Paggy, megnéztem a tökös videót. Nagyon szépen befutotta már a hátsókertet. Jó sok tököd lesz őszre.
Ha már nem akarsz több termést, meg is ehetitek a virágát, tele van ásványi anyaggal. Illetve a felesleges
tökből töklekvárt is lehet készíteni például.
A mérges, vad, szenvedélyes felhőképek nappal szemben készülnek. Ma is hozok majd belőlük.
Anglia az érzékenyítés nagymestere, nem hiszem, hogy van még olyan ország, ahol ennyire adnak a "píszí"-re.
Minden téren igyekszik minimalizálni az egyes vallási, etnikai, kulturális vagy egyéb közösségek, kisebbségek
megsértését (hozok ma rá példákat). De a szellentős könyvvel nem ez a célja. Csak egy egyszerű szagolós
meséskönyv altesti humorral fűszerezve.
Itt is van, aki sok gyereket hív meg a szülinapjára. Én is láttam már a mekiben elkülönítve gyereksereget,
és a közelünkben lévő játszóházban is van két elkerített rész asztalokkal és székekkel az ilyen alkalmakra.
Ez biztosan otthon is így van. Itt látható mindkettő (az egyik kisebb, a másik nagyobb). Én is feleslegesnek
tartom ezeket a megabulikat, és már óvodás korban elkezdődik. Elég, ha egy szülő elkezdi, utána már senki
nem akarja lejjebb adni.
Megnéztem a kompos videót is. Irigykedtem is egy kicsit, de csak egy kicsit. Az idén kimarad nálam a hajókázás.
Vác kimaradt az életemből eddig, ha máskor is jársz arra, csinálj még fotókat róla.
Lehet, hogy csak a meleg miatt nincs étvágyuk a nyusziknak?
Gyerekkoromban nekem se volt névnapom. Sokáig nem is ismertem más Ritát.
Nagyon tetszik a tökös-hintaágyas-locsolós-kosaras csendélet, de a cicás-hintaágyas-tökös se kutya, hogy egy
kis képzavarral éljek.

Olyan békés mindkettő.
Hűsítőek a dunás képek. Nem baj, ha már sokszor hoztál hasonló fotókat. Mindig jó olyasmit látni képen, amit
a valóságban nincs szerencsém. Milyen fura csónakban széket látni! Gyönyörű a Szabadság híd szerkezete.
Kellemes "nyaralást", békés elvonulást, lazítást kívánok! Kata hsz.-ből tudom, hogy volt fürdés utáni képed is
kitéve, én már nem látom.
Kata, írtam már, hogy itt nem nagyon szokott villámlani, vagy dörögni az ég, ennek ellenére, amióta itt
vagyok már kétszer volt nagy égzengés és jégeső. A héten volt a második alkalom. Apró szemű (kb. borsó
méretű) jég esett megint, de most jóval nagyobb mennyiségben, mint a múltkor, és tovább is tartott a
dörgés-villámlás. Ketten voltunk otthon Lilykével, és ugyanazt tettem vele, mint a gyerekeimmel, amikor
kicsik voltak. Ölbe vettem, odavittem az ablakhoz, és együtt néztük a jégesőt, és hallgattuk a dörgést.
A jég verte a nappali ablakát, meg a párkányt, az elég hangos volt, de az ölemben nem félt. Folyamatosan
beszéltem hozzá, az egy kicsit elvette az élét a hangosságnak.
Ez az eső meghozta a lehűlést, amit sokan vártak már. Húsz fok fölé nem is ment azóta a hőmérséklet.
Igen, mondta a lányom, hogy mi történt Londonban, szerencsére mi ebből semmit nem éreztünk.
Mit mondtak Samuka betegségéről a gondozóban? Mire kell számítanod? A rohamok visszaszoríthatók gyógyszerrel?
Ezekért a szép színes felhőkért érdemes volt korán kelned. Igazán különleges a színük. A gyümölcsöktől meg
megindult a nyálelválasztásom.

És még csak most látom a legutoljára betett színes felhőképeket!
Gyönyörűek!
Na, az ilyen fagyi minőséget hiányolom itt Angliában.
Én mondok véleményt a légtisztítóról: ne vedd meg! Minek? És ennyi pénzért! Nem látom semmi értelmét.
Ildikó, írtam már korábban is, hogy bár az én kertembe csak mezei nyulak jártak be, de a szemben lévőkbe,
amik jóval közelebb voltak az erdőhöz őzek, sőt vaddisznók is megfordultak. Mindig panaszkodtak az ott lakók,
hogy az őzek megdézsmálják a frissen kikelt borsót, salátát, a vaddisznók meg feltúrják a kertet. Az erdei siklók
is az erdő közelsége miatt fordulnak elő ilyen nagy számban az én falumban. Ugyanakkor olyan csodás dolog erdő
közelében élni. Én imádtam. Mindig frissnek éreztem a levegőt. Városi vendégek nagyon jókat aludtak nálunk.
A nagy melegben azért háromfélét is főztél, ez már valami. A főzéstől engem se tartott vissza soha a kánikula.
Nagyon szép szemvidító csokrot kötöttél!
Ildikó, Paggy, kedvet hoztatok a fürdőzéshez. Paggy már korábban is beletette a bogarat a fülembe, akkor utána
is néztem, hol van úszási lehetőség a közelemben (Miskolcon). Később még körüljárom ezt a témát. Jólesne
úszkálni reggelente, ha nem is minden nap.