Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 30. 16:31

Tél a nyárban/mármint most nézzük/:
https://roadster.hu/a-legszebb-sziberia ... znojarszk/
Nyisd meg,tekerd lefelé ott egy videó.Készítettem néhány képet :
Előbb azonban..elkészült az estebéd-a párom éjszakás volt,most ébredezik.
Zöld zöldbableves -sült szalonna betéttel:
Kép+++++
Tejszínes meggyparfé:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 30. 16:54

Most néhány kép a fenti videóból /szgépről fotózva/
Krasznojarszk -31 C'
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 30. 16:59

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 30. 17:05

ÉS MOST ,,,, :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: ÁJULJATOK EL A BENNE LÉVŐ KÉPEKTŐL LÁNYOK!!!!!! :o) :o) :o) :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
https://roadster.hu/transzsziberiai-expressz/
Sziasztok %%- @};- Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. június 30. 17:08

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. június 30. 20:41

szia Paggy, csodaszép a virágod, és édes a katica! Nagyon guszta lett az ebéd is. :x
Itt gyűlnek a viharfelhők, remélem jég nem lesz. :-o
Hallgatom Sándor pásztor tanítását, csak megvárom míg minden megszárad, mert éppen felmostam.
Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
gyorsan egy két kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:x :D :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 21:52

Sziasztok,sziasztok kedves Lányok és esetleg Fiúk!
Mi újság felétek?Hogy bírjátok a meleget ?Bent kuksoltok Ti is a szobában ventilátorral hűtve magatokat vagy dolgoztok,esetleg megy a légkondi?
Kata!Köszönöm a sötétkék égfotókat.Mindjárt elolvasom,hogy mit írtál .
Jövök vissza ,csak leviszem a kutyát,mert felébredt.
Visszaértem.
Remélem mindenki jól van!
Végre sikerült eljutnom az uszodába.Nagyon finom volt a víz ,egészen úgy éreztem magam,mint egy tengerparton.Direkt pont délben mentem,mert tudtam ,hogy olyankor senki sem megy a vízbe.Nem volt őrült hőség.Hoztam néhány képet.ma reggel pedig mégiscsak elmentem sétálni a városba,mert egy volt tanítványom megkért mutassak neki meg valamit,így elcipeltem én is magammal.Tettem egy nagy felfedezést.Azt is megmutatom.
Képek következnek és néhány mondat.
Kép
Kép
Ennyien voltak a medencében délben:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 3. 22:52

szia Paggy, és mindenki! Itt most már kellemes 2o fok van kint, úgyhogy lehet "lubickolni ebben a kellemes időben!"
Örülök, hogy sikerült úszni menni. Sajnos nem bírom a klóros vizeket, pedig gyerekként lilára fagytam mire ki tudtak imádkozni a vízből. De amikor már úszásra jártam kezdődött el egy olyan folyamat ami aztán kizárta hogy ússzak!
Remélem sikerült a séta is, és a bemutató amit a tanítványod kért.
várom majd a képeket, holnap jövök én is, tényleg csináltam egy két képet az ablakból de még nem küldtem el a facéra a képeket..,kiment a fejemből.
A egész nap többször cikázott bennem a nyillalás, most éppen a szememnél, kíváncsi leszek a holnapi időre!
Örkénypusztát Úgy elöntötte a víz hogy csak...ilyenre nem is emlékszem.
Remélem mindenki megússza jégkár és árvíz nélkül. Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd i-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 3. 22:53

Nagyon klassz az uszodai kép! :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 22:55

Spoiler: mutasd
Kép

Kata!Menj csak aludni,szép álmokat !Várom holnap a felhőfotókat. :flower1:
Megkértem egy hölgyet,hogy fotózzon le a vízben bizonyságul.Lányok!1500ft-ért egész nap kint lehet lenni egy nyugdíjasnak.Na azért 2 után már sokan voltak!!!
Kép
Ilyen klassz ,nagy napellenzők vannak:
Kép
Azért egy fél zsemlét megettem a meleg rántott csirkemellel.A zsemle másik fele pedig ment a halaknak ,mert közvetlen az uszoda mellet van egy tó.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 23:08

Ma viszont HŰHA,megint hol jártam és mit találtam!!!!!
Hát Lányok,nem is fogjátok elhinni,hogy a a városban mik vannak!!!

Szecessziós épületeket néztünk meg.RENGETEG?RENGETEG VAN BUDAPESTEN.A századfordulón hatalmas építkezések folytak,akkor épült igzi világvárossá BUDAPEST.
Ezt nézzétek,ennyi van:
http://www.szecessziosmagazin.com/budapestmap.php
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 23:14

És akkor most hozok 3 linket és utána néhány saját fotót.
https://welovebudapest.com/cikk/2021/3/ ... zio-vilaga
Ebből az első 3-t mutatom saját fotón:
NÉZZÉTEK MEG!!!!!!!ARANYOZOTT STUKKÓK a forgalmas Izabella utcában .Gyönyörűűűű
https://welovebudapest.com/cikk/2021/1/ ... os-epulete
Kép
Kép
Kép
A Lindenbaum-házak:
A Spiegel Frigyes – aki nemzetközi szinten elismert bútortervező is volt – és Weinréb Fülöp által tervezett Izabella utcai épületek színekben és formakincsben gazdag homlokzata pár évvel megelőzte korát: 1897-ben készült el Lindenbaum Sándor és Győző olajmágnások megrendelésére, merészen megbontva ezzel az addig egységes városképet. Sőt, az addig megszokott párkányok és pillérek helyett itt madarak, csillagok, zöldellő faágak szalagozzák át az épületet, és aranyba öltözött nőalakok nyújtóznak oszlopként a napkorong felé.
Nem véletlenül beszélünk többes számban, hiszen két épületről van szó, még akkor is, ha ez a díszítettség és mozgalmasság ma csak az egyik, az Izabella utca 94. szám alatti házon látszik. A mellette lévő romra leginkább csak az éles kontraszt miatt kapjuk fel a fejünket: míg az egyik épület csillog, addig a másik pusztul – a várost járva pedig nem ritka, hogy olyan, jelentős építészeti értékkel bíró épületekbe botlunk, amik halálraítéltként várnak a csodára. A II. világháborúban mindkét épület súlyosan megsérült, de a 94-esnek szerencséje volt, pár éve felújították.
A paradicsomi fa az almával és a kígyóval a bűnbeesés allegóriája, a gyökerek, az állatok, a virágmotívumok és az arany nőalak, a barna és a zöld színek a föld motívumrendszeréhez tartoznak. A harmadik emeleti frízben az égi szféra szimbólumait, a napkorongot, a holdat és a csillagokat látjuk, míg a szálló madarak és az ezüstösen fénylő nőalakok, kezükben a szélben lobogó anyaggal, a levegő jelképei.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 23:32

Itt látszik a romos párja:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 23:36

Ezután felfedeztem egy másik híres,bár nem annyira mint a tanára építészt.Körössy Albertet,aki csodaszép lakóházakat,gimnáziumokat és villákat tervezett.
Házak, sorsok, virágdíszek: Kőrössy Albert Kálmán évtizedei
Nagyon kivételes lehetőségek, és aztán nagyon nehéz sors is jutott annak a generációnak, amely az 1870-es, 1880-as években született Magyarországon. A dualizmus felívelő, gyarapodó korszakába nőhettek bele, szédületes gazdasági, technológiai és társadalmi fejlődés tanúi voltak – és aztán ők harcolták végig előbb az I. világháborút, és élték meg sokan még a második borzalmait, sőt, a kommunizmust is. Így volt ez Kőrössy Albert Kálmánnal is, aki éppen 150 éve, 1869. június 18-án született
Apja, Neumann Miksa, befolyásos zsidó értelmiségi volt, a Magyar Leszámítoló és Pénzváltó Bank igazgatósági tagja, később a budapesti Áru- és Értéktőzsde alelnöke. :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: Egyik meghatározó személyisége annak az asszimilálódó közösségnek, amely nagymértékben hozzájárult az ország gazdasági felvirágoztatásához. :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :-bd Történetük tipikusnak mondható: Neumannról először Kőrösire magyarosítottak, majd utóbb nemesi rangot is kapva királyhalmi Kőrössy vált belőlük. Az apa még halála előtt katolizált, fia is római katolikusként élt.
A kor legjobb iskoláit járta ki a fiatal Albert, és természetesen nem csak Magyarországon tanult, hanem megjárta Münchent és Párizst is: ez így volt rendjén. Friss diplomásként pedig kiváló mesterek mellé került: első lépéseit Hauszmann Alajos terelgette, majd Sebestyén Artúrral társult. Egyszóval egyik tagja lett annak az építészgenerációnak, amely megalkotta Budapest ma is álló ikonikus épületeinek a zömét.
Itt a cikk,ahonnan kimásoltam a fentieket.És most mutatom az épületeit.
https://pestbuda.hu/cikk/20190613_viczi ... _evtizedei
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 23:56

Kölcsey Gimnázium Terézváros/régi képen/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 3. 23:59

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 0:02

Sajnos a gimnáziumot takarta a sok fa,így csak a réseken kukucskálva fotózhattam.:

Kép
De minden apró részletén látszik,hogy szép épület.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 0:16

A Sonnenberg-ház:
Kép
Kép
A Sonnenberg család 1732-ben a svájci Luzernből költözött Magyarországra.Sonnenberg Imre kereskedelmi és szállítmányozási tevékenységből gazdagodott meg. KÖRÖSSY ALBERTTELterveztette a villát.A villa felépülésétől kezdve itt élt a család az egész magasföldszintet elfoglaló utcára és kertre néző erkélyes lakásban.Hatalmas belmagasságú ,teraszos lakások vannak a házban,az alagsorban műhelyek.
Itt a link,be lehet kukucskálni a házba:
http://lathatatlan.ovas.hu/index.htm?node=49692
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 0:31

ÉS MOST JÖJJÖN A CSODASÁG!!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Itt a link,nézzétek meg és azután a saját fotók:

https://welovebudapest.com/cikk/2020/11 ... b-epuletet
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 0:39

A saját maga számára épített fasori villa.1899-ben épült.Eredetileg nyaralónak szánta,de az emeleten kialakította saját építészműtermét is.
NEVÉT KEVESEN ISMERIK------ x_x x_x x_x Hát hallottatok már ilyet,hogy egy ilyen nagy építésznek kevesen ismerik a nevét :((
Lechner Ödön tanítványa volt,az ő hatása is látszik az épületen/Lechneré/
Kép
A századfordulón nagypolgárosodó, az arisztokrácia fényűző nyaralóival és villáival megtelő negyed egyik telkét, ezt a hatszáz négyszögölnyi területet 1899. április végén vásárolta meg az építész 43 800 koronáért – ahogy Baldavári Eszter kutatásában is olvasható. Erre a hosszú telekre 3 épület került: az építész családjának szánt, reprezentatív terekkel és cselédszobával ellátott villa, egy istálló és a legvégére egy iroda, melyet kezdetben alkotótársával, Sebestyén Artúrral használtak.
Még teszek be saját képet,de mindenképpen nyissátok meg a fenti linket,mert gyönyörű képek vannak benne!!!!!!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Lányok!Ennyi volt tegnapra és mára.Szép álmokat!Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 4. 8:16

Kedves Paggy, köszönöm ezt a csodás beszámolót és képeket, újra kell néznem többször is mert gyönyörűek, és most nem néztem még meg a linkeket! Csak úgy átfutni meg nem akartam.
Mindjárt hozzák a tejet! Hozom majd a képeket is.
Szép vasárnapot mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 4. 9:35

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 10:19

Kedves Kata!Köszönöm szépen a kék eget,a gomolyokat,a szelídeket és a színt.Fotóztam ki belőle.Azt szerettem volna,ha a benyúló faág nem látszik és ilyen lett:
Kép
MINT EGY IMPRESSZIONISTA FESTMÉNY!!!!
Ja,most jut az eszembe,hogy hallottam ,készülődik /ősszel?/egy nemzetközi,óriási CÉZANNE kiállítás A Szépművészetiben lenne,esetleg.....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. július 4. 11:12

Lányok!Figyelmetekbe ajánlom,érdekes,izgalmas dolgokról beszélgetnek/-akár szereted Friderikuszt ,akár nem ,a téma a lényeg-:) /
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. július 4. 11:43

Kedves Paggy, örülök hogy tetszik...csinálok majd faág nélkülit is... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”