Sziasztok!
Paggy, a csirke tikka nálam más néven futó étel, amit nemrég fedeztem fel.
Római kömény a sima kömény helyett amivel csinálom. A koriander pedig szemes. Ezt a kettőt ha lepiritja kcisit az ember és úgy darálja meg sokkal finomabb fűszer jön belőle, mintha simán az őröltet veszi. Én kicsit több fűszert adok a cserpes joghurthoz. Az is kicsit több.
Jól bekenegetem vele, nem pihentetem. Csirke mell a fiamnál a nyerő, de én combbal szeretem. Jól bedörzsölöm, irány a sütő, ja, és olivaolajból is kicsit több megy az aljára, meg a tetejére locsolva, mert úgy enged levet. Nem lesz zsiros amúgy tőle. Ha látom, hogy száradna ki, teszek rá sütőpapirt a tetejére. A főtt rizst meg beleforgatom abba a pici aljrészbe ami kijön belőle, igy sokkal finomabb lesz. A páromnak túl száraz, de mi nagyon szeretjük. Kicsit más a fűszerezése, mert nem garam massala kell bele és nem gyömbér - viszont curry az igen. A garam massalától és a gyömbértől - azt is érdemes reszelni bele, mert finomabb, olyan india currys csirke izét gyanitom.
Na most ezt jól körül irtam.
Paggy, nálam van egy rakat lekvár. Régen még száz éve cukrot is tettem bele, Aztán ahogy apu beteg lett már csak mézet, most meg már anélkül főzöm.
Van saját termésű óriás kajszi, besztercei szilva, a piac legfinomabb őszibarackjából is még lekvár, meg meggy. Ez a felhozatal nálam. Most hogy a cukrot száműztem, igy kevesebb is fogy. viszont a hétvégén bűnöztem sütiből. Meg is lett az eredménye, két nap kellett, mire a mágnessel kikúráltam magam. Legalább tudom mitől püffed fela hasam és keméynedik be.
Régen mamámnál üstben főzték a szilvalekvárt. Az unokák közül csak én tudtam úgy enni, hogy nem lett lekváros a szám. Erre még a mai napig is büszke vagyok.
Kata, nekem egy vendégem használt gőzölős gépet. Nem szerette, elajándékozta. Horror összegért hozták neki valahonnan.
A pecsétre még várnotok kell. Ihlet kell a régi újra csinálásához, mert nem az igazi. Egy egész délutánt jelent, ami most nincs. Festeni sem festek most sűrűn, bár most a sziklák vannak amiket gyakroolni kellene. Majd fogom, mert szerdán festészet. Utána héten szerdán meg a padtársam tart előadást a Konf. Int. Teaháza rendezvényen az utazásáról.
Jól bejött a hideg, bár én jobban szeretem, mint azt a dög meleget.
Ma én is hurkát sütöttem
![Happy :-)](./images/smilies/1.gif)
Kata, nincs takaritógéped, vagy valkinek ott kölcsönbe? Azzal ki tudnád a szőnyegpadlóból szivatni a vizet!