Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. szeptember 29. 17:51

Most pedig visszanézem a kommenteket.
Szept.24.Kata:
...Győrt mint a vizek városát bemutatni....-írtad.Kata!Minden pici pillanatkép,amit Győrben készatesz és felteszel ide,közelebb visz a városhoz,főleg azért mert általad személyes lesz.Persze,hogy samu mellett nem lehet mindig azt csinálni,amit szeretnél,de amit hozol,az csak nyereség nekünk.
Ildikó:
Hát megint csak azt írom,hogy igen jelentős helyen laksz.Megnéztem jónéhány szobrot a facebookon ,amit betettél.Luther szobra nagyon tetszik,de nem láttam,hogy ki készítette.Valamint igazán aranyos,hogy SÁRKÁNYÖLŐ SZENT GYÖRGY szobra a rendőrség udvarán található.Az biztos,hogy nem túl nagy méretű.Ildikó,ahol ennyi szobor van,ennyi iskola és így megbecsülik a nagyjaikat,az csak egy jó hely lehet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. szeptember 29. 18:16

Szept.26. Ági:
Irigykedem a lidlis vásárlásodra.Nem tudom,talán át kéne nyergelnem a csarnokról oda.Bár itt a csirkaapró/csirkemellnyesedék 800ft/kg.Majd benézek egy Lidl-be.Olyan kedélyesen írsz a hjatalmas adag húsokról,a tésztagyártásodról és a vásárlásaidról,hogy azt gondolom,jó leghet Szegeden élni.Néztem a fotón,hogy hol lógnak a szalámik,de nem találtam!!! :)) :)) Rettentően finom pár vékony szelet szalámi pirított vajjal megkent kalácson DE EGÉSZSÉGTELEN.Felírtam a naptáramba,hogy a szülinapomon meg fogok enni belőle egy szeletet.Van már ott néhány tiltólistás étel. :))Jó lehetett a kutyasimogatás.Kérdeztem már,nem fájt a szíved,hogy nem hozhattad el?Minden kutyásnak,főleg lakáskutyásnak,azt mondom,hogy 2 állat jobban elvan,mint 1.Nem kell 3,mert az már falka,de 2 az jó.Onnan jött nálunk a 2 kutya,hogy a tacskó nincs jól meg egyedül a lakásban.TÜTÜLT állandóan a szomszédok örömére/ennek már 48 éve/,ekkor kitaláltuk,hogy veszünk mellé egy párt.Jól sikerült.Elvoltak egymással.Istenem -Istenem Dani kutyám és Lulu kutyám.Hiába régen volt a szívem legfelső -legelső polcán csücsülnek. :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. szeptember 29. 18:28

Szept.26.Rita:
Örülök,hogy itthon vagy.Vajon könnyű az átállás?Igaz,hogy a sok teendő segít elterelni szomorúságot.És persze az új hobby.Várom,várom,hogy mi lesz az!!! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Viszont nem lesz könnyű egy beteg embernek a kedvére főzni,DE FONTOS!!!Fontos a törődés és a gondoskodás.Még a cirógatás,meglapogatás,az érintés is ugyanúgy segíti a gyógyulást.Kedves Rita!Hajrá-hajrá az új életre fel!!! \:D/
Ildikó:
Már írtam ,amikor bekukkantottam,hogy szépek a fotóid.A 3 képet mintha már láttam volna-AHA,már emlékszem Rita falujáról is készült hasonló.Szép,egészséges a gesztenyefa.Milyen a termése.Nagyon szeretem a gesztenyét.A CSARNOKBAN ,nálunk,évek óta csak kukacos magyart,vagy gombás marónit lehet kapni.Régen nem így volt.Finom,édeskés gesztenyét árultak.Ildikó!Az árnyfotódon egy csajszi megy le a tengerre,a fején vékony kendő,hogy ne süsse meg a nap és kémleli a hullámzó tengert.Vajon hová tegye le a gyékényt?Ezt láttam benne. :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. szeptember 29. 18:38

Kata:
Nézegetem a sütis képeidet és Fruzsi mellettem nagyokat nyel.Már ahogy elképzeltem a vágyott finomságot az is "BŰN".Fehércsokis,mindenmentes/ez mit jelent???/és a málnás is HŰHA!!!!!!Nem lenne csoda,ha Samu,gyorsan befalná.Milyen fegyelmezett!!Vagy csak rászóltál???? :))
Ági!Köszönöm az információt a vaj-zsír keveréséről.Gyönyörűek a tésztáid!!!!!Remélem jól vagy a pesti kiruccanás után!Majd csak találkozunk valamikor!!!Remélem!!!
Most vissza kell zökkenjek a filmfesztivál után a normális,dolgos hétköznapokba.Rájöttem,roppant lusta vagyok.Mindenki sokkal szorgalmasabb nálam!!!Változni kell!!! :))
Lányok!Köszönöm szépen a képeket és a hozzászólásokat.Öröm volt nézni és olvasni.
Lányok!Még egy dolog,annyira örültem a filmfesztiválnak , igazán jó filmeket láttam.Biri 9 filmet nézett meg.Kértem ,mondja meg, melyik volt nagy hatással rá,ill.melyik tetszett.Lányok!Nézzetek Ti is /ne csak sorozatokat/filmeket,mert így együtt teljes a kép!Majd megírom ,hogy mit mondott Biri .Szép estét!Üdv:Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. szeptember 29. 19:46

szép estét mindenkinek, megyünk fürdés és a többi, de gondoltam beköszönök...
Paggy, a mindenmentes az liszt, cukor , tojás, de majd rákérdezek a lányoknál hogy pontos legyen a válaszom! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. szeptember 29. 20:13

Köszönöm szépen Paggy az elemzést. Nagyon jó lett volna ez az állítás a rekkenő hőségben.
A felemelt kéz egy integetés lett volna, próbálgattam, hogyan tudok fényképezni magam elé, nem vagyok profi, hogy tartsam is a gépet, és egyik ujjam a gombra tudjam nyomni.
A gesztenyéről: Későn érő, nagy szemű szép fényes nem annyira édes. Tavaly pürésítettük Anikóval. Még van belőle. Ez a fele amit fényképeztem tele van terméssel, ez a keleti rész, a délin még van valamennyi, a többin nincs, árnyékban van a fa. Képzeld ellopkodják a madarak. Szépen kicsipik a gesztenyét és már repülnek is vele. Ja és vannak más kétlábú szarkák is.

Nagyobb bevásárlást én is a Lidl-ben szoktam csinálni. Ha minden igaz holnap megyek.
Igaz ma nagyon zavar az időjárás, hogy holnap mi lesz ki tudja.
Mikor ide költöztünk, ahol most lakom, a szomszédban két tacsi volt, azok olyan neveletlen kutyák voltak, ugatás korán későn, egész nap.
Szerettünk volna aludni, de hát járt az ujságos reggel korán, azt aztán széttépték volna akkora csaholás volt. Nem szerettem őket.
De jó, hogy találkoztál Birivel. Egyszer engem is hívott hogy menjek el vele egy ilyen filmre. Nem gondoltam, hogy vidéki leány vagyok, és az oda-ill. visszautazás, vagy netán szállás is kell. Igy lemondtam. Pedig jó lett volna. Rajzaim nála vannak, Azt hiszem a király arca c. filmsorozat /vagy már nem vagyok biztos benne/ szereplőit lerajzoltam. Lehet, hogy te is láttad.
Jó éjt mindenkinek.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. szeptember 30. 10:59

Sziasztok! Már fordultunk ma egyet, még a szatyor füle is leszakadt, nem érdemes zacskót venni. Csak amikor elindultunk
Éppen rossz volt a lift, és nem akartam egyesével hol a Samut hol a kocsit navigálni. De már beszóltam újra, mert olyan hangos egyfolytában, hogy még én is egy kissé meg voltam tőle szeppenve.
Na telefon lerendezve, azt mondták hogy már tudnak róla és dolgoznak rajta!
Mindjárt kész a tésztamelegítés, tegnap sikerült a ló túlsó oldalára átesni!
Jut eszembe, hogy a B-vit combó hiánycikk lett, ha tudtok tankoljatok be belőle. Egyrészt a kullancsok, mástrészt idegvédelem, harmadrészt a D vitamin mellett ez is segít a fogyásban a stresszoldás mellett.. Eddig azt hittem hogy hizlal, de pont az ellenkezője, ha combóban vesszük be! 90 darabosat vettem 2 dobozzal, úgyhogy Dec végéig meg is van !
De lehet hogy még veszek! Még kettőt!
Mindjárt tálalok, most csak túróstészta, aztán délután vagy legkésőbb holnap pedig bolognai lesz.
:x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. szeptember 30. 20:10

Sziasztok Kislányok! Köszönöm szépen a kedves hazavárást!

Délután beültem az öblítő illatú frissen suvickolt nagyszobába, és elkezdtem olvasni az elmaradásomat,
közben folyamatosan írogattam. Aztán jött a fiam - most ment el - nekem meg még van két oldalam, de
már nem akaródzik folytatni, holnapra hagyom a maradékot, az eddigi válaszaimat meg elmentem.

Most csak egy pár kép a manchesteri repülőtérről. Kata kérte, én meg örömmel teljesítettem. A csomagok
ellenőrzése után italokon, kozmetikumokon, napszemüvegeken és édességeken keresztül vezet az út (nem
lehet kikerülni,, más útvonalat választani) a váróhelyiségekbe, ahol nagy kivetítőkön kell figyelni, hogy
hányas kapuhoz kell majd menni a végső ellenőrzéshez és a beszálláshoz. Az utolsó képen látható az én
gépem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 8:23

Szép reggelt!Most gyorsan készítek egy fotót a kinti időjárásról.Mindjárt.Előtte azonban leírom,hogy ENGEM AZ ÉLET ÉRDEKEL a MOSTANI,de a LETŰNT KOROKÉ is.Hogy miért írom ezt?HÁT,HÁT,ma hajnalban ébredtem és miközben hallgattam a rádiót a neten keresztül ,megnéztem az ART MARKET idei anyagát és rájöttem,MÁR ANNYIRA ELVONT FOTÓKAT hoztak,hogy nincs kedvem kimenni a kiállításra.Helyette elmegyek a WORD PRESS FOTÓ kiállításra és majd ,egy kiválasztott művész kiállítására a ROBERT CAPA fotóbamúzeumba .Szóval és tettel Lányok,minden,ami a mai élet.Hogy élünk,hogy fogunk élni,hogy kellene éljünk,hogy a természet megmaradjon körülöttünk?Most hamarosan,1 hét múlva,lesz LAKÓGYŰLÉS nálunk a házban.Érdekes kérdések kerülnek szóba.Téma /1:MiLYEN LEGYEN A KICSI udvarunk A JÖVŐBEN?MI KERTVÁROSBAN LAKUNK,azt akarom ,direkt nem a szeretném szót írom ide,azt akarom,hogy megmaradjon a kertvárosi jelleg és a földszinti egyik lakó ne kövezhesse fel a falatnyi udvar előtte levő részét se.Erőszakosságnak tűnik,amit írok,de higgyétek el, muszáj kiállni ezért.Nem is itt lakik,hanem egy nagy házban máshol.Azt akarta először,hogy kocsibeálló legyen az ablaka előtt és rögtön kivágott egy fát önhatalmúlag.Erről már írtam.Nem a szomszéd fenyője a téma,ami miatt haragban vagyok az egyébként is bunkó szomszédékkal,hanem a földszinti szintén bunkó nem itt lakó lakótárssal.
MOST HOL VAN A TOLERANCIA????-kérdezhetitek.Igen,igen,eddig terjed a toleranciám,amíg a ZÖLD ELVEIMET NEM SÉRTI,tehát nem is igaz,hogy toleráns vagyok. [-x [-x [-x :ymhug: :ymhug: :ymhug:
Tehát csatározások várhatók a jövő hétvégén nálunk.Most jön a 2/3-os elv,mint a politikában:többen vagyunk,akik a zöldet szeretnék,ÍGY VALÓSZÍNÜLEG EL LESZ NYOMVA "SZEGÉNY".Ennek fejében kedves voltam hozzá mindig,pedig nagyon hülye pasi néha,mert mindent önhatalmúlag csinál egy olyan házban,ahol minden közös dolgot megbeszélünk és kompromisszummal intézünk.
Tehát Lányok,sűrű lesz az őszöm.No nem annyira,mint régen,mert nagyon erősen változni akarok. :-bd
Most pedig hozok kinti időjárásfotót és néhány házi feladat képet a FOTÓZZ INSTAGRAMRA könyvből.Ugyanannak a helynek különböző napszakokban lefényképezett képei következnek.Itt most egy asztali csendéletről készültek a képek.Valamint, megmutatom,hogy állnak a télire elültetett fréziáim.Lehet,hogy közben le kell vigyem a kutyát és megszakítom a fényképfeltevést.Várom Rita élményeit ill.kommentjét!!!! \:D/ \:D/ \:D/ Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 8:34

Időjárásjelentés:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 8:51

Így nem annyira szép.Majd ha levittem a kutyát,beteszem egy másik keretbe.

Kép
Minden fotó más napszakban készült.
Megyek kutyázni,majd jövök.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 10:58

Még így sem jó:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 11:00

Na ,nem vacakolok vele!Így lesz és kész!!!
Kép
Kép
No ezt nem szabad,de 1 pillanat alatt zsupsz fent volt:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 11:13

Kép
Kint már sötét van.Oldalsó megvilágítás:
Kép
Kép
Teljesen sötét van.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 11:18

Közben megfőtt a karfiol.Mindjárt megy rakottkarfiolként a sütőbe.Illetve,illetve prézlis karfiol felturbózva/kis hús és tojás a tejfölbe/:
Kép
DE ,egyszer már írtam róla,tettem is be képet.Ha nem komposztálnék,ennyi zöld menne veszendőbe.Ennyi zöld kerülne a nem szelektívbe és kerülne a rongyok,műanyag pelenkák,vasak közé és menne az égetőbe,ahelyett hogy a talajt gazdagítaná.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 11:27

Végül mutatom a leendő/remélem/ fréziákat illetve, a még fel sem kelt hagyma-állapotokat.Látszik,első kép,hogy én jól tároltam a hagymákat,mert azonnal kihajtottak,a bolti pedig 18 nap után sem .A fréziánál sok a vacakolás,fontos a tárolási hőmérséklet.És persze sok egyéb még :(( :(( :(( :)
Kép
Kép
Kivettem egy hagymát,hogy megnézzem.Sehol egy gyökérkehajtás!
Hát ennyi voltam mint MUTOGATÓS és ELBESZÉLŐS.Este jövök nézelődni vagy holnap este.Legközelebb pedig a jövő hét közepén hozok,ha lesznek ,képeket.
Üdv:Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 11:44

Na még egy kis ázsiai kajakörkép:
https://welovebudapest.com/kereses/%C3%81zsiai
ÉS ,ÉS ,ÉS!!!!!!!
Jelenleg zárva a Hopp Ferenc Múzeum,de!!!!
https://hoppmuseum.hu/tervezett
ervezett
Transz | Tánc | Bali
Gill Marais fotóin
2021. október 28. – 2022. január 30.
A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum fotókiállítása Bali szigetének egy kevéssé ismert oldalát szeretné megmutatni két utazó szemszögéből. Mindketten nők voltak; egyikük az 1930-as évek közepén, másikuk a 20–21. század fordulóján érkezett Balira. Nem ismerték egymást, mégis ugyanazt látták meg Balin közel egy évszázad különbséggel.

Gill Marais fotóriporterként jutott el Balira 1988-ban, s onnantól fogva élete jó részét ott is töltötte. Megkapó fotósorozatokat készített a sziget rituális transztáncairól, a tárlat ezekből mutat be válogatást. A kívülállók számára olykor hátborzongató elemeket tartalmazó táncok a látható világon túli világgal való kapcsolattartás fontos eszközei. A jó és rossz örök harcát megjelenítő, az ártó erőkkel hadakozó, azokat távoltartó tradicionális táncokról már az 1930-as években is értesülhetett a magyar közönség. Zboray Ilona az 1930-as évek közepén érkezett a szigetvilágba, hogy a már másfél évtizede ott dolgozó bátyját meglátogassa és felfedezze a titokzatos trópusokat. A kiállításban korabeli tudósításai olvashatók többek között azokról a transztáncokról, amelyeket Gill Marais a 21. század elején fotókon örökített meg.

A kiállításban fényképeken és szövegben megjelenő transztáncok életre kelnek a Sacred & Secret című dokumentumfilm rövidített változatában, amelyet a kortárs Basil Gelpke rendezett.
MIT SZÓLTOK HOZZÁ?ELMENJEK?MEGNÉZNÉTEK?Remélem fotózni lehet!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 1. 11:58

VÉGÜL,VÉGÜL.Lányok én tök hülye vagyok hozzá,de nézzétek ezt meg.CSAK 1000ft a jegy.Online tárlatvezetés!!!
https://www.szepmuveszeti.hu/
Itt a link,ahol jegyet lehet venni:
https://www.szepmuveszeti.hu/programok/ ... ediciek-3/
Hű,de érdekes lehet!Még soha nem próbáltam.Valaki ért közületek hozzá,hogyan kell????
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 1. 17:05

Sziasztok Kislányok! Köszönöm, hogy ilyen kedvesen vártatok haza!

Na, már kezdek egyenesbe kerülni, de még mindig van, hogy főzni akarok, és kiderül, hogy valami,
ami mindig van itthon, kifogyott mielőtt elmentem volna, és már nem pótoltam, mondván, minek
álljon félévig a szekrényben. Tegnap ilyen volt a barna rizs például. Nem volt gond, hajdina lett
helyette.

Elolvastam mindent becsülettel, öt és fél oldalt kellett behoznom, de innentől már sűrűbben fogok
jönni.

Kata, nem tudom eldönteni, hogy a felhők egyre szebbek nálatok, vagy te fotózod egyre jobban őket. :))
Nagyon tetszenek! Samuka jobban van már?

A második adag felhő olyan, mint egy aranyhal egy kis tóban.

Most látom, hogy jobban, hiszen sütikézik. jajj, de finomak lehetnek!

Egyszer már én is olvastam a neten a Nyelvlecke című verset, de most megint jólesett belemélyedni
nyelvünk szépségeibe. Még egy szóval ki tudnám egészíteni a verset, ez pedig a Borsodban jól ismert
"kóricál", ami nagyjából azt jelenti, amit a kódorog. :D

Már másodszor olvasom, hogy Samuka "stíkel". Mit jelent ez a szó? Én még soha nem hallottam.

Ági, nagyon sajnálnám, ha nem indulna a következő tanfolyam. Remélem, sikerül kiharcolnotok valahogy.
Az online képzés nagyon kényelmes lenne, viszont magányos is egy kicsit. Nagyon tetszik a kipingált
buszmegálló! Megint guszta lett a kenyérke. Sikeres volt az akupunktúrás kezelés?

Most olvasom, hogy sikerült összeszedni kilenc embert, és folytathatjátok a tanfolyamot. Szuper!
Én is üdvözlöm Marcsit!

Nagyon tetszenek a végtelennek látszó út felett a felhők. Még jó, hogy a kutyalányka azonnal bizalmába
fogadott. Ez az úgynevezett női összetartás, bajtársiasság. =)) Ezt egy férfi nem értheti.

Mindig elcsodálkozom Ramos kajamennyiségén. A táptól biztosan jobb táplálék neki a hús.

Alig bír már enni, és a kemó csak ront a helyzeten. Az édeskrumplis vöröslencséből evett kétszer egy
keveset, és azt mondta, hogy nagyon jó érzés volt, hogy egyáltalán nem terhelte meg az összeszűkült
gyomrát. Mondtam neki, hogy ezeket az ételeket nagyon könnyű emészteni, mert tele vannak rosttal.
Emiatt kajakóma sem alakul ki a téné szerint étkezőknél. Erre fellelkesült, de aztán leállított a kaja
szállításról, mert semmit, de semmit nem kíván enni, és nem akarja, hogy feleslegesen hordjam oda az
ételt. Azt mondta, hogy majd szól, ha újra kedve lesz enni. :(

Jó ég! Csodásak a tésztáid! Mennyi időbe telt azt a rengeteg csigát megcsinálni? Kézzel készíted? Jót
vigyorogtam a home office-os kutyán.

Paggy, nagyon örülök, hogy újra Lillázhattál egy kicsit. Hangosan röhögtem a vajkaramella megcsapolásán.
Áginak is írom az édesanyja miatt, neked meg a párod miatt, hogy újabb cikket találtam a kettes típusú
cukorbetegségről, ami újra arról szól, hogy a rossz zsírok felelősek a kialakulásáért. Egyszer tettem már
erről be egy videót, de azt hiszem, nem sikerült meggyőznie benneteket. Egy, a Pécsi Tudományegyetem
Egészségtudományi karán tanuló harmadéves diák írta az egyetem lapjába. Ahogy a korábbi videómban
mondta Franciska ( az egyik Zsebibogyó testvér), a rossz zsírok és a cukorbetegség kialakulása már nagyon
régóta ismert tudományos körökben, de olyan erős a gyógyszer és az élelmiszer lobbi, hogy nem hagyják
a köztudatba bekerülni. Örülök, hogy pont egy egyetemi lapban olvasható ez a cikk. A lány egyébként tagja
a téné csoportnak és dietetikusnak készül.

https://infozio.wordpress.com/2021/06/02/a-cukorbetegseg-ellen-teljes-erteku-novenyi-etrenddel/?utm_source=pocket_mylist

Már nem emlékszem, mit is írtam pontosan Katának, azt hiszem azt, hogy a 6700 lépés nem túl sok, de
nem is annyira kevés. Természetesen mindig attól függ, ki teszi meg. Katának elég sok, egy fiatalembernek
meg kevés. De akinek van autója a felét se teszi meg, akár fiatal, akár idősebb. Én igyekszem minden nap
megtenni a 10 ezer lépést. Kint változó volt mennyit sikerült teljesíteni, az esőtől függött leginkább.
Azt mondanám, hogy átlagban napi 7000 körül lehetett. Amióta itthon vagyok, tudom teljesíteni a 10 ezret.

Hangosan nyerítettem a borotválós élményeden. =)) Viszont egyáltalán nem értem a Bp. nimbuszának
csorbításáról írottakat. Én nagyon ritkán kerülök fel Bp.-re, úgyhogy igazán szívesen nézegetem a fotóidat.

A teljes értékű növényi étrend gyógyítólag hat a hisztamin intoleranciára is. Nem szeretem reklámozni, mert
győzködésnek tűnhet, és végül is miért kéne nekem hinni, amikor az orvos homlokegyenest mást mond.
Ugyanakkor látom a csoportban a gyógyulásokat (rákból is), persze, hogy az ember szeretne segíteni.
Most csak egy cikket teszek be a téné és a hisztamin kapcsolatáról. A cikk írója Gergely Anna szintén tagja
a téné csoportnak, foglalkozását nézve jogász és természetgyógyász. A férje orvos, Németországban élnek,
ott praktizálnak. Mindketten a teljes értékű növényi étrend szerint táplálkoznak.

https://teljeserteku.hu/hisztamin-intolerancia-es-a-teljes-erteku-novenyi-taplalkozas/

Nagyon örülök, hogy találkoztatok Dorinával és Biriékkel.

A kis szösszeneted, hogy a környezetedben ki mit mondana rólad, annyira jól sikerült, hogy látom magam
előtt, mint színházi produkciót. A főszereplő (Te), csak némán sürögnél-forognál, és Fruzsi, a cicák,
a nyuszik, a teknősök és a párod monológjából és párbeszédeiből ismerhetnénk meg, milyen is vagy
valójában. Ja, néha a fréziák is beleszólhatnának. :)) :)) Nem is rossz!

Nem értem, ennyi állat mellett, hogy mondhatod magadról, hogy lusta vagy? Miért akarsz változni?
Úgy vagy jó, ahogy vagy.

Nekem a "Na ,nem vacakolok vele!Így lesz és kész!!!" című :)) fotód tetszik a legjobban "szakmailag",
de a cica által válik tökéletessé a csendélet.

Én is karfiolt ettem ma (karfiolkrémes tészta céklakockákkal és tofuval). Nálam a levele a hasamba
fog menni mégpedig holnap. Thai red curryt fogok készíteni belőle.

Ildikó, nagyon hiányzik Lilyke, de jól elfoglalom magam, és így nem jut minden percben eszembe. Az
viszont nagyon rossz, amikor élőzünk a lányommal, és úgy látom. Látom az arcán a zavart, nem tudja
mire vélni, hogy lát, de mégse vagyok ott. Mindegy, meg fogjuk szokni, mert ez most így lesz a következő
fél évben.

Megint gyönyörű a csokrod! Még nyílik kardvirág? Angliában láttam primulát, kardvirágot, és pázsit
szegfűt is virágozni a múlt héten. Biztosan a jó idő miatt. Nagyon tetszik az újabb festményed is.

Hű, de szépek lettek a sétádról készült fotók! A zöld mellett a sárgás színek jelzik, hogy nyakunkon az ősz.
Nagyon hangulatosak, főleg innen a városból nézve. Klassz lett az árnyék szelfid is! Most látom, hogy
van egy másik is. Az is klassz! Imádom az árnyék fotókat.

Falni valóak a pogácsák. Nagyon szerettem én is.

Dorina, valamiért azt hittem, hogy te is Bp.-en élsz. Nagyon tetszik az "összesenjében" kifejezés, bár
tőled hallom először, mifelénk nem használják.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 1. 17:35

Néhány felhő az utolsó két hétből. A színesek naplementekor készültek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 1. 17:42

Mire hazajöttem Miskolcon is lett óriáskerék, de szerintem csak ideiglenesen lett felállítva.
A nappal szemben és a nappal egy irányban fotózva. Milyen más a két fotó, pedig egy időben
készültek.

Kép

Kép

A mai ebédem karfiolkrémes tk. tönkölytészta volt pirított füstölt tofuval, salátával és céklakockákkal.
Eddig mindig a tányér aljára tettem a salátát és úgy szedtem rá a többi ételt, most összekevertem a
tésztával. Ezután mindig így fogom csinálni. Sokkal jobb volt így enni. (Téné a tofu kivételével, mert a
pirításhoz használtam egy pici olajat)

Kép

Tegnap zöldséges feketelencsés hajdinát ettem nyers zöldségekkel, mandula joghurttal, pirított,
szójaszószos tofuval. (Téné a tofu kivételével, mert a
pirításhoz használtam egy pici olajat)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 1. 17:58

Írtam, hogy a múlt héten láttam virítani kardvirágot, primulát, és pázsit szegfűt. A kardvirágról nem tudom
biztosan, de a másik kettőben biztos vagyok, hogy nem ilyenkor nyílnak.

Kép

Kép

Kép

Sétálgattunk Lilykével, és egyszer csak megláttam ezt a táblát. Egy pub előtt állt, és egy spirituális showra
hívja fel az emberek figyelmét. Egy ideig gondolkodtam rajta, hogy a középen lévő fehér csíkban, mik lehetnek
azok az ákombákomok. Aztán rájöttem, hogy a dátum lesz az. 2021. 10. 12.-én fogják megtartani a show-t.
Az angolok így írják az egyest meg a kettes. :))

Kép

Ezek az angolok tényleg szeretik a teát. Ezekben a hatalmas zacskókban 420 filter van.

Kép

Nagyon tetszett nekem ez a "képkeret". A lakásomba nem vinném be, de a sörgyártásról készült képekhez
nagyszerűen illett. Egy gyárlakásban is el tudnám képzelni.

Kép

Egy kis tavasz a reptéren (Manchester)

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. október 1. 21:02

sziasztok Lányok! Mindjárt kezdem is, ma bevásároltunk mi is, 1 kg csirkeszárny , 6 db csirkecomb. stb. A mészi főzben volt egy remek pácolás azzal akarom megcsinálni holnap, s vasárnap pedig megsütni! Izgalmas lesz.
Drága Rita, de aranyos vagy, hogy még a reptéren is szakítottál rám időt, s készítettél képeket. Nagyon élveztem, s én tuti eltévednék benne. A vásárlásról nem is beszélve, még ha nem is költekeznék össze vissza is, akkor is igencsak elcsábulnék a néznivalókban!
De régen láttam ilyen közelről repülőgépet! mintha ott lettem volna !!! Köszönöm szépen! :x :ymhug: :movingflower: :flower1:
Kérdezted a stikelést, az arról szól, hogy olyan kényszermozgás, ami akár ül, akár fekszik akár áll derékban előrelendül.
ha az ágyban van és ül olyan lendülettel csinálja, hogy eléri a lábát a fejével, s az ágy meg araszol...
vagy a hátam mögött ki kell tegyek a kezem az íróasztal szélére, hogy nehogy beverje a fejét! Vagy az ablakon nehogy kilendüljön., vagy az útra ki ne essen. Ennek különböző fokozatai, lendületei vannak! A kamaszkorral lépett ez be.

amúgy az epilepsziát is úgy néz ki sikerrel megállítottuk, legalábbis nem esett azóta össze, de a remegés már visszajött, s az az ijesztő ha ilyenkor jéghideg lesz a keze egyik pillanatról a másikra! De a lényeg hogy jól vagyunk.
Most derült ki hogy magas vérnyomásra tilos Algoflexet és Cataflamot szedni mert nagyon meglöki a vérnyomást. Én meg csodálkoztam a 160-on. Na mindegy, megjegyeztem.

Próbálkozom a húsmentes kajával, pontosítok, egyre több zöldség leves van már nálunk is aztán majd a fokozatosság elve alapján biztosan haladunk. Egyre többféle gyümölcsöt eszik meg a legnagyobb gyönyörűségemre!
Viszont a szalámifélékból egy héten csak egyszer veszünk parízert, havonta egyszer házikolbászt, és kéthetente olyan sonkát, ami nincs agyonfűszerezve.. Hát egyenlőre így próbálkozom. Főzve a paprikát megeszi, most is lecsós tarhonya volt főzőkolbásszal, még jó hogy megnéztem a dátumot egy hete lejárt, de mivel légmentes csomagolásban volt így nem ment tönkre!
Holnapra van ebéd, mert még maradt!
A felhős képeid is szuperek, minden pillanatnak megvan a maga bája! Sajnos én nem tudtam felülni az óriáskerékre, mert Samu anno nem volt hajlandó közelebb menni egy bizonyos távolságon belül!

Az ételeid meg megint nagyon szuperek, és olyan jó hogy kitetted az előadás olvasni való linkeket! Bevallom elfelejtkeztem róluk, mert amit anno meg olvastam az meg már mikor volt...
S mivel nem jegyzeteltem így elszállt a memórámból. Ma megint vettem étolajat, s mivel a kókuszzsír nem parti a többivel, inkább akkor ne is legyen otthon. Elvagyok az olívaolajjal és az étolajjal meg a zsirral teljesen.

S azokat sem viszem túlzásba.! Milyen édes lehet Lilyke, a kis csodálkozó szemeivel hogy látom a mamit de nem tudom megfogni..Hamar belefog ő is rázódni ebbe az új helyzetbe!

Paggy, szuper lett a képkeretezés, és az összes csendéleti képed, nálam is a cicussal együtt a gyümölcsös vitte a prímet!
Én is várom a Bp.i beszámolókat! És egyáltalán mindenkiét. Tegnap csináltam felhőképeket, mert csak arra futotta az ablakból, de majd holnap hozom.
Nem kell változnod semmilyen irányban, csak legyél önmagad az a biztos!!!
Kíváncsi leszek milyen lesz a közgyülés! Köszönöm a bájos képeket az aranyos beszámolókat! Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :-bd

Rita elfelejtettem mondani, hogy az Arrabonával szemben nálunk is van egy kifejezetten angol teabolt, de vannak sütemények is persze, és azt hiszem a legnagyobb kiszerelés 120 db-os volt! :x :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. október 1. 21:46

Szia Kata! Most vettem észre, hogy egy képet (az ákombákomosat) nem tettem ki. Pótoltam.

Spoiler: mutasd
Sajnos minden állati és feldolgozott növényi zsír vagy olaj a rossz zsírok közé tartozik a cukorbetegség
vagy az inzulin rezisztencia szempontjából. Mivel a teljes értékű növényi étrendben nem fogyasztunk
olajat se, hüvelyest meg nagyon sokat, ezért aki legalább 90%-ban tartja a ténét, annak rendbe szokott
jönni a cukra amellett is, hogy csupa olyasmit eszik, amitől tiltják az orvosok, például gyümölcs vagy
gabona félék. Nem szeretek erről beszélni, mert annyira hihetetlenek ezek a dolgok, hogy kuruzslásnak
tűnik. Ahhoz szoktattak bennünket, hogy csak az orvosoknak van közük az egészségünkhöz, csak ők
tudnak segíteni rajtunk, ne is akarjunk beleokoskodni a nagytudású doktorok dolgába. Szedjük csak be
azt a sok orvosságot, amit felírtak, és törődjünk bele, ha nem tudnak segíteni rajtunk. Pedig Jang Geum
is ételekkel gyógyított a Palota Ékkövében. Abban a korban még tudták, hogy az ételed az életed.

Igen, gondoltam, hogy nem jött vissza az epilepszia, mert nem írtál róla. Nagyon jó lenne, ha ez így is
maradna örökre.

Így, hogy leírtad, már tudom, hogy mi az a stikelés. Láttam már ilyet.

Nagyon szívesen a fotókat! Nagy drágaság van a repülőtéren, nem sok embert látok vásárolni ezekben
a csilibili üzletekben, csak átmegyünk rajtuk, mert nem tehetünk mást. :D

Vasárnap hazafelé a reptérről megálltunk fagyizni egyet. Akkor fotóztam ezt a kis őszi csendéletet. Az
utolsó jó lesz húsvétra is, csak be kell festeni pirosra a tököket. =))

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. október 2. 15:29

Sziasztok!Mielőtt nézelődni kezdek,meg kell osszam veletek ezt a most szerintem PAJZÁNNAK TARTOTT TÁRGYRÓL született cikket.Főzés közben a rádiót hallgattam tegnap,amikor is beszéltek egy híres költőnk szerelmi életéről.Megjelent egy könyv :
Benkő László:Balassi Bálint Az istentelen magyar/Líra kiadó/

Kép

g

Bővebb ismertető
A XVI. század második felében járunk. Az ország három részre szakadt. Délről a török nyomul a Felvidék felé, Erdély szultán adófizetője. A Habsburg-házból való királyoknak csak ütközőzóna a magyarok földje, amely az Oszmán Birodalom támadásaitól védi őket, de némely magyar főurak legalább annyi gondot okoznak nekik, mint a törökök.
Balassi Bálint 1554-ben, az ország egyik leggazdagabb és legnagyobb hatalmú főrangú családjában akkor látja meg a napvilágot, amikor a Felvidéken mindennaposak a török beütések, de az apja sosem marad adós a méltó válasszal. Harcosnak, vitéznek neveli fiát, és szakítva a hagyományokkal, nem ereszti Bálintot a bécsi udvarba tanulni, hanem egy németországi "oskolaév" után maga veszi kézbe a nevelését. Balassi Bálintban egyszerre ver gyökeret a művészetek, az irodalom utáni töretlen lelkesedés és a haza ügye iránti rendíthetetlen tenni akarás. Ez utóbbiban nem ismer megalkuvást, kőkeményen ellenáll töröknek és Habsburgnak egyaránt, mert azt tartja, mindkettővel le kell számolni a magyar szabadság érdekében.
Nehezen, vagy inkább sehogy nem hajlik a gerince, ahogy az apjának, és a könnyebb út helyett mindig a nehezebb ösvényt választja. Nem Bécsben és az udvarban keres barátokat, hanem vitéz szolgái között, velük indul portyákra, és a török rettegi a nevét, fegyverforgatásban a legjobbak egyike, lengyel földön sorra nyeri a viadalokat, és persze - keresi a szép nők társaságát...
Ismerje meg Balassi Bálint igazi, kalandos életét, az első reneszánsz költőnk, vagyis az utolsó trubadúrunk féktelen és bőségesen buja szerelmi életét, a világirodalmi rangú költőt, haragjaiban határt nem ismerő nagyúr konfliktusait és kérlelhetetlen harcait, a legfinomabb ízlésű humanistát! Balassi Bálint máig példája a magyar szellemi élet Európára és a világra való nyitottságának

Vissza: “Társalgó”