5 kg liszt,rizs,40 tojás és 10 olajoshal,hagyma,olaj,só és szárított fűszerek.Ez egyébként is van,de ez kell.Az emberek,akik nem betegek jól elvannak kevesebb étellel is.A többi nem a mi dolgunk.
Írok egy vicceset.Vettem e teknősöknek is szárazat és kipróbáltam ,hogy mit szólnak hozzá.Hát a kis "szemetek" hozzá sem nyúltak,pedig finomat vettem.Hozzászoktak a halhoz.Most milyen jó,hogy a szomszédom hobbija a horgászás!Most megyek ,majd este jövök és hozok képet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 29. 20:44

Készül a Rita-féle sült banán + alma.DE EZ FAHÉJASCUKROS/KICSIT!!!/:
Kép
Kép
Kép
Nagyon finom lett!!!Köszönjük!!! \:D/ \:D/ :littlehearth: Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 29. 20:57

:flower1: %%- :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 1. 10:18

sziasztok lányok! Kicsit eltévedtem a sok nézni, olvasnivaló között, de ha most nem jövök megint elrepül a délelőtt és nem biztos hogy be tudom pótolni. Mostanában minden 2. nap úgy elaszom, hogy csak lesek hogy mi van?!. De már nem idegesítem magam ezzel. ez van és kész..majd ha korábban virrad, lehet visszaállok..Amúgy meg nincs mostanában rohangálós időpontjaim. majd hétvége felé szamócámnak...pajzsmirigyre.
Köszönet a sok sok szép képekért! Ági! csodaszépek a képeid, és milyen klassz lesz , ha lesz pecséted is! A fenti műhely csodálatos. :littlehearth: :-bd
Ramos maga a megtestesült kényelem..látszik, hogy nagyon élvezi a helyzetet. :D
Paggy, itt azért nem jellemző annyira a boltkifosztás. Van minden . Éppen az előbb jött át a szomszédasszonyom, hogy mit hozzanak mert mennek boltba..kocsival. :D ;) .
Milyen aranyosan kuktáskodik a konyhában...és elkészülve a finom banános csemege! :D :littlehearth:
Igyekeztem egy két dolgot felírni, hogy alapanyag legyen amivel bármit lehet csinálni. :D .
Egyébként holnap meg mennem kell a postára, mert jött ajánlott, az utazási szelvényünk.! :D
Gyönyörűen fejlődnek a fréziák, valamint izgalmas lesz a dáliák virágzása is. nekem a közepesen teltvirágú a kedvencem.
Valamint a futó muskátli és a petúniák. A sashegyi kertemben még diszhagyma is volt, majdnem olyan magasra megnőtt mint én, és csodaszép lila gömbvirágot nevelt a tetejére! Teknőckéid igencsak el vannak kényeztetve.. :)) :)) :)) , ki gondolná, hogy még ilyen is lehetséges náluk. De ahogy olvasom semmi vész, egy horgász segítségével :)) .
Na megyek előveszem a tegnapi maradékot, almamártás Rizs, főtt csirkemell...hogy ne kelljen az edényeket túl hidegről indítani a melegítésben! :-bd szép vasárnapot mindenkinek! :D :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 1. 10:21

https://www.viki.com/videos/1138125v-al ... -episode-2
https://www.viki.com/videos/1138126v-al ... -episode-3
Megint annyira jól kiválasztották a szereplőket, hogy valami fantasztikus... Csodálom hogy még nem akadt fordítója, pedig német angol stb, mind rendelkezésre áll. Oda vissza vagyok érte, pedig csak bele belenéztem a részekbe... :)) :D :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2020. március 1. 21:56

Sziasztok.
Már olyan régen jártam itt. Most pár oldalt vissza is mentem.
Nagyon jó témákat választottatok. A festészet engem is nagyon érdekel. Már többfélével próbálkoztam én is. Tetszik a bazsarózsa, én is csináltam, nehéz volt nekem is megfesteni. Vasárnap mennék a tanodába, kicsit tartok a vírustól, de talán kikerül engem, vagy én őt.Most Afremov képet másolnék, csak úgy szabadon, az is jó színes, és csillogós, esős. Azt választottam.
Az ételek is csodálatosak Rita, fermentált uborkát én is tettem el a nyáron. Nem mindenki szereti.
A fotók is gyönyörűek, néha Katáét elcsípem. Tetszik a színes égboltos. Éppen ma néztem egy csomó videót, hogyan is fessük felhőket. Nagyon egyszerűnek tűnik, aztán mikor csinálni kell, akkor nem is annyira. Akvarellt szeretnék készíteni, voltam is egy tanfolyamon, de még csak pár kép sikerült, ami elfogadható. A képkeretezés eléggé drága mulatság.
Szépek a növények, nekem is van állatkám, egy labrador retriever, csodálatos kutyus, annyi az előnye, vagy hátránya, hogy nem beszél, de mindent megértet. Jól néz ki a forgácsfánk, és hagyományosat sütöttem már kétszer is. Jól belaktunk belőle.
Jó sétálgatást kívánok Rita, jó is az, jó társaságban.
Köszönöm, hogy láthattam a ti csodáitokat. Bocsánat az össze-vissza kapkodásért, de semmit sem jegyzeteltem, csak ami eszembe jutott a látottakból.
:littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 2. 10:16

Sziasztok! most csak beköszönök, külön nildikónak is, mert olyan régen találkoztunk.. :x :ymhug: .ritkán járok a facen, és itt a fórumon sem olyan gyakran mint régebben.De majd ez is változik. Egyszerűen képtelenség mindenhol topon lenni.
Én nem félek a koronavírustól, mert amit az ember megtehet a fél perces különleges kézmosással, a vitaminokkal, meg most nem kézfogással köszönök személyesen..ennyi. A C D és Cink vitaminok az egyik legfontosabbak. És a megszokottól több folyadék.!!
Istentiszteleten is orvosok tartottak ismertetőt ezzel kapcsolatban, és maximálisan mindent elkövetnek hogy lehetőleg ne legyen. DE ez nem csak az emberek hozzáállásán múlik, hanem azokon az embereken is akik különféle helyekről jönnek haza. Sokkal ijesztőbb inkább az a tény, hogy vissza lehet fertőződni! Ez a veszélyes és keményebb dolog. Ennyit a vírusról.
Ja és majdnem elfelejtettem, hogy akinek hőemelkedése van az inkább maradjon otthon 3 napot, hogy kiderüljön csak egyszerű megfázás, vagy influenza lesz e belőle. Kihangsúlyozva a pihenés fontosságát és a folyadékpótlást...!!!
Egyébként legnagyobb megdöbbenésemre Dél koreai adatok a legrosszabbak. Igaz észak nem ad pontos adatokat ahogy Irán sem. És akkor még itt a török helyzet a migránsokkal.

De kivételesen jó dolog ha van otthon élesztő liszt, só cukor a megszokott fűszerek és gyógyteák..ezekkel már át lehet vészelni mindent, mert annyi vésztartaléknak kell itthon lennie, hogyha netán mégis lesznek karanténok ne kerüljünk bajba! Na és persze húspártiaknak hús...Gondolok én is Samumra.. :)) . Nála a hús kihagyhatatlan.
Na ennyi a politikáról.
A vírus nem válogat, és józannak kell maradni. Egykét régi szokást most egy kicsit szüneteltetni kell.! Pl utcán csemegézés. Már csak a pénz megfogása okán is...ami felett eddig lehet hogy átsiklottunk, de ma már nem .

Legyen mindenkinek szép napja. :x :D :ymhug: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 3. 10:50

egy érdekes előadás pontosabban riport...főleg a vége felé... :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 3. 14:26

Kedves Kata!Nagyrészt meghallgattam a riportot.Köszönöm szépen,érdekes volt.Sok mindenről hallottam ,már ami a tudományos témát illeti. @};-
Kedves Lányok!Itt vacak idő van ,esik .de minden napot értékelni kell.
Nézzünk valami öröm után!
Tegnap megnéztük a párommal Szabó István új filmjét ÉS!!!!!!!JÓ VOLT.
SEMMILYEN ELŐÍTÉLTET NE VEGYETEK ELŐ,A FILM JÓ!Keresek részletet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 3. 14:33

a 2.Ma a piacon találkoztam az egyik kedves tanítványommal.A 3.gyerkőce bőszen szundikált a babakocsiban,így volt módunk teázni az emeleten.
3. öröm .....Írhatnék sok mindent,de írhatnék rossz dolgokról is DE inkább az örömöt választom.
Kedves Lányok!Sziasztok.Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 3. 15:31

Kedves Paggy, köszönöm a filmajánlót, szerintem jól összefoglalta a lényeget...mindenképp meg fogom majd nézni. Nagyon kevés kortárs film van ma még forgalomban. Sokan sajnos elvből nem hajlandóak megnézni. :-o
Milyen öröm, gondolom kölcsönös volt a volt tanár diák találkozás...s ráadásul 3. gyerekkel egy babakocsiban. A világ egyik legszebb ajándéka! pro és kontra! :ymblushing: :D .
Nagyszerűen működik az elektrolux mosógép, bár a centrit ezren hangosnak találom de ez van. Viszont megjött a matracom...este felállítjuk a szomszédasszonyommal..Hát mit mondjak izgalmas lesz..de mégis 15 év jótállás van rá, 6o napos próbaidővel. DE inkább váljon be, és legyen mindegyikünknek príma matraca! ;) :D
Ritám írtam levelet...
Előre is köszönöm! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 3. 16:26

:D ;) ;)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 4. 11:46

Sziasztok!Nem adom fel,hogy még "élő" fórumrész legyünk!!!! \:D/ \:D/ \:D/ %%- :littlehearth: :flower1:
Félkezes gépelés,fotózás telefonnal.Nem éles,mert Lizi pórázát,és a kakigyűjtöt is kell tartanom.
Tehát.
Éles szél,hidegecske van.
Öröm:Lizikével vidáman sétáltunk,közben fotóztam:
Kép
A kihalt és fölöslegesen bekerített nyugdíjas kert is telel.
Kép
Lizike.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 4. 11:49

2 kék és....
Kép
..2 piros autó a szürkeségben.
Kép

Vissza: “Társalgó”