Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 8. 16:49

Annyi minden történt velem, körülöttem mostanában, azt se tudom, hol kezdjem.

Kezdem pár szép (színszűrős) fotóval. Mind az iskolám környékén készült. Az utolsót a tanári szoba
egyik ablakából fotóztam. Farsangunk volt, azért ért ott az este.

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 8. 17:00

Az iskolánk, ahol 20-ad magammal 300 gyereket tanítunk. A második képen a két tornaterem
látható. A fehérnek az aljában van az étkező. Az utolsó fotón a fehér tornaterem végét fotóztam
le színszűrővel.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 8. 17:05

Szépen virít a téli jázmin:

Kép

Előkerült Karakteres Szürke Cica is. A parókia udvarán verebet szeretne fogni.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 8. 17:21

Csak egy pár finomság:

Lilakáposzta fasírt spenóttal, párolt brokkolival és sült sütőtökkel. A fasírt sütőben, olaj nélkül sült.
Apróra darabolt pirított olajos magvakban van meghempergetve. A sütőtök sós, borsos.

Kép

Kép

Lecsós csicseriborsó, sült füstölt tofukockákkal, sütőben sült kakukkfüves édesburgonyával szívsalátán tálalva

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 8. 17:26

Petrezselymes karfiol lepény, vegánfölös kapros karfiol levéllel, levélnyéllel, és torzsával

Kép

Paradicsomos spenótos rizs, borsos-köményes kelbimbó pörkölttel

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 8. 17:29

Na jó,na jó kedves Rita!Már elájultam!Ennyi finomság,SZÍN 1 tányéron!Hogy van időd egyszerre megcsinálni?Nagyon szuper!!!És a fotók gyönyörűek !
A gombafasirtot megcsináltam,fincsi lett.A bőség zavarával kűzdhetnék,ha lehetne.De egy fenékkel már eddig is több lovon ülök,DE NAGYON TETSZIK,amiket felteszel.Köszönöm ,hogy feltetted.Paggy :-bd @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 8. 17:30

Rita!Valld be őszintén,hogy vegagasztoblogger akarsz lenni! :))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 8. 17:47

:)) :)) :)) Paggy, feladtad a leckét Ritának! :)) :)) :))
Kedves Rita! Végre tényleg láthatjuk iskolád teljes területét, környékét, nekem nagyon szimpatikus. Talán a kosárlabdapálya lehetne egy kicsit jobb. Jó lenne az ifjúságnak egykét kosárlabda filmet levetíteni, hátha jobban kedvet kapnának a sportra! :D
Milyen szép a lemenő nap mellett a templomtorony. :-bd Nagyon szép lett a szinváltós kép is. Jó hogy lehet trükközni a színszűrővel. :D
a tányéron kirakott rengeteg szín illat és formakavalkád igencsak beindítja a pavlovi reflexeket. Jó sok munka van bennünk, de a végeredmény magáért beszél. ;)
Örülök, hogy karakteres cica is előkerült. Köszönöm a szép képeket... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Egy picit visszaolvasva látom már csak egy év van a nyugdíjig. De jó is lesz ...aztán csak győzzed az iramot, mert ahogy látom unatkozni akkor sem fogsz. :D
Zsuzsi lányodnál is rohannak a napok, ott is visszaszámlálás kezdődik.
Gyors, és könnyű szülést kívánok már előre is. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 8. 17:49

Rita!Ez nem festmény?
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 8. 18:12

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. március 8. 21:50

Lányok, most csak annyit, hogy kicsit magamba szálltam és levettem pár modnatot a feltett kiállitási képek hozzászólásomból.
Nincs jogom kritizálni senki munkáját,mégha a véleményem nem csak az enyém volt. Lehet nagyképűségnek tünt, nem igy gondoltam, mert azt is becsülni kell, ha valaki ki mer állni a képeivel. Pedig isten bizony úgy szeretem nézni más munkáit, mert mindig tanul az ember belőle, bármi legyen is az amit lát benne. A kis csapatunkban pedig nagy az összhang ilyen téren.
Most csak ennyi voltam, de jövök majd holnap.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 9. 9:27

Ágim, semmi baj az őszinte véleménnyel, pláne ha többen így gondoltátok. Persze csalódás, ha tudjátok hogy melyik lett volna még jobban érdemes a kiállításra! De ez van. :)
Úgyhogy ne szomorkodj emiatt, mi is észrevettük a különbséget, s ez csak megerősíti azt a verziót, hogy pl. te is hatalmas fejlődésen mentél és mész keresztül. s végül is ez a lényeg, hogy amit te is kiadsz a kezedből, számodra és a közösség számára megelégedéssel és örömmel töltsön el. Ui. Én is szeretnék ám egy pecsétes festményt tőled..csak nem vertem nagydobra :D :)) :littlehearth:
Amúgy sikerrel jártál albérletügyileg? Mindenki jól van a környezetedben? :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 9. 10:36

Kedves Lányok!Örömmel tölt el,hogy ilyen jól működik a fórum és van hová betérni.Biztatok MINDENKIT,hogy jöjjön ide,szóljon hozzá vagy és hozzon képeket vagy csak egy szmájlival jelölje,ha érdekli a téma!De ha nem, akkor is jónak tartom,ha őszinte gondolatokat olvashatok.Gondolkodtam azon,hogy ha volna pénzem és jobban érdekelne,hogy rendezném be a lakásomat,milyen ruhákat vennék...De rájöttem,BÁR ŐSZINTÉN ÉLVEZEM,ha meghívnak egy szép ,elegáns lakásba,vagy tetszenek a jó anyagból varrt ruhák,viszont sok mindenre nem tudok figyelni teljes szívvel.Másrészt rendes lakásba ,2 szobásba,nem férne be ennyi állat állandó takarító személyzet nélkül.Most volt egy jó kis konfliktusom a párommal.Ő növényimádó :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :) és képes nem nyitni soha ablakot,kivéve nyáron,amikor tárva van állandóan,mert nem szabad a szeretett növényeit még pillanatnyi huzatnak sem kitenni.A legújabb marhasága/ :littlehearth: :(( /,hogy az új ablakokra belülről apró akasztókat akar tenni,mint a régi fürdőszobai törülköző tappancsok,hogy az "ANGYALKÁI" meg tudjanak kapaszkodni,így viszont nem lehet ablakot pucolni soha.Hozzáteszem,hogy a párom sokkal precízebb és tisztább pasi mint én,de mindent felülír neki a növény és a LUSTASÁG.Ha valamihez hozzáfog/5 év tervezés után :(( /akkor gyönyörű és tartós lesz,de ha nem ,akkor sokáig elvan egy szemétkupac tetején is,ha könyvek veszik körül.Tehát Lányok!Sokfélék vagyunk,más az ízlésünk,anyagi helyzetünk......De jószándékú,érdeklődő,életigenlő emberek vagyunk és ez a lényeg.
Tegnap kaptam 3 szép,illat nélküli,nagyfejű rózsát nőnapra a páromtól és egy aranyos cserepes nárciszt a vejemtől.Nem tartom a nőnapot,de örülök a figyelmességnek.Kedves Lányok!Aki nem kapott vagy nem is érdekli a dolog,azért ma elmegyek egy virágos felé és fényképezek Nektek PÓTNŐNAPI VIRÁGOKAT.
Valami nagyon izgalmas,már ami nekem az ,vár rám.Mégpedig be kell ültessem az előkert másik részét is.tudjátok Lányok,csak műkedvelő "kertészkedő" vagyok,gyorstalpaló biotanfolyammal.A fréziák,az más.évek óta próbálkozom és valamennyit már tanultam belőle.Most azután igyekeznem kell.Biztosan Ti,akik a természethez közelebb éltek,biztosan nevetségesnek gondoljátok,hogy ez is probléma.DE ÉN PESTI/budai "lány" vagyok.aki a várost ismeri kicsit és a városi életmódot.Most izgalmas lesz mire megyek majd a dologgal.A házban lakókat nem érdeklik komolyan ezek a dolgok,én meg szeretném ha klassz lenne!!!Olyan kertet szeretnék,hogy megálljanak a bölcsibe menő gyerekek és anyukák és az erre sétáló nénikék,lakótelepi lakók csettintve a nyelvükkel.SZUPER!!!!!Paradicsom és bazsalikom palántával már elárasztottam a környéket,bohócpaprikát pedig sokan tőlem tanultak az erkélyen "előállítani" ,no meg a frézias,de ezzel azután KÉSZ!!Nagyobb tudásom még nincs.Jó sok összevisszaságot írtam.Majd délután átnézem,ha sikerült néhány PÓTNŐNAPI fotót készíteni és feltenni.Kata és Ági,és Mindenki! @};- %%- ~o) !pAGGY
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 9. 19:04

Sziasztok! Hát nekem majdnem sikerült a buszablakból képet készíteni, de pont elindult, mire találtam volna másik nagyon szépet az meg mélyárnyékba került de semmi baj, majd a héten biztosan hozom. :D A túrós rétes, mákos meggyesről meg azért nincs kép, mert hazahoztuk, és gyors kézmosás után be is faltuk. Már az utolsó morzsánál tartottam mire eszembe jutott hogy hoppá--lemaradt.
Igazából egy cukrászdába akartam volna beülni, de nem lett belőle semmi, mert ahova be akartunk térni, nagy meglepetésemre felújítás alatt van. :(
Paggy, az jutott eszembe, hogy tulipánfa nem férne oda be? Olyan gyönyörű mikor virágzik...csak egy ötlet... :D :x :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 9. 20:49

Kedves Kata!Jó az ötlet nagyon!!!Köszönöm szépen.Meg kell várjuk az új lakót,aki májusban költözik be a földszintre.Ő nem a fakivágós másik földszinti tulaj.Az ő lakása csak lassan készül.A bajai szomszédasszonyomék költöznek el egy házba.mire megszoktuk egymást :( -elmegy.tehát idén nekem kell betelepítenem egynyári dolgokkal az az oldalt,s jövőre majd biztos más lesz.Már vettem egy csomó magot és az egyik kutyás barátnőmet "megvesztegettem" egy jó kis turkált táskával,hogy segítsen.DE KATA,nagyon tetszik az ötleted!! :-bd .Sajnálom,hogy nem sikerült beülnötök!legközelebb mindenképp menjetek!Samukának is jót fog tenni egy kis változatosság+ Neked is \:D/
Lányok!Hoztam virágképeket PÓTNŐNAPRA,akinek kell.Azért találtam ezt ki,mert voltak olyan évek,amikor én is bámultam a kolléganőim virágait,nem az iskolairól van szó,fájt egy picit a szívem,hogy nekem nincs.Tehát Lányok!hoztam Nektek PESTI VADVIRÁGOKAT.Elhatároztam,hogy lefotózom nektek a szabadban ma nyíló kis virágokat,amit találok kutyasétálás közben.Felteszem mindjárt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 9. 20:51

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 9. 21:00

Ezek már nem vadak,hanem kerítés mögött voltak/"szelídek" :)) /.
Kép
Kép
Szép estét!Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 9. 21:04

Ráadásként néhány SAJÁTNYUSZKÓ-FOTÓ:
Képhd pic upload
Kép
Kép
Kép
:-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 10. 6:04

Kata! Az nem kosárpálya igazából, csak van a szélén két kosárpalánk is. Ez egy nagy betonplacc, amit
már nem nagyon használunk semmire. Szünetben fociznak ott a gyerekek.

Hivatalosan 2021. augisztus 28.-án leszek nyugdíjas, de a nyolc hónapos felmondási időnek csak a felét
kell ledolgozni, amiből még a szabadságot is levonják, így csak március közepéig fogok effektíve dolgozni.

Köszönöm Zsuzsi nevében is! Tegnap már mondta, hogy fájdogál a dereka, de elmúlt egy idő után.

Paggy! Amióta növényeket eszem, sokkal változatosabban étkezem, mint korábban. Nem áll rendelkezésre
hús, amit ezerféleképpen lehetett variálni, így most a zöldségekkel, gyümölcsökkel, gabonákkal, magokkal
kell megtennem ugyanazt. De a hús, az csak két háromféle húst jelentett az én esetemben, meg mondjuk
májat, a köretek meg mindig a szokásos krumpli-rizs-tésztaféle voltak.

Mivel a vegán étkezésben mindig növényeket eszünk, sokkal könnyebb a maradékokat is felhasználni. Így lett
a párolt lilakáposztából egyik nap köret, míg a maradékból másnap feltét (lilakáposzta fasírt). Annyi történt csak,
hogy adtam hozzá csicseriborsó lisztet, meg egy vegán tojást (egy evőkanál tört lenmag három evőkanál
vízzel összekeverve). Összekevertem a lisztes káposztát, állni hagytam egy kicsit, hogy a lenmag kifejthesse
hatását (a víztől megduzzad és kissé kocsonyássá válik, így tartja össze az alapanyagokat, de ebből semmi nem
érződik még nyersen sem, megsülve meg főleg nem, a tojást sem érezzük ki külön a húsos fasírtban), majd
formáztam, meghempergettem tört pirított magvakban, és tepsiben megsütöttem. Nagyon finom, tele rosttal.

Ezeket, amit eddig olvastatok tegnap reggel írtam, csak elmentettem piszkozatban, most jön a mai rész (03.10.)

Paggy, a fehér tornaterem végéről készült fotó nem festmény, hanem kék szűrővel (miért hívják kéknek, amikor
inkább lilás lesz a végeredmény?) készült fotó. Az is a telefonommal lett "lőve".

Készült róla több kép is, a legjobbnak tűnőt tettem ki. A felhők miatt fotóztam inkább. Olyan hatalmasak voltak.

Spoiler: mutasd
Itt a nosztalgia nevű szűrőt használtam:

Kép

Ez a kép meg úgy készült, hogy nem fektetve, hanem állítva tartottam a telefont:

Kép

A köret apróra vágott krumplival és sütőtökkel főtt petrezselymes hajdina (a maradékból másnap egy kis hajdinaliszt
hozzáadásával fasírt készült, majd rról is hozok képet).
A feltét minden, amit ideje volt felhasználni a hűtőből (maradékmentés): fél cukkini, négy nagy fej gomba, négy kisebb
hónapos retek, pár darab koktélparadicsom, karalábélevelek levélnyéllel, egy közepes édesburgonya, fél piros és sárga
kaliforniai paprika, egy nagy lilahagyma. Mindent kis kockákra vágtam (a lilahagyma jó nagy kockákra volt), és olajon
hirtelen megpirítottam, kicsit később adtam hozzá a koktélparadicsomokat, és egy kiskanálnyi paradicsompürét, pár
csepp juharsziruppal. Nagy tűzön jól megforgattam őket, és készen is volt a finom feltét. Csak sót használtam fűszerként.

A zöldek: rukkola és bébispenót kesujoghurttal (még bolti, de már készül a saját!) nyakonöntve és saját barna lencse
és jégcsapretek csírával megszórva.

Kép

Ahogy írtam, a maradék krumplis-sütőtökös hajdinából fasírt lett, a maradék feltétből pedig nagyon finom wrapot
készítettem vacsorára:

Megkentem a tortillát csicserikrémmel, rukkoláva, szívsalátával és spenóttal béleltem, rátettem a maradék köretet,
és kápiadarabokat vagdostam a tetejére. Pár csepp kesujoghurt, és már csavartam is össze.

Kép

Kép

Legközelebb írok a saját növényi joghurtról és csíráztatásról is. Nem bírtam ki, belevágtam.

Ez az első adag kész barna lencse és jégcsapretek csírám:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 10. 8:38

szia Rita, olvasom, hogy lassan visszafelé számolod a napokat, ahogy Zsuzsi is... :D ;) .
Nagyon belevetetted magad a vegán dolgokba, s hogy csíráztatsz is, valami fantasztikus. :-bd
Pártolom a több zöldséget, de a húst nem hagyom ki semmi esetre sem, csak egy kicsit csökkentettem. Pláne a füstölt kolbász dolgokat.
De már az is nagy dolog, hogy elértem Samunál, hogy nincs reggel, délben este hús, csak napi max kétszer, és néha van húsmentes nap. viszont sokkal több tejterméket és gyümölcsöt eszünk. Aminek külön örülök! :D

A felhőképed fantasztikus eredetiben is. ! Az ételmentés kreativitása meg csodás. Amúgy mindig tanul az ember új dolgokat, és ez így is van rendjén! :-bd :D ;)

Elfogadták a reklamációt, két 3 nap múlva jön a futár a matracért és nem is kell fizetnem érte! + visszakeresték az eladóval való beszélgetésemet és teljesen igazat adtak nekem. /Most egy kicsit keserédes az örömöm, mert nem akartam volna őt behúzni a csőbe...de nem mondhatták azt , hogy valótlant állítottam volna/.
szóval lezajlik majd ez is...egyébként ha nem fájna annyira a derakam amikor leülök rá, meg kétnaponta alszom ki magam rajta éjszaka meg is tartanám... ;) De ugyanennek egy másik változatát kérem..Addig meg alszom a Samuén majd... :D
Szép napot mindenkinek! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 10. 20:35

Sziasztok!Ma jó idő volt,ezért csináltam egy kis videót.Persze volt egy BAKI,ugyanis lekéstem a jógát,így lett némi szabadidőm.mindjárt felteszem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 10. 20:54

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 10. 20:58

Megyek hazafelé,de...
Kép
Van itt a tóparton egy csicsás,elegáns vendéglő.1000 éve itt lakom és még sosem mentem be.Na most bekukkantottam:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 10. 21:01

Kivülről semmilyen:
Kép
Kép
Bent éppen egy konferencia résztvevői beszélgettek,így nem fotózhattam,ezért beteszek egy linket:
https://www.facebook.com/pg/hemingwayet ... e_internal
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 10. 21:10

Itt az étlap,hátha valaki ötletet kap az otthoni főzéshez. :))
Üdv M @};- indenkinek:Paggy
http://hemingway-etterem.hu/etlap/

Vissza: “Társalgó”